A csapat teljesítette első számú célját, azaz a csoportból való továbbjutást - szögezte le Marosi László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) férfiszakágért felelős alelnöke a franciaországi világbajnokság csoportkörét követő értékelésében, amelyet a dánok elleni vasárnapi nyolcaddöntő előtt adott az MKSZ honlapjának.

Az öt mérkőzéses alapszakaszról az alelnök azt emelte ki, hogy a világ közvetlen élmezőnyéhez tartozó németekkel és horvátokkal szoros mérkőzéseket vívott a válogatott.
"A riválisok csak a végjátékban tudtak fölénk kerekedni, ráadásul úgy, hogy Nagy Lászlóra, a magyar férfi kézilabdázás elmúlt bő másfél évtizedének legnagyobb klasszisára, a csapat kapitányára és vezérére sérülése miatt csupán a világbajnokság első tizenhat percében számíthattunk eddig" - szögezte le Marosi László, maga is egykori világválogatott kézilabdázó.

Ancsin Gábor magyar kézi 001

Ancsin Gábor. Fotó: Kovács Tamás/MTI

"Számomra beszédes volt, ahogy a horvátok kitörő örömmel ünnepelték az ellenünk aratott győzelmet, ez is jól mutatta, hogy úgy vélték: komoly, fontos mérkőzést nyertek meg ellenünk" - fogalmazott.
Hozzátette: nyilvánvalóan nem volt ideális helyzet az sem, hogy a kulcsposzton szereplő Mikler Rolandnak a nyitótalálkozókat követően családi okok miatt haza kellett utaznia, "de ebben a helyzetben nem is lehetett kérdés, hogy Roli hazamegy egy napra". Értékelése szerint két kötelező győzelem következett a 3. és a 4. fordulóban, Chile legjobbjai ellen a végére lett sima a két pont begyűjtése, a szaúdiakkal szemben pedig végig érvényesítették a magyarok a papírformát.
"A fehéroroszok elleni találkozót megelőzően négy vállalható mérkőzést vívtunk tehát, és talán olyan szempontból kicsit túl korán is jutottunk tovább, hogy míg számunkra az volt a tétje az utolsó csoportmeccsnek, hogy a dánok vagy a svédek ellen vívjuk a nyolcaddöntőt, addig a rivális fehérorosz együttes az életéért, azaz a továbbjutásért játszott, mindent vagy semmit alapon" - fogalmazott az alelnök, hozzáfűzve, hogy az A csoport 4. helyén zárva az egyenes kieséses szakaszban így a két skandináv csapat közül Dánia csapata ellen lép pályára vasárnap a magyar válogatott.
"Relatíve könnyebb ellenfelet, azaz Egyiptomot csak egy erőn felüli bravúr árán kaphattunk volna a németek vagy a horvátok legyőzésével, egyébként tudtuk, hogy nagyon kemény feladat vár ránk a legjobb 16 között" - mondta Marosi, aki szerint az eddigi eredmények, valamint a két csapat egymás elleni találkozóját nézve szinte elhanyagolható a skandináv együttesek közötti különbség.
"A dán-svéd rangadón látszott, hogy mindkét csapat magas színvonalon és hőfokon kézilabdázik, az egyetlen különbséget a dánok kapusa, Niklas Landin jelentette, aki 25 kapott gólja mellett 23 védést mutatott be, így a 27-25-ös végeredményt voltaképpen neki köszönhették a dánok. Úgy vélem, hogy az olimpiai bajnoki címvédő számára talán kisebb izgalmat, motivációt is jelent a mieink ellen játszani" - jegyezte meg-
Ami a várható végkimenetelt illeti, a szakember szerint egy mérkőzésen mindenki ellen van esélye a magyar csapatnak.
"Ha sikerülne a továbbjutás, akkor a negyeddöntőben ráadásul a norvég-macedón találkozó győztesével találkoznánk, nem pedig a franciákkal" - mondta értékelésében Marosi László.
A nyolcaddöntő vasárnapi programjában Albertville-ben 16 órától játsszák a Dánia-Magyarország összecsapást.

(forrás: MTI)

Szorzók a vasárnapi mérkőzésekre:

16:00    Fehéroroszország - Svédország    8.37   15.77   1.12    
16:00    Magyarország - Dánia    6.95   13.89   1.17                            
18:00    Németország - Katar       1.11   16.16   8.77    
20:45    Horvátország - Egyiptom    1.21   12.42   6.13

Férfi kézilabda-vb élő közvetítés

A férfi kézilabda-világbajnokság legtöbb mérkőzését élőben követheted a bet365, illetve az Unibet fogadóirodánál. Mindössze egy aktív számlára van szükséged, amely azt jelenti, hogy egyenleged nagyobb, mint nulla.
Amennyiben most regisztrálnál jó tudnod, hogy az új játékosok a bet365-nél akár egy 15.000 forint értékű bónuszban is részesülhetnek, míg az Unibet iroda az új tagokat 10.000 forintos bónusszal várja. Sőt, utóbbinál még jár egy 5.000 forintos ingyen fogadás is, amennyiben általunk regisztrálsz.

Magyarország - Dánia ÉLŐ közvetítés!