Sportfogadas.org

Tippek és fogadások => NBA/NFL/NHL/MLB fogadások => A témát indította: HT Dátum július 30, 2021, 10:58:04

Cím: NBA 2021/22
Írta: HT Dátum július 30, 2021, 10:58:04
Bejelentették az első "bombaüzletet" (legalábbis ahogy néhány média fogalmaz) az NBA következő szezonjára.
Westbrook megy a Lakersbe, cserébe a WAS megkapja Kuzmát, Caldwell-Pope-ot és Harrelt (ja, és egy 2021-es cetlit is).
Nézegettem a neveket, és végül arra jutottam, hogy szerintem a fővárosiak jártak jobban.

Nem vitatom, hogy Westbrook sokkal jobban játszott az elmúlt szezonban, mint ahogy vártam tőle. Bár azért ne feledkezzünk meg arról, hogy abból a csapatból nem volt nehéz kitűnni. Volt ott ugyan egy Bradley Beal, akinek megvolt meccsenként a 20-25 rádobása és a 30-35 pontja, de mögötte azt csinálhatott Westbrook, amit akart. LA-ben ez nem így lesz. Ott ő nem egy lesz a három sztár közül, hanem szigorúan a 3. lesz a sorban. Nem tudom, hogy ezt hogyan tudja majd kezelni a pályán. Láttuk őt már játszani olyan csapatban, ahol ő volt a nagy hármas egyike (Durant és Harden mellett), de ott nem volt annyira nyíltan leosztva a sorrend, mint a Lakersnél. Ráadásul az idei csúfos szereplés miatt James is mindent belead majd jövőre, úgyhogy nekem ez a helyzet nagyon úgy fest, mintha sok dudás került volna egy csárdába. Én most egy kicsit azt érzem, hogy például Ricky Rubióval jobban járt volna a Lakers. De az idő majd választ ad erre.

Csak halkan jegyzem meg, hogy amikor először olvastam ezt a cserét, akkor rögtön azt jutott eszembe, hogy egy csapatba került az NBA azon két játékosa, akik a leginkább rámentek minden meccsen a tripla-duplára. Emlékszem, amikor James szó szerint leüvöltötte az egyik csapattársát a mérkőzés vége felé, mert a passzát követően a játékos nem dobott kosárra. Pedig Jamesnek már csak egy assziszt hiányzott. Vicces lesz majd látni egy hasonló szituációban, amikor mind a két sztárnak egy-egy assziszt kell majd a végén, és ahelyett, hogy dobnának, folyamatosan egymásnak lövöldözik majd a labdákat, amíg le nem jár a támadóidő. :)

Ami pedig a másik oldalt illeti, a Washington kapott három olyan játékost, akiket – kis túlzással – akár rögtön be is vethet a kezdőben. Kuzmával kapcsolatban kicsit azt éreztem mindig is, hogy sokkal többre vihette volna eddig, ha nem James mellett játszik. Caldwell-Pope sorozatban csapata legjobbja volt, amikor James sérüléssel bajlódott a szezon végén, és amikor már mindenki elkönyvelte, hogy a Lakers be sem jut majd a rájátszásba, akkor ő volt az, aki vállára vette a csapatot, és hatalmas érdemei voltak abban, hogy a James nélküli időszakot aránylag elfogadhatóan hozták le. És végül Harrellről is az a véleményem, hogy egy másik csapatban jobban ki tudja majd hozni magából azt, amit ő igazán tud.

Nem bántani akarom James-t, de sokszor azt érzem, hogy szinte csak "nagy nevekben" gondolkodik. Pedig igenis szükség van az olyan "mellékszereplőkre" is egy csapatban, mint a most elpasszolt három játékos. Emlékezzünk csak a 2009/10-es szezonra, ahol Bryant mellett csak egy igazi sztár volt (Gasol), de mégis bajnokok lettek, mert ott voltak még a csapatban az olyan "iparosok", mint Derek Fisher, Ron Artest, vagy Lamar Odom. Pedig például akkor egy olyan Boston volt a döntőben a Lakers ellenfele, ahol olyanok játszottak, mint Ray Allen, Kevin Garnett, Paul Pierce, Rasheed Wallace és Rajon Rondo.

Röviden összefoglalva tehát én egy kicsit a WAS-t érzem nyertesnek ebből a cseréből. Bár nem tudhatjuk, hogy a Lakers még kiket fog igazolni.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum augusztus 07, 2021, 15:34:19
Pozzato írásából tudtam meg, hogy a Chicago kiket igazolt az elmúlt napokban, és azt kell mondanom, hogy "nevek alapján" nagyon komoly csapat kezd összeállni.

A Bulls már az előző szezonban is mutogatta oroszlánkörmeit, köszönhetően a LaVine/Markkanen/Coby White hármasnak. Aztán ugye érkezett a szezon közben Vucevic, majd Theis, akikkel tovább erősödtek, csak az volt a baj, hogy nem volt már idő összeszoknia az új csapatnak.

Most pedig jött DeRozan és Lonzo Ball, akiket szintén nem kell bemutatni senkinek, úgyhogy azt kell mondanom, hogy első ránézésre nagyon jól néz ki ez a Bulls.

Az egyetlen kérdés csak az lesz – ami ilyenkor mindig felmerül –, hogy elég lesz-e egy labda ennyi jó játékosnak. Lavine (CHI), Vucevic (ORL) és DeRozan (SAS) egy éve még csapatuk legjobb dobója volt, úgyhogy érdekes lesz látni ezt a három játékost egymás mellett játszani. Ráadásul ha azt nézem, hogy az előbb felsorolt hetesből hatan nagyon jó kinti dobónak is mondhatók (még a center Vucevic is), akkor lehet, hogy jövőre már nem a Clippers lesz a legjobb tripladobó csapat a ligában.

Nagyon kíváncsi leszek, hogy mire mennek majd, de az biztos, hogy egy nagyon érdekes csapat állt össze Chicagóban.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum augusztus 12, 2021, 10:22:47
Úgy tűnik, hogy Kelet kicsit aktívabb eddig a játékosmozgásokban, mint Nyugat.

A Bulls után most itt a Knicks, akik – ha csak a neveket nézzük – szintén elég komoly erősítéseket hajtottak végre.

A New York az előző szezon legnagyobb meglepetéscsapata volt (legalábbis nálam). Nem hiszem, hogy sokan gondolták volna, hogy a főcsoport 4. helyén végeznek, ami elsősorban a kiváló védekezésüknek volt köszönhető. Aztán sajnos jött a rájátszás, ahol már teljesen elfáradtak. De ettől függetlenül az alapszakaszban elért teljesítményüket senki nem veheti el tőlük. Mivel valószínűleg a vezetőség sem hitte el, hogy egy ilyen kerettel meg lehetne ismételni a tavalyi teljesítményt, így jöhettek az erősítések. A csapat három legjobb dobója (Randle, Barrett, Rose) megmaradt, és melléjük érkezett Kemba Walker és Fournier.

Ahogy írtam, ha csak a neveket nézzük, akkor mindenképpen nagyon erősnek tűnik ez a sor, pláne ha azt vesszük, hogy ezek olyan játékosok, akik bármikor képesek a 20-25 pontos meccsekre. Fournier már Orlandóban is nagyon jó számokat produkált, majd az előző szezonban Bostonban is igyekezett bizonyítani (bár Tatum és Brown árnyékában ez senkinek nem könnyű). Az olimpián is a franciák egyik legjobbja volt, éppen ezért én azt gondolom, hogy New Yorkban jó helye lesz, és erősítést jelent majd. Walkerrel kapcsolatban viszont már nem ilyen egyértelmű a helyzet. Nem kérdés, hogy jó játékos, de nekem nem igazán tetszett az előző szezonban, hogy nagyon nehezen szabadult a labdától. És bár rendre összehozott meccsenként egy 20 pont körüli teljesítményt, de ezt nagyon sok kísérletből tette. Márpedig a Knicksnél erre nem lesz lehetősége. Ott nem lesz mindig 20-25 rádobása. A Knicksben egyértelműen Randle a vezér, és szerintem dobáspontosság tekintetében Barrett, Rose és Fournier is megelőzi Walkert. Kíváncsi leszek, hogy ennyi dobógépből kinek fog a leginkább visszaesni majd a mutatója a szezon végén (az előző idényhez képest).

De amire még inkább kíváncsi leszek, hogy ezekkel az új játékosokkal is megmarad-e az eddigi kiváló védekezés, vagy inkább megpróbálják majd túldobni az ellenfeleiket.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum augusztus 12, 2021, 11:01:06
És akkor maradjunk továbbra is Keleten. Jöjjön a Boston.

Talán itt a fórumon is szóba jött már az előző szezon során, hogy a Celticnél mindenképpen változásokra lesz szükség. Tatum és Brown bármennyire is jó játékosok, de ketten nem tudnak komolyabb eredményeket elérni. Elnézve a tavalyi keretet, azt nagy pénzben le lehetett fogadni, hogy center biztosan érkezni fog. Theis elküldését korábban sem igazán értettem, Tristan Thompson pedig megtette a tőle telhetőt, de ő nem igazán center. Ide tehát érkezett (vagy inkább visszajött) Al Horford, aki noha már 35 felett jár, de szerintem még így is jobb lesz a palánk alatt, mint a már említett Thompson. Ráadásul aprópénzért megszerezték Portlandből Kantert is (aki meglepően jól helyettesítette tavaly a sérült Nurkicot), úgyhogy ezen a poszton mindenképpen erősödtek.

Rajtuk kívül érkezett még LA-ből Schröder, akire nagyon kíváncsi leszek. Atlantában és Oklahomában nagyon jó számokat produkált az elmúlt években, úgyhogy nem véletlenül szerződtette őt tavaly a Lakers. És bár ott is összehozott egy 15 pontos szezonátlagot, nem igazán tudta megváltani a világot. Kérdés, hogy ez Bostonban sikerülni fog-e neki. Én azt gondolom, hogy Walkernél valószínűleg hasznosabb tagja lesz a csapatnak (mind assziszt, mind dobáspontosságban), és a Tatum/Brown/Smart hármas biztosan több labdát fog kapni tőle.

Egyszóval tehát szerintem a Boston is egyértelműen erősödött. Bár – ha rosszindulatú akarok lenni – én továbbra is azt érzem, hogy a legnagyobb "erősítés" Walker elpasszolása volt.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum augusztus 12, 2021, 13:45:28
Lehet egyedül leszek majd a véleményemmel a világon, de szerintem ezzel gyengült a Knicks. Jól írtad, hogy nagyon jó védekezést raktak össze, kiváló alapszakaszt hoztak le, de a rájátszás más. Ott megmutatkozott, hogy Randle kevés azon a szinten. Azzal is egyetértek, hogy Kemba kevés, rendkívül önző, fejben gyenge, rájátszásban egy értékelhető éve volt. Védekezés nála mindig kérdés, összességében csak az emelheti az üzlet értékét, hogy mindössze 9 millióval nyomja évente a sapkát. Ott hibáztak, hogy elindultak egy úton - masszív védekezés -, akkor ne akarjanak most hirtelen váltani. Ez sosem szokott jól elsülni, nem lehet így építeni csapatot, mert egy 30-31 éves játékost már nehezen veszel rá a rendszerben való gondolkodásra, fegyelmezett védekezésre. Félő, hogy ezek a játékosok majd a fiatalok fejlődésének kárára kapnak játékperceket, eltűnik a team chemistry, Rose is hajlamos egy lazább játékos mellett szétesni. Remélem nem lesz igazam, mert egy szimpatikus keret állt össze, ahol jó pár tehetséges fiatal van, kár lenne innen elszúrni, de a Nagy Almában bármire képesek...
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum augusztus 12, 2021, 19:35:09
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 12, 2021, 13:45:28
Lehet egyedül leszek majd a véleményemmel a világon, de szerintem ezzel gyengült a Knicks. Jól írtad, hogy nagyon jó védekezést raktak össze, kiváló alapszakaszt hoztak le, de a rájátszás más. Ott megmutatkozott, hogy Randle kevés azon a szinten. Azzal is egyetértek, hogy Kemba kevés, rendkívül önző, fejben gyenge, rájátszásban egy értékelhető éve volt. Védekezés nála mindig kérdés, összességében csak az emelheti az üzlet értékét, hogy mindössze 9 millióval nyomja évente a sapkát. Ott hibáztak, hogy elindultak egy úton - masszív védekezés -, akkor ne akarjanak most hirtelen váltani. Ez sosem szokott jól elsülni, nem lehet így építeni csapatot, mert egy 30-31 éves játékost már nehezen veszel rá a rendszerben való gondolkodásra, fegyelmezett védekezésre. Félő, hogy ezek a játékosok majd a fiatalok fejlődésének kárára kapnak játékperceket, eltűnik a team chemistry, Rose is hajlamos egy lazább játékos mellett szétesni. Remélem nem lesz igazam, mert egy szimpatikus keret állt össze, ahol jó pár tehetséges fiatal van, kár lenne innen elszúrni, de a Nagy Almában bármire képesek...

Nem vitatom, könnyen meglehet, hogy végül neked lesz igazad, és valóban gyengébb lesz a Knicks az idei szezonban, mint tavaly. Éppen ezért fogalmaztam én is úgy (óvatosan) velük kapcsolatban, hogy "ha csak a neveket nézzük", akkor erősödtek.

Az nem kérdés, hogy védekezésben valami nagyon összeállt náluk tavaly, márpedig most olyan játékosok érkeztek, akik valószínűleg a kezdőben fognak helyet kapni, nem pedig a kispadon. Ez pedig azt jelenti, hogy ezekkel az emberekkel el kell majd fogadtatni a New Yorkban bevált rendszert. Csak hát ugye Bostonban – ahonnan Walker és Fournier jött – a legkevésbé sem a védekezésen volt a hangsúly (sőt, Orlandóban, Fournier előző állomáshelyén még kevésbé), úgyhogy ez még valóban visszaüthet. Bevallom, erre én nem is gondoltam, amit írtál, de lehet, hogy van abban igazság, hogy 30 körüli játékosok már nehezebben lesznek képesek egy – számukra új – rendszerben otthonosan mozogni.

Ugyanakkor azért az is az igazsághoz tartozik, hogy a Knicks nem csak kevés pontot kapott a bajnokságban az előző szezonban, de keveset is dobott. Vagyis bár védekezésben gyengülni fognak, de támadásban talán erősödni. A kérdés, hogy ebből mi sül majd ki.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum augusztus 12, 2021, 21:03:16
Idézetet írta: HT Dátum augusztus 12, 2021, 19:35:09
Ugyanakkor azért az is az igazsághoz tartozik, hogy a Knicks nem csak kevés pontot kapott a bajnokságban az előző szezonban, de keveset is dobott. Vagyis bár védekezésben gyengülni fognak, de támadásban talán erősödni. A kérdés, hogy ebből mi sül majd ki.

Egyetértek, támadásban jól jöhet, hogy lesz két ilyen 15-20 pontos játékosuk, ez sokat lendíthet, meglátjuk, hogy a védekezésben mennyit változnak majd. Mondjuk én ebből a szempontból sokkal inkább a "régi iskolát" képviselem: legyen egy masszív védekezés, azzal lehet jó eredményt elérni (amire alaposan rácáfolt a GSW anno  ;D).

Nehéz kérdés, mert összességében működhetne a rendszer, de itt jön képbe az edző, Tom Thibodeau. Nem emlékszem olyan csapatra, ahol Thibs összerakott egy kiválóan működő támadójátékot. Neki a profilja a defense, kőkemény munka, sz*rrá vannak hajtva a játékosok, nem ismer kegyelmet. Ebbe a rendszerbe érkezik Kemba, aki olyan laza, mint a Riga-lánc. Thibodeau alatt már több játékos is tönkrement, mert nem bírta a tempót. Lehetséges, hogy én látom ezt rosszul, de valahogy nem nézem ki Kembából, hogy annyira motivált lenne, hogy felveszi a tempót. Mindenesetre örülnék, ha összekapná magát - ahogyan Fournier is -, mert akkor ez egy jó kis csapat lehetne, stabil top4-es Keleten (továbbra is).

A másik dolog, ami érdekes lehet, hogyan hat majd az olimpia a játékosokra. Az biztos, hogy sokan emiatt augusztusig maximumon pörögtek, köztük a Knicks két francia játékosa is (Fournier és Ntilikina, illetve az argentin Vildoza). Érzékenyen érintheti még jó pár csapatot rajtuk kívül is (Jazz, Nuggets stb.). Valószínűleg ezek a játékosok fáradtabbak lesznek március körül, addigra csökken majd a koncentráció. Amire én magam részéről kíváncsi voltam, melyik az a csapat, ahonnét szinte senki sem ment olimpiázni, tudtak pihenni, elkerülték őket a komolyabb sérülések, nem voltak edzőváltások és összességében már tavaly sem volt óriási gond a játékukkal: Charlotte Hornets.

Megmondom őszintén, minden csapatnál voltak mostanra kisebb-nagyobb mozgások - Grizzlies és Lakers lett volna a másik jelöltem, de ott is akadtak bőven variálások -, míg a Hornets az egyetlen a ligában, akik játéka folyamatosan fejlődött, edző töretlen bizalmat élvez lassan 4 éve a vezetőségtől (most hosszabbították meg a szerződését), módszeresen építkeznek és fejlesztik a fiatalokat. Játékosaik nem szerepeltek az olimpián, tavaly csak a play-in jött össze, ráadásul nem kezdtek cserélgetni, leváltani mindenkit, hanem megy a fejlesztés tovább. Mitch Kupchak nagyot húzott a drafton is, gyakorlatilag megoldották a centerposztot, ez a csapat jelen helyzetben készen van. Nem azt mondom, hogy ők a liga legjobbjai, de szerintem jövőre ők lehetnek az a meglepetés, ami idén a Knicks volt. Devonte' Graham távozott, de a drafton összekaparták James Bouknight-ot, aki véleményem szerint a legjobb helyre került.

Az utolsó évére szétesett a dobása egyetemen (sokat erőlködött, rosszul választotta meg a helyzeteit), de a Hornets stábja van annyira türelmes, hogy összerakja őt. Ha ez megvalósul, akkor óriási fogás lehet Bouknight, aki egyelőre felemás (első SL meccs jó volt, második pocsék). Belőle tényleg sztár lehet, de ehhez az kell, hogy ő is küzdjön érte. Amiket olvastam és láttam róla, azok alapján ezzel nem lesz gond, ráadásul védekezés szempontjából óriási a potenciál benne. Ezért is látok értéket abban, hogy bejutnak a rájátszásba (2.90).
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum augusztus 13, 2021, 11:05:06
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 12, 2021, 21:03:16
A másik dolog, ami érdekes lehet, hogyan hat majd az olimpia a játékosokra. Az biztos, hogy sokan emiatt augusztusig maximumon pörögtek, köztük a Knicks két francia játékosa is (Fournier és Ntilikina, illetve az argentin Vildoza). Érzékenyen érintheti még jó pár csapatot rajtuk kívül is (Jazz, Nuggets stb.). Valószínűleg ezek a játékosok fáradtabbak lesznek március körül, addigra csökken majd a koncentráció. Amire én magam részéről kíváncsi voltam, melyik az a csapat, ahonnét szinte senki sem ment olimpiázni, tudtak pihenni, elkerülték őket a komolyabb sérülések, nem voltak edzőváltások és összességében már tavaly sem volt óriási gond a játékukkal: Charlotte Hornets.

Megmondom őszintén, minden csapatnál voltak mostanra kisebb-nagyobb mozgások - Grizzlies és Lakers lett volna a másik jelöltem, de ott is akadtak bőven variálások -, míg a Hornets az egyetlen a ligában, akik játéka folyamatosan fejlődött, edző töretlen bizalmat élvez lassan 4 éve a vezetőségtől (most hosszabbították meg a szerződését), módszeresen építkeznek és fejlesztik a fiatalokat. Játékosaik nem szerepeltek az olimpián, tavaly csak a play-in jött össze, ráadásul nem kezdtek cserélgetni, leváltani mindenkit, hanem megy a fejlesztés tovább. Mitch Kupchak nagyot húzott a drafton is, gyakorlatilag megoldották a centerposztot, ez a csapat jelen helyzetben készen van. Nem azt mondom, hogy ők a liga legjobbjai, de szerintem jövőre ők lehetnek az a meglepetés, ami idén a Knicks volt. Devonte' Graham távozott, de a drafton összekaparták James Bouknight-ot, aki véleményem szerint a legjobb helyre került.

Az utolsó évére szétesett a dobása egyetemen (sokat erőlködött, rosszul választotta meg a helyzeteit), de a Hornets stábja van annyira türelmes, hogy összerakja őt. Ha ez megvalósul, akkor óriási fogás lehet Bouknight, aki egyelőre felemás (első SL meccs jó volt, második pocsék). Belőle tényleg sztár lehet, de ehhez az kell, hogy ő is küzdjön érte. Amiket olvastam és láttam róla, azok alapján ezzel nem lesz gond, ráadásul védekezés szempontjából óriási a potenciál benne. Ezért is látok értéket abban, hogy bejutnak a rájátszásba (2.90).

Egy rövid megjegyzést még tennék a védekezés/támadás témakörben, aztán rátérek a Charlotte-ra.

Az NFL-ben és az NBA-ben is gyakran emlegették korábban azt az elhíresült mondás, miszerint "a támadók nyerik a meccset, a védők a bajnokságot". Általánosságban ebben sok igazság van, de mintha az utóbbi időben kicsit változott volna a helyzet. Lehet persze, hogy nem épp a legszerencsésebb az előző szezonnal példálózni, hiszen annak végkimenetelét sokkal inkább a sérülések határozták meg, de ha hirtelen mondanom kellene három-négy csapatot, akiknek a védelme jobb volt az átlagnál, akkor én valószínűleg a Knicks, Heat, Lakers, Suns négyes említeném (anélkül, hogy ránéznék a statisztikákra). Viszont ebből a négyből három már a rájátszás első fordulójában búcsúzott.

Ezzel szemben több olyan csapat is bejutott a főcsoport-elődöntőkbe, akik rendszeresen szórták meg 120 pontokkal az ellenfeleiket (Bucks, Nets, Jazz, Clippers, vagy talán még a Nuggets is idesorolható, még Murray nélkül is). Szóval nekem egy kicsit úgy tűnik, mintha új irányt vett volna az NBA. Lehet, hogy ebben az is benne van, hogy a nézők jobban szeretik inkább a látványos támadójátékot, mint a kőkemény védekezést, és talán a csapatok ezzel is próbálják kiszolgálni őket. Ki tudja.

Ami pedig a Charlotte-ot illeti.

Nem udvariaskodni akarok Pozzato, de nagyon szeretem olvasgatni az elemzéseidet. Míg te egyértelműen "szakmai" oldalról közelítesz rá a csapatokra, addig én pusztán "elfogult szurkolói" szinten. Tizedannyira sem ismerem az edzők munkásságát és erényeit, mint te, és ugyanígy lövésem sincs a fiatal (draftolt) játékosokat illetően sem. Én csak nézem a meccseket, figyelem az embereket és a számokat (amik állítólag soha nem hazudnak), és ezek alapján fogalmazok meg véleményt (illetve tippeket).

Mindezt csak azért írtam, mert a Charlotte is azon csapatok egyike volt, akikkel nem igazán foglalkoztam elmélyültebben az előző szezonban, úgyhogy egyáltalán nem vagyok képben velük kapcsolatban. És ez még akkor is így van, ha – bármilyen hülyén is hangzik – nagyon sok nyertes szelvényt éppen az ő meccseik hoztak nekem. Köszönhetően a Rozier/Washington/Bridges hármasnak, akiket rendre megfogadtam az előző szezonban, hogy az iroda által megadott pontszám felett dobnak.

Mindenesetre kíváncsiságból most elkezdtem nézegetni a következő szezon keretét, és valóban nem látok komolyabb változásokat náluk. Az előbb említett három úriember megmaradt, ahogy a kezdőirányító is, LaMelo Ball, és a szezon második felére néha már-már a régi (bostoni) önmagára emlékeztető Hayward is. Ha jól látom a nevekből, akkor jött a GSW-től Kelly Oubre Jr., aki szerintem még annál is jobb mutatókra képes, mint amit a Warriorsban produkált (15,4 pontos átlag), de hát tudjuk, hogy Curry mellett nem könnyű érvényesülni. Szerintem ő mindenképpen erősítést jelent majd. Aztán látom Plumlee nevét is (akiről szégyenszemre nem is tudtam, hogy az előző szezont Detroitban töltötte), viszont ott is összeszorgoskodott egy 10 pontos/10 lepattanós átlagot. És mivel Cody Zeller nevét nem látom a listán, így valószínűleg vagy ő lesz majd a kezdőcenter, vagy a Pozzato által említett egyik most draftolt újonc.

Vagyis az alapcsapat valóban megmaradt, tehát elvileg nyitva az út az előrelépésre. A kérdés csak az a rájátszást illetően, hogy lesz-e 6-7 csapat Keleten, akiket meg tudnak majd előzni. Jelen pillanatban én csak három ilyen fix pontot látok (Detroit, Orlando, Cleveland).
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum augusztus 13, 2021, 21:13:12
Az NFL-t egyáltalán nem ismerem, de értem a gondolatmenetet, és igazad van, az elmúlt években voltak erre utaló jelek, hogy már nem feltétlenül csak a védekezéssel lehet bajnoki címet nyerni az NBA-ben sem.

A GSW hozta az új stílust, de érdemes megnézni a két infografikát, amit az általam már párszor említett Sprawlball c. könyvből fotóztam ki. Kirk Goldsberry kiváló alkotása magyarázatot próbál adni arra, mi történt az elmúlt 10 évben az NBA-ben, hogy változott a játék, miként tűntek a Shaq-féle centerek, mi a jövő, és hogyan lehet ezen változtatni, hogy ne menjünk el csak a triplák irányába. Miután behozták a triplát, elenyésző növekedés volt érzékelhető, összességében a játékosok a középtávolikra specializálódtak, illetve hangsúlyos szerepe volt a centereknek. A liga GM-jei a '80-as években kezdtek el a guardok felé nyitni, de ezek a játékosok is elsősorban a középtávolikat szórták (Jordan, Drexler stb.).

Ahogyan látható az első képen, a '90-es évek közepén mozgatták a triplavonalat, ami annak köszönhető, hogy az addigra ultrafeszessé váló védekezés a ligában elkezdte drasztikusan csökkenteni a pontszámot. Folyamatos csökkent a csapatok átlagos pontja, végül 110-ről 102 környékére esett vissza 3-4 év alatt. A Knicks elkezdte követni a Detroit példáját, rendkívül agresszív védekezését pedig egyre többen vették át, így a ligának tennie kellett valamit, mert időközben Jordan is visszavonult, nézettség esett, ahogyan a meccsek pontszáma is. Nem számoltam át, de körülbelül másfél lábbal tolták beljebb a vonalat, annak köszönhető az első kiugró emelkedés a hármasok tekintetében.

A ligában "megvadultak" a csapatok, átlagban hat triplával nőtt minden franchise eldobott hármasainak száma, ráadásul, mivel közelebb dobhattak, így a hatékonyság is jobb lett. A következő három szezonban kiugróan jó adatokat hoztak a játékosok, elég csak megfigyelni az időközben visszatérő Michael Jordan számait:
- körülbelül 30%-kal triplázott, de jobbára 1-2 dobásból a vonal "tologatás" előtti időszakban
- vonal eltolása után ez megemelkedett 40% környékére, mindezt 3-4 triplából.

Az igazi nyertes azonban a vonal eltolásának, Steve Kerr volt. Amiről a The Last Dance-ben kevés szó esett, hogy valójában ez is egy indok volt, amiért Kerr a Bullshoz került: 50%-os triplázó vált, meccsenként közel három kísérletből és ami ennél is fontosabb: megteremtette a spacinget. A vonalat azonban "visszavitték", így a kezdeti óriási növekedés után, visszaesett a triplázási kedv. Az ezt követő években végül szép fokozatosan elkezdett növekedni a triplázás, de közel sem olyan ütemben, hogy indokolt legyen egy csapat számára erre építeni a taktikát.

Az sem véletlen, hogy a 2010-es években épp a GSW volt az, ahol beindult a triplázás. Egyrészt Steve Kerr volt az edző, aki a '90-es években legjobb triplázója volt, másfelől, ott volt Steph Curry, akit a '90-es évek egyik legjobb spot-up shootere edzett, aki egyben az édesapja is volt (Dell Curry). A baj az volt, hogy Curry esetében próbálták őt a trendekhez igazítani, így még az első szezonjában is sok középtávolit dobott, ahelyett, hogy az apjával már gyakorolt triplázásra mentek volna rá. A harmadik kép a Curry első szezonjából, amikor jól látható, mennyi felesleges középtávolival próbálkozott. Az első áttörés a 2012/13-as szezonban volt nála, amikor a második műtéte annyira jól sikerült, hogy a játékát is megváltoztatták ezek után.

A bokája jobban bírta a terhelést, jobban bírta az elmozgásokat és a nagy triplákat, így egyre többet vállalt. És itt jött a képbe Steve Kerr: megérkezett a csapathoz, látta, hogy van két kiváló triplázó, mi kell hozzájuk? Hely, hogy minél többet dobjanak. Kerr egy olyan ligában volt játékos, ahol mindent a fizikális játék uralt, de ő megélt az "óvatos" stílusból, úgy lett bajnok, hogy inkább ésszel játszott. Ezt várta a játékosaitól is, hiszen nem kell a palánk alatt verekedni két pontért, ha távolról bevágunk hármat is.

A többi innentől már ment simán, elkezdődött a triplák térhódítása, amit mi sem bizonyít jobban, mint 2016. július 9-én egy szerződés: Ryan Anderson négy évre írt alá 80 millióért. Egy 15-18 pontos játékosról beszéltünk, akinek két előnye volt: PF volt (és centerként is használható small-ball-ban), illetve tudott 39-40%-kal triplázni. Ezzel pedig rádöbbentek a csapatok, hogy innentől az érték a hatékonyan triplázó játékosokban van, és most már ezek a játékosok sem apróért igazoltak egyik csapatból a másikba. Ez pedig egyik indikátora volt annak, hogy a magasembereknek is meg kellett tanulniuk triplázni.

A védekezés ugyanakkor szerintem nem romlott, csak a játékosok jobban kihasználják a pálya adta lehetőségeket (ezért vannak a 230-240 pontos meccsek). Míg a támadójáték a tökéletesség csúcsához közelít, addig a védekezés erre nem készült fel, de már láthatóak a fejlődés jelei, de ennek még idő kell. Valószínűleg az állóképesség további fejlődése és a folyamatos rotáció lehet a kulcs, ahol 8-10 hasonló képességű ember kell majd, folyamatos cserélgetéssel és tökéletes rendszerrel, hogy fogható legyen egy triplázó csapat (akik védekezésben végig mozognak, így komfortzónán kívüli dobóhelyzetekbe hajszolva a riválisokat).

A testi adottságok szempontjából korlátos az ember, szóval a taktikát és a leadott teljesítményt kell változtatni, de ez a jövő zenéje. Spoelstra már láthatóan kidolgozott egy megfelelő rendszert a triplázás ellen, de ehhez az kell, hogy az adott csapatot elkerülje a sérülés (és a fáradtság). A Miami hulla volt egész szezonban, de egy normális edzőtábor és felkészítés után lehet, hogy újból a védekezés dominálhat a ligában. Az NBA és a különböző sportok változásai gyönyörűek szerintem, hosszú napokon át lehetne róla beszélni, de már így is sokat írtam.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum augusztus 14, 2021, 17:31:55
A második grafikon "brutálisan" jó. :)
Pontosabban fogalmazva kiválóan mutatja, hogy milyen irányba tolódott el a játék.

Röviden és tömören úgy is összefoglalhatnánk ezt az ábrát, hogy mivel egyre több jó triplázó játékos lett a ligában, így ha van lehetőség, akkor gondolkozás nélkül bepróbálkoznak egy hármassal. Ha pedig nincs erre mód, akkor vagy jöhet egy betörés (és abból ziccer, esetleg szabálytalanság után büntető), vagy pedig bejátszás egy Giannis vagy Jokic típusú centernek.
Kész, ennyi. Nem kell ezt túlragozni.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum augusztus 14, 2021, 21:04:16
A Chicago, a New York, a Boston és a Charlotte után érdemes egy kicsit szétnézni Nyugaton is, elsősorban Los Angelesben. Ha van csapat, aki a leginkább felforgatta a keretét, akkor az a Lakers. Először is – minden megjegyzés nélkül – nézzük az eddigi érkezőket és a távozókat (zárójelben az életkorral):

Maradtak: L. James (36), A. Davis (28), T. Horton-Tucker (20), M. Gasol (36) + pár szabadügynök, akiknek még nem dőlt el a sorsuk
Távoztak: K. Kuzma (WAS, 26), M. Harrel (WAS, 27), K. Caldwell-Pope (WAS, 28), A. Caruso (CHI, 27), A. Drummond (PHI, 28), B. McLemore (POR, 28), M. Morris (MIA, 31), D. Schroder (BOS, 27)
Érkeztek: C. Anthony (POR, 37), T. Ariza (MIA, 36), K. Bazemore (GSW, 32), W. Ellington (DET, 33), D. Howard (PHI, 35), M. Monk (CHA, 23), K. Nunn (MIA, 26), R. Westbrook (WAS, 32)

Elnézve az érkezők/távozók névsorát, kis rosszindulattal elég volna annyit mondani, hogy: No comment.

Le sem lehet tagadni, hogy ezeket az embereket James válogatta össze, mert nincs olyan klubvezető, aki ilyen csapatot rakna össze. Anthony, Ariza, Westbrook, Howard..., nevek, nevek, nevek. Mintha csak ez számítana. Félreértés ne essék, semmi bajom a 30 (vagy inkább 35) év feletti játékosokkal, de egy Gasol-Howard centerpárost nehéz értékelni.

Anthonynak az előző szezonban Portlandben még akadtak jó meccsei. Bár nem túl sok. Arizáról mindent elmond, hogy 6 éve nem képes két egymás utáni szezont lehúzni egy csapatnál. Howardról csak annyit, hogy két éve már játszott a Lakersben, és abban a szezonban összesen 2 (azaz kettő) alkalommal tudott kezdő lenni. Azóta eltelt két év, és halvány lila gőzöm sincs, hogy miért gondolja bárki is, hogy azóta csak jobb lett.

De hogy pozitívumokat is említsünk: Szerintem Nunn mindenképpen erősítést jelent majd, és Bazemore, Ellington, valamint Monk is hasznos tagja lehet a csapatnak. A kérdés, hogy mennyi játékidőt kapnak majd. Westbrookról pedig már kifejetettem korábban a véleményem, ő jól és rosszul is elsülhet.

Ha a sérülések elkerülik a csapatot, és a sztárok (főleg a három csúcsfizetéssel rendelkező) képes lesz 35-36 perceket a pályán tölteni, akkor talán még láthatnak csodát a szurkolók, de – vessetek rám követ – én ezt a keretet nem tartom bajnokesélyesnek.

Végül egy utolsó mondat: Azért az mindenképpen kuriózum, hogy a Lakers képes lenne pályára küldeni egy olyan ötöst, ahol a legfiatalabb játékos decemberben lesz 36 éves.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum augusztus 16, 2021, 16:37:06
Most nem azért, de távozott az egyetlen szimpatikus arc LA-ből (Caruso), akit szerintem még azok is bírtak, akik amúgy nem szeretik a csapatot. Jól írtad @HT , mint valami nyugdíjas klub, ráadásul a keret 80-90%-a injury prone státuszban van, szóval az is csoda lesz, ha egészségesen le tudják hozni a szezont. Ugye a nagy trió (Davis, James és Westbrook) már július elején találkozott egymással (tampering?), ott el is dőlt, hogy Westy megy LA-be. Félig-meddig haveri kör, félig-meddig olyan játékosok, akikben rutinjuk miatt megbízik James. Bennem az is megfordult, hogy a többiek már nem hajlandóak egy csapatban játszani LeBronnal, de ez csak feltételezés.

Egyetértek, ilyen Nyugaton ez számomra sem bajnokesélyes, de nálam elsősorban a sérülések miatt. Tudom, most sokat pihentek ezek a játékosok, de megint idő kell, míg összeszoknak. Carmelóval nem lesz gond, mert sokat fejlődött catch and shoot szempontjából, Portlandben bizonyította, hogy mennyire jó kiegészítő. A szűk keresztmetszet szerintem Westbrook lesz, aki labda nélkül nem tudom, hogy mennyire használható. Voltak erre kísérletek (Houston és Harden), de nem látom magam előtt, ahogyan működik a LeBron - Westbrook páros a pályán. Kéne a spacing, de Westbrook ezt nem tudja megoldani, LeBron szintén nem tudja, Davis ki tud húzódni triplára, illetve Anthonyék is, de ez kevés.

A másik dolog: ebből a csapatból 3-4 játékos tud jól védekezni. Míg a 2019-es csapat azért volt jó, mert Vogelék összerakták a védekezést, addig itt nem látom, hogy ki lesz az, aki mondjuk Caruso defenzív játékát viszi tovább. Azért is működött az a Lakers, mert LeBron gyakorlatilag irányító lett, de Westbrook akkor mi lesz? SG-nek pocsék, védekezésben egy James - Westbrook - Anthony trión átmegy az ellenfél perimétere és minden támadásból pontot kapnak. Az utolsó, ami még eszembe jutott: sebesség. Ez a csapat lassú, LeBron már bántóan darabos, Anthony se a gyorsaságáról ismert, Westbrook még csak-csak, de ő is sokat veszített a sebességéből. Egy komolyabb állóképességgel rendelkező csapat, szét fogja kapni a védelmüket, leindításokból kapják majd a pontokat.

Számomra érthetetlen, ráadásul a 2022/23-as szezonban is még a három sztár összesített fizetése közel 130 millió dollár lesz... Senkit sem tudnak majd hozni, miközben Westbrook 35. életévébe lép, James 39 éves lesz... Ez a csapat legkorábban 2023 nyarán tud majd megújulni, magyarán két évük van egy újabb bajnoki címre.

Az biztos, hogy én nem látom logikusnak ezt a csapatépítési módszert, de nem is vagyok NBA-szakértő. Az mindenesetre biztos: a '70-es évek végén, '80-as évek elején jobban építkezett a Lakers, most olvasom ezt a könyvet: https://www.amazon.de/-/en/Jeff-Pearlman/dp/1592408877/ref=sr_1_16?dchild=1&keywords=los+angeles+lakers+book&qid=1629124437&sr=8-16
Tényleg más volt a helyzet, nem vagyok Lakers drukker, de érdekel általam kevésbé kedvelt csapatok különböző korszaka, ez a könyv pedig zseniális eddig. Most teljesen másképp csinálják, két éve bevállt, de akkor sokkal inkább tervezettnek tűnt az egész, mint most.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum augusztus 16, 2021, 17:04:55
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 16, 2021, 16:37:06
Az utolsó, ami még eszembe jutott: sebesség. Ez a csapat lassú, LeBron már bántóan darabos, Anthony se a gyorsaságáról ismert, Westbrook még csak-csak, de ő is sokat veszített a sebességéből. Egy komolyabb állóképességgel rendelkező csapat, szét fogja kapni a védelmüket, leindításokból kapják majd a pontokat.

Csak három gyors hozzáfűzni valóm volna a soraidhoz:

1. Ahogy korábban írtam, a Lakers nálam is benne volt a legjobban védekező csapatok között. Nem tudom, hogy hogyan csinálták, nem tudom, hogy mely játékos/ játékosok (vagy az edző?) érdeme volt ez – mivel nem túl sok LAL meccset néztem –, de vitathatatlan, hogy amikor egészséges volt a társaság, akkor nagyon összeállt a védelmük. Azzal, hogy a keret több mint a fele kicserélődött, ahogy te is utaltál rá, biztosan nem fogják tudni az elmúlt szezon szintjét megismételni.

2. A sérülésekre valóban nem is gondoltam, pedig teljesen igazad van, egy 35 év feletti játékosnak már (14-15 éves NBA múlttal a lábában) sokkal könnyebben jönnek a húzódások, és emellett még jóval lassabban is gyógyulnak. De ami még ennél is nagyobb probléma, az valóban az, amit írtál, hogy "EZ A CSAPAT LASSÚ". És ez támadásban és védekezésben is nagyon sok gondot fog jelenteni.

3. Megnéztem a könyvet, amit belinkeltél, és ilyenkor sajnálom, hogy az angol tudásom a béka segge alatt van.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum augusztus 16, 2021, 17:51:44
Idézetet írta: HT Dátum augusztus 16, 2021, 17:04:55
3. Megnéztem a könyvet, amit belinkeltél, és ilyenkor sajnálom, hogy az angol tudásom a béka segge alatt van.

Komolyabban foglalkozol a major sportokkal (NFL, NBA), akkor szerintem érdemes belevágni az angolba, mert kifizetődik. Vesz az ember egy könyvet - olyat, ami érdekli -, majd szép lassú tempóban elkezdi fordítani, illetve sorozatokat is kezdetben angolul hallgat (+ felirat hozzá magyarul), majd megnézni elölről, de most váltással (magyar szinkron + angol felirat), végén pedig angol szinkron és angol felirat. Ez az autodidakta módszer, de kifizetődik. Iskolában szerintem nem olyan szórakoztató angolul tanulni, így viszont az ember fogékonyabb rá, mert olyan dolgokat néz és hallgat, ami érdekli. Vannak ezeknél sokkal hatékonyabb módszerek - különböző applikációk, nyelvkönyvek -, szóval mindent érdemes bevetni, utána meg már ragadni fog rád az angol, de érvényes ez a többi nyelvre is.

Én például rendszerint az adott ország nyelvén próbálom nézni a sorozatokat, hozzá felirat (ez változó, angol vagy magyar),. Megnézel valamiből 20-30 részt, megmaradnak bizonyos kifejezések, ha pedig egyre többet nézel az adott ország nyelvén sorozatot, úgy fejlődünk fokozatosan, majd azon kapjuk magunkat, hogy elkezd érdekelni az a nyelv is.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 05, 2021, 13:07:05

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 05., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 07, 2021, 10:40:46
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/wnba-championship-2021-kosarlabda-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=filter%2Fbasketball%2Fwnba%2Fcompetitions)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 07., 10:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:15:44
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-kozponti-focsoport-gyoztese-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1008017029)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:18:16
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-delnyugati-focsoport-gyoztese-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1008017030)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:19:21
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-eszaknyugati-focsoport-gyoztese-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1008017028)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:20:22
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-keleti-focsoport-gyoztese-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1007817424)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:21:42
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-nyugati-focsoport-gyoztese-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1007817426)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:23:22
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-delkeleti-focsoport-gyoztese-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1008017026)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:24:41
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-atlanti-focsoport-gyoztese-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1008017027)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:29:35
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-az-ev-ujonca-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1007899136)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:30:45
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-a-legtobbet-fejlodott-jatekos-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1007965094)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:32:54

Az oddsok az
Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:34:43
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/az-ev-vedojatekosa-nba-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1007965165)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:36:06
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/az-mvp-cim-nyertese-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1007964777)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:38:20
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/a-legjobb-csere-nba-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1007966556)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum október 14, 2021, 14:42:14
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2021_10/nba-csendes-oceani-focsoport-gyoztese-2021-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=filter%2Fbasketball%2Fnba%2Fcompetitions)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: október 14., 13:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum október 17, 2021, 19:42:59
LeBronék gyatrán hangoltak a rajtra (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/lebronek-gyatran-hangoltak-a-rajtra)

Rangadóval nyit az NBA, de vajon a Lakers új szupercsapata mire lehet képes? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/lebronek-gyatran-hangoltak-a-rajtra)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum október 19, 2021, 12:41:31
Meglepetéssel indul az NBA? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/meglepetessel-indul-az-nba)

Idő előtt távozhat Damian Lillard.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/meglepetessel-indul-az-nba)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum október 20, 2021, 12:28:49
A bet365 és a San Antonio Spurs közös játékot indít (https://www.sportfogadas.org/hirek/a-bet365-es-a-san-antonio-spurs-kozos-jatekot-indit)

Az angliai gyökerekkel rendelkező bet365 izgalmas együttműködést ütött nyélbe az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs csapatával. Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/hirek/a-bet365-es-a-san-antonio-spurs-kozos-jatekot-indit)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum október 23, 2021, 22:23:55
Michael Jordan történelmi szerződése (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/michael-jordan-tortenelmi-szerzodese)

Annyit keresett Jordan 1997-ben egy szezon alatt, mint LeBron James 20 évvel később a csúcséveiben. Hogy lehetséges ez? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/michael-jordan-tortenelmi-szerzodese)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: TiB Dátum október 25, 2021, 20:01:54
Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum október 23, 2021, 22:23:55
Michael Jordan történelmi szerződése (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/michael-jordan-tortenelmi-szerzodese)

Annyit keresett Jordan 1997-ben egy szezon alatt, mint LeBron James 20 évvel később a csúcséveiben. Hogy lehetséges ez? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/michael-jordan-tortenelmi-szerzodese)



Ez király volt, köszi :beerchug:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum október 28, 2021, 11:27:31
Elérkezett a Chicago Bulls ideje (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/elerkezett-a-chicago-bulls-ideje)

Végre újból igazi rangadó lehet a Bulls - Knicks.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/elerkezett-a-chicago-bulls-ideje)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum október 31, 2021, 16:55:48
Új korszakához érkezett az NBA? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/uj-korszakahoz-erkezett-az-nba)

Ideje volt, hogy végre visszatérjünk a '90-es évek kosárlabdájához! Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/uj-korszakahoz-erkezett-az-nba)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum november 04, 2021, 11:33:56
Finom kombinációval készülünk a hajnali NBA-re (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/finom-kombinacioval-keszulunk-a-hajnali-nba-re)

Érdemes ébren maradni, mert hajnalban a következő évek meghatarázó csapatai mérik össze erejüket.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/finom-kombinacioval-keszulunk-a-hajnali-nba-re)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum november 15, 2021, 16:02:41
Közelítünk az MJ-féle Bullshoz? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/kozelitunk-az-mj-fele-bullshoz)

Újból rangadó lett a Lakers - Bulls összecsapás.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/kozelitunk-az-mj-fele-bullshoz)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum november 23, 2021, 11:26:15
Az elmúlt másfél nap a LeBron - Stewart "ütközetről" szólt az NBA-ben (meg szerintem Amerikában is). Az esetről röviden: LeBron sunyi módon (és szándékosan) könyökkel odavert egyet a Detroit játékosának, akinek felszakadt a szemöldöke, illetve ezek után Stewart elégtételt akart venni, Ludas Matyi módjára, háromszor akarta visszaadni, úgy kellett őt mindenkinek lefogni (szó szerint, mert a taggal nem volt bírás, NFL-ben nagyon értékelnének ilyen játékosokat). Mindezek után ma kiderült, hogy LeBron egy, míg Stewart két meccsre szóló eltiltást kap.

https://www.youtube.com/watch?v=rIMw4mPRz6Y&


Kétségtelen, hogy LeBron bocsánatot kért utána, de még az edzője is elmondta, hogy ez szándékos volt. Mit lát egy 12 éves gyerek, aki NBA-t néz? Azt, hogy teljesen normális, ha sunyi szemétláda módjára odaversz egyet a másiknak, haverok meg a liga úgyis megvéd téged. Mert mi megy most a sajtóban? Az, hogy Stewart egy állat, dühkezelési problémái vannak. Igen, nehéz volt őt lefogni, ez egyszer biztos, de kérdem én, hogyan reagáltak volna az emberek, ha valaki szándékosan sérülést akar nekik okozni? Én az alábbi csináltam volna: engedtem volna a revansot, nem kell közéjük állni, LeBron és Stewart dolga, rendezzék el. Tudom, ez a mostani PC-világban nem jó, de az sem jó, hogy valakit bevédenek egy aljas húzás után. LeBron egy puhapöcs, semmi több, akinek fogalma sincsen, hogyan kell viselkedni (ezt már többször bizonyította a médiában is). Valószínűleg azért is állt oda mindenki, mert tudták: Stewart szétkapná őt, mint Floki a lábtörlőt. Tudom, The Malice at the Palace évforduló, de ezzel megint azt érték el, hogy a Király rájött: nekem mindent szabad.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: TiB Dátum november 25, 2021, 19:30:37
(https://i.ibb.co/Db0b529/FB-IMG-1637865013364-1.jpg)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum november 26, 2021, 11:31:03
Hogyan lett a Chicago Bulls védekezése ligaelit? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/hogyan-lett-a-chicago-bulls-vedekezese-ligaelit)

Mélyelemzés a Bullsról, mennyit változott a csapat, hogyan fejlődött a védekezésük, milyen hatása lehet ennek a teljesítményükre.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/hogyan-lett-a-chicago-bulls-vedekezese-ligaelit)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum november 27, 2021, 10:14:53
Dennis, a komisztól érdekes elgondolás, de szerintem van benne valami, osztom a véleményét. LeBron sokáig a fizikális fölényével tűnt ki, atletikusságával. A '90-es években ott volt például Shawn Kemp, jóval durvább fizikális adottságokkal, mégsem tudott bajnoki cím közelébe kerülni. LeBron előnye, hogy fejlődésre képes, ugyanakkor nála volt egy majd 9 éven át tartó mentális gát, ami miatt nem tudott bajnoki címet nyerni. Azt sem árt megemlíteni, hogy egy jóval könnyebb korszakban ért fel a csúcsra, ehhez kellett egy All-Time top3 SG, illetve egy akkor meghatározó PF/C. A '90-es években hogy tudtak volna ilyen csapatot összehozni? Sehogy. Ott maximum egy prémium magasember jutott volna mellé, ami szintén kevés, főleg akkor, ha olyan ellenfelek vannak, mint Jordan, Malone, Olajuwon, Shaq, Drexler és még lehetne sorolni.

A másik dolog a fizikális dominancia. Egy olyan ligára emlékezünk vissza, ahol az, hogy leaprítanak egy zsákolás közben, az alap volt. Ott nincsen ilyen, hogy elbújsz anyuci szoknyája mögé, ott az ilyen Oakley, Rodman, Malone, Laimbeer, Mahone típusú játékosok megtalálnak, addig ütnek, amíg nem zokogsz. LeBron viszont ezeket egyáltalán nem kezeli jól (ebben még továbbra is rendkívül gyenge mentálisan), mi lett volna vele egy Knicks, Pistons vagy Pacers elleni meccseken?

A harmadik a trash talk, amiben az NBA szintén gyengült az elmúlt években. 25 évvel ezelőtt azonban ott lett volna Reggie Miller, Michael Jordan vagy Charles Barkley. Velük mit csinált volna? A '80-as évek sem lett volna jobb, ugyanis Larry Bird mind fizikálisan, mind mentálisan a legkompletebb játékosok közé tartozott, trash talkerek egyik legendája, LeBron leküldi őt is a pályára? Ott ilyen, hogy megb*szom a nejed és társai, alap dolgok voltak. LeBron azért tudott ennyire domináns lenni, mert ehhez a mostani soft NBA-hez képest agresszív, viszont egy keményebb ligában csak egy lett volna a sok közül. Elsősorban a mentális része miatt, mert a tehetsége meglett volna, hogy jobb legyen.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum november 27, 2021, 11:16:33
Nem akartam feszegetni ezt az ügyet, mert tudom, hogy sok LeBron-rajongó van, akik nem örülnének a válaszomnak. Nem kívánom osztani az észt, de leírom, hogy mi jutott eszembe rögvest, amikor először láttam az esetet. Először is már az első lassításkor látható volt, hogy szándékos volt az ütés. Ez nem is lehet kérdéses. Valószínűleg James is érzékelte, hogy tökéletes könyököst sikerült bevinnie, ezért kért rögtön bocsánatot. Ugyanakkor nekem ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy ha valakit tökön rúgok, majd bocsánatot kérek tőle, akkor az máris el van intézve? És utána még én legyek felháborodva, amiért a másik nem bocsájt meg rögtön. Hiszen mondtam neki, hogy "sorry".

Aztán itt van a Trash Talk című műsor, ahol teljesen meg voltam döbbenve, ahogy Bazska próbálta védeni Jamest (aki köztudottan neki nagy kedvence, és őt tartja minden idők legjobbjának), miszerint teljesen jogos, hogy LBJ csak egy meccset kapott, míg a detroiti játékos kettőt. Nonszensz. Lehetünk elfogultak egy kedvencünkkel, de azért húzzunk már egy határt! Az ütésért egy mérkőzés, azért pedig, ha nem mosolygunk hozzá, hanem fel vagyunk háborodva, azért kettő?

Nagyon rossz példát mutat az NBA. Függetlenül attól, hogy Stewart mennyit kap, egy szándékos könyökösért legalább három-négy meccset tartok elfogadhatónak. Pont azért, hogy elrettentő ereje legyen. Ezzel a mostani esettel olyan precedenst teremtett a liga, ami vissza fog még ütni. Szó szerint is. Mert innentől kezdve mindenki tisztában lesz azzal, hogy elég kiütni az ellenfél legjobbját, úgyis megússzuk egy egymeccses eltiltással.

A másik esettel kapcsolatban (amikor James átment önkéntes rendőrbe, és kivezettetett két szurkolót), már nem is mondok semmit, mert azzal sem kerülnék a népszerűségi lista élére.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum november 27, 2021, 11:44:57
Én egyetértek veled @HT hasonlóan láttam én is a helyzetet. Engem még az is felbosszantott az esetben, hogy napokkal később is replikázott LeBron a sajtóban, hogy jogtalanul tiltották el őt egy meccsre. Abba inkább bele se mennék, mi történik, ha kicsit arrébb megy az ütés, akkor kiveri a szemét?

Bazska nálam egy ideje leírta magát. Tudom, ezzel nem leszek népszerű, de nagyon messze van az olyan szakértőktől, mint Török Péter. Én egy ideje már nem hallgatom őket, szakmailag semmit sem tudnak hozzátenni. Valószínűleg azért is védte Jamest, mert anno nagyon promózta itthon a könyvét, interjúkat adott, így pedig hogyan lehetne hiteles arc? Sehogy.

A marketing az NBA-ben felülírt mindent, így abszolút egyetértek azzal, hogy rendkívül rossz példát mutat a liga. Azért, mert a Király azt mondja, akkor küldjünk ki játékosokat, következmények nélkül üthetünk meg másokat. Mi a következő? LeBron a neki nem szimpatikus ellenfeleket kiküldeti a csarnokból? Arról nem is beszélve, hogy hányszor sértett már szabályt LeBron, hány tampering esete volt, mégsincsen következménye.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum november 27, 2021, 12:44:12
Vissza a '90-es évekbe? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vissza-a-3990-es-evekbe)

Egy jó kis retro mérkőzésre van kilátás.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vissza-a-3990-es-evekbe)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: TiB Dátum november 27, 2021, 17:03:19
Idézetet írta: Pozzato Dátum november 27, 2021, 11:44:57
Bazska nálam egy ideje leírta magát. Tudom, ezzel nem leszek népszerű, de nagyon messze van az olyan szakértőktől, mint Török Péter. Én egy ideje már nem hallgatom őket, szakmailag semmit sem tudnak hozzátenni. Valószínűleg azért is védte Jamest, mert anno nagyon promózta itthon a könyvét, interjúkat adott, így pedig hogyan lehetne hiteles arc? Sehogy.

Bazskát szerintem elvitte a hírnév, az influencerség, kilépett a szakértő szerepből és ilyen általános megmondóember reklámfelület lett belőle, egyszer valami benzinkutas szendvicsreklámja ugrott fel.

Pedig lehetett volna egy gyengébb Török Péter utód, és azért gyengébb, mert Török Péter egy isten. Olyan tudása, olyan stílusa és objektivitása van, amivel utánozhatatlan kategóriába jutott. Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy az USA-ban is elismert szakértő lehetett volna. Ez az egész persze csak szubjektív vélemény :)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum november 27, 2021, 17:18:05
Idézetet írta: TiB Dátum november 27, 2021, 17:03:19
Bazskát szerintem elvitte a hírnév, az influencerség, kilépett a szakértő szerepből és ilyen általános megmondóember reklámfelület lett belőle, egyszer valami benzinkutas szendvicsreklámja ugrott fel.

Pedig lehetett volna egy gyengébb Török Péter utód, és azért gyengébb, mert Török Péter egy isten. Olyan tudása, olyan stílusa és objektivitása van, amivel utánozhatatlan kategóriába jutott. Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy az USA-ban is elismert szakértő lehetett volna. Ez az egész persze csak szubjektív vélemény :)

Ennyire nem voltam tisztában a dolgokkal, mármint, hogy ilyen benznkutas témákban is szerepelt. Kell a pénz, neki is gyereke van, illetve azért a sneakerek sem olcsó mulatság. Ez is amúgy egy érdekes kérdést vet fel, hogy mennyire hiteles egy olyan elemző, aki már nem is "gyakorolja" a szakmáját, inkább a hírnévvel foglalkozik, brandet épít?

Török Péter rengeteg dolgot tudott, többségét fejből, hihetetlen agya van. Mondjuk fociban is extra volt, de abba nem akart "beleszólni", pedig valószínűleg ott is kenterbe verte volna a többieket.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum november 27, 2021, 22:18:28
Na jó, szimpátia ide vagy oda, elmondom a másik esetről is a véleményem. Elvégre ez egy fórum, ahol mindenki "kiöntheti a lelkét". :)

Szóval mint köztudott az IND-LAL meccsen James "utasítására" kivezettettek két embert az első sorból (a sokezer dolláros székekből). Bár vannak már feltételezések, hogy állítólag miket mondtak a szurkolók Jamesnek, de bizonyíték sajnos nincs rá. És engem ez zavar a legjobban. Vagyis hogy úgy "ítélkeztek" valakik felett, hogy egyedül a "sértett" szava számított.

Szögezzük le az elején, hogy ha valóban James gyerekével viccelődött a két fiatal, az mérhetetlen nagy tahóság, amire nincs mentség. Ugyanakkor ez egy sokkal összetettebb dolog. Ezek a játékosok elsősorban a szurkolókból élnek, és James is részben miattuk tud évi sok-sok-sok millió dollárt hazavinni. Mostantól viszont ez lesz az új divat, hogy ha valakire csúnyát mondanak, akkor csak int a játékos a bírónak, és máris viszik ki a bekiabálókat? Sajnos senki nem tudja, hogy mi volt a konkrét bekiabálás, hiszen utólag mindkét fél azt mond, amit akar. És ezért sem értem, hogy miként történhet meg olyan, hogy egy játékos szól a vezetőbírónak, aki szó nélkül elhisz mindent, és a rendezőkkel kiviteti a szurkolót. Ezután bárki bárkit kiküldhet, aki neki nem szimpatikus? Elég csak azt mondani, hogy "márpedig én azt hallottam, hogy ő anyázott engem". Ha egy szurkolótábor kórusban szidja az ellenfél egyik játékosát, akkor kiküldik a teljes tábort? És megint oda kell kilyukadni, hogy ha James ezt megtehette (és a bírók, valamint a biztonsági őrök szót is fogadtak neki), akkor ezek után melyik bíró meri majd kétségbe vonni bármelyik játékos szavahihetőségét? És akkor 3 percenként megáll majd ilyenért a játék? Megint kezdünk nagyon rossz irányba elmenni.

Amikor egy focimeccsen kórusban szidják a játékvezető "k..va anyját", akkor a játékvezető is kiküldheti a teljes vendégszektort, hiszen megbántották a családtagját? Ne áltassuk magunkat, nem egyedül James kap gusztustalan támadásokat a nézőtérről, csak éppen ő az egyetlen, aki a hatalmas egója miatt úgy gondolja, hogy ha megállítja a mérkőzést egy ilyen látványos színházi kirohanással, akkor másnap minden hírportál élére tud kerülni. Jelentkezzen, aki sportolt már hivatásszerűen, és soha nem szidták valamelyik családtagját egy meccsen? Igenis tudomásul kell venni, hogy mindenhol vannak bunkó, degenerált szurkolók, akik a hétköznapi frusztráltságukat sokszor a meccs hevében vezetik le. Ezeket sajnos el kell viselni. Ha ez nem megy, akkor lehet, hogy érdemes új munkát keresni, vagy home officeban kosarazni.

És ne értsetek félre, nem a két szurkolót akarom védeni, mert ha igazak a pletykák a két renitens bekiabálásáról (HA igazak), akkor legalább egy évre kitiltanám őket az IND hazai mérkőzéseiről. Ugyanakkor továbbra is azt gondolom, hogy nem a játékos dolga a mérkőzés közben rendet rakni és intézkedni.

És ehhez kapcsolódva engedjetek meg nekem egy aranyos történetet, ami hűen mutatja, hogy már évtizedekkel ezelőtt is mennyire "természetes" volt a játékosok és a bírók szidása, és mennyire "természetellenes", ha csak picit bántották őket. A magyar kosárlabda-bajnokság 1988/89-es szezonjában a Csepel és az Oroszlány játszotta a döntőt. Mivel akkor még Csepelen laktam, így nagy Csepel-drukkerként a legtöbb meccsen ott voltam, és természetesen a döntő utolsó meccsén is. Az akkori csepeli csarnokról tudni kell, hogy nem volt túl nagy, szerintem még ezer ember sem fért be (bár a döntőre bezsúfolódtunk kétszer annyian), de legalább otthonos és hangulatos volt. Szóval ment a mérkőzés, a játékosok játszottak, a bírók fütyültek, a szurkolók pedig szurkoltak és szidták a bírót, ahogy mindig is. Aztán az egyik támadásnál – mindenki meglepetésére – a játékvezetők fújtak valamit a Csepel ellen. Az egész nagyon érdekes volt, mert ahogy minden szurkoló hirtelen megdöbbent (és próbálta magában értelmezni a szituációt), úgy az egész csarnokban kb. 2-3 másodpercig hatalmas csönd lett (legalábbis az addigi szurkoláshoz képest). És pont ebbe a csendbe belehasított egy nyugdíjas bácsika kiabálása, aki azt ordította a játékvezetők felé, hogy "Fúúú, te rosszindulatú". Erre szó szerint olyan röhögés tört ki a csarnokban, hogy a még a bírók is elmosolyodtak. Soha nem felejtem el, pedig ennek már több mint 30 éve. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy sajnos olyan világban élünk, hogy aki nem képes "komoly" szidalmakra, azokat megmosolyogják.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum november 28, 2021, 10:45:12
LeBron "Kislány" Jamest közben megbüntették: https://telex.hu/zacc/2021/11/27/lebron-james-los-angeles-lakers-nba-indiana-pacers-tanc-sam-cassell

Ez azonban minimális büntetés, semmit se ér, neki meg pláne nem. Ahogyan @HT is írta, akkora az egója, hogy ilyenekkel semmit sem érnek el. Nála a pénzbüntetés sem használna, de mondjuk ha kapna egy 20-30 meccses eltiltás provokálásért, liga felé beszólásért, illetve szándékos ütésért (halmozott lenne a kettő), akkor az kicsit földhöz vágná. Lehet valaki bármilyen nagy sportoló, ha agyilag egy zsák krumplit ér, akkor mindig belefut majd ilyen szituációkba.

Történet zseniális @HT  ;D

Életem harmadában kosaraztam, jártunk meccsekre, de nekünk ez megszokott volt, hogy eltűrjük a dolgokat. Szidták a családunkat, "megvárnak" meccs végén, ha nyerünk és társai, ezek teljesen átlagos dolgok voltak. Oda sem figyel az ember, mindössze egyszer volt olyan, hogy kizökkentünk a találkozóból és veszítettünk: komplett csapat ingyen ihatott a Szépasszony-völgyben, ha több, mint 10 ponttal kikapunk. Utána már csak a borra gondoltunk, nem hiába, "profik" voltunk.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum november 29, 2021, 12:35:21
Meddig bírja Paul George? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/meddig-birja-paul-george)

A Clippers játéka olykor egészen jól néz ki, de mi lesz így velük, ha egyik sztárjukat csapágyasra hajtják? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/meddig-birja-paul-george)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: RedMunchen2010 Dátum november 30, 2021, 17:51:39
A pontatlag miert ennyire alacsony mostanaban a meccsek tobbsegen? A jarvany miatt az amcsik leleptek Azsiabol, ez oke, de itt is sok esetben 200 korul mozog a line, holott tavaly inkabb 210-220 kozott volt legtobbszor.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum november 30, 2021, 20:28:11
Idézetet írta: RedMunchen Dátum november 30, 2021, 17:51:39
A pontatlag miert ennyire alacsony mostanaban a meccsek tobbsegen? A jarvany miatt az amcsik leleptek Azsiabol, ez oke, de itt is sok esetben 200 korul mozog a line, holott tavaly inkabb 210-220 kozott volt legtobbszor.
https://www.sportfogadas.org/elozetesek/uj-korszakahoz-erkezett-az-nba


Annyi kiegészítés még a cikkhez, hogy egyre több csapat érzi úgy, hogy a védekezés a szabályváltoztatások miatt kifizetődő lesz. Sokkal agresszívabb a defenzív játék, fizikálisabb a kosárlabda, aminek én örülük. Túlságosan soft volt a liga, így végre visszatér az "igazi" játék az NBA-be.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum december 08, 2021, 13:09:12
Egy séma alapján tippeltünk meg több találkozót (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/egy-sema-alapjan-tippeltunk-meg-tobb-talalkozot)

Érdemes a kevés pontot preferálni? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/egy-sema-alapjan-tippeltunk-meg-tobb-talalkozot)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oakland23 Dátum december 18, 2021, 17:49:32
Idén elég mostohán kezelem az NBA-t, mondom belenézek ebbe a Detroit meccsbe. Hááát nem sok játékos maradt, akit ismerek  ;D Koraábban a Billups-Hamilton-Prince-Wallace-Wallace féle csapat volt a kedvencem, PC-n is mindig a Pistonssal voltam, ez most nem egy bajnokesélyes csapat  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum december 23, 2021, 11:45:20
Protokoll döntheti el a játéknap rangadóját? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/protokoll-dontheti-el-a-jateknap-rangadojat)

Ahogyan az Euroligát, úgy az NBA-t sem kíméli a járvány.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/protokoll-dontheti-el-a-jateknap-rangadojat)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum december 25, 2021, 12:04:26
Kevin nélküli karácsony? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/kevin-nelkuli-karacsony)

A karantén keresztülhúzta a  liga számításait.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/kevin-nelkuli-karacsony)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oakland23 Dátum január 04, 2022, 11:19:31
@Pozzato te mit gondolsz az MVP fogadásról. Én idén totál nem foglalkoztam vele, most ránéztem a szorzókra, és Giannis pl. unibeten 10.00  ::)

Curry és Durant a két favorit nagyjából 2.20 és 3.00 odds, aztán Giannis már 10.00-es. Most megnéztem a számokat, hát azok alapján furák a szorzók. Gondolom valami olyasmi lehet a sajtóban, hogy nehogy má megint Giannis... Hétvégén épp elkaptam Tőröséket az Alley upban, ők is arról beszéltek, kb, hogy nehéz lesz nem neki adni, ráadásul védekező oldalon az ő jelenléte a leghangsúlyosabb a festékben... Ok, pár meccsel jobb még a GSW, de Curry most is tolt egy 10/1-et triplából, én nem tudom, de nekem innen ennek a 10.00-es szorzónak van pici value szaga. Már a bet365-ön lévő 7.00-es oddsot is jónak véltem, de beugrott, hogy unibet is szokott kínálni szorzókat, ránéztem, és 10.00 jelenleg. Na, azt már nem tudtam otthagyni
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum január 04, 2022, 12:57:17
Nehéz kérdés, mert Steph Curry esetében ott volt az a Phoenix elleni betli, amiről napokig beszéltek. Utána olyan cikkek jelentek meg, hogy lehet-e az MVP-címet egy olyan játékosnak adni, aki a legnagyobb rivális ellen ekkorát hibázik? A karácsonyi meccsen már javított a Suns otthonában, de voltak azért rosszabb periódusai. Azonban azt nem szabad elfelejteni: egy ligaelső vezére, nélküle a csapatnak vége, gyakorlatilag Curry az, aki a különbséget jelenti, akivel ők a liga legjobbjai.

Utánuk jön a Phoenix, de én magam részéről nem is értem, hogy nem férhet fel Chris Paul a top10-be. A szorzója 101.00 (brutális...), minden meccsen játszott, vezére a csapatnak, ligaelső gólpasszokban, eléggé komoly a hatása közel 37 évesen, hogy a Suns a második helyen legyen. Könnyedén benne van, hogy megnyerik az alapszakaszt, arra pedig emlékszünk, hogy 2005-ben is volt egy irányító, aki sikerre vezette a csapatot és MVP-címet nyert (Steve Nash).

Nyugatról ott van Nikola Jokic. Legyünk őszinték, ha objektívan kell nézni, akkor a szerb az MVP, megint. Nem is lehetne kérdés, ugyanis minden idők legjobb legbrutálisabb statjai hozza: All-Time 1. hely PER mutatóban, 25,7 PPG, 14,0 RPG, 6,9 AST, 56% mezőnyből, EPM mutatóban sima első hely (támadásban és védekezésben a csapatra gyakorolt hatása), mindezt úgy, hogy a usage mutatóban is top5-ben van. Ha megnézzük az AST%-os mutatót, úgy van top5-ben, hogy előtte csak ball handling "űrlények" vannak: Doncic, Harden, Paul és Young. A top15-ben nincsen más magasember. Ha a statokat elengedjük, akkor pedig két tényt érdemes vizsgálni: egy bivalyerős Nyugaton 5. helyen úgy, hogy az alapkezdőből Murray és Porter kiestek, maradt a Gordon - Morris - Barton trió, ami minden, csak nem elit. Volt olyan meccsük, amikor annyi sérült és karantén alatt lévő játékosuk volt, hogy a minimális 8 fős rotációt nem tudták prezentálni. Jokic ilyen körülmények között viszi a csapatot, vezetésével megcsapták a liga két legjobbját (GSW és Phoenix).

És erre a trióra érkezne Keletről Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo és DeMar DeRozan. A Bullsban DeRozan brutális teljesítményt hoz, neki nagyon jót tettek a szabályváltozások. Nem tanult meg triplázni és védekezni (mondjuk közel a 33-hoz már minek...), viszont Lillard-szintű hős. A Spursnél töltött idő alatt Popovich fejlesztette a Cluth-szituációs képességeit, már tavaly is ligaelit volt ebben, de idén szintet lépett. Vezeti az utolsó negyedes dobott pontok listáját, sok-sok meccset eldöntött a buzzer beatereivel, clutch statok alapján 4 pontot átlagol éles szituációban, ami az egyik legmagasabb a ligában. Két szám, ami megdöbbentő DeRozan kapcsán:
- 86%-os True Shooting az utolsó 30 másodpercben elengedett dobások alapján
- második legtöbb pont az utolsó percben

Ilyen statokkal és teljesítménnyel felesleges védekezni, mert azt megteszi helyette Caruso vagy Ball. Igaz, hogy ezzel nem fog önmagában MVP-t nyerni, de ha a Bulls megnyeri a főcsoportot és a Nyugat élcsapatai romlanak, akkor még csoda is történhet. Kevin Durant hiába hoz parádés számokat, lehetséges, hogy nála a közösségi médiás megítélése kavar be. Ugyanis amit ő csinál, az brutális. Valószínűleg All-Time legjobb scorer, soha senki nem dobott ennyire könnyedén 30 pontokat, mint KD. Nagyon jó keze van, Irving hiányában, egy kevésbé kiváló Hardennel is vezetik a főcsoportot, ami szinte csak Durant érdeme. Súlyos sérülés után ilyen formával tért vissza, ez már önmagában MVP-cím...

A végére hagytam a Görög Szörnyet. A 10.00-es szorzó nagyon kecsegtető - szerintem egy nagyon kis aprót megér -, de rengeteg a tényező, aminek össze kéne jönnie, hogy nyerjen:
- Milwaukee minimum top2 Keleten, de inkább első hely
- Phoenix és a Golden State elfárad a szezon végére, lehetőleg vagy ugyanolyan (+/- 1 győzelem) mérleg, mint a Milwaukee-nál, de inkább rosszabb
- Jokic és a Denver összeomlása, minden mutatóban komolyabban meg kéne zuhanni a szerbnek, ugyanis most szinte minden jobb, mint Giannis
- DeRozan szétesése, sok kihagyott clutch és Bulls nem nyeri meg a főcsoportot
- Durant elfárad, Brooklyn nem nyeri meg a főcsoportot

Ezeknek nagyjából együttesen kéne teljesülnie úgy, hogy Giannis közben tartja ezt a formát. Giannis számai brutálisak, de van nála egy jobb: Jokic, akinek ráadásul a fél csapata hiányzik és így tud olyat hozni, mint Giannis. Ha a csapat részéről nézzük, akkor meg van náluk 6 jobb csapat, akiknél 4 esetében van vezér. Ez így nem MVP-cím jelenleg, de még lehet belőle, ezért a potenciál a 10.00-es szorzóban.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oakland23 Dátum január 04, 2022, 14:03:56
Köszi!
Közben beugrott még az Alley Up-ból, hogy Bazskáék azt is mondták, hogy a továbbiakban a Bucksnak van a legnehezebb programja, ez sem épp Giannis mellett szól. Na mindegy, én behúztam, tettem kis aprót a hsz-ed után még Jokicra. Én valahogy DeRozant nem látom magam előtt, mint MVP  :)


Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum január 04, 2022, 14:20:57
DeRozan abban az esetben nyerhet, ha a Bulls megnyeri a főcsoportot (és lehet a ligára is szükség van), illetve továbbra is ezt hozza, amiket eddig (szerintem ez képtelenség). Igazuk van Bazskáéknak, sorsolással nem foglalkoztam, pedig az is fontos tényező lesz.

A másik, amit kihagytam: mennyi találkozón vesznek részt a játékosok? Nem igazán emlékszem olyanra az elmúlt 30 évből, amikor egy játékos 10-12-nél több meccsről hiányozzon az alapszakaszból és MVP-t kapjon. Még a 70-72 meccs és csücskös, de az, hogy mondjuk 82 meccses alapszakasz esetén 65-68 meccsel valaki nyerjen, esélytelen. Ennek fényében még megnéztem az esélyeseket, hány meccset hagytak ki:
- Steph Curry 2 találkozó
- Kevin Durant 5 találkozó
- Giannis Antetokoumpo 8 találkozó
- Nikola Jokic 5 találkozó
- Chris Paul 0 találkozó
- DeMar DeRozan 3 találkozó

A Durant - Antetokounmpo - Jokic hármas "veszélyben", elsősorban a görög, neki maximum még 2-4 találkozója lehet, amiket kihagyhat, míg a KD-nek és Jokicnak 5-7. És még a szezon feléhez sem értünk.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: TiB Dátum január 07, 2022, 17:36:15
Egy kis Shaqtin` a Fool ::)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum január 07, 2022, 18:13:25
Westbrook szinte már állandó szereplő.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum január 10, 2022, 09:49:32
Közel 1000 nap kihagyás után, súlyos sérülések ide, súlyos sérülések oda, gondolta zsákol egyet az első meccsén:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum január 17, 2022, 14:44:30
Hétfő este válaszd az NBA-t (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/hetfo-este-valaszd-az-nba-t)

Körkapcsolás és hat NBA-mérkőzés a magyar csatornán! Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/hetfo-este-valaszd-az-nba-t)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum január 19, 2022, 16:21:34
Az öreg Nate meghúzta a váratlant  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum január 19, 2022, 17:08:07
Őszintén ilyent még nem láttam, bár néztem életemben egy pár kosárlabda meccset, valószínű nem elegendőt.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: MessiÁs Dátum január 19, 2022, 17:16:04
Csak a lassitasnal lattam. Oriasi. ;D  ;D  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum január 21, 2022, 11:38:05
Vendég sikerekben lehet az érték? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vendeg-sikerekben-lehet-az-ertek)

Két magyar idő szerint szombat hajnali mérkőzést vizsgálunk az NBA-ből.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/vendeg-sikerekben-lehet-az-ertek)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oakland23 Dátum január 24, 2022, 11:51:39
Január 4-én behúztam Giannis MVP-re, akkor az unibet 10.00-es szorzót adott rá. Most a bet365 3.75-ért adja, Curry náluk még favorit 2.80-nal, de Jokic maci és Embiid is jön felfelé. Durant ugye a sérülése okán kb kiszállt.
Az unibeten most 3.50-3.50 Curry és Giannis szorzója, Embiid és Jokic 6.00-6.00.
Jokic 6.00-oddsa is esni fog szerintem majd, érdekesség CP3 81.00-es szorzója, pedig azé, hát nem gyengét megy a Suns-szal. Szerintem ő most azon a 81.00-es szorzón 1-2 kb banán árát megéri, igazából ha elmegy, hát elmegy, de szerintem abban van némi érték most, ahogy volt Giannis 10.00-es szorzójában 20 napja. Remélem, Curry vergődése még folytatódik, és akkor túl rosszul már nem fogok kijönni belőle, bár összesen 10.000 Ft körüli összeget tudtam leerőszakolni az unibet torkán, azt is két számlán... Mondjuk sokkal többet nem is tettem volna Giannis-ra, de még rengeteg van hátra, nagyjából féltávnál tartunk, mert ez már megint 'normális' alapszakasz 82 meccsel.

Arra mindeképp jó ez a long term, hogy kövessem úgy-ahogy a történéseket, mert bevallom, azért ez a sok pihentetés, sérülés, covid nekem kicsit komolytalanná tette a ligát.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum január 25, 2022, 11:45:43
Doncic majd megoldja? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/doncic-majd-megoldja)

Nyugati rangadó az NBA-ből.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/doncic-majd-megoldja)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum január 28, 2022, 10:26:29
Nyugati rangadóval nyitjuk a hétvégét (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nyugati-rangadoval-nyitjuk-a-hetveget)

A Memphis érvényesíteni akarja a papírformát a Utah ellen.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nyugati-rangadoval-nyitjuk-a-hetveget)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum február 01, 2022, 12:28:08
Mégsem lesz olyan sima szezonja Hardenéknek? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/megsem-lesz-olyan-sima-szezonja-hardeneknek)

Bajba kerülhet a szupercsapat, ha nem történik komoly változás.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/megsem-lesz-olyan-sima-szezonja-hardeneknek)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum február 06, 2022, 13:11:57
Boban segít
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum február 10, 2022, 12:36:24
Itt most már a lét a tét! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/itt-most-mar-a-let-a-tet)

Komoly bajban a James Harden, Kevin Durant és Kyrie Irving fémjelezte szupercsapat.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/itt-most-mar-a-let-a-tet)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum február 11, 2022, 09:39:09
Amit megtanultam a különböző sportágak átigazolási piacaiból, hogy amikor mindkét fél tagadja a pletykákat, mégis tárgyalnak, akkor ott üzlet lesz. Így volt ez anno Neymar, Ronaldo, Messi és NBA-ből már több alkalommal Harden esetében is. Mindenki tagadta kezdetben, nem lesz újabb Harden-csere, most érkezett, minden jó. Azonban tárgyaltak tovább...

Végül jött a csere: Harden és Millsap > Philadelphia   Simmons, Drummond és Seth Curry > Brooklyn
Egyelőre nem látom, melyiküknek lenne ez win, mert mindkét oldal problémás vagy sérülékeny játékosokat kapott. Durant valószínűleg fogja a fejét, hogy Simmons érkezett, két IQ-harcos (Irving és Simmons), akik gyakorlatilag ugyanazon a poszton játszank. Harden - Embiid duó? Érdekes lesz.

Porzingis out, helyére jött Doncic mellé Dinwiddie, érdekes húzás. Annyit tudok elképzelni, hogy Dinwiddie legalább mindig használható és small-ball lesz a főbb taktika.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum február 12, 2022, 09:54:00
Elsőre jó ötletnek tűnt (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/elsore-jo-otletnek-tunt)

A Toronto kezd visszatérni a régi formájához? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/elsore-jo-otletnek-tunt)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum március 03, 2022, 11:55:32
Érdemes-e befektetni? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/erdemes-e-befektetni)

Péntek hajnali NBA-s okosságok.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/erdemes-e-befektetni)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum március 09, 2022, 11:29:34
Popovich egy győzelemre a halhatatlanságtól (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/popovich-egy-gyozelemre-a-halhatatlansagtol)

A liga élő legendája beírhatja magát a történelemkönyvekbe.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/popovich-egy-gyozelemre-a-halhatatlansagtol)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum március 31, 2022, 09:41:49
Nem igazán találtam olyan opciót, ami a következőre adna fogadási lehetőséget: ki kerül be a play-inbe Nyugatról? Spurs vagy Lakers? Olyan van, hogy rájátszásba, de az a play-innel együtt értendő. Nekem külön kéne, mert szerintem a Lakers még a play-int sem éri el. A Spurs nagyon lent volt, majd a végére összekapták magukat, tényleg jó formában vannak, alapjáraton Lakers play-int mondtam volna, de a Spurs sorsolása könnyebb, ráadásul a Lakers sorra kapja a pofonokat. Lehet úgyis megéri fogadni, hogy folyamatosan veretni kell a LAL-t.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum április 05, 2022, 23:27:31
A második év, ammikor LeBron James nélkül lesz rájátszás. Ettől függetlenül durva, hogy 37 évesen milyen szezont produkált, ligaelső pontátlagban, elképesztő. A következő szezonban jön az ELŐZÉS, minden idők legtöbb pontot elérő játékosa lesz az NBA-ben...
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum április 06, 2022, 07:51:39
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 05, 2022, 23:27:31A második év, ammikor LeBron James nélkül lesz rájátszás. Ettől függetlenül durva, hogy 37 évesen milyen szezont produkált, ligaelső pontátlagban, elképesztő. A következő szezonban jön az ELŐZÉS, minden idők legtöbb pontot elérő játékosa lesz az NBA-ben...

Meccsenkénti lépéshibájának (amit nyilván neki elnéznek) mutatója most hogy áll? Ebben zseni.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum április 06, 2022, 10:02:09
Idézetet írta: Admin Dátum április 06, 2022, 07:51:39Meccsenkénti lépéshibájának (amit nyilván neki elnéznek) mutatója most hogy áll? Ebben zseni.

Az megdönthetetlen rekord szerintem.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum április 12, 2022, 11:59:30
Engedd el a Dallas meccseit?! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/engedd-el-a-dallas-meccseit)

Lehetséges, hogy ezzel a hibával a Dallas komplett szezonja mehet a kukába? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/engedd-el-a-dallas-meccseit)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum április 12, 2022, 18:10:58
Elkezdődik az érdekes része (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/elkezdodik-az-erdekes-resze)

Elérkeztünk az NBA alapszakaszát követő play-in részhez, ahol négy-négy csapat küzd a fennmaradó két-két rájátszást érő helyért.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/elkezdodik-az-erdekes-resze)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum április 16, 2022, 15:45:47
Sziasztok!

Sajnos idén sokkal kevesebb időm volt írogatni az oldalra, mint az előző szezonban, de most, hogy elértünk a rájátszáshoz, mindenképpen kiírnék magamból egy-két gondolatot.

Kezdem azzal, hogy szerintem nagyon régen volt már ennyire erős és ennyire kiegyensúlyozott a legjobbak mezőnye. Az év elején még (a fogadóirodák által) bajnokesélyesnek tartott Lakers be sem jutott a legjobb 10 közé sem Nyugaton (bár ezt már a szezon előtt kitárgyaltuk, hogy kicsit érthetetlen, hogy mire ez a nagy bizalom egy ilyen nyugdíjas alakulattal szemben), a másik nagy esélyesnek tartott Brooklynnak pedig play-in kellett a továbbjutáshoz. Mindenképpen jót tett a bajnokságnak, hogy az év közbeni (na jó, és az év eleji) nagy cserélgetések miatt eléggé kiegyenlítődtek az erőviszonyok, és ember legyen a talpán, aki nagy pénzben le merné fogadni, hogy ki lesz a bajnok.

Nézzük Nyugatot.

1. Phoenix: Többször elmondtam már, hogy a régi Phoenix nagy kedvencem volt (még a Nash, Stoudemire, Marion, Barbosa korszakban), ma viszont inkább már csak csodálom őket a hallatlan kiegyensúlyozott teljesítményük miatt. Semmi extrát nem látok náluk, de a Booker/Ayton/Paul hármas rendre hozza a meccsek nagy részét. Nekem ők már tavaly is nagy meglepetés voltak (természetesen pozitív), és idén még nagyobbak. A komolyabb sérülések végig elkerülték őket, és ők azok, akik az igazi nagybetűs CSAPAT ebben a ligában. Ennek ellenére (bár övék az 1. kiemelés) egyáltalán nem vagyok biztos, hogy döntőbe jutnak.

2. Memphis: Elképesztő, amit idén produkáltak. Várható volt, hogy az idei év valószínűleg Ja Morant éve lesz, de arra azért nem nagyon lehetett számítani, hogy amikor sérült volt a csapat első számú sztárja, a Memphis akkor is elképesztő számokat produkált. Bane, Brooks, vagy Jackson hihetetlenül jól játszottak kiegészítő emberként. Az egész ligában a második legjobb teljesítmény lett az övéké. Ha a rájátszásban is hozzák azt, amit az alapszakaszban, akkor ebből simán összejöhet egy nagydöntő.

3. Golden State: A legnagyobb talány nekem a GSW. Visszatért Thompson, egyre jobban játszik (már volt 40 pont feletti meccse is), és rajta kívül ott van még Curry, Poole, Wiggins, Green, Wiseman stb. stb. Nagyon erős ez a keret, de idén nagyon sok sérüléssel bajlódtak. Ha mindenki egészséges lenne, akkor nem kérdés, hogy ők is nagydöntő-esélyesek lennének. Így viszont megjósolhatatlan az is, hogy kik tudnak majd pályára lépni, és az is, hogy azok a játékosok mire mennek majd. Velük kapcsolatban egyébként sokszor azt is érzem, hogy bár van sok jó dobójuk, de valahogy nem igazán akar összeállni minden. De lehet, hogy ezt csak bemesélem magamnak.

4. Dallas: Minden elismerésem Doncicnak, hogy a 4. helyre sikerült behoznia ezt a Dallast, de ha most elhúzódik a sérülése, akkor lehet, hogy máris búcsúznunk kell majd tőlük. Az a szerencséjük a szerencsétlenségben, hogy pont azzal a Utahhal fognak játszani, akik egész szezonban a legkiszámíthatatlanabbak voltak. Meglepő győzelmek és még meglepőbb vereségek váltogatták egymást hétről hétre.

5. Utah: Tavaly nagyon szurkoltam nekik, de idén nem igazán látom bennük a tüzet. Állítólag újra előjött a Mitchell-Gobert ellentét (ki tudja), és a többiek is (Clarkson, Conley, R. O'Neale) egymást múlták alul. Ha egy embert ki kellene emelni a szezonban, akkor az Bogdanovic lenne, aki szinte láthatatlanul hozta rendre a 20-25 pontokat meccsenként. Nem szeretnék okoskodni (és ki vagyok én Quin Snyderhez képest), de amikor az első sornak nem igazán ment a játék, és pályára került Gay, House vagy akár Whiteside, akkor igenis megmutatták ezek a játékosok, hogy talán érdemes lett volna többet játszatni őket a szezonban. Kíváncsi leszek, hogy változik-e a csapat játéka az alapszakaszhoz képest, mert azzal a teljesítménnyel semeddig nem jutnak majd.

6. Denver: Megemelem a képzeletbeli kalapomat a Nuggets előtt. Murray egész évben hiányzott, és a szezon legelején kiesett M. Porter is, a csapat előző évi egyik legjobb dobója. Ráadásul Barton is sokat volt sérült, úgyhogy személy szerint én 10 Ft-ot nem tettem volna arra, hogy rájátszásba jutnak. De végig ott volt Jokic, aki az egész szezonban olyan teljesítményt nyújtott, hogy hiba lenne, ha nem ő lenne az alapszakasz MVP-je, és a kiegészítő emberek is (Gordon, Rivers, Hyland, Mooris, Green) olyat tettek le az asztalra, hogy tátott szájjal néztem őket. Ezek után simán benne van még az is, hogy megcincálják majd a GSW bajszát. A Denverrel kapcsolatban még egy személyes mondatot engedjetek meg. Nem tudom, hogy fogok-e még valaha is látni egy olyan Denvert, ahol egyszerre van a pályán Jokic, Murray, M. Porter és Barton, de ha igen, akkor arra a Denverre nagyon kíváncsi leszek majd.

7. Minnesota: Ők idén az új kedvenceim. Én soha nem titkoltam, hogy a támadójáték híve vagyok (még ha ezzel nem is nagyon lehet bajnokságot nyerni). Towns és Edwards játéka nagyon tetszik, kiegészülve Beasley-vel és Russell-lel. Meccsenként ez a négy ember ráemel – kis túlzással – 450 triplát, és a négyből legalább ketten mindig jó napot fognak ki, úgyhogy sokszor már az volt a meglepő, ha 130 pont alatt maradtak egy meccsen. Különösen Towns játéka tetszik, aki – bár megtehetné – nem szór el minden labdát, de amiket rádob, azok elég jó százalékkal landolnak a gyűrűbe. Idén megnyerte a tripladobóversenyt (sajnos nem láttam), ennek ellenére meccsenként ő próbálkozik a legkevesebb kísérlettel (szemben a másik három játékossal, akiknek a lőlapján többször is 10-12 kísérlet szerepel). Townst egy nagyon érett játékosnak tartom, és szurkolok is neki, hogy vigye még sokra a ligában.

8. New Orleans: A sírból hozták vissza ezt a szezont. McCollum leigazolásával várható volt, hogy erősödni fognak. Ráadásul rajta kívül ott volt még Ingram és Valanciunas is, de valahogy nem akart összeállni a dolog náluk. Hiába dobtak ők hárman 60-70 pontot, mégis sorra jöttek a vereségek. Aztán a végén nekikezdtek egy hatalmas hajrának, és meg is lett az eredménye, mert (számomra némi meglepetésre) be is jutottak a rájátszásba. Az már más kérdés, hogy valószínűleg ez lesz számukra a végállomás, mert a Suns egyértelműen jobb csapat náluk, de ettől függetlenül jár nekik a dicséret. Azt azért sajnálom, hogy azt már soha nem tudjuk meg, hogy hol végeztek volna, ha Williamson nem sérült az egész szezonban.

Kelet:

1. Miami: Évek óta erősek és stabilak (akárcsak a Phoenix), de én személy szerint nem igazán szeretem a játékukat. Náluk is elég sok sérült volt idén, de annyira erős a keretük, hogy még a csapat 7-8. játékosa is képes meccseket eldönteni.

2. Boston: A szezon első felében eltemettem őket, de amit a második felében nyújtottak (és ahogy feljöttek a főcsoport második helyére), az mesébe illő. Tatum soha nem látott szezont produkált, és úgy tűnik, hogy Brown is elfogadta a másodhegedűsi szerepkört, Smart pedig tökéletesen kiegészítette őket (vagy ha valaki hiányzott, akkor még pótolta is bármelyiküket). A Memphis mellett nálam ők a másik legnagyobb pozitívuma ennek a szezonnak. Az már más kérdés, hogy mire mennek majd a Brooklyn ellen. Mindenesetre nagyon jó meccseket várok ebben a párosításban. Sőt, a rájátszás első körének abszolút legjobb párharca lesz ez.

3. Milwaukee: Elég visszafogottan hozták le ezt a szezont, amiben azért sokszor a sérülések is hátráltatták őket. Az utolsó pár mérkőzésre már visszatért B. Lopez is (ráadásul hatalmas játékkedvvel), úgyhogy a rájátszásra elég erősek lesznek. A komplett Bucks mindenképpen döntőesélyes, ez nem kérdés.

4. Philadelphia: Érdekes történet lett az övéké. A bajnoki rajt előtt azt vártam, hogy idén is a szokásos Embiid/Harris/Simmons trió húzza majd a csapatot, aztán teljesen felfordult minden. Simmons pályára sem lépett (tudjuk az okokat), majd a szezon felénél jött Harden (akiről nem nagyon tudtam, hogy erősítés vagy gyengítés lesz-e), és mindenezek mellett megjelent Tyrese Maxey, aki egyértelműen a csapat második legjobb játékosa lett. És mivel Embiid is csak elvétve dobott 30 pont alatt egy-egy meccsen, így a Maxey/Harden/Harris hármassal kiegészülve egy elég elfogadható szezont hoztak le. Kíváncsi leszek, hogy a Toronto ellen hogy alakul majd a párharc.

5. Toronto: Nekem a Raptors idei jó játéka egyáltalán nem meglepetés, sokkal inkább az, hogy én már tavaly is ezt vártam tőlük. De úgy látszik, hogy be kellett érniük. Siakam, VanVleet, Boucher, kiegészülve olyanokkal, mint G. Trent vagy Anunoby... bárki ellen felveszik a harcot. Főleg akkor, ha mindegyikük képes azt nyújtani, ami bennük van. Nagyon kiegyensúlyozottnak érzem a PHI elleni párharcukat, bár talán egy kicsit Embiid-éket tartom esélyesebbnek.

6. Chicago: Az ő rájátszásba kerülésükről az Oscar c. film ikonikus mondata jut mindig eszembe: "Tudni tudtam, csak nem sejtettem." A szezon előtt azt elemezgettük, hogy a Bullsnak van egy nagyon komoly első sora (DeRozan, LaVine, Vucevic, Ball, Caruso), viszont a kispadon alig akad valaki, aki a becserélésével új színt tudna vinni a játékba. Ráadásul ha a kezdő ötösből valaki megsérül (főleg a legjobb háromból), akkor a Chicago szezonjának vége. És ennek ellenére sikerült nekik lehozniuk komolyabb sérülés nélkül az alapszakaszt, aminek természetesen az lett a vége, hogy ott vannak a playoffban. Náluk egyébként mindenképpen kiemelném azt, hogy mennyire intelligensen elfogadta minden játékos a maga helyét. LaVine átengedte a vezér szerepét a (sokadvirágzását élő) DeRozan-nek, aki élt is ezzel, Vucevic pedig, aki korábban éveken át egyszemélyben húzta az Orlandót, most szó nélkül tudomásul vette, hogy ő csak harmadhegedűs lehet itt. Ennek pedig a keleti 6. hely lett a vége, ami szerintem mindenképpen dicséretes számukra. Az már más dolog, hogy a MIL ellen valószínűleg nem lesz sok esélyük, de a dicséret jár nekik.

7. Brooklyn: Egészen elképesztően erős a Nets kerete is, de náluk is a sok sérülés elég szépen beleszólt az alapszakaszbeli teljesítményükhöz (Irving sokági tartó oltás-mizériájáról már ne is beszéljünk). Ráadásul szezon közben is elég szépen átalakult a csapat, de a vége az lett, hogy jelen pillanatban ők az egyik legnagyobb esélyesei a bajnoki címnek. Mindez úgy, hogy Harris még mindig sérült (talán idén már vissza sem tér). Irving, Durant, Brown, Drummond, Claxton, Mills, S. Curry, Dragic... nagyon erős keret. De hogy Simmons-t miért kellett megszerezniük, az örök rejtély marad számomra.

8. Atlanta: Hát igen, az Atlanta. Mikor megláttam, hogy Atlanta-Cleveland párharc lesz a 8. helyért, nagyon szomorú lettem. Már csak azért is, mert mind a két csapatot előrébb vártam, és bármelyikük is esik ki, azt sajnálni fogom. Végül az Atlanta jutott tovább, és a (szívemhez kicsit közelebb álló) CLE esett ki. Láttam idén az ATL egy-két meccsét, és azt kell mondanom, hogy nagyon erősek. Nem igazán kedvelem Young-ot, de a tudását elismerem. Egyértelmű vezére ennek a Hawks-nak. És akkor még ott van rajta kívül Capela, Bogdanovic, Gallinari vagy Huerter, szóval nem lesz könnyű dolga a MIA-nak.

Végül egy pár mondattal szólnék egy olyan csapatról, aki nem került be a rájátszásba, ez pedig a Cleveland, akit én a szezon során egyre jobbnak és jobbnak tartottam, és elképzelni nem tudtam, hogy lemaradnak a playoffról. Garland, Mobley, LeVert, Allen. Négy egészen kiváló játékos, és mellettük ott volt még az újjászületett Love (az utolsó alapszakasz meccsen 15 perc alatt 32 pont), Okoro, vagy a szezon végére magára találó Markkanen. Borzasztóan sajnálom, hogy kiestek, mert szerintem ők képesek lettek volna kiverni a Miamit.

"Röviden" ennyit akartam csak mondani, és mivel nagyon kiegyensúlyozottnak érzem a párharcokat, így én valószínűleg továbbra is inkább játékosokra fogok majd fogadni.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum április 18, 2022, 10:06:22
Szerencséje van a Jazznek (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szerencseje-van-a-jazznek)

A magyar idő szerint kedd hajnali Dallas - Utah és Golden State - Denver találkozókkal foglalkozunk.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szerencseje-van-a-jazznek)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum április 18, 2022, 18:41:16
A Farkasok mindenkit meglepnének (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-farkasok-mindenkit-meglepnenek)

A Memphis nem kezdte jól a párharcot, képesek javulni a második meccsre? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-farkasok-mindenkit-meglepnenek)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum április 19, 2022, 22:51:39
Durant ébredne, Tatum viszont Bird és Pierce nyomdokain (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/durant-ebredne-tatum-viszont-bird-es-pierce-nyomdokain)

Mennyire töri meg Tatum remek meccsnyerő dobása a Brooklynt? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/durant-ebredne-tatum-viszont-bird-es-pierce-nyomdokain)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum április 21, 2022, 23:14:52
Mi történt eddig a rájátszásban? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/mi-tortent-eddig-a-rajatszasban)

Magyar idő szerint péntek hajnalban, három kiválónak ígérkező derbivel folytatódik a rájátszás.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/mi-tortent-eddig-a-rajatszasban)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum április 23, 2022, 14:18:31
Nem szívesen mondok ilyet, de az idei rájátszásban teljesen vakon tapogatózok, ami a fogadásokat illeti.

Azt már mások is kifejtették korábban, hogy mennyire kiegyenlített az idei playoff, amit aztán tovább bonyolított néhány csapat legjobb (vagy egyik legjobb) játékosának a sérülése. És amikor azt gondolná az ember, hogy pont ezek a sérülések lesznek azok, amik végérvényesen eldöntik az adott párharc sorsát, akkor jönnek a legnagyobb meglepetések.

Dallas - Utah
Hardaway sérülése és Doncic kiválása után a legtöbb szakember eltemette a Dallast, és máris a Utah következő ellenfelével kezdett foglalkozni. Ez egészen az első meccsig volt így, ugyanis a másodikban sikerült egyenlítenie a hazaiaknak. Erre még ráfoghattuk volna, hogy a Jazz nem tette oda magát a 2. meccsen, hiszen a pályaelőnyt már megszerezték, úgyhogy ők megcsinálhatták azt, hogy rápihennek a 3. (immár hazai) mérkőzésre. Csakhogy a Dallas a 3. meccsen úgy verte meg Gobertéket, hogy végig uralták a meccset, szinte végig ők vezettek, és nem mellesleg a Utah – kivételesen – jól is játszott (Mitchell 32, Bogdanovics 24, Conley 21, Gober 15, Clarskson 14). Nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára olyan, hogy a Jazz kezdő ötöse 100 pont felett dobjon. Ezek után ki mer már a Dallas ellen fogadni...

Phoenix - New Orleans
Olvastam olyan véleményeket még a párharc előtt, hogy várhatóan ez lesz a legsimább az összes közül, és nem kizárt a söprés lehetősége sem. Tény, hogy a Pelicans bejutása talán a meglepetés-kategória, de én azért kicsit túlzásnak éreztem a 4-0-ás végeredményt. Azért mégiscsak játszik ott egy Ingram/McCollum/Valenciunas hármas, akikből bármikor kiszakadhat 70-80 pont. De az egyértelmű volt, hogy a Suns a párharc esélyese. Aztán a 2. mérkőzésen megtörtént a csoda, és kikapott a Phoenix hazai pályán. Tény, hogy Booker megsérült a meccsen, de ez már akkor volt, amikor szerintem látható volt, hogy itt ma jobb az ellenfél. És ez volt az a pont, amikor azt gondoltam, hogy olyan dupla ütést kapott a Suns (vereség + a legjobb játékos kiesése), ami miatt egyértelműen a Pelicans lesz a 3. mérkőzés esélyese. És mintha nem történt volna semmi, az Ayton/Paul vezette vendégek azonnal visszaszerezték a pályaelőnyt. Pedig szerintem a Dallas mellett épp a Phoenix az a csapat, ahol egyértelműen mindig a vezér dominál a meccseken. Az előbbinél Doncic, az utóbbinál Booker. De most ezúttal is tévedtem.

Milwaukee - Chicago
Nekem szimpatikus ez a Chicago (szeretem LaVine-t és Vucevicet, ráadásul meghajolok DeRozan idei teljesítménye előtt), de egyértelműen azt gondoltam, hogy a MIL a párharc esélyese. Éppen ezért amikor a 2. meccset megnyerte a Bulls (idegenben), és ráadásként a MIL elvesztette egyik legjobbját Middleton személyében, akkor máris azt gondoltam, hogy a Chicago képes lehet a következő két hazai meccsét behúzni, sőt, még a továbbjutásukat sem tartottam most már lehetetlennek. Erre jött a 3. összecsapás, és a MIL úgy verte 30 ponttal a Bulls, hogy a nagy hármas (Giannis/Holiday/Lopez) 43 pontot dobott mindösszesen. Én nem is értem. Ez teljesen szürreális.

Mintha mind a három párharcban a sérülés inkább jót tett volna az "elszenvedő" csapatnak, és talán a többiekből hozott volna ki valami extrát. Ennek ellenére a 4. meccseken bár továbbra is a hazaiakat tartom valamivel esélyesebbnek (Utah, NO, Chicago), de látva a 3. mérkőzéseket, valószínűleg egyik hazai alakulatra sem merek majd pénzt tenni.

Memphis - Minnesota
Végül egy pár szó erejéig megemlékeznék a MIN csapatáról is (hiszen elmondtam pár napja, hogy idén nagyon szimpatizálok a játékukkal). Ők azok, akiken a leginkább látszik, hogy mennyire sokat számít az, amit úgy szoktak hívni, hogy "rájátszás-rutin". Miután remek támadójátékkal megnyerték az első meccset, majd rápihentek a másodikra (ahol emiatt ki is kaptak), jött a 3. összecsapás, ahol minden úgy kezdődött, ahogy eltervezték, 39 dobott pont az első negyedben, 26 pontos vezetés már a 2. negyed elején, és ami nekem a legmeglepőbb volt, hogy még védekezést is láthattunk tőlünk!!! De ezzel ki is merült minden dicséret. Olyat már láttunk sokszor, hogy egy csapat hullámzó teljesítményt nyújt egy rájátszásban (esetleg egy párharcban), de hogy egy gárda egy meccsen belül ilyen szélsőségesen teljesítsen, olyanra nem is nagyon emlékszem. Az első és a harmadik negyedben 30 pont felett dobtak (39 és 32), míg a másodikban és a negyedikben 12-12 pontot sikerült összeszedniük!!! Kíváncsi lennék, hogy hány évtizedet kellene visszamenni az NBA történelmében, mire találnánk egy olyan csapatot, aki a rájátszásban hazai pályán két olyan negyedet produkál, amikor nem tud 12 pontnál többet dobni. Döbbenetes. Ahogy az utolsó negyedbeli 15,8%-os dobóteljesítmény is minősíthetetlen. Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy a farkasok ezen a meccsen veszítették el a továbbjutás esélyét. Olyan lelki előnyt adtak ezzel a Memphisnek (akik még a 3. negyedben is 20 pontos hátrányban voltak), hogy innentől kezdve nagyon nehéz lesz megverni őket. Sajnálom Edwardsékat, mert tényleg nagyon szimpatikusak voltak nekem az egész alapszakaszban mutatott gyors támadójátékukkal, de ilyen teljesítménnyel nincs helyük a következő körben.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum április 26, 2022, 15:11:47
Ha okosan csinálja a Dallas, akkor innentől kis túlzással, de rajtuk múlik, ki lesz a bajnok. Luka Doncic visszatért, szétkapták a Jazzt, Mavs defense ligaelit, Doncicra meg nincsen ember. Ha ezt hatból megoldják, akkor valószínűleg ütik a Suns/Pelicans továbbjutóját is, utána pedig a GSW jönne. Ott a kérdés az lenne, mennyire tudják fárasztani a GSW? Ha nagyon, akkor Keletről lehet majd esélye a Miaminak egy döntőbe (ha eljutnak addig). Jelenleg nekem a legnagyobb favoritok:
1. GSW
2. Miami
3. Dallas
4. Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum április 27, 2022, 17:15:43
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 26, 2022, 15:11:47Ha okosan csinálja a Dallas, akkor innentől kis túlzással, de rajtuk múlik, ki lesz a bajnok. Luka Doncic visszatért, szétkapták a Jazzt, Mavs defense ligaelit, Doncicra meg nincsen ember. Ha ezt hatból megoldják, akkor valószínűleg ütik a Suns/Pelicans továbbjutóját is, utána pedig a GSW jönne. Ott a kérdés az lenne, mennyire tudják fárasztani a GSW? Ha nagyon, akkor Keletről lehet majd esélye a Miaminak egy döntőbe (ha eljutnak addig). Jelenleg nekem a legnagyobb favoritok:
1. GSW
2. Miami
3. Dallas
4. Boston

Elég érdekes helyzetbe került a Dallas, az tény. Kezdődött ugye azzal, hogy Doncic megsérült, és sokan előre el is búcsúztatták a csapatot a rájátszástól. Aztán erre elég gyorsan rá is cáfoltak, ugyanis Luka nélkül is megnyertek az első három meccsből kettőt. Majd miután a 4. összecsapáson Donciccsal a fedélzeten vereséget szenvedtek, akkor a viccesebb kedvű szurkolók elgondolkodhattak azon, hogy "hát bizony a szlovén nélkül több sikerünk volt". :) De ez persze komolytalan felvetés, hiszen Doncic olyan meghatározó tényezője a csapatnak, amihez hasonló nem nagyon van az NBA-ben (talán Jokic a Denvernek). Egyszóval nem kérdés, hogy a Utah ellen elég nagy valószínűséggel ők lesznek a továbbjutók. És ahogy Pozzato is írta, valóban nem lenne rossz nekik, ha minél gyorsabban lezárhatnák ezt a párharcot, mert akkor legalább lenne a szlovénnak egy pár napja, hogy újra rápihenjen a sérülésére (ahonnan talán túl gyorsan tért vissza).

A folytatást illetően pedig én is azt gondolom, hogy mind az emberfelettit teljesítő Pelicans, mind pedig a Bookert nélkülöző Suns verhető lenne a következő körben. És hát egy főcsoportdöntőben pedig már akármi megtörténhetne. Bár azért nálam mind a GSW, mind a Memphis kicsit esélyesebb lenne. De abban is van igazság, hogy ez a két csapat valószínűleg teljes mértékben ki fogja egymást facsarni (és azon se csodálkoznék, ha 7-8 játékossal csinálnák végig az egymás elleni kört).

Ami pedig Keletet illeti, sajnos valóban a Miami tűnik a favoritnak. Pláne úgy, hogy a következő ellenfelük (a PHI) még mindig szerencsétlenkedik a Torontóval. Nem is értem, hogy az 5. meccsen (hazai pályán) hogyan nem sikerült behúzniuk a 4. győzelmet. Most mehetnek vissza idegenbe, amit ha elveszítenek, akkor jöhet a 7. mérkőzés, és mindeközben a Heat röhög a markában. És ha ez még nem volna elég, akkor a főcsoportdöntőben is valószínűleg egy olyan csapattal fog találkozni (MIL vagy BOS), aki legalább 6, de inkább 7 meccs után jut majd be mellé.

Egyszóval nem nagyon tudok belekötni abba, hogy nagy valószínűséggel egy GSW-Miami döntő várható. Bár azért nagyon fogok majd drukkolni a Bostonnak a Heat-tel szemben. És ha azt nyújtják, amit a Brooklyn ellen, akkor talán még nincs is lefutva az a párharc. Pláne annak fényében, hogy mind a két csapatnak kegyetlenül jó a védekezése.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum április 27, 2022, 19:01:14
Kelet szerintem annyiből lesz érdekes, hogy mit lép a Miami, ha a Boston jön szembe. Én mondjuk örülnék, ha Boston - Chicago lenne (DeRozan, a comptoni baller  8)). A Bostonnak lehet esélye szerintem is a Miami ellen, de ott nagyon sok múlik majd Spoelstra tapasztalatán, akit én top3 edzőnek tartok már egy ideje. Én a Phillyn nagyon fogok nevetni, ha most innen elbukják a továbbjutást (benne van...), meg akkor is, ha nem jutnak el minimum a konferencia fináléjába. Azért jött Harden, akkor nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy ez a faszi nem több, mint kolonc azoknak, akik bajnokok akarnak lenni.

Nem néztem utána, így lehet fejből hülyeséget mondok, de az sokat elmond az egykori OKC "Big Three"-ről, hogy csak Durant tudott bajnoki címet nyerni és döntőbe jutni, miután felbomlott a csapat, Westbrook és Harden még NBA-döntőben sem jártak, pedig mindketten MVP-címeket nyertek. Nem lepődnék meg, ha év végén Harden kapna megint egy maxot, Embiid pedig lehúzhatná szintén a karrierjét a wc-n, ha ez így történik.

Nyugatról még én örülnék a Minny döntőnek, de ez messze van a realitástól.  ;D  Dallas döntővel is kiegyeznék, de ehhez tényleg a GSW botlása kell. Jelenleg őket érzem úgy, hogy a death lineuppal bárkit ütnek, esetleg Spoelstra tud valamit kitalálni rá. Phoenix nekem csalódás, Booker sérülés ide, Booker sérülés oda.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum április 28, 2022, 09:06:32
Baj van, Doncic kipihente magát! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/baj-van-doncic-kipihente-magat)

A Utah Jazznél edzőt akarnak buktatni?  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/baj-van-doncic-kipihente-magat)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum április 28, 2022, 10:51:29
Hiába voltak óriási favoritok, könnyedén kieshetnek (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/hiaba-voltak-oriasi-favoritok-konnyeden-kieshetnek)

A New Orleans előtt komoly esély mutatkozik az egyenlítésre.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/hiaba-voltak-oriasi-favoritok-konnyeden-kieshetnek)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum április 29, 2022, 10:11:31
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 27, 2022, 19:01:14Én a Phillyn nagyon fogok nevetni, ha most innen elbukják a továbbjutást (benne van...)

Nem kell rajtuk röhögnöm, mert kiütéssel nyertek, Embiid és Harden felszívták magukat. Kérdés, hogy hány meccset tudnak így játszani még a PO-ban? Mert az jól látszik, hogy ez kell ahhoz, hogy magabiztosan nyerjenek, különben "csücskös" a vége. Ennek ellenére én továbbra is a Miamit favorizálom ellenük, valahogy komplexebb csapat, mint a Philly.

Chris Paul előtt le a kalappal. Kiélezett, idegenbeli meccs, 36 éves, hulla fáradt, de 14/14-es mezőnymutató? WTF? Rendszerint nehéz dobások, felhozta a labdát, beleállt a tempóba és mind bement... Dallas is behúzta, vagy inkább a Jazz engedte el, Bogda, ezt mégis hogy hagyhattad ki?  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum április 29, 2022, 12:30:43
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 29, 2022, 10:11:31Nem kell rajtuk röhögnöm, mert kiütéssel nyertek, Embiid és Harden felszívták magukat. Kérdés, hogy hány meccset tudnak így játszani még a PO-ban? Mert az jól látszik, hogy ez kell ahhoz, hogy magabiztosan nyerjenek, különben "csücskös" a vége. Ennek ellenére én továbbra is a Miamit favorizálom ellenük, valahogy komplexebb csapat, mint a Philly.

Chris Paul előtt le a kalappal. Kiélezett, idegenbeli meccs, 36 éves, hulla fáradt, de 14/14-es mezőnymutató? WTF? Rendszerint nehéz dobások, felhozta a labdát, beleállt a tempóba és mind bement... Dallas is behúzta, vagy inkább a Jazz engedte el, Bogda, ezt mégis hogy hagyhattad ki?  ;D

A PHI-nél a legnagyobb baj (és ezért fog a Miami továbbmenni a párharcukból), hogy ennyire szélsőségesen és hullámzóan nem lehet egy playoff-ban teljesíteni. Hazai pályán KO-val kikapnak (88 dobott ponttal), majd három nappal később 35 ponttal nyernek idegenben (132 dobott ponttal). Ez egy olyan Miamival szemben megengedhetetlen, akik szinte soha nem sziporkáznak, de bosszantóan jól tudnak hozni mérkőzésről mérkőzésre egy nagyon stabil formát.

C. Paul elképesztő. Nem ez az első ilyen "csoda"-meccse, de ő az, aki képes (még nyugdíjasként is) mindig akkor hozni a legjobbját, amikor a leginkább szükség van rá. 35 perc, 33 pont, és ahogy írtad, 14/14. És hogy teljes legyen a kép, még büntetőből se hibázott. Szeretem, amikor a hozzá hasonló játékosok teljesítményétől hangos az NBA, nem pedig a legnagyobb sztárok hülyeségéről vagy buta nyilatkozatairól.

A Utah-ról külön írok majd.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum április 29, 2022, 12:32:06
Dallas - Utah 4-2

Nem értem, hogy mi történik Utahban az elmúlt években. Nem vitás, hogy egy olyan Dallastól ki lehet kapni 4-2-re, ahol egy kiválóan játszó Doncic mellett egyre jobban teljesítenek a "kiegészítő emberek" is (Brunson, Dinwiddie, Finney-Smith stb.), de ez nem magyarázat a Jazz játékára.

Pozzato, mi a gond ennél a csapatnál? Mit lehetne változtatni?

Van két all-star (szintű) játékosa Gobert és Mitchell személyében. Van egy edzőjük (Snyder), aki – elfogult véleményem szerint – nem tartozik a rossz edzők közé. Náluk játszik a liga egyik legjobb védőjátékosának tartott Gobert. Rajta kívül R. O'Neale és House is olyanok, akiket kimondottan a védekezésük miatt tartanak. Olyan kiegészítő emberek vannak még a csapatban, mint Bogdanovics, Conley vagy Clarkson, akik bármikor képesek 20 pont körüli teljesítményre, ráadásul remek tripladobók. Whiteside érkezésével valamennyire megoldották azt is, hogy Gobert pihenhessen 10-12 percet a meccseken. És valami mégsem klappol. De miért nem?

A csapat nagy része sok éve együtt játszik és mégsem jön össze egy komolyabb teljesítmény. Érdemes ilyenkor együtt tartani őket? De ha nem, akkor mit lehet tenni? Te kit küldenél el? Mitchellt, a vezért? Gobertet, a liga egyik legjobb védőjét? Bogdanovicot, aki nélkül idén még rájátszásba se jutott volna a Utah? Esetleg Clarksont? Azért annyira nem rossz irányító, és a nála jobbak a Utah számára megfizethetetlenek.

A védekezésükről mindent elmond, hogy a Dallas az utolsó három meccsen 99,6 pontos átlagot tudott csak hozni ellenük, támadásban pedig remek dobói vannak. Mégis az utolsó 5 meccsükből 4-et is elbuktak (ráadásul az egyetlen győzelmük is csak 1 pontos volt). És még csak azt sem lehet mondani, hogy komolyabb sérülések hátráltatnák őket.

Tudom, hogy a semleges szurkolók 95%-a a Dallasnak szorított ebben a párharcban, de én évek óta kedvelem a Utah-ot, ezért is állok értetlenül a teljesítményük előtt.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum április 29, 2022, 13:23:14
@HT a Utah Jazz helyzete tényleg nehézkes, ilyen esetben valószínűleg a komplett csapatot robbantani kell. Snydernek mennie kell (most is nagyon rosszul matekozta ki a dolgokat), de itt a keretben is kéne változás. Az én meglátásom a következő, ami a bukáshoz vezetett:
- Mitchell - Gobert "vita", még a koronavírus idején, amikor Gobert hülyeskedett, majd első fertőzött lett, utána emiatt (?!) megkapta Mitchell is, akkor ott sokat romlott a kapcsolatuk. Ha emlékszünk, akkor szó volt róla, hogy bontják a duót, cseréket kérnek, de elvileg megbeszélték a játékosok. Ez tudjuk, hogy milyen... Lehetséges, hogy én láttam bele olyan dolgokat, amik nem voltak ott, de "idegen testként" kezelték a franciát onnantól.
- Rubio-faktor: Nehéz róla objektívan írni, hiszen nagy kedvencem volt, de azzal szerintem mindenki egyetért, ahol ő tevékenykedett, ott később mind sikercsapat jött létre: Utah, Minnesota, Phoenix, Cleveland és Indiana. A Jazznél nőtt be a feje lágya, utána a Jazz a konferencia egyik legjobbja lett. Minnesotából mára lett PO-csapat, míg a Suns ligaelit lett, amiben komoly szerepe volt a katalán játékosnak. Cleveland is felemelkedett, 1-2 év és ők is stabil PO-csapat lesznek, ahogyan az Indianánál is elindul majd valami. A gond az, hogy Rubio intelligens játéka, védekezésre tanítása után, képes-e a csapat szintet lépni? A Phoenix képes volt, jött egy Chris Paul, aki játékban jobb a Rubiónál, vele ez egy bajnoki címre esélyes csapat lett. Jazz? Mike Conley jött...
- Problémás emberek: Ahogyan említettem, Gobert és Mitchell kapcsolata nem rózsás, mindkettőjük kissé "problémás" fikcó, de akkor mit mondjuk Hassan Whiteside-ra? Amikor valahol felbukkan, ott tudod, valami nagyon nincsen rendben. A lustaság, statvadász ember, kiegészülve két olyan motiválatlan játékossal, mint Rudy Gay és Mike Conley, akibe szintén kódolva van a vesztes attitűd. Előbbi még AS sem tudott lenni, pedig fénykorában ott volt az elitben, utóbbi pedig szintén a rettegett defense-ről ismert Memphis tagja volt, de sosem tudták azt a potenciált maximalizálni, ami bennük volt. Felhívnám a figyelmet még Bojan Bogdanovicra is, aki játszott a Fenerben, amint távozott, onnantól lett meghatározó csapat a Fener, Brooklynban is kosarazott, szintén kevés sikerrel. Arra akarok kilyukadni, nem véletlen, hogy az utolsó támadás Conley lépésén, illetve Bogdanovic pocsék tripláján ment el. Ez jól mutatja, hogy a Jazz a fejben két leggyengébb játékosra bízta a párharcot.

A helyzet azért sem egyszerű, mert 2024 nyaráig 135 millió nyomja a Jazz sapkáját. Ez nagyon sok, ráadásul hat játékosra elköltve (Gobert, Mitchell, Gay, Conley, O'Neale és Clarkson). Vannak játékos opciók, de ők valószínűleg lehívják azokat. Ez a hatos nem tartható egyben, szóval valakit cserélni kell, de kit?

A legfontosabb, hogy meghatározzák az irányvonalat. Ha masszív védekezést akarnak, akkor Gobert, Clarkson és Conley azok, akikre építeni kell. Ha pörgős csapatot, akik előtt ott a jövő, akkor Mitchellre kell felhúzni mindent. Én magam részéről utóbbi mellett döntenék (ha mindenképp kettő közül kéne), mert Gobert egydimenziós játékos, akit egy pörgős Dallas, Golden State, de még egy Phoenix vagy Miami ellen sem lehet hosszabb ideig a pályán tartani. Ha már a Minnesota meglépte azt, hogy a Goberthez hasonló fizikummal rendelkező Adams ellen játszottak csak (kipécézték), akkor előbb vagy utóbb, de ez lenne a sorsa a franciának is, rajta mennének el párharcok. Másrészről viszont Mitchell sem olyan játékos, aki Doncic-szint, nem tud egymaga párharcot eldönteni...

Ezért, ha lehetne, harmadik megoldást választanék: teljes rebuild. Draftcetlikre cserélgetni, bevállalni pár húzós szerződést (amik kifútók egy-két éven belül), tankolni, illetve fiatalokban gondolkodni. Olyan edzőt hozni, aki leteheti az alapokat, hogy majd később jöjjön a "mester". Erre a szerepre alkalmas lehet Mark Jackson...
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum április 29, 2022, 16:17:53
Köszönöm.
Természetesen megjósolhatatlan, hogy mi lesz a Utah-nál, de mindenképpen kíváncsi voltam a véleményedre.

- Az nem kérdés számomra, hogy a "legjobbnak" mondott ötösből Mike Conley az, akitől a legkönnyebb szívvel tudnék megválni. Elképesztően pocsék szezont produkált. A kérdés csak az, hogy egy 35 éves játékos (akinek a játéka elég szép mélyrepülésben van) kinek kellene.
- Clarkson legalább a szezon végén igyekezett feljönni a valós szintjére, de ő is elmondhatja, hogy ez nem az ő éve volt. Ennek ellenére lehet, hogy megtartanám.
- Bogdanovicról a jellemzésed kicsit meglepett. Az én szememben ő úgy hozta le ezt az évet, mint egy háttérbe húzódó ember, aki csak csendben tette a dolgát az egész szezonban. Mindezt 34 évesen, amikor már nem neki kellene húznia egy ilyen csapatot. Azt, hogy mi volt a Fenernél, bevallom, nem tudom, de amennyire követem az európai kosárlabdát, azt azért szoktam figyelni, hogy a Fenerbahce is azon csapatok közé tartozik, akik évről évre képesek kis túlzással "sorokat cserélni", úgyhogy lehet, hogy nem feltétlenül Bogdanovic volt az okozója annak, hogy a távozása után a Fenerből európia élcsapat lett. De még egyszer mondom, nem követem annyira őket.
- Végül pedig ami Mitchellt és a Gobert-et illeti, nagyon sajnálnám, ha az egyikük távozna. Ugyanakkor ha új és meghatározó embereket akar a vezetőség, akkor azt csak úgy tudja megszerezni, ha az egyik aduászát beáldozza. Márpedig jelenleg ez az a két játékos, akikért szerintem többen is kapkodnának. Azzal viszont egyetértek (már csak szimpátia szempontjából is), hogy ha választani kellene, akkor én is inkább a franciát engedném el. Mitchell egy 26 éves játékos (évek óta nagyon kedvelem őt és nagyon jónak tartom), akire simán lehetne építeni akár egy új csapatot is. Ráadásul Gobert-ért (30 éves, ligaelit védő) biztos, hogy egy nagyon szép csereértéket tudnának kapni (akár játékosról, akár draft-cetlikről lenne szó).

Arról nem is beszélve, hogy pont a mostani ellenfelük (a Dallas) mutatta meg, hogy ha elcserélik a csapat 2. legjobbját (Porzingist), attól még nem dől össze a világ, és akár egy-két hónapon belül is észrevehető lehet a javulás a csapat teljesítményén.

Hát... nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz a folytatás. Mindenesetre azt jó volt látni idén – még szezon közben is –, hogy egyre több helyen vállaltak be nagyon komoly változtatásokat csapaton belül, és sok helyen képesek voltak a legjobbjaikat is elcserélni (Harden, Porzingis, Sabonis, Haliburton stb.) csak azért, hogy hátha egy megújult kerettel a korábbinál is jobb eredményeket tudnak majd elérni.

Még egyszer köszi a választ.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum április 29, 2022, 16:55:23
Pár dolgot kihagytam az előző hsz-ből, amin utána vezetés közben gondolkodtam. Az egyik ilyen, hogy Salt Lake City minden, csak nem nagy piac. Nem rémlik, hogy valami olyan cserét vittek volna véghez '80-as évektől, amivel későbbi Jazz legendává váló játékost szereztek. Karl Malone, John Stockton, Mark Eaton, Andrei Kirilenko, Deron Williams, Paul Millsap és Carlos Boozer mind a draftról érkezett, esetleg free agent státuszból. Cserélni sosem tudtak, de emlékeim szerint a szabadügynök-piacról is mindössze Boozer, Conley, Rubio vagy Korver érkeztek, tehát nem szupersztárok.

A mostani csapat magját is drafttal hozták össze, nekik ami megy, hogy az európai piacról behúzzanak ígéreteket (Kirilenko, Gobert stb.), esetleg egy underrated játékosból csináljanak klasszist. Ha jobban megnézzük a draft historyt, akkor láthatjuk, sosem választhattak még első helyen, de így is azért behúztak egy Malone - Stockton - D-Will - Hayward - Kirilenko - Wilkins hatost, ami ütős. És azért azt sem szabad elfelejteni, hogy szerencsétlen franchise-ról beszélünk:
Ez utóbbit inkább részletesen fejteném ki, ha nem gond. Dominique Wilkins zsákológép volt, igazi scorer (később HoF-tag). Elérkezett az 1982-es draft, ahol a frissen költözködő Jazz (New Orleans > Utah) azt remélte, hogy top3-as cetlivel valami igazán nagyot húznak a drafton. Így is tettek, behúzták Wilkinst. A gondok azonban itt kezdődtek, hiszen Wilkins nem akart a csapatnál játszani (PF-et akartak vele játszani, míg ő SF-nek érezte magát), míg a Utahnak a költözést követően likviditási problémái adódtak, kapóra is jött az ajánlat, miszerint az Atlanta két játékost és 1 millió dollárt adott nekik Wilkins játékjogáért.

Később, miután nem jött össze a Jazznek a bajnoki cím, illetve Malone, Stockton és Wilkins is HoF-tag lett, felmerült a kérdés, mi lett volna, ha ők így összeállnak? Ugyanis mindhárom játékost a Utah draftolta papíron. Wilkins később egy interjúban elmondta, hogy valószínűleg pár bajnoki címet behúztak volna, ha a csapatnál marad, de akkor az egója nagyobb volt, minthogy lássa a teljes képet (akkor még nem tudhatta, hogy a következő években érkezik Malone és Stockton).

A szerencsétlenségi faktort tovább sorolva, egy bizonyos Magic Johnson esetében is úgy volt, hogy a draftjog a Jazzt illeti meg (akkor még New Orleans), de másként alakultak a dolgok. Fokozzam a sztorit, kit engedett el a drafton még a Jazz? Clyde Drexlert... Ha azt nézzük, akkor a '80-as évek végére, '90-es évek elejére egy Stockton - Drexler - Wilkins - Malone négyesük lett volna, 4 HoF-taggal. Eszméletlen.

Szóval, ha cserélnék a Jazz helyében, akkor rámennék a cetlikre, minél többre, hiszen a következő években is lesznek érdekes játékosok (akár már idén is), akivel 2-3 éven belül felépíthető egy izgalmas csapat. Ebben jó a Utah, lehet ezt az utat kéne járniuk egy megfelelő edzővel. Mitchell és megfelelő személyzettel működhetne a dolog.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum április 29, 2022, 22:17:51
Hát igen. Lehet, hogy ez volna a megoldás. Egy új csapat építése.
És nem csak azért mondom, hogy egyetértsek veled, hanem mert a Utah valóban nem a legfiatalabb csapat. Apró változásokkal nem lesznek képesek komolyabb előrelépésre. Márpedig ha értéket akarnak kinyerni egy-két játékosból, akkor most kell elpasszolni őket.

Én ugyan nem voltam ennyire képben a Utah múltját illetően olyan szempontból, hogy a legjobbjaik a draftról jöttek-e vagy máshonnan, de gondolhattam volna, hogy Salt Lake City valószínűleg nem olyan "felkapott" célpont a játékosok körében, mint mondjuk Los Angeles vagy Miami. (Régen egyébként – amikor még Nash a Sunsban játszott – hallottam olyan véleményt is, hogy a Phoenix azért nem lesz soha bajnokesélyes, mert a játékosok nem igazán vágynak az arizonai sivatagba. Ami persze kissé eltúlzott álláspont, de a lényeget nagyjából tükrözi, vagyis hogy igenis vannak olyan helyek, ahova szívesebben mennek a sztárok.)

Visszatérve a Utahra, nem tartom kizártnak, hogy meghúzzák az általad is említett opciót (amit egyébként nemrég az Oklahoma is csinált), vagyis hogy egy-két játékos megtartása mellett (akik köré majd építik a csapatot) nyissunk egy új fejezetet, gyűjtsük a draftcetliket, és építsünk fel egy új gárdát.
A kérdés csak az, hogy pl. Mitchell hajlandó-e erre. Vagyis hajlandó-e megvárni, amíg ez az új csapat összeáll és bajnokesélyes lesz. Ne felejtsük ugyanis el, hogy az NBA-ben nagyon sok olyan játékos van, aki előtt semmi más nem lebeg, mint a bajnoki gyűrű. Ezért nem lehet biztos Lillard megtartásában a Portland, vagy Jokic megtartásában a Denver és még sorolhatnánk. Ezeket a sztárokat már nem a dollármilliók érdeklik, hanem a végső siker.

Na mindegy, majd meglátjuk.

A Dominiqu Wilkins-es sztori érdekes volt, köszi. Amikor annak idején (a 80-as évek vége felé) elkezdett érdekelni az NBA, akkor ő már a liga legnagyobb sztárjai közé tartozott. Szóval jó volt egy kicsit nosztalgiázni vele. :)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum április 30, 2022, 08:40:15
Pontosan, ez így volt, hogy sem Phoenix, sem most Milwaukee, de még Minnesota sem az a környék, ahová igazolnak játékosok. Vannak olyan csapatok, akik a környezetük (és az adózás) miatt jó célpontnak számítanak, de ez elenyésző mennyiség. Akadnak olyan kivételek is, ahol szimplán a múlt segít (Chicago vagy Boston), de ahol egyik sincs meg, ott csak a draftra építhetnek (esetleg szabadügynökökre).

Lillard esetében is felmerült a távozás Portlandből, szóval simán benne van ez Mitchellnél is. Mondjuk azt gondolom, hogy érdemes lenne várnia, mert az Atlantának is pillanatok alatt leesett egy Trae Young, Dallasnak Doncic, szóval simán benne van, hogy top5-ből húznak még 1-2 AS-potenciált. Legyen az alábbi csere: Gobert - Jokic és akkor Mitchell is elégedett, Jokic is jó helyre került. Megoldottuk.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 01, 2022, 12:36:28
Mi várható a második körben? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/mi-varhato-a-masodik-korben)

Eddig a papírforma szerint alakult az idei NBA rájátszás.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/mi-varhato-a-masodik-korben)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 03, 2022, 14:28:40
Kínos eset, amiből profitálnánk (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/kinos-eset-amibol-profitalnank)

James Harden megint kihúzta a gyufát.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/kinos-eset-amibol-profitalnank)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 05, 2022, 10:21:32
Harden kevés, Doncic sok és mégis kevés. Miami simán döntős lesz a konferenciában, ahogyan a Phoenix is. A szlovén egyedül kevés, többiekről meg ilyenkor bizonyosodik be, hogy B-kategóriás játékosok. Amikor kell, sosincs segítsége Doncicnak. Chris Paul extra, tényleg nagyon kapar a bajnoki címért, le a kalappal.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 05, 2022, 21:37:19
Budenholzer visszatér a régi énjéhez? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/budenholzer-visszater-a-regi-enjehez)

Megtalálta a győztes receptet a Boston? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/budenholzer-visszater-a-regi-enjehez)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 10, 2022, 15:27:25
Megkövetjük korábbi kijelentésünket (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/megkovetjuk-korabbi-kijelentesunket)

A második kör felénél elemezzük a négy párharcot, mire érdemes figyelni, milyen kilátások vannak.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/megkovetjuk-korabbi-kijelentesunket)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 14, 2022, 00:26:18
Csak egy pár kósza gondolatom volna a rájátszással kapcsolatban.

1. Mindenki mondta és mi is tudtuk, hogy a rájátszásban már sokkal jobban dominálnak majd a védekezések, mint az alapszakaszban. Ennek ellenére engem igenis meglepett, hogy mennyi 100 pont alatti dobóteljesítményt látunk a csapatoktól. Elég csak a PHI-t nézni, akik a Miami elleni 6 összecsapásból 4-szer nem érték el a 100 pontot. Ez még akkor is "szomorú", ha tudjuk, hogy a Miami talán a legjobban védekező csapat a mezőnyben. De az olyan "támadó" csapatok is többször beragadtak, mint a Utah, a Dallas, a Minnesota... és még sorolhatnánk. Ez igazából akkor szúrt szemet, amikor a GSW-Memphis 4. összecsapása 101-98-ra végződött, majd az 5. meccsen is csak 95 pontig jutott a Warriors. Ezek után kíváncsian várom, hogy ma hajnalban mire jutnak majd a 6. meccsen.

2. A másik, ami szintén könnyen magyarázható, de ennek ellenére némileg meglepő látni, hogy a rájátszásban mennyi a "tükörsima" végeredmény. Ha a négy párharc 5. meccseit nézzük, akkor egyedül a BOS-MIL volt szoros. A Suns 30-cal nyert, a Heat 35-tel, a Grizzlies pedig 39-cel!!! Persze tudom, hogy itt már minden perc pihenés sokat számít a játékosoknak, úgyhogy amikor eldőlni látszik egy mérkőzés, akkor a legjobbak leülnek, de ennek ellenére ez a három 30 pontos különbség a főcsoport-elődöntők 5. meccsein nem mindennapi.

3. A játékvezetőkkel nem igazán szoktunk az NBA-ben foglalkozni (legalábbis itt a fórumon), de nekem az idei szezonbeli ténykedésük nem igazán tetszett. A Sport tv-nek köszönhetően egyre több mérkőzést láthatunk, és engem meglep a rengeteg hiba a bírók részéről. Nem egyszer már az élő képen is látni, hogy hibáznak, de amikor a legtöbb esetben lassításban is visszanézhetjük a szituációkat, akkor még inkább elkeserítő a sok tévedés. Az tény, hogy évről évre egyre inkább felgyorsul a játék, jönnek a fiatal, szupergyors játékosok, akiket szabad szemmel néha tényleg elég nehéz követni, úgyhogy valószínűleg ennek betudható, hogy a lépéshibák felét továbbengedik. Ami viszont sokkal jobban zavar, az az, amikor az egyik csapat edzője challenge-et kér, és bár a visszajátszások után egyértelműen látszik, hogy igaza volt az edzőnek, a bírók – talán büszkeségből? – mégsem változtatják meg az ítéletet. Nagyon sok ilyet lehetett látni idén.

4. És ha már a challenge-nél tartunk, akkor nem igazán értem ezt a szabályt. Nem emlékszem már, hogy melyik meccsen volt, de támadott az egyik csapat, a védő megállította, egyértelmű volt a fault, a kérdés csak az volt, hogy támadó vagy védő hiba volt-e. A bírók támadót fújtak, a támadó csapat edzője challenge-t kért, aminek a visszanézése után a játékvezetők (kivételesen) igazat adtak az edzőnek (vagyis hogy nem támadóhiba volt), és feldobással folytatódott a meccs. És ez az, amit nem értek. Ha a visszajátszás után elismerik, hogy nem támadóhiba volt, hanem védő fault, akkor miért feldobás jön? Miért nem kapja vissza a labdát az a csapat, aki ellen fault-oltak? És a védekező játékos miért nem kap személyi hibát? Az ominózus esetnél ráadásul a feldobást követően pont az a csapat szerezte meg a labdát, aki a védőhibát elkövette, úgyhogy hiába kért a másik csapat edzője visszanézést (és lett is igaza), a labda mégis a másik csapatnál maradt.

5. Végül egy pár szó a csapatokról. Jelen pillanatban nekem a legtöbb "esélyesnek vélt" gárda csalódást okoz. A két csoportelső közül a Miami ugyan továbbjutott a PHI ellen, de nagyon nyögvenyelős volt ez a párharc. Ha azt vesszük, hogy Embiid az első két meccsen nem játszott, a többin pedig – valószínűleg a sérülésének köszönhetően – elég gyengén, akkor ennél a 4-2-nél joggal vártak többen is simább győzelmet. A másik csoportelső, a Phoenix vért izzad a Dallas ellen, pedig a "szakértők" itt is 5 vagy max. 6 meccset vártak. És most úgy mennek a 7. összecsapásra, hogy egyáltalán nem biztos Bookerék sikere, és könnyen lehet, hogy igaza lesz Pozzatonak, amikor április végén azt jósolta, hogy a Dallas akár még főcsoportdöntőt is játszhat a GSW ellen. Aztán itt vannak a 2. helyen kiemelt csapatok (Boston, Memphis), akik nem csak vesztésre állnak, de igazából a játékuk is nagyon visszaesett. A Boston egészen elképesztően játszott a szezon második felében (ha jól emlékszem, 30-10 volt az utolsó 40 meccsük győzelmi mutatója), majd 4-0-lal küldték haza a sokak szerint bajnokesélyes Brooklynt. Erre jön az egyik legjobbját nélkülöző Bucks, és 3-2-re vezet ellenük. (Itt is kíváncsian várom a hajnali 6. összecsapást.) A Memphis szintén nagyon jó volt az egész szezonban (a második legtöbb pontot dobták), ráadásul Morant sérülésekor is alig-alig kaptak ki. Aztán jött a rájátszás, és már a MIN ellen is akadozott a gépezet, majd most a GSW ellen pedig valószínűleg vége is lesz a menetelésnek. Mentségükre legyen mondva, hogy azért a Warriors tényleg jobb csapat. De persze azért Curry-éktől se legyünk elájulva, mert az utolsó két meccsen dobott 101 és 95 pontjuk sem igazán a legszebb napjaikra emlékeztető.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 14, 2022, 12:16:14
Jó meglátások, kicsit "összemosnám" őket:
1-2.: Mindig írjuk, védekezéssel lehet bajnokságot nyerni, én már vártam, hogy ilyen teljesítmények legyenek, Splash Brothers által meghonosított triplaesőre kellett reagálni, hiszen egyre több csapat átvette, egyre többen dobáltak 110-130 pont körül, ez tarthatatlan. Azt mondom, hogy ez még mindig nem a vége, visszatérhetnek a Bad Boys Pistons idők, mikor ilyen 80-90 pontok lesznek PO-meccseken, kőkemény védekezés. Látok most erre hajlandóságot. A meccsek elengedése meg szerintem azért történik, mert nem esik jó görcsölni a csapatoknak (jelenleg). A hazai pálya fontos, azokat hozni kell, arra ráfeszülnek, de ha idegenben nem megy, akkor inkább elengedik. Ezért óriási az ingadozás a meccsek között, vagyis inkább a teljesítmények között (ez fog majd változni valószínűleg a védekezés feszesítésével).

3-4.: Lehetséges, hogy csak én vagyok nagyon negatív, de a játékvezetés mindig pocsék volt az NBA-ben. Emlékezhetünk rá, hogy mennyi balhé volt (Donaghy-botrány stb.), konkrét bajnoki címeket és sorozatokat csaltak el (2002-es Lakers - Kings... vagy a 2000-es Lakers - Blazers), lépéseket alig fújnak, ha normális bíráskodás lenne, akkor LeBron James nemhogy 36 ezer pontot, de még 500 pontot is alig ért volna el a ligában, mert gyakorlatilag minden megindulása lépés. Westbrook? Harden? Ne már, ezek a játékosok nem tudnak labdát vezetni. A fiatalok? Őket nem is tanítják meg rá, hát emlékezhetünk rá, hogy a Team USA olimpiára felkészítő heteiben Zach LaVine azt gyakorolta, hogyan kell szabályosan kosárlabdázni, hogy elkerüljék ellene a lépésfújásokat... Én imádom LaVine játékát, de mindezt 26 évesen, kicsit erős.
Ha jól emlékszem, pont erre a szezonra lett változtatva a Coach Challenge (kiterjesztették a teljes játékidőre), de több változtatás nem történt (legalábbis így emlékszem, ami semmit nem jelent...), szóval amit leírtál esetet, ott szerintem a következő történt: van egy sajátságos hibája a Challenge-szabálynak. Ez pedig az, hogy hiába van igazad, ez nem jár automatikusan azzal, hogy tiéd a labdabirtoklás (esetleg az ellenfél ellen ítélnek, büntető, személyi hiba és más egyéb formájában). Ilyenkor a bíró igazat ad neked (mint edzőnek), de ennyi, utána jön a feldobás. Lehetséges, hogy ez most nem lesz túlságosan érthető, de edzőként hívsz egy Challenge-t a játékvezető hibás döntésére, mire elbírálják és azt mondják; ok, tévedtünk. Ezzel elismerik a hibájukat, de újabb Challenge (vagy bármi..) kéne, hogy ilyenkor megkapja a csapatod a labdát, hiszen az már egy másik ítéleti metódus. Faszság? Az.

5. Nehéz lenne vitatkoznom, mert ezeket én sem értem. Phoenix? Mit csináltak a dallasi meccseken? Miami? Ennyit jelentett volna, hogy Embiid visszatért? Azért a GSW is "szánalmas", hogy Morant hiányzása kellett a 4-2-höz, de mit mondjak a Milwaukee - Boston párharcról, ami fogadói rémálom? Sokan írták, hogy az idei rájátszás fogadás szempontjából katasztrófa, teljesen megtippelhetetlen az egész. Ha Doncic kicsit összekapná magát és a többieket az utolsó meccsre, akkor simán döntős lehetne ez az inkább NBA 25. helyre taksált társaság... (mondjuk én azt mondom, idegenben a Dallas nem jó, Paul összekapja magát és nyernek 20 ponttal)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 14, 2022, 21:38:14
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 14, 2022, 12:16:14...ha normális bíráskodás lenne, akkor LeBron James nemhogy 36 ezer pontot, de még 500 pontot is alig ért volna el a ligában, mert gyakorlatilag minden megindulása lépés. Westbrook? Harden? Ne már, ezek a játékosok nem tudnak labdát vezetni.

Minden LeBron, Harden és Westbrook szurkolótól bocsánatot kérek, de ez a pár mondat (mosoly)könnyeket csalt a szemembe. Valószínűleg ezt a részt felnagyítom, és kiteszem a falra, mert mostantól ez lesz az ars poeticám.  :beerchug:

A challenge-kérdést illetően sajnos teljes mértékben igazad van. Pontosan az történik, ami írtál, vagyis hogy a bírókat ilyenkor nem az érdekli, hogy mi történt a pályán az adott esetnél (ezt még leírni is komolytalan), hanem kizárólag az, hogy az edző által megtámadott ítélet helyes-e vagy sem. Ami azért is baj, mert így megtorlatlan marad egy olyan szabálytalanság, amit a bírókon kívül ezek szerint mindenki más jól látott. Ráadásul akár meccseket is eldönthet az ilyen tévedés, ha netán ezzel pontozódna ki egy adott játékos, de mivel a bírók másképp látták, így marad a védő a pályán. És van még egy nagy hibája ennek a challenge-szabálynak. Ebben ugyan nem vagyok biztos, de ha jól értelmeztem az egyik mérkőzésen, akkor minden csapatnak egyetlen egy ilyen visszanézési lehetősége van csak. Még akkor is, ha igaza van az edzőnek. Ez az NFL-ben annyiból jobban van megoldva, hogy ha ott az edző téved, akkor tény, hogy bukik egy időkérést, viszont ha igaza van, akkor minden marad úgy, ahogy volt, és a későbbiekben is bármikor számonkérheti a játékvezetőket egy újabb tévedésnél. Az NBA-ben viszont ha elhasználtad ezt az egy esélyed, akkor utána ezerszer is tévedhetnek a bírók, az edző nem tehet mást, csak verheti a fejét a falba.

A másik, amiben sajnos igazad volt – és ezt saját tapasztalatból mondhatom –, az az, hogy az idei rájátszás fogadás szempontjából katasztrófa. Az még a kisebbik baj, hogy gyakran egy-egy mérkőzésnél a győztes kiléte is megtippelhetetlen, hiszen ezt betudhatjuk annak, hogy az idei playoff tényleg nagyon kiegyensúlyozott, ami egyáltalán nem baj. Nálam az igazi problémát a már említett csapatpontok, illetve egyes játékosok visszaesése jelentette. Ahogy egy korábbi hozzászólásomban is írtam, olyan egyszerűen nem létezik, hogy egy MIN, aki az alapszakaszban a legtöbb pontot dobja, az előjöjjön a rájátszásban egy olyan meccsel, ahol két negyedben is csak 12-12 pontot ér el. Ilyen egyszerűen nincs. De sorolhatnám a többi csapatot is, és jöhetnék a Miami 79 pontjával, a Dallas 80 pontjával, a PHI 85 pontjával, a Suns 86 pontjával stb. stb. Ezeken rendre buktam. Na mindegy, nem is folytatom, mert csak felbosszantom magam.

Időközben hajnalban lejátszottak újabb két meccset, ahol a Boston egyenlített, és ezzel a 4. (!) idegenbeli siker született ebben a párharcban. Ezek után kire fogadjon az ember a 7. meccsen? A GSW legalább hozta a papírformát hazai pályán, úgyhogy végre nekem is volt egy apró sikerélményem a tippeléseket illetően. Kíváncsi leszek majd, hogy a PHX-DAL meccsen változik-e majd az eddigi forgatókönyv, ugyanis itt nagyon simán hozta eddig mindenki a hazai összecsapását.

Ha majd meglesznek a főcsoportdöntők résztvevői, újra visszajövök "okoskodni" egy kicsit, csak azért, hogy vajon sikerül-e megtippelni előre a további győzteseket. :)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 14, 2022, 22:22:06
Idézetet írta: HT Dátum május 14, 2022, 21:38:14Ebben ugyan nem vagyok biztos, de ha jól értelmeztem az egyik mérkőzésen, akkor minden csapatnak egyetlen egy ilyen visszanézési lehetősége van csak. Még akkor is, ha igaza van az edzőnek.

Pontosan, erről olvastam korábban véleményeket, hogy ezzel a szabállyal senki sem ért egyet, én sem értem, mire volt jó. Nekem kicsit olyan, mintha ez a "lehetőség" inkább egy büntetés lenne, mintsem előny. Edzőként úgy véled, tévedett a bíró, kikéred a lehetőséged, eltalálod, vered a melled, de a bíró egy életre megjegyzett, ráadásul nem nyertél vele semmit, mert ugyanúgy akár az ellenfél is jöhet majd a feldobás után.  ;D

Majd felkutatom egyszer, voltak ötletek, hogyan lehetne megreformálni ezt is (és még sok-sok más szabályt vagy akár a játékmenetet), maradjunk annyiban, tényleg olyan, mintha a liga vezetői direkt szivatnák olykor az embereket.

Próbálnék magyarázatot találni, miért ennyire kiszámíthtatatlan az idei playoff, de nem tudnék egzakt választ adni. Terhelés hasonló volt, mint korábban, én még azt sem mondanám (pár helyen ezt is olvastam), hogy több a szupersztár játékos és edző, ezért vannak ilyen kilengések, de szerintem a '90-es években jobb volt a felhozatal. Benne van az is, hogy most keresik az átmenetet a hatékony védekezés és támadás között. Esetleg szimplán sokan csak mentálisan gyengén. Olyan totális betlik voltak (amiket Te is írtál), amire nincsen normális magyarázat. Fontos meccsen nem kapsz ki 30-40 ponttal szinte sorozatban. Emlékszem, amikor a Kobe, Nash és Howard fémjelezte Lakers volt a céltábla 2013-ban, akkor ilyen 20-30 pontokkal kaptak ki a Spurstől.

Most? Nem néztem utána, de könnyedén megeshet, hogy a négy konferencia döntős olyan csapat lesz, akik legalább egy PO-meccsükön ebben a sorozatban minimum 20 ponttal kikaptak...
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 15, 2022, 12:21:04
Nem vagy egyedül vele, ha fogalmad sincs az idei rájátszás erőviszonyairól (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nem-vagy-egyedul-vele-ha-fogalmad-sincs-az-idei-rajatszas-eroviszonyairol)

Teljes káosz az idei NBA-rájátszás, de lehet, hogy ez pont így jó, csak nem feltétlenül a fogadóknak.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nem-vagy-egyedul-vele-ha-fogalmad-sincs-az-idei-rajatszas-eroviszonyairol)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 16, 2022, 08:55:04
Luka Magic


Ez valami egészen elképesztő volt, ahogyan felmosták a padlót a tavalyi döntőssel. CP3 ezzel végleg beárazta magát, ilyen nincsen, hogy egy játékos ennyi éven át, ennyi fontos meccsen olvadjon le, tűnjön el egy párharc kiélezett szituációiban. Chris Paul mentálisan gyenge, ezért sem lesz bajnok sosem. Visszavonulni nem fog, valószínűleg 37 évesen még beáll majd egy rutinos csapatba gyűrűért (Lakers felkészül...), ahol megint elvéreznek.

Doncic? Kidd? Dallas? Brutális, olyan, mintha a Khimki Moszkva kiegészülve Donciccsal az NBA-ben a döntőért harcolna. Ez a keret borzasztóan gyenge, tényleg nem PO-szint, de ebből is látszik, hogy nem a játékos "ismertsége" határozza meg a sikert, hanem a megfelelő edző, megfelelő taktika, mindenkiből kihozzák a maximumot. Ez a jó csapat ismérve. Olvasgatva már reggelről a kommenteket, mindenki örül a GSW-szurkolók közül, sima döntő nekik, mondjuk a Phoenix is ezt hitte... Ha Doncic így folytatja, akkor nem LeBron, Kobe és a többiek lesznek az összehasonlítási alap, de lehet még MJ sem.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 16, 2022, 10:12:18
Idézetet írta: Pozzato Dátum április 26, 2022, 15:11:47Jelenleg nekem a legnagyobb favoritok:
1. GSW
2. Miami
3. Dallas
4. Boston

Pozzato április 26-ai jóslatára visszatérve csak annyit mondanék: ha akkor megteszem ennek a négy csapatnak a továbbjutását kombinációban, azt hiszem, hogy elég szép kis nyeremény jött volna össze. De nem tettem meg. Viszont ha legközelebb valamelyik hozzászólásában megemlít 5 számot 1 és 90 között, ezek után biztos, hogy rohanok a lottózóba.  ;D

Ami a két utolsó főcsoport-elődöntő meccset illeti, szinte már nem is csodálkozik az ember, hogy ezúttal is két 30 pont különbségű végeredmény született. Esküszöm, egy pár napja gondolkodtam azon (látva az eddig eredményeket), hogy felhívom sportfogadó társaim figyelmét, hogy érdemes volna ezután minden meccsen megtenni mindkét csapat nagy különbségű (legalább 20 pontos) győzelmét, mert biztos, hogy haszonnal jönne ki belőle az ember. Hát... úgy tűnik, már most hozott volna a konyhára.

BOS - MIL
Ahogy a PHX - DAL meccsen egy ritkaságszámba menő idegenbeli győzelem született, itt mondhatnánk azt is, hogy egy ritkaságszámba menő hazai sikert láthattunk. Aki ránéz az eredményre, az megvonja a vállát, és esetleg annyit mond, hogy végülis tudtuk, hogy jó a Boston védekezése. De aki látta a meccset, az azt is látta, hogy ez inkább annak betudható, hogy botrányosan gyengén dobott a Bucks. Az a MIL, aki tavaly a legjobbak között volt a triplavonalról, most "összeszorgoskodott" egy 4/33-at (!!!). Nem akarom forgatni a kést a Milwaukee-szurkolókban, de kicsit viccesen mondhatnám azt is, hogy azt hiszem, megszületett bennem az elhatározás, hogy elmegyek NBA-játékosnak, mert ennél még én is jobban dobok. A végén szó szerint azért szorítottam, hogy meglegyen legalább a 80 pont a vendégeknek. Szerintem mostanra fogyott el igazán a Bucks. Nagy érvágás volt nekik Middleton kiesése, amit egészen eddig úgy-ahogy tudtak kompenzálni, de mostanra teljesen leolvadtak. Giannis olyan ziccerek sorozatát hagyta ki az egész meccsen, amilyenekből 10-ből 10-et szokott bedobni. Lopez a második félidőre teljesen eltűnt (hiába harcolt az első két negyedben mindkét palánk alatt nagyon sokat), Holidaynek pedig csak fellángolásai voltak. Elfáradtak. Ennyi.

PHX - DAL
Őszintén megmondom, hogy a Boston meccs annyira lefárasztott a sokszor gyenge játék miatt, hogy esélyem sem volt fennmaradni a második mérkőzésre. Bár a számok így is magukért beszélnek. Az első pillanattól kezdve egy csapat volt csak a pályán. 10 közte az első negyedben, újabb 20 a másodikban, vagyis 30 pontos különbséggel vonultak öltözőbe a csapatok. És ha esetleg a hazaiakban még felmerült volna egy soha nem látott fordítás, akkor a biztonság kedvéért a Dallas a 3. negyedben is rátett még 12 pontot a különbségre. Két okból is rossz lehetett Suns-drukkernek lenni ezekben a pillanatokban. Egyrészt 42 pontos hátrányban voltak (amit azért nem minden nap láthatott a hazai publikum), másrészt az sem mindennapi, hogy a tavalyi döntősnek három teljes negyed kellett ahhoz, hogy elérje az 50 pontot. Ha nincsenek a cserék az utolsó negyedben, akkor ebből egy nagyon-nagyon durva végeredmény született volna.

Érdekes, hogy a Dallas három legjobb dobója – egy híján – annyit pontot dobott, mint a teljes hazai csapat. És nem azért, mert túlvállalták volna magukat, vagy mert végig pályán lettek volna. Egyiküknek sem volt még 20 kísérlete sem, és egyikük sem töltött 31 percnél többet a pályán. Doncicról tudtuk, hogy bármikor képes 35 pontra. Dinwiddie kiválóan időzítve ezen a meccsen bizonyította be a leginkább, hogy megérte a Porzingis-cserét. Brunson pedig egész szezonban igyekezett Doncic mögött a legmegbízhatóbb játékosa lenni a csapatnak. És hogy ennek a három játékosnak pont ezen a nagyon fontos meccsen jött ki egyszerre a lépés, az olyan, mint egy dallasi mese. A kérdés, hogy lesz-e folytatása ennek a mesének a GSW ellen.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 16, 2022, 10:31:58
Nézegettem az alapszakasz tabelláját, és feltűnt egy (lehet, hogy csak számomra) érdekes dolog.
Mind a két főcsoport első két helyezettjéről elmondható, hogy nincs igazi "giga-sztár" a csapatban.

Mielőtt folytatnám az elmélkedést, tisztázzuk le, hogy nálam ezalatt a kifejezés alatt olyan játékosok értendők, mint pl. Durant, Embiid, Curry, Doncic, Giannis, Irving, Jokic stb. stb. Tehát akikről elmondható, hogy szinte bármilyen teljesítményt is nyújtanak egy adott szezonban, akkor is bérelt helyük lesz az All Stars-gálán. Vagy mondhatnám azt is, hogy ha csinálnánk egy közvélemény-kutatást, és a szurkolók maguk állíthatnának össze egy 10 játékosból álló csapatot, akkor valószínűleg a legtöbb embernél egyetlen játékos sem kerülne be ebből a négy csapatból.

És akkor most visszatérnék a kiindulópontra.
Keleten az első helyen egy olyan Miami végzett, ahol Butler számít az első számú játékosnak. Semmi bajom Butlerrel, tényleg fantasztikusan játszott eddig a rájátszásban, de szerintem nem a legfelső kategória (ha lehet így fogalmazni). A keleti második a Boston lett, ahol ugyan van egy Tatum, akit már most sokan a legjobbak közé sorolnának, de én még várnék egy kicsit ezzel.

Nyugaton az első helyen a Suns végzett, ahol az első számú sztár Booker. Ő egy elég megbízható és kiváló játékos, de ennél sokkal többet nem nagyon mondanék még róla. A második Memphisben pedig játszik ugyan egy Ja Morant, aki már most is nagyon jó, de valószínűleg kell még neki két-három év, hogy a fent említett játékosokkal egy szinten említsük őt.

Aztán persze a tabella 3. és a 4. helyén végzett csapatoknál már visszaáll a világ rendje, hiszen a GSW egy Curryvel, a Dallas egy Donciccsal, a Bucks egy Giannisszal, a PHI pedig egy Embiiddel a soraiban harcol. De ahogy láthatjuk, a két első és a két második helyezettnél nincsenek ilyen játékosok. És mégis ők végeztek az alapszakaszban a legjobb helyeken.

És még egy szomorú érdekesség (legalábbis nekem, aki elkötelezett híve vagyok a támadójátéknak). Ebből a négy csapatból három (MIA, PHX, BOS) nagyon jó védekezéssel rendelkezik. Vagyis kezd megdőlni a régi mondás, miszerint "a támadók nyerik a meccset, a védők pedig a bajnokságot". Hát... elnézve az alapszakasz tabelláját, úgy tűnik, hogy már a meccseket is a védők nyerik.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 16, 2022, 11:09:07
Erre a tippre nem is emlékeztem, de végül akkor az első körben látható erősség érvényesült (végre eltaláltam valamit az idei PO-ban  ;D ). Tényleg brutális, hogy megint ilyen 20-30 pontos meccsek döntöttek a továbbjutásról. Hetedikre ez kicsit erős, nem is nagyon emlékszem ilyenre, tudtommal majdnem rekord lett a Dallas-győzelem is. Ezek tényleg nem egyszerű leolvadások, hiszen a Suns is megsemmisítve volt, gyakorlatilag amikor kijött Doncic a parkettre, bever 5 pontot és 5-0-val kezdett a Mavs, ott érezni lehetett, hogy "ebbű baj lesz more".  ;D

Szerintem ez a meglátás, amit írsz (20-30 pontos győzelmek), még a finálékban is ülhetnek, akkora most a szórás. Benne van, hogy Dallas és a GSW is teljesen elengedjenek meccseket, Miamiról nem is beszélve, hiába van ott Butler. Apropó, Butler! Pont tegnap láttam róla egy dokut:


Giannis teljesen elfogyott a Bucksnál, gyakorlatilag rá épült minden, ha ő elfárad, akkor vége a csapatnak. Middleton kiesése komoly érvágás volt, vele ez szerintem meglett volna, így kevesek voltak. Boston nagyot ment, Tatum kezd felnőni a feladathoz. Dallas meccsére kicsit visszatérve, nagyon kellett, hogy Brunson visszataláljon az első körös önmagához. Én azt gondolom, hogy ebben a csapatban még van egy kis tartalék, Doncic közel sem hozott ki magából mindent, ráadásul az első kör elején pihent, ami láthatólag jót tett neki. Hajlamos rá, hogy túlhajtsa magát, aztán ilyen 15-20 meccses agymenések után, padlót fogjon és sorra hozza a hibákat. Most egyelőre még csak 10 meccsnél jár, két meccset leszámítva, egyszer sem töltött 40 perc felett a pályán. Ha minden igaz, akkor még 8-10 jó meccse van ahhoz, hogy "kiégjen". 

Engem érdekel, hogy milyen taktikai csata lesz a Boston - Miami fináléban, lehet abból is egy izgalmas hét meccs, de ha Spoelstra megint befűzi az oktatót és végre nem fogy a Miami, akkor megint döntőzhetnek akár 4-5 meccsből is.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 16, 2022, 22:08:33
A soraidhoz csak annyit tennék hozzá, hogy én is azt gondolom, hogy Middletonnal meglett volna a MIL továbbjutása. És nem azért, mert jobb csapat a Bucks (bár még az is lehet, ki tudja), hanem mert a Boston ebben a párharcban nem azt nyújtotta, amit igazából tud.

És akkor jöjjenek a tippjeim.

MIA - BOS
Az alapszakasz 1. és 2. helyezettje játszik a döntőbe jutásért, és talán mondhatjuk, hogy nincs is ebben túl nagy meglepetés. Rajtuk kívül Keleten talán még a Brooklyn és a Milwaukee számított (nálam) döntő-esélyesnek, úgyhogy végülis ebből a négyből jutott be kettő a főcsoportdöntőbe. Ha ki kellene emelnem az egész mezőnyből két jól védekező csapatot, akkor én valószínűleg ezt a két gárdát mondanám, ami csak azért rossz, mert félek, hogy jönnek majd a 92-87-es meccsek. Szerintem simán meg lehet majd játszani minden mérkőzés előtt a 200 pont alatti tippet, mert az esetek nagy részében e körül jár majd az összpontszám.

Hogy melyik csapat fog továbbjutni, az szerintem kizárólag a Bostonon múlik majd. A Miami az egész szezonban egy nagyon magabiztos, stabil, jó teljesítményt nyújtott, úgyhogy azt tudjuk, hogy tőlük mire számíthatunk. A Boston viszont teljesen más arcát mutatta a playoff első és második körében. Ha a Nets elleni játékukat hozzák, akkor szerintem kiverhetik Butler-ékat, de a MIL elleni teljesítmény kevés lesz a Heat ellen. Emellett nekem egy picit hosszabbnak tűnik a Miami kispadja, és ha elnyúlik a párharc, akkor lehet, hogy ennek is lesz a végén jelentősége. Mindenesetre az biztos, hogy ebben a párban bárki is játszik hazai pályán, nálam mindig 50-50% lesz a kimenetel.

A tippem: 4-3 (de elképzelésem sincs, hogy ki nyeri majd a 7. meccset)

GSW - DAL
Az alapszakasz 3. és 4. helyezettje. A GSW döntőbe jutása nem számít túl nagy meglepetésnek, de amit a Dallas csinált ebben a szezonban, az leírhatatlan. Egy olyan Nyugati főcsoportban lettek negyedikek, ahol én még abban sem voltam biztos, hogy bejutnak-e a rájátszásba. Nyugat nálam ebben a szezonban erősebb volt Keletnél. Most mondhatnék olyan példákat, hogy innen került ki a két legtöbb pontot dobó csapat, itt játszik az MVP, a Lakers még a legjobb 10-be se tudott bekerülni stb. stb., de inkább úgy fogalmaznék, hogy itt sokkal több olyan csapat volt, akinek reális esélye volt a playoffra. Úgyhogy itt 4. helyen végezni... az hatalmas szó. Pláne úgy – talán Pozzato fogalmazta ezt meg nagyon jól valamelyik korábbi hozzászólásban –, hogy a Dallasnál az első és a második számú játékos között hatalmas az űr. (Talán a Denvernél van még így, ezért is csodálom mind a két csapatot, hogy a 4. és a 6. helyen tudtak végezni.) Most már utólag elárulhatom, hogy én sem a Utah, sem a Phoenix ellen nem Doncicékat tartottam az esélyesebbnek. Igaz, mind a két párharcban kellett a továbbjutásukhoz az is, hogy az ellenfeleik bűn gyengén játszottak, de hát a mondás úgy tartja, hogy "minden csapat úgy játszik, ahogy az ellenfele hagyja".

A GSW-nél elmondható, hogy – szemben a többi csapattal – szinte a szezon végére álltak össze teljesen. Igaz, Wisemannal és Iguodalával még teljesebbek lehetnének, de ez kb. akkora hiány nekik, mint a Dallasnak Hardaway hiányzása. Nem ezen fog múlni. Érdekes volt látni a Warriorsnál a Memphis ellen, hogy amikor szoros volt a meccs, akkor általában 6-7 játékossal játszották végig a 48 percet, és alig-alig került más is a pályára (max. 3-4 percekre). Ha a Dallas partiban tudna lenni velük, és rá tudná kényszeríteni a GSW-t, hogy Curryék 40-42 perceket töltsenek a pályán, akkor akár még érdekes dolgok is történhetnének is. Nekem valószínűleg ez a párharc lesz az érdekesebb, mivel itt jóval több pontra számítok, mint a másik összecsapáson, és éppen ezért előreláthatólag itt lesznek majd a nagyobb különbségek is.

A tippem: 4-1 a GSW-nek (na jó, talán 4-2)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 17, 2022, 23:50:04
Lejárt Doncic ideje, megjött a Splash Brothers? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/lejart-doncic-ideje-megjott-a-splash-brothers)

Erőn felül teljesített a Dallas Mavericks, ideje kicsit pihenni? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/lejart-doncic-ideje-megjott-a-splash-brothers)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 18, 2022, 09:59:31
Egyelőre ötletem sincs, hogy ki kerül be a fináléba. Örülnék egy Miami - Dallas döntőnek, mert akkor az egyik kedvenc edzőm (Spoelstra) és az egyik kedvenc játékosom meccselne (Marjanovic, akarom mondani Doncic), de nehéz megítélni, hogy ez mennyire realitás. A Miami esetében nagyobb az esély a döntőre, de szerintem a Bostonban még bőven maradt az első meccs után. A Dallas nekem óriási kérdőjel, mert szinte minden a GSW mellett szól, túlságosan nagy favorit a Warriors. Mind a négy csapat jól védekezik, mindössze az a kérdés, mikor indulnak be az underes meccsek. Az is lehet, hogy sosem...
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 18, 2022, 13:25:22
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 18, 2022, 09:59:31Egyelőre ötletem sincs, hogy ki kerül be a fináléba. Örülnék egy Miami - Dallas döntőnek, mert akkor az egyik kedvenc edzőm (Spoelstra) és az egyik kedvenc játékosom meccselne (Marjanovic, akarom mondani Doncic), de nehéz megítélni, hogy ez mennyire realitás. A Miami esetében nagyobb az esély a döntőre, de szerintem a Bostonban még bőven maradt az első meccs után. A Dallas nekem óriási kérdőjel, mert szinte minden a GSW mellett szól, túlságosan nagy favorit a Warriors. Mind a négy csapat jól védekezik, mindössze az a kérdés, mikor indulnak be az underes meccsek. Az is lehet, hogy sosem...

Egy-két napja azt írtam, hogy a MIA-BOS meccseken félő, hogy nem sűrűn fogunk látni 200 pont feletti eredményeket. Hát... ezt máris megcáfolták a fiúk. Bár azért az is igaz, hogy az első meccsek talán még nem a taktikai csatákról szólnak, hiszen mindketten egy elég nyögvenyelős előző körön vannak túl, úgyhogy az ilyen "felvezető" mérkőzéseken lehet, hogy inkább a felszabadult játék dominál, nem pedig a feszített védekezés. (Aztán persze lehet, hogy csak én próbálom belemagyarázni ezt az egészet.)

A Boston meccset nem láttam, de nem lehetett annyira rossz a Celtics, hiszen három negyedet is megnyertek, ráadásul úgy, hogy ezek mindegyikében 30 pont körül dobtak. Pechükre az az egy, amit nagyon elcsesztek, az megpecsételte a mérkőzés sorsát. Butler egészen elképesztő, amit ebben a playoffban nyújt eddig. Most sem nagyon tudott mit kezdeni vele a bostoni védelem, mert 18-szor is büntetőzhetett (egyedül több büntetőt dobott be, mint amennyi kísérlete volt az összes többi hazai játékosnak). És ha már a számoknál tartunk, az sem elhanyagolható a Miami csapatát illetően, hogy aki pályára lépett, mindenki dobott legalább 5 pontot.

A GSW szerintem talán azért tűnik "túlságosan nagy favoritnak" (ahogy te fogalmaztál), mert míg a Dallas akkor nyerhet csak, ha Doncic extrát nyújt, addig a Warriorsnál van 3 olyan játékos is, akik képesek ugyanazt a 35-40 pontot letenni az asztalra, ha jó napjuk van. Ha Curry betlizik, még mindig ott lesz egy Thompson vagy egy Poole, akik bármikor "elszállhatnak" (jó értelemben). Ha pedig véletlenül mind a hárman jó napot fognak ki, akkor láthattuk a Memphis elleni 3. meccsen, hogy mi történik. 142-112.

És hogy miben bízhat a Dallas? Esetleg abban, hogy a GSW a Memphis elleni utolsó három meccsén – önmagához képest – halványabb teljesítményt nyújtott (átlagban 102 dobott pont). Elfáradtak volna? A másik pedig, hogy a már említett Poole ezen az utolsó három meccsen 10 pontot sem átlagolt, ami azért is furcsa, mert az első három összecsapáson 78 pontot szórt (26 pontos átlag).
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 18, 2022, 14:34:41
Horford és Smart hiánya komoly érvágás volt a Bostonnak. Innentől a párharcban minden azon múlik, mikor térhetnek vissza. Horford talán a 3-4. meccs környékén, Smart esetleg már a következőn. Ezért is írtam, hogy van tartalék a Bostonban, mert a Smart - Horford duóval egy más Celtics léphet pályára. A védekezés csalóka szerintem, mert az első félidőben a Miami nem védekezett.  ;D  A két félidő közti differenciát érdemes megfigyelni:
1. félidő: Boston 62 pont, 26/44 (59%)
2. félidő: Boston 45 pont, 10/35 (29%)

A második félidőre teljesen taktikát váltott a Miami, felkerült a Spo-féle védekezés, szétkapták Tatumékat, akik megfelelő irányító nélkül teljesen meghaltak. A dobások választása pocsék volt, passzsávokat zárták előlük, ezt egy Young, Doncic vagy Rubio megoldja, de Tatumék nem. Szóval, szerintem könnyedén benne van, hogy a másodikon, ha Smart és Horford nincsen, megint jön a Boston betli, viszont a hazai meccseik máshogyan nézhetnek ki, ha ezek a játékosok visszatérnek.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 18, 2022, 19:13:19
Muszáj változtatni, de nem olyan egyszerű (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/muszaj-valtoztatni-de-nem-olyan-egyszeru)

A Miami hazai környezetben próbálja érvényesíteni a papírformát.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/muszaj-valtoztatni-de-nem-olyan-egyszeru)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 18, 2022, 22:35:39
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 18, 2022, 14:34:41Horford és Smart hiánya komoly érvágás volt a Bostonnak. Innentől a párharcban minden azon múlik, mikor térhetnek vissza. Horford talán a 3-4. meccs környékén, Smart esetleg már a következőn. Ezért is írtam, hogy van tartalék a Bostonban, mert a Smart - Horford duóval egy más Celtics léphet pályára. A védekezés csalóka szerintem, mert az első félidőben a Miami nem védekezett.  ;D  A két félidő közti differenciát érdemes megfigyelni:
1. félidő: Boston 62 pont, 26/44 (59%)
2. félidő: Boston 45 pont, 10/35 (29%)

A második félidőre teljesen taktikát váltott a Miami, felkerült a Spo-féle védekezés, szétkapták Tatumékat, akik megfelelő irányító nélkül teljesen meghaltak. A dobások választása pocsék volt, passzsávokat zárták előlük, ezt egy Young, Doncic vagy Rubio megoldja, de Tatumék nem. Szóval, szerintem könnyedén benne van, hogy a másodikon, ha Smart és Horford nincsen, megint jön a Boston betli, viszont a hazai meccseik máshogyan nézhetnek ki, ha ezek a játékosok visszatérnek.

Hoppá, igazad van. Nekem fel sem tűnt, hogy Horford és Smart nem játszott. Ez már az öregség első jele nálam.
Ennek fényében viszont akkor azt kell mondanom, hogy nagyon szép ez az eredmény a Bostontól. És bár nem szeretném a Miami második félidei védekezését alábecsülni (elvégre a számok nem hazudnak), de ebben valószínűleg az is benne volt, hogy – ha Nesmith 10 percét nem számítom – a Celtics 7 emberrel játszotta végig a meccset, úgyhogy némi fáradtság is lehetett már bennük a végén.

A két hiányzóról csak annyit, hogy Horford visszahozatalát a szezon előtt nem igazán értettem, de meg kell követnem őt, mert sokkal többet tett hozzá a csapat teljesítményéhez, mint amit vártam tőle. Smart viszont más kategória. Tudom, hogy sokan nem kedvelik, de szerintem egy nagyon sokoldalú és hasznos játékos. Sosem lesz övé a legtöbb pont, sosem fog róla szólni egy mérkőzés, de a pálya minden részén ott van minden pillanatban. Én nagyon sokra tartom őt, mert kellenek egy csapatban ilyen játékosok is, nem csak a Tatum-ok és Brown-ok.

Csak az bosszant, hogy nem tudtam előre ezekről a hiányzókról, mert ennek fényében nagyon jó szorzó volt a hazai győzelemre az 1,5.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 19, 2022, 09:37:16
Belefutott a késbe a Dallas, felmérték a terepet, mint a Phoenix ellen. Ez a felmérés 25 pontos zakóra sikeredett, plusz egy Doncic sérülés. Warriorsnak minden jött, jók voltak, nem azt mondom, hogy ez nekik a plafon, de szerintem nagyon közel voltak hozzá (csapatjátékban, nem egyénileg értem). A következő meccseken elválik, hogy melyik arcát mutatja a Warriors, mert képesek erre az extrára, amit most hoztak, illetve képesek arra is, amit a Phoenix csinált a 7. meccsen. Sok múlik azon is, hogy Lukát rendbe tudják-e hozni, helyükben kiültetném a 2. meccsre.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 19, 2022, 19:19:58
Két apró megjegyzésem volna ehhez a mérkőzéshez:

1. Nem értem, hogy egy nem teljesen 100%-os Doncic az utolsó negyedben (7-8 perccel a vége előtt), 27 pontos hátrányban mit keres a pályán. Szerintem erre nincs értelmes magyarázat.

2. Pár napja beszéltünk a challenge abnormális létéről és lehetőségéről. Nos, ezen a meccsen (a 4. negyedben) tökéletesen illusztrálva lett, hogy mekkora baromság ez az egész.

Az alapszituáció: Doncic vezeti a labdát, Poole próbálja elvenni tőle, Doncicról kipattan a labda a játéktéren kívülre. A játékvezető a Dallasnak ítéli a bedobást, mondván, hogy a Warriors játékosáról ment ki a labda. Poole döbbenten kérdi a bírót az ítélet helyességéről, amiért kap egy technikait. Steve Kerr challenge-t kér, amiből az derül ki, hogy Poole ráütött Doncic kezére, ezért esett ki a szlovén kezéből a labda.

Az ítélet: Noha Poole-nak igaza volt (hiszen Doncicról ment ki a labda, nem pedig róla), mégis megmarad neki a technikai. A GSW megkapja a labdát, holott a visszajátszásból egyértelműen látszott, hogy Doncicot faultolták. Poole faultját pedig figyelmen kívül hagyják (hiszen nem azt vizsgálták).

Agyrém.  :bash:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 20, 2022, 13:02:51
Teljesen igazad van, felesleges volt pályán tartani a szlovént, aki amúgy elmondta tegnap, hogy rendben lesz a 2. meccsre. Lehet, hogy itt is érdemes majd tenni a -10 vagy akár -20 pontos Warriors győzelmet. Közben visszatért Horford és Smart, egyből simán nyert a Boston.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 20, 2022, 15:14:36
Reggel óta töprengek azon, hogy mit is gondoljak a MIA-BOS 2. meccséről. Talán most kellene elsütni azt a sablondumát, miszerint: "hivatalosan is meg vagyok döbbenve".  ;D

Természetesen nem tettem meg a hazai sikert, mert továbbra is tartom azt, amit korábban mondtam, hogy ebben a párharcban 50-50%-os győzelmi eséllyel kezdődik minden mérkőzés, függetlenül, hogy kinek a pályáján játszanak. Ugyanakkor tegnap az ESPN-en még azt olvastam, hogy Horford biztosan nem lép ma pályára, Smart pedig még kérdőjel. Ezek után igyekeztem biztosra menni, és azt fogadtam csak meg, hogy a Boston 107,5 pont alatt marad. (Lehet egyébként, hogy ezt akkor is megtettem volna, ha tudom, hogy játszik a két játékos, elvégre a Heat pályáján nem sokan szoktak 110 pont körül dobálni.).

Szóval ilyen előzmények után Horford "természetesen" ott volt (a 3. legtöbb időt töltötte a pályán a csapatból), Smart szintén ott volt (az egész mezőnyben magasan a legtöbb pályán töltött perccel), a Boston pedig úgy dobott 127 pontot, hogy a 2021/22-es szezonban a Miami még egyszer sem kapott ennyi pontot. Még a hosszabbításos meccseken sem. (És ez még akkor is meglepő, ha tudjuk, hogy a legtöbb hazai játékos mindössze 25-26 perceket töltött csak a pályán, mivel ez a 25 pontos különbség már az első félidőben kialakult.)

Végül pedig a számokat böngészve két érdekesség:
1. A MIA-BOS párharc eddigi 8 negyedéből a Heat eddig csak egyet tudott megnyerni (pedig odahaza játszotta az első két meccsét).
2. A 3 eddigi főcsoport-döntős mérkőzésből eddig 2 végződött nagyobb különbséggel, szóval lehet, hogy még mindig nem késő megfogadni ezeket a -15,5 pontos sikereket. Már csak azért is, mert ahogy most Butler-éknál is látható volt: ahogy valaki elmegy 20 ponttal, a másik csapat máris elkezd tartalékolni a következő mérkőzésre.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 20, 2022, 15:48:07
@Admin, nem tudom, hogy nyitott kapukat döngetek-e vagy sem, de inkább rákérdezek: várható az NBA-döntő-re valamilyen játék?

Azt tudom, hogy két éve volt, de az most nem rémlik, hogy tavaly is lett volna-e.
Igazából csak azért kérdem, mert biztos akad a raktárban egy-két új autó, amit fel lehetne dobni nyereménynek...  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum május 20, 2022, 16:47:44
Idézetet írta: HT Dátum május 20, 2022, 15:48:07@Admin, nem tudom, hogy nyitott kapukat döngetek-e vagy sem, de inkább rákérdezek: várható az NBA-döntő-re valamilyen játék?

Azt tudom, hogy két éve volt, de az most nem rémlik, hogy tavaly is lett volna-e.
Igazából csak azért kérdem, mert biztos akad a raktárban egy-két új autó, amit fel lehetne dobni nyereménynek...  ;D

Hát, már hogyne akadna, megy egy zsák krumpli. Nem is rossz ötlet. A nyeremény legyen egy zsák krumpli.  ;D

Bár az a tapasztalat, hogy a legtöbben a gyors, akár napi játékot kedveli lehetne pl. egy olyasmit, hogy tippelni a döntő mérkőzéseire, s aki hibátlan tippsorral rendelkezik az nyerne valamit, de itt megint a végére maradna max. 1-2 személy, de ezen még agyalunk.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 20, 2022, 20:04:05
Idézetet írta: Admin Dátum május 20, 2022, 16:47:44Hát, már hogyne akadna, megy egy zsák krumpli. Nem is rossz ötlet. A nyeremény legyen egy zsák krumpli.  ;D

Bár az a tapasztalat, hogy a legtöbben a gyors, akár napi játékot kedveli lehetne pl. egy olyasmit, hogy tippelni a döntő mérkőzéseire, s aki hibátlan tippsorral rendelkezik az nyerne valamit, de itt megint a végére maradna max. 1-2 személy, de ezen még agyalunk.

Na azért csak óvatosan fogalmazzunk, és ne degradáljunk le egy zsák krumplit, mert a választásokon volt olyan falu, ahol egy egész utca szavazatát meg lehetett ennyivel venni.  ;D

Természetesen nem szeretnék emiatt a játék miatt nagy nyomást helyezni rátok (és ne érezzétek azt se lelki tehernek, hogy várhatóan naponta 7-8 levelet írok majd ezzel kapcsolatban nektek  ;D ), de akár csak egy olyan is elég lenne, mint amit két éve szervezett Pozzato. Vagyis három-négy fix kérdés minden mérkőzésre (akár ugyanazok is lehetnek, mint két éve), és nem is kell ezt túlbonyolítani.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum május 20, 2022, 21:03:53
Idézetet írta: HT Dátum május 20, 2022, 20:04:05Na azért csak óvatosan fogalmazzunk, és ne degradáljunk le egy zsák krumplit, mert a választásokon volt olyan falu, ahol egy egész utca szavazatát meg lehetett ennyivel venni.  ;D

Természetesen nem szeretnék emiatt a játék miatt nagy nyomást helyezni rátok (és ne érezzétek azt se lelki tehernek, hogy várhatóan naponta 7-8 levelet írok majd ezzel kapcsolatban nektek  ;D ), de akár csak egy olyan is elég lenne, mint amit két éve szervezett Pozzato. Vagyis három-négy fix kérdés minden mérkőzésre (akár ugyanazok is lehetnek, mint két éve), és nem is kell ezt túlbonyolítani.

Mi minden gonoszságban benne vagyunk.  :ok:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 22, 2022, 11:19:51
Kíváncsi leszek a holnap hajnali Dallas - Golden State-re, mert amit a 2. meccsen produkáltak, annál több egyik csapatban sincsen. A Dallas innentől a GSW tempóját fogja majd elmenni, még inkább lassítani a játékot, pedig a Warriorsnak épp a nagyon gyors játék esik komfortzónán kívül (Morant és a Memphis megmutatta ezt). Azzal a fordítással valószínűleg elment a párharc Doncicéknak, ha az meglett volna, akkor simán mehettek volna 3-1-es előnnyel vissza, olyan mentális fölénybe kerültek volna. Így viszont jöhet egy söprés is, de lehet, hogy 3-1 lesz a Warriorsnak, majd 4-1 a párharc vége, hazai meccsen lerendezik majd. Összességében senkire sem lehet panasz a Dallasból, így is nagyon "kiautózzák" a maximumot, nem láttam még ilyen csapatot, aki képest volt ennyire a maximális potenciál környékén teljesíteni. Az ilyen Dallashoz mérhető csapatok az elmúlt években ilyenkor már rég a draftra készültek, PO-ról nem is álmodhattak. A döntőben, szerintem a Warriors legrosszabb matchupja a Miami lenne, legalábbis most így látom. Nagyon sok eladott labdába tudnák belehajszolni Curryéket.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 22, 2022, 12:25:47
Ez már nem fér bele a rájátszásban (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ez-mar-nem-fer-bele-a-rajatszasban)

Ezen a szinten már küzdeni kell a végsőkig, összeszorított fogakkal.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/ez-mar-nem-fer-bele-a-rajatszasban)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 22, 2022, 19:23:27
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 22, 2022, 11:19:51Kíváncsi leszek a holnap hajnali Dallas - Golden State-re, mert amit a 2. meccsen produkáltak, annál több egyik csapatban sincsen. A Dallas innentől a GSW tempóját fogja majd elmenni, még inkább lassítani a játékot, pedig a Warriorsnak épp a nagyon gyors játék esik komfortzónán kívül (Morant és a Memphis megmutatta ezt). Azzal a fordítással valószínűleg elment a párharc Doncicéknak, ha az meglett volna, akkor simán mehettek volna 3-1-es előnnyel vissza, olyan mentális fölénybe kerültek volna. Így viszont jöhet egy söprés is, de lehet, hogy 3-1 lesz a Warriorsnak, majd 4-1 a párharc vége, hazai meccsen lerendezik majd. Összességében senkire sem lehet panasz a Dallasból, így is nagyon "kiautózzák" a maximumot, nem láttam még ilyen csapatot, aki képest volt ennyire a maximális potenciál környékén teljesíteni. Az ilyen Dallashoz mérhető csapatok az elmúlt években ilyenkor már rég a draftra készültek, PO-ról nem is álmodhattak. A döntőben, szerintem a Warriors legrosszabb matchupja a Miami lenne, legalábbis most így látom. Nagyon sok eladott labdába tudnák belehajszolni Curryéket.

Nagyon sajnáltam a 2. mérkőzésen a Dallast, mert azt éreztem, hogy tökéletes meccset játszottak. Egy kicsit olyan volt, mint a Suns elleni 7. mérkőzés, amikor Doncicon kívül több jó teljesítmény is volt a csapatban, és aminek nem lehetett más a vége, mint a győzelem. A baj csak az volt, hogy ezúttal a GSW is extrát nyújtott. Amikor egy jól játszó Curry, Poole, Wiggins és Thompson mellett még Looney is 20 pont felett dob, akkor ott nem tud mit csinálni az ellenfél.

Azzal azért vitatkoznék, hogy ha esetleg a Dallas most egyenlített volna, akkor "simán mehettek volna 3-1-es előnnyel vissza, olyan mentális fölénybe kerültek volna". Szerintem a Warriors rögtön a 3. meccsen visszahozta volna a pályaelőnyt. Nagyon nagy meglepetésekre képes a Dallas, ezt láthattuk idén többször is, de azt gondolom, hogy olyan játékosoknak, mint Brunson, Dinwiddie, Bullock vagy Finney-Smith nincs olyan rájátszás-rutinja, hogy ezt a mentális előnyt meg tudták volna lovagolni. De persze lehet, hogy tévedek, sajnos ezt már soha nem tudjuk meg, hogy mi lett volna, ha...

Azzal viszont egyetértek (és ezen már én is gondolkodtam), hogy a GSW-nek valószínűleg nehezebb dolga lenne a Miami játékstílusával, mint a Bostonnal. Mondom ezt úgy, hogy mindkét ellenféllel szemben őket tartom esélyesebbnek.

A MIA-BOS 3. meccséről csak annyit, hogy újra szembesülhettünk azzal, hogy ebben a párharcban bárki bárhol nyerhet. Azt azért mindenesetre érdekes volt látni, hogy a Heat pont akkor hozta a playoff (számukra) legfontosabb vendéggyőzelmét, amikor Butler a legvisszafogottabban játszott (8 pont). Bár azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha Tatum hazai pályán 3/14-es dobóteljesítményt nyújt, akkor a Bostonnak nagyon nehéz lesz nyernie. Pláne egy Miami ellen. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a 4. meccsen a Miami (most, hogy visszaszerezte a pályaelőnyt) rápihen-e a következő hazai összecsapásra, vagy "mikor, ha nem most" felkiáltással megpróbálják eldönteni a párharc sorsát egy újabb győzelemmel. Mert 1-3-ról nem sok esélyt adnék már a Celticsnek.

Nem tudom, hogy van-e értelme tippelni bármit is, de szerintem a 4. meccsen a Boston kétszámjegyű különbséggel fog nyerni, vagyis legalább 10 ponttal. Az nem lehet kérdés, hogy a hazaiak mindent bele fognak adni, és azt gondolom, hogy amint a Miami kezd lemaradni, akkor máris nem fogják erőltetni a folytatást. De azért nagy pénzt ne tegyen erre senki, pláne azok után, hogy a 3. meccsen már az első negyedben 19 ponttal vezetett a Heat.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 23, 2022, 11:32:58
Akartam írni egy (számomra) érdekes dallasi statisztikát, de mire az írás végére értem, rájöttem, hogy ez tényleg nekem volt csak meglepő, mert amúgy a Dallas részéről ez egy teljesen természetes dolog. Íme a GSW elleni első három mérkőzés dobásmutatója:

1. mérkőzés: 38 kétpontos kísérlet (20/38), 48 hárompontos kísérlet (11/48)
2. mérkőzés: 33 kétpontos kísérlet (16/33), 45 hárompontos kísérlet (21/45)
3. mérkőzés: 30 kétpontos kísérlet (17/30), 48 hárompontos kísérlet (13/45)

Vagyis minden meccsen jóval több triplát emeltek rá, mint kétpontost. Nekem ez azért is meglepő, mert ha hárompontosokról beszélünk, akkor az embereknek általában a GSW ugrik be elsőre (Curry, Thompson, Poole), viszont furcsa módon ők minden meccsen sokkal kevesebb hármassal próbálkoztak, mint duplával (amiről azt gondolnám, hogy sokkal inkább megszokottabb egy kosármeccsen).

Az 1. összecsapást láttam, és ott nagyon jól védekezett a Warriors, teljesen kiszorította a Dallast a palánk alól, úgyhogy szinte belehajszolta őket a rengeteg triplába. A 2. és a 3. meccsen nem tudom, hogy ugyanez volt-e a helyzet, de arra gondoltam, hogy ha hasonló forgatókönyv szerinti zajlott minden, akkor láthatóan jól működött Kerr taktikája Doncicék ellen.

Csakhogy elkezdtem visszanézni a playoff első és második körét, és abból az látszódik, hogy a Dallas mások ellen is így játszik. Igaz, hogy a Phoenix ellen a 7 meccsből csak 3-szor volt olyan, hogy több tripla-kísérletük volt, mint dupla, de előtte a Utah elleni 6 mérkőzésből 5-ször is a hármasok domináltak.

S hogy mit lehet ebből leszűrni? Hát... mivel nem láttam minden meccset, így nem sokat. De az biztos, hogy ez egy elég rizikós "stratégia". A Utah ellen bejött, a Warriors ellen úgy tűnik, hogy nem.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 23, 2022, 13:36:28
Innentől mindössze az a kérdés, hogy a GSW hagyja-e a hazaira a továbbjutást, esetleg megoldják négyből. Dallas ennél többet nem tehet, Luka Doncic elmúlt két meccsen hozta a maximumot, esetleg még 4-5 pont maradt benne, de az sem ért volna győzelmet. A Mavs határai megmutatkoztak, ide minimum egy, de inkább két jó játékos kell. Jokic és társai szintűre gondolok, azzal tudnak nyerni. Ebben a keretben és edzőben nincsen több, erőn felül teljesítettek.

A Mavsnek muszáj volt erőltetnie a triplákat, palánk alatt esélyük sem lett volna. Annyi, hogy a másodikon extrát hoztak, az is kevés volt, harmadikon meg Doncic kivétel senki sem tudott szintet lépni. Mivel a Mavsnek nincsen minőségi magasembere, aki képes palánk alól dominálni, Doncic betörései (és kiosztásai) révén jönnek a pontok. A Jazz ellen Gobert, Phoenix ellen Ayton, most pedig Green jött volna szembe, erre nincsen megoldásuk. Az út járhatónak tűnt, de ahhoz az kellett, hogy a GSW ne dobjon jól.

Sok megoldási lehetőség nincsen nyáron, hiszen Ayton lesz csak szabadügynök, illetve Gobert valószínűleg cserélik. Ők lehetnének csak minőségi erősítések. A másik megoldás, hogy elhoznak LaVine-szerű dobógépet. A gond az, hogy felsőbb posztokon akkor is ütik őket, hiszen folyamatosan ilyen csapatokkal találkoznak, akik erősebbek a palánk alatt.

Doncic sem hülye, látja, hogy ez a plafon, szóval innentől a vezetőségre van bízva, mit lépnek. Ez a csapat nem bajnokesélyes, viszont Doncic az, de jelenleg olyan, mintha a Khimki Moszkvában kosarazna és bajnoki címet várnak tőle.  A véleményem az, hogy ha a palánk alatt nem dolgozik senki, akkor meg mindegy, hogy középtávolit dobnak, esetleg 1,5 méterrel hátrébbról egy triplát, ezeknek a játékosoknak ez már nem szint. Szóval, vagy találnak egy minőségi magasembert (aki dobni is tud), vagy egy SG-t és egy SF-t, akik szórják a pontokat, így három játékos képes 70-100 pontra. Palánk alatt meg akkor elvédekezik a Mavs jelenlegi magasember szekciója.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 24, 2022, 09:57:48
Idézetet írta: HT Dátum május 22, 2022, 19:23:27A MIA-BOS 3. meccséről csak annyit, hogy újra szembesülhettünk azzal, hogy ebben a párharcban bárki bárhol nyerhet. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a 4. meccsen a Miami (most, hogy visszaszerezte a pályaelőnyt) rápihen-e a következő hazai összecsapásra, vagy "mikor, ha nem most" felkiáltással megpróbálják eldönteni a párharc sorsát egy újabb győzelemmel. Mert 1-3-ról nem sok esélyt adnék már a Celticsnek.

Nem tudom, hogy van-e értelme tippelni bármit is, de szerintem a 4. meccsen a Boston kétszámjegyű különbséggel fog nyerni, vagyis legalább 10 ponttal. Az nem lehet kérdés, hogy a hazaiak mindent bele fognak adni, és azt gondolom, hogy amint a Miami kezd lemaradni, akkor máris nem fogják erőltetni a folytatást. De azért nagy pénzt ne tegyen erre senki, pláne azok után, hogy a 3. meccsen már az első negyedben 19 ponttal vezetett a Heat.

Pontosan így történt minden.  :great:  Nem erőltették a végét, elengedték az első negyed után. Ez tényleg olyan párharc lesz, ahol bármi megtörténhet. Most lehet a Miami nyer 20 ponttal, mert a Philly ellen ezt csinálták.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 24, 2022, 11:52:00
Elképesztő ez a párharc.

Mikor az ember fogadást akar kötni egy mérkőzésre, akkor próbál mindig a játékosok (és az edzők) fejébe látni. És annak ellenére, hogy most véletlenül eltaláltam, hogy nagyobb különbségű Boston-győzelem várható (ami amúgy nem volt egy csodaszámba menő jóslat, mert elég nagy realitása volt), továbbra is megjósolhatatlan ennek a két csapatnak minden meccse. Két napja a Heat 21 ponttal nyerte az első negyedet, most 18-cal bukta ugyanezt a 12 percet. Pedig azon töprengtem, hogy Smart hiányában lehet, hogy érdemes lett volna Butleréknek jobban odatenni magukat. De ahogy Te is írtad, nagyon hamar elengedték a meccset.

A Heat dobószázalékába nem mennék bele (látva, hogy mennyire vették komolyan az összecsapást), de azért az elég beszédes, hogy egy Butler / Lowry / Tucker / Strus / Vincent ötös összehozott egy 6/41-et.

Mindenesetre már most szólok, hogy az 5. mérkőzésre semmi tippem nincs.  ;D

És akkor egy szóra áttérnék a Dallas-GSW 4. meccsére.
Ezúttal is nagy különbségű győzelmet várok az egyik csapattól. De hogy ki fog nyerni, az most inkább talán a Dallason fog múlni. Nem tudom, hogy 0-3 után akarnak-e utazni még 2400 (oda-vissza 4800) km-t csak azért, hogy két nappal később érjen véget a szezonjuk. Nem szép ilyet mondani, de lehet, hogy ezt már nem fogják túlerőltetni. És ha így van, akkor a GSW simán lezárhatja ez a párharcot (-9,5 pontos sikernél már 4,1-et fizetnek). Ugyanakkor az is lehet, hogy ha a Warriors azt látja, hogy Doncicék az utolsó vérükig akarnak majd harcolni, akkor Curry-ék minden bizonnyal nem fogják összetörni magukat, és akkor akár még egy nagyobb hazai siker is születhet (-9,5 pontos Dallas győzelem 3,55-ös szorzóval megy). Bár nekem inkább az előző tűnik valószínűbbnek, már csak azért is, mert a GSW-nél talán az is közrejátszik, hogy így többet tudnak pihenni a döntő előtt.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 24, 2022, 12:06:42
Idézetet írta: HT Dátum május 24, 2022, 11:52:00Elképesztő ez a párharc.

Múltkor írtad, beszéltünk is róla, rengeteg az ilyen szétesés, gyakorlatilag teljesen elengedik a meccseket csapatot. Semmi küzdés, majd a következőn. Lehet én látom rosszul, de itt is ha kicsit küzdenek, beleteszik ami van, akkor fogható lett volna a Celtics, legalább egy szoros meccsre. Most már sok-sok helyen olvastam, hogy ennyire szélsőséges PO még nem volt, mint az idei. Nekem ez azért furcsa, mert Butler azért küzdős ember, de simán elengednek 2-1-nél egy ilyen meccset...

Dallas - Golden State nekem csak nézős, fogadás kizárva, mert ahogyan írtad, bármi lehet. Simán benne van, hogy a komplett Dallas elengedi, aztán lesz közte 20-30 pont, de az is benne van, Doncic kimegy úgy, mint a Phoenix elleni 7. meccsen, megvadul a nép, aztán nyertek 20 ponttal, mert Curryék inkább pihennek. Denver ellen 3-0-nál kikaptak (hazain fejezték be), Memphis elleni idegenbeli 3-1-nél leadták 39 pontos zakóval... Ha ebből indulunk ki, akkor Dallas, ha meg abból, hogy június 2-án döntő, több idejük marad pihenni, akkor 4-0 (mert a Miami - Boston minimum 6 meccses...). Úgyis gondolkodhat a Warriors, hogy jobban meccsben legyenek (ne pörögjenek le), inkább ötödikre rámennek, hogy kevesebb pihenőjük legyen, többet legyenek éles helyzetben. Na, ugye, ki érti ezeket?  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 24, 2022, 12:14:44
Idézetet írta: Pozzato Dátum május 24, 2022, 12:06:42Úgyis gondolkodhat a Warriors, hogy jobban meccsben legyenek (ne pörögjenek le), inkább ötödikre rámennek, hogy kevesebb pihenőjük legyen, többet legyenek éles helyzetben.

Na pontosan erről van szó! Ez nekem is eszembe jutott, és egyáltalán nem hülyeség. Ilyen menetelés közben egy hét kihagyás (ha esetleg 7 meccses lesz a BOS-MIA párharc) nem biztos, hogy hasznos.

Ezek után már csak az lenne a mókás, ha egyik csapat sem akarna nyerni. A Dallas nem akarna utazni feleslegesen, a GSW nem akarna a kelleténél többet pihenni.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 24, 2022, 12:42:43
Valószínűleg az idő szépítette meg a régi meccseket, de nekem nem rémlik ilyen 2010 előttről, hogy ilyen taktikázások mentek volna. Aztán lehet, ha visszanézném, nagyon meglepődnék.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 25, 2022, 09:33:08
Örülök, hogy úgy döntött a Dallas, hogy beleáll a meccsbe, ez nagyon korrekt dolog volt a szurkolóikkal szemben. Mondom ezt annak ellenére – és nem akarom csökkenteni az érdemeiket –, hogy valószínűleg nem dobtak volna 119 pontot és nem ilyen védekezést kaptak volna az ellenféltől, ha a GSW számára is létkérdés lett volna a mérkőzés.

A 4. negyedet 29 pontos vezetéssel kezdte a Dallas, és ahogy olvastam a tudósítást a meccsről, a vendégek cseréi nagyon szépen ledolgozták ezt a hátrányt (már csak 8 pont volt a különbség 3 perccel a vége előtt), és ekkor Steve Kerr visszahozta a pályára a Curry/Thompson/Wiggins triót, akik (kis túlzással) ekkor már szinte a zuhanyzóban voltak, annyira nem számítottak rá, hogy aznap még pályára lépnek. És ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy mi mit tennénk ugyanebben a helyzetben. Van egy mérkőzés, amit már mindenki elkönyvelt a csapaton belül, hogy elvesztettünk, de egy pár játékos meglepően jó játékának köszönhetően újra felcsillan a remény. Vajon jó döntés ilyenkor lehozni ezeket a játékosokat (akiknek jól is megy a dobás, önbizalmuk is van, bizonyítani is akarnak), és beküldeni helyettük a már "lemerevedett" sztárokat? Hiszen a 29 pontos hátrányt éppen ők hozták össze. Most persze könnyű itt okoskodnom a meccs után (látva a végeredményt, illetve azt, hogy nem sült el jól a dolog), de azt gondolom, hogy mivel nem volt "feltétlenül fontos" a GSW-nek ennek a mérkőzésnek a megnyerése, így Kerr simán fent hagyhatta volna – az amúgy remekül játszó – második sorát a pályán.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 25, 2022, 20:17:42
Update:
Megnéztem ismétlésben a meccset, és meg kell követnem a Dallast. Nem azért nyertek, mert a GSW nem adott bele mindent, hanem mert tényleg jól játszottak. (Leszámítva a 4. negyedet, amikor a Warriors második sora – igaz, frissebb játékosokkal – 21 ponttal nyerte a Dallas kezdőötöse ellen az első 9 percet.)

Doncicot "csípték, harapták, rúgták", úgyhogy látszott, hogy nem esett jól neki, hogy az utolsó negyedben is a pályán kellett lennie. Viszont ha ő nem játszott volna a végén, biztos vagyok benne, hogy Kumingáék bedarálták volna őket. Azt éreztem a Dallason, hogy egy kicsit kiengedtek (gondolván, hogy egy negyed alatt nem fognak 30 pontos vereséget szenvedni), és amikor fogyott-fogyott a különbség, már nem tudtak újra felpörögni.

Továbbra is sajnálom, hogy Kerr nem hagyta fenn a második sort a végéig. Nem hiszem, hogy nem bírták volna végig Bjelicáék. Az viszont mókás volt (és tökéletesen jellemzi az amcsikat), hogy mikor már csak 8 pontra voltak egymástól a cspatok, azonnal szavazást indítottak a neten, hogy maradjanak-e a tarcsik, vagy jöjjenek inkább vissza a kezdők.  ;D

Szégyellem, de el kell ismernem, hogy kivételesen egyetértettem Tőrös Balázzsal, amikor annyit mondott csak 110-102-nél, hogy "Nehogy visszaküldjék a fakezűeket!"

És hát ne feledkezzünk meg a mérkőzés legfőbb eseményéről sem: beázott a Dallas csarnoka (az első híradások szerint mindenhol).  ;D
Remélem, hogy ezzel nem szenvedett túl nagy csorbát Mark Cuban egója.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 25, 2022, 21:25:17
Konteók San Francisco utcáiból (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/konteok-san-francisco-utcaibol)

Le kellett adnia a meccset a Warriorsnak, esetleg tényleg jobb volt a Mavericks? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/konteok-san-francisco-utcaibol)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 26, 2022, 13:26:17
Idézetet írta: HT Dátum május 25, 2022, 20:17:42Szégyellem, de el kell ismernem, hogy kivételesen egyetértettem Tőrös Balázzsal, amikor annyit mondott csak 110-102-nél, hogy "Nehogy visszaküldjék a fakezűeket!"

Így van, nagyon erős ez a GSW, cseresor is bármikor képes meccseket visszahozni. Belegondolva, jövőre még Wiseman is velük lehet végig, ha csak minimálisan kapja el a fonalat, már komoly fegyvertény. Bevállalták a luxusadókat, óriási kiadásokat, kockáztattak, de ez akár még két bajnoki címet hozhat. Jövőre valószínűleg Thompson is már 100%-os lesz, ebben a csapatban így még van egy év. A keret magjának 2023-ig van szerződése, valószínűleg jövőre még veteránért pár gyűrűvadász aláír (Vajna Timi  ;D , pocsék poén), kész is a keret. Mondjuk Westbrook, Harden és Carmelo kerülje el őket, esküszöm, elátkozták őket, ahová igazolnak, az a csapat tuti nem lesz bajnok.  ;D

Lehet, hogy nekem a mai Warriors nem lesz nézős, azt gondolom, hogy simán benne van egy 20 pontos GSW-win.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 26, 2022, 19:48:28
Régen volt, hogy egy hozzászólás olvasása közben hangosan felnevessek itt a gép előtt, de Vajna Timike nálam mindent vitt.  ;D

Sajnos az NBA pénzügyi dolgaiban nem vagyok túl jártas (bár bevallom, nagyon érdekel), éppen ezért nem tudom azt sem, hogy mekkora összeg jár (ha jár egyáltalán) a bajnoknak, illetve a döntő másik résztvevőjének. De még ha netán nem is járna konkrét összeg, akkor is azt gondolom, hogy egy-két csapatnak simán megéri még a luxusadót is bevállalni, ha ezáltal potenciális bajnokcsapatot tudnak összerakni.

Próbálok matekozni egy kicsit (pl. a GSW-vel). Az alapszakasz 82 meccséből 41-et játszanak hazai pályán. Mivel nincs mindig teltház, így számoljunk csak átlagosan 8 milliós jegybevétellel (és akkor még tényleg nem mondtam sokat). Ez 328 millió. Ha eljutnak a döntőig, az újabb kb. 10 mérkőzés hazai pályán. Itt azért már többen vannak, kicsit talán a jegyárak is megemelkednek, úgyhogy számoljunk mi is kb. 12 millióval meccsenként, ahogy a főoldalon levő cikkben is olvastam. Ez újabb 120 millió. Vagyis csak a jegyárakból 450 millió egy szezonban. Ha a csapat kifizet kb. 200 milliót a játékosoknak, és újabb 200 milliót a luxusadóra, akkor is elmondható, hogy már a jegyárak fedezték a két legnagyobb kiadást. És akkor még nem számoltam a közvetítési díjakat, a marketing bevételeket stb. stb.

Mégegyszer mondom, nem vagyok tisztában ezekkel a kiadási/bevételi tételekkel, úgyhogy ha butaságokat írtam a matekozás közben, akkor elnézést, de a lényeg azért látszódik a számokból, miszerint igenis megéri néha a túlköltekezés.

A GSW-Dallas meccsen én is azt gondolom, hogy benne van akár egy 20 pontos különbség is az 5. meccsen. Nagy valószínűséggel lesz olyan pont a mérkőzésen, amikor a Dallas el fogja majd engedni a sztorit, és akkor kinyílhat az olló. Már csak azért is, mert ha majd jönnek a cserék, akkor a két csapat második sora között is elég nagy a különbség a Warriors javára.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 26, 2022, 21:24:08
Szoktam böngészni a számokat, költségvetéseket, olykor eléggé érdekes dolgokat lehet találni. Számoljunk a Warriors példájával, ahol a rájátszásban 600 dollár átlagban a jegy, míg az alapszakaszban 200-250 dollár környéke. Ha minden meccsen teltházzal számolunk, akkor olyan 3,5 millió környéke azért beeshet egy alapszakaszban meccsenként, plusz a PO, ami még 10 millió meccsenként, így mondjuk 200-250 millió jön be egy évbe. Ezek a következő év számai, ebből jön az aktív roster cap, illetve adók és más egyekben. A klubnál dolgozók bére, scouthálózat és más finomságok, induljunk ki abból a kördiagramból, amit már jó pár helyen láttam.
(https://www.si.com/.image/c_limit%2Ccs_srgb%2Cq_auto:good%2Cw_700/MTY4MDI4ODM1MDM0MTc4ODMz/large-market-teams-editjpg.webp)

Jelen esetben a következő évben a Warriors active roster cap 171 millió, ez most nekünk az 52%-unk. Akkor a teljes összeg 330 millió. A gond ezzel az, hogy a Warriors esetében a 330 miliónak nem a 6 százalékát kell venni luxusadónak (20 millió dollár), hanem 180 millót... Ez így korülbelül 490 millió, kerekítsünk 500-ra. A maradék 300 milliót kéne összekaparni az alábbiakból: televíziós jogdíjak, logo jogdíj, mezek és egyéb tárgyak eladása, stadion bérbeadása, illetve egyéb szponzori pénzek. Csücskös, de képesek lehetnek rá, viszont ehhez dinasztiát kell építeni, ahol mindig teltház van, ahol kiépül egy kultúra, szupersztárok vannak, meccsekre járnak a rajongok. A Warriorsnál ezért is jöttek a különböző nevek, Splash Brothers, ezért erősödött fel újra a Dubs megnevezés is velük kapcsolatban (azt hiszem a '90-es évek elején kapták a nevet a W-betűből, illetve a Run TMC ténykedése miatt). Az akkori Dubs megnevezést mostanra erősítették meg Dubs Nation-re, amivel szintén jött egy brand, még több terméket lehet eladni, még nagyobb profit.

Mindent is megpróbáltak, hogy pénzt szerezzenek, szóval nekik valószínűleg megéri, ahogyan írtad. Mondjuk egy Portlandnek még a Lillard által fémjelzett Dame Dolla és más egyéb brandek ellenére sem éri meg (ezek maximum a játékosnak hoznak profitot, csapatnak nem), szóval kisebb piacokon ilyet nem tudnak megcsinálni. Kalifornia komoly felvevő, de Texas is, Miami is, New York régebben az volt, most ugye a Brooklyn is luxusadós keményen, de nekik szerintem már közel sem biztos, hogy ennyire megéri, mint a GSW-nek. A Warriorsnak az lesz a nagyobb kérdés, hogy amikor 2024-ben még mindig luxusadót nyögik, akkor megéri-e még ez az egész, mert nem hiszem, hogy 36-37 éves Curry miatt minden meccsen teltház lesz és bajnokok lesznek...
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 27, 2022, 01:42:13
Huhhh... hát először is nagyon köszönöm!  :great:

Szerintem ezek nagyon érdekes dolgok. És nem csak azért, mert a magyarok általában szeretnek más zsebében kutatni.  ;D

Az általad leírt számokból elég egyértelműen látszódik, hogy a hazai meccsek bevételeit "kicsit" elkalkuláltam (potom 200 millió dollárt tévedtem, de hát ez semmiség). ;D  Ami a nagyobb piacokat illeti, Kalifornia és Miami nem lepett meg, de azon csodálkoztam, hogy New York-ot nem soroltad ide, ellenben Texast igen (Dallast még el tudtam volna képzelni, de Houstonról és San Antonióról azt gondoltam, hogy nem tartoznak a "felkapottabb helyekhez"). Emlékszem, hogy régebben – talán egy-másfél éve –, amikor beszélgettünk a Utahról, akkor róluk is írtad, hogy eléggé a fizetési sapka felett vannak. Akkor még a mostaninál is kevesebbet tudtam az olyan dolgokról, mint bevétel/kiadás oldal, luxusadó stb. Így viszont, hogy látom, hogy egy GSW-nél is éppencsak pluszban jönnek ki, rögtön az jutott eszembe, hogy egy San Franciscónál kisebb piaccal rendelkező csapat (legalábbis gondolom, hogy a Jazz ilyen) miként tud évek óta pozitívan kijönni ezekből a számokból. Na mindegy, igazából csak hangosan gondolkodtam.

Köszi még egyszer az infókat!  :beerchug:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 28, 2022, 11:08:22
Amit írtál, szerintem 3-4 éven belül megvalósulhat, mert olyan ütemben növekszik a mérkőzések jegyára, hogy simán benne van a 8 millió egy alapszakasz találkozóra is. Az már megint egy érdekes dolog lenne, ha nincsen módosítva a CBA (kollektív szerződés), akkor ezzel komoly extraprofitra tehetnek szert a csapatok vezetői (nehogy őket is megadóztassa a magyar kormány  ;D ). Ha nem növekszik olyan módon a fizetési sapka, mint mondjuk a bevételek, akkor minden csapatnál többlet keletkezhet, így bárkinek megéri a luxusadó, ergo sok lesz a túlfizetett játékos. Ezt amolyan érdekességképp mondtam, mert van annyira rutinos a mostani veztőség, hogy ezt pillanatok alatt megoldja.

Önmagában New York jó lenne nagyobb piacnak, de a Knicks szerintm sokat vesztett a presztízséből. Utoljára aktuális szupersztár Carmelo Anthony volt, aki a Knickshez igazolt, előtte sem volt túl sok (Ewing is draftról érkezett stb.), vayis nem igazolt, hanem cserélték. Magában a piac nagy, csak a Knicks kicsi, szerintem.



Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 28, 2022, 13:52:49
Boston - Miami

Napok óta mondogatjuk és már a párharc előtt is tudta mindenki, hogy itt minden meccsen bármi megtörténhet, de engem még mindig meg tudnak lepni ezek a végeredmények. 99-99 után az utolsó 130 másodpercet nagyon elrontotta a Celtics (és mindez kezdődött azzal, hogy Brown kihagyott két büntetőt, ami lélekben valószínűleg nem tett jót a hazaiaknak ennyivel a vége előtt).

De nem is akarok belemenni a részletekbe (bár Butler játéka megérne egy misét), inkább a közelgő 7. mérkőzésről szólnék egy pár szót. Csináltam egy táblázatot (amit majd a 7. mérkőzés után kirakok), ahol végignéztem a 16 playoff csapat hazai és idegenbeli teljesítményét. És ránézve erre a statisztikára, nagyon érdekes lesz ez a mérkőzés fogadási szempontból.
- A párharc eddigi 6 meccséből 4-szer a vendégek nyertek.
- A Miami a playoffban megnyerte ugyan az első hét hazai meccsét, de az utolsó kettőt elveszítette.
- A Boston a rájátszás 16 csapata közül magasan a legjobb idegenben (8 mérkőzésből 6 győzelem!!!)
Na akkor most ki is fog nyerni?

Kb. ugyanott tartok, mint két hete, amikor május 16-án azt írtam az egyik hozzászólásomban, hogy "A tippem: 4-3 (de elképzelésem sincs, hogy ki nyeri majd a 7. meccset)"

Mindenesetre ha a Boston esetleg megnyerné a hétfő hajnali meccset, akkor elmondhatjuk majd, hogy a legjobb hazai teljesítményt nyújtó csapat (GSW, 9-ből 9 győzelem) játszik majd a legjobb idegenbeli teljesítményt nyújtó csapattal (Boston, 9-ből 7 győzelem). De ez még messze van.

Ja, és még egy mondat: bár korábban arról beszéltünk, hogy a Miami játékstílusa talán kevésbé fekszik a GSW-nek, ennek ellenére szerintem Curryék most inkább Butleréknek szurkolnak. Már csak azért is, mert a Heatnél jelenleg sokkal több a sérüléssel bajlódó játékos (Herro, Lowry, Butler stb. stb.).
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum május 29, 2022, 09:47:13
Idézetet írta: HT Dátum május 28, 2022, 13:52:49Ja, és még egy mondat: bár korábban arról beszéltünk, hogy a Miami játékstílusa talán kevésbé fekszik a GSW-nek, ennek ellenére szerintem Curryék most inkább Butleréknek szurkolnak. Már csak azért is, mert a Heatnél jelenleg sokkal több a sérüléssel bajlódó játékos (Herro, Lowry, Butler stb. stb.).

Ebben én is biztos vagyok, gyakorlatilag mindegy ki nyer, mindenképp a GSW jár jól. Kár, hogy ezt a döntőt is a sérülések dönthetik el...

Ezek miatt talán én is talán Bostont mondanék, de ott van az, hogy Spoelstra kitalálhat valamit, de ez megint kevés a GSW ellen.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 30, 2022, 13:22:24
Köztudott rólam, hogy imádom a statisztikákat, és sokszor abban a hitben ringatom magam, hogy ebből majd elképesztő következtetéseket tudok levonni (fogadás szempontjából) a következő meccsekre. Nos, ez természetesen nincs így. Már csak azért sem, mert sokszor olyan csapatokat hasonlítunk össze, akik nem is ugyanazokkal az ellenfelekkel játszottak, emellett a végeredmények nem tükrözik, hogy egy adott csapatban hány sérült volt, és még ezek mellett is vannak olyan "statisztika-romboló" tényezők, mint például ha egy csapat esetleg nem teszi oda magát 100%-osan csak azért, hogy meghosszabbítson egy párharcot.

Egyszóval sürgősen felejtse el mindenki azt a mondást, miszerint a "számok magukért beszélnek". Ezek legalább akkora baromságok, mint az olyan elcsépelt frázisok, mint a "részvétel a fontos, nem a győzelem", vagy a "pénz nem boldogít" stb.  :bash:

Én azért ennek ellenére csináltam egy táblázatot (csatolva), amiben azt néztem meg, hogy a playoff csapatai hogyan szerepeltek hazai pályán, illetve vendégként. A fent leírt okok miatt messzemenő következtetéseket talán nem vonhatunk le belőle (bár ki tudja), de azért találunk kisebb érdekességeket benne, mint például:
- Nyugaton a 8-ból 6 csapat az első hazai meccsét vereséggel kezdte. (Nem tudom, hogy ennek mi lehetett az oka, pedig mindenki azt szajkózza, hogy az első mérkőzés mennyire fontos.)
- a Dallas 50%-os teljesítménnyel is elmondhatja, hogy csoportdöntőt tudott játszani.
- Keleten 3 olyan csapat is volt, akiknek jobb volt az idegenbeli mutatója, mint hazai pályán.
- A Miami kezdetben nem tudott veszíteni odahaza, majd az utolsó három meccsén már nem tudott nyerni.

Viszont ami a legszembetűnőbb, és ami nagyon érdekes lehet a későbbiekben, hogy a döntőbe Nyugatról a playoff legjobb hazai teljesítményét nyújtó csapat (9-ből 9 győzelem), Keletről pedig a rájátszás legjobb vendégstatisztikájával rendelkező jutott be (9-ből 7 győzelem). Ilyen előzmények után mindenképpen kíváncsi leszek a Warriors hazai meccseire. Bár ugyanilyen megfontolásból a bostoni meccsek is érdekesek lesznek, mivel a Celtics hazai pályán éppen csak jobb 50%-nál (5 győzelem, 4 vereség), ugyanakkor a GSW az összes vereségét idegenben szenvedte el (3 győzelem, 4 zakó)

A végére pedig egy érdekesség (bár a döntőhöz nincs köze):
Mind a két főcsoport 1. kiemeltje "elbüszkélkedhet" azzal, hogy a playoffban volt olyan meccse, amikor a 3. negyed utolsó percében (36. percben) sikerült csak elérnie az 50 (!!!) pontot (a Phoenix a Dallas elleni 7. meccsen, a Miami a Boston elleni 4. meccsen). Ez még egy alapszakasz-meccsen is kuriózum, nemhogy a rájátszásban, ráadásul a főcsoportok legjobbjaitól.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 30, 2022, 23:14:30
NBA-döntő: Mélyelemzésünkben fórumtársunk is segédkezett (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nba-donto-melyelemzesunkben-forumtarsunk-is-segedkezett)

Mit gondol HT az idei NBA-döntőről? Mi várható egy rutinos csapat és egy "újonc" csatájában? Bízunk, csak nem hiszünk a Bostonban? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nba-donto-melyelemzesunkben-forumtarsunk-is-segedkezett)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum május 31, 2022, 08:16:59
Köszönjük szépen @HT az NBA-döntős elemzést.  :beerchug:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 31, 2022, 10:17:34
Idézetet írta: Admin Dátum május 31, 2022, 08:16:59Köszönjük szépen @HT az NBA-döntős elemzést.  :beerchug:

Részemről volt megtiszteltetés, hogy engem kért fel Pozzato egy ilyen beszélgetésre.  :beerchug:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oakland23 Dátum május 31, 2022, 10:31:38
Nem tudom elképzelni, hogy ne a GSW nyerjen. Szerintem lesz egy rossz meccse a GSW-nek, amikor nem megy majd a dobás, és akkor kikap 20-30 ponttal jó szokása szerint, de amikor megy, vagy csak átlagosan megy, szerintem a Boston esélytelen.
Közben öcsém azt mondja, Smart lesz az MVP, mert megfogja Curry-t, és azért elöl sincsenek rossz számai, gólpasszok, pontok, pár pattanó is kezébe esik... Hát ki tudja...Kell hozzá fantázia, de... De.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum május 31, 2022, 11:10:32
Idézetet írta: oakland23 Dátum május 31, 2022, 10:31:38Nem tudom elképzelni, hogy ne a GSW nyerjen. Szerintem lesz egy rossz meccse a GSW-nek, amikor nem megy majd a dobás, és akkor kikap 20-30 ponttal jó szokása szerint, de amikor megy, vagy csak átlagosan megy, szerintem a Boston esélytelen.
Közben öcsém azt mondja, Smart lesz az MVP, mert megfogja Curry-t, és azért elöl sincsenek rossz számai, gólpasszok, pontok, pár pattanó is kezébe esik... Hát ki tudja...Kell hozzá fantázia, de... De.

Én nagyon szeretem Smart (és a hozzá hasonló kiegészítő emberek) játékát, úgyhogy nem lenne ellenemre, ha esetleg MVP címet kapna, de erre azért túl nagy pénzt nem tennék. Horford is egészen elképesztően hasznosan játszott a Miami ellen (de szinte az egész rájátszásban), mégis az összes média Tatum-ról beszél a döntőbe jutás kapcsán (ami persze szintén jogos).

Félek, hogy ezúttal is csak a pontok fognak számítani, márpedig mindkét csapatban vannak olyan sztárok, akik képesek volnának 25-30 pontos átlaggal zárni a döntőt, és ha ez így lesz, akkor – függetlenül attól, hogy ezt a pontmennyiséget esetleg mennyire rossz dobószázalékkal érte el –, valószínűleg ezt néznék csak a díj kiosztásakor.

Arról nem is beszélve, hogy ha a GSW tényleg lerendezni a párharcot egy gyors 4-1-gyel (esetleg 4-2-vel) – ahogy te is várod –, akkor még kisebb az esélye, hogy a vesztes csapatból válasszanak legjobbat.

De őszintén kívánom, hogy én tévedjek és az öcsédnek legyen igaza.  :ok:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum május 31, 2022, 18:29:08
NBA-döntő: Melyikük akarata érvényesül? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nba-donto-melyikuk-akarata-ervenyesul)

Kiváló teljesítmény hazai pályán vagy a lenyügöző forma idegenben az, amely domináns lehet? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nba-donto-melyikuk-akarata-ervenyesul)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum május 31, 2022, 23:29:28
NBA Döntő 2021/22 - 1. Mérkőzés (Tippjáték)

Tippelj a Golden State Warriors - Boston Celtics döntő első mérkőzésére, és írj egy rövid indoklást is.

Esemény után, ha nyertes a tipped, akkor gyere vissza és értékeld azt ki. Konkrétan az eredeti hozzászólásod kell idézned, s annyit írnod, hogy nyertes. A kiértékelésre 48 órád van az esemény kezdetétől számítva.

Amennyiben a legnagyobb nyertes tippel rendelkezel, akkor tiéd a nyeremény.

Nyeremény:

3.000 forint Skrillen keresztül

Részvételi feltételek:

1. Bárki részt vehet a játékban, teljesen ingyen, amennyiben regisztrálva van a fórumon (https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?action=signup).
2. A napok közép-európai időszámítás szerint számítanak (0:00-23:59).
3. A tippeket ebben a fórumtémában kell írni.
4. Az nyer aki a legnagyobb nyereményszorzós nyertes tippel rendelkezik. Egyenlő teljesítmény esetén a nyereményt szétosszuk a legjobb eredményt elérők között.
5. A mérkőzés bármely eseményére tippelhetsz ami megtalálható a következő fogadóirodák ajánlatában: Bet365, Betclic, Betfair Sportfogadás, Pinnacle, Tippmix (https://www.sportfogadas.org/irodak.php), Tippmixpro (https://www.sportfogadas.org/iroda/tippmixpro), Unibet, WilliamHill.
6. Egyetlen egy tippet küldhetsz be, és röviden meg is kell indokolnod.
7. Indoklás nélküli vagy elfogadhatatlan indoklásos tipp esetén az esetleges nyeremény 500 forint.
8. Beküldési határidő: 2 óra, esemény kezdete előtt!
9. Minimum odds: 1.50!
10. Módosítani a hozzászólásokat tilos! Létezik egy 5 perces tolerancia idő beküldéstől számítva.
11. A 48 órán belül ki nem értékelt tippek vesztesként lesznek elkönyvelve.
12. Amennyiben egyetlen egy játékos sem rendelkezik nyertes tippel, akkor a nyeremény nem kerül kiosztásra.
13. A játékban egyedi tippeket lehet beküldeni, tilos a másolás (az ugyanarra vonatkozó, de más fogadási típus használata is!).
14. Az adatok (esemény, odds stb.) pontosságáért a játékosok felelnek, s ajánlott egy képernyőfotót készíteni ezekről, mivel eredményhirdetéskor igényelhetjük. Ugyanúgy igényelhetünk egy eredményforrást (hivatkozást), ahol az adott esemény eredménye megtekinthető. Ezeknek hiányában a nyeremény kifizetése megtagadható.
15. Ebben a játékban nem érvényes a fogadásépítő.

A tippet ilyen formátumban kell írni:

Tipp:
Odds:
Iroda:
Indoklás: ....

Általános részvételi feltételek:

1. A nyeremény átvételéhez Skrilles számlára van szükségetek.
2. A játékban egy fórumtag csak egy felhasználóval szerepelhet. Követjük az IP címeket, s azonos IP címmel rendelkező játékosokat azonnal kizárunk a játékból.
3. A folyamatos VPN használat a játékban tilos.
4. A játékban való szerepléshez szükséges a magyar nyelv ismerete!
5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs.

Extra szabálypont:
Amennyiben egy játékost csalás miatt kizárunk egy versenyből, akkor a kizárás vonatkozik a Sportfogadas.org által rendezett összes játékra.
Csalásnak minősül a több azonosítóval való szereplés, illetve azon tevékenység amikor egy játékos az eredmény tudatában tippel.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: sunik29 Dátum június 01, 2022, 06:27:12
 Basketball » USA » NBA Golden State Warriors - Boston Celtics
Friday, 03 Jun 2022, 03:00
Tipp: GSW -11.5 Ah
Odds: 3.50
Unibet

Állítólag nagyon szerethető a Boston saját nevelés stb . Visszanézve az első meccseket az elmúlt évek döntőin a favorit nyer olyan 3 odds körüli ázsiai hendin. Nem néztem rég kosár meccset de most kedvet kaptam . :)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oakland23 Dátum június 01, 2022, 09:26:43
Basketball » USA » NBA Golden State Warriors - Boston Celtics
Friday, 03 Jun 2022, 03:00
Tipp: Wiggins eljut min. 10 lepattanóig @ 8,25 (bet365)

A Dallas elleni párharcban az utolsó 3 meccsből kétszer eljutott 10+ pattanóig. Hogy a döntő első meccsén is megtegye, kell hozzá ambíció (megvan), és rengeteg rontott Boston-dobás (meg lehet).
Szerintem a GSW-nél Looney és Wiggins azok, akik igencsak sokat tesznek bele, Wiggins nagyon alázatosan játszik, jó szelekcióval, hatékonysággal, védekezésben, mezőnymunkában óriási energiával játszik, és igazából ez a szerepkör ezerszer jobban áll neki, mintha neki kéne vinni egy csapatot, és első számú játékos lenne. Nem tuti a tipp, de szerintem nem is irreális. Olyan 7-8 pattanót várok tőle reálisan, hisz Horford biztos sokat játszik, viszont RW szerintem nem igazán, Looney meg nem tud egyedül mindent összekaparni, meg ő majd Horforddal harcol, kizár, és akkor Wiggins kezébe esik a lepattanó.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 01, 2022, 14:13:27
Először is köszönet a szervezőknek a játék összehozásáért!

Sajnos sunik barátom is és oakland is olyan tippekkel nyitott, amik teljesen reálisak (sőt, szerintem mindkettőnek 50% feletti az esélye, hogy összejön), úgyhogy – ahogy a csapatok csinálják mostanában a rájátszásban – lehet, hogy nekem is érdemesebb volna már most a következő mérkőzésre koncentrálnom.  ;D
Egyébként biztos, hogy mind a két előttem szóló tippjét meg fogom játszani.  :ok:

Tipp: Curry (GSW) 6 vagy több hárompontost dob
Odds: 4,9
Bet365

Ennél a tippnél próbálok egy kicsit Curry fejével és mentalitásával gondolkodni. Szerintem ő az a játékos, aki a két csapat keretében a leginkább szeretne a bajnoki cím mellé egy döntő MVP címet is szerezni. Neki ilyen az egója (természetesen nem rossz értelemben!). Éppen ezért azt gondolom, hogy lesz egy-két olyan mérkőzés, ahol valószínűleg még a kelleténél is többet vállal majd (és ezt inkább hazai pályán, saját közönség előtt tudnám elképzelni), ami azzal is járhat, hogy simán ráemel 10-15 triplát, amiből – az ő tudása mellett – akár be is pottyanhat legalább 6. Pláne akkor, ha azt is hozzávesszük, hogy a Boston elég jól védekezik, úgyhogy előfordulhat, hogy Curryéknek kívülről kell majd próbálkozniuk.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 01, 2022, 14:40:49
Idézetet írta: HT Dátum június 01, 2022, 14:13:27Először is köszönet a szervezőknek a játék összehozásáért!

Sajnos sunik barátom is és oakland is olyan tippekkel nyitott, amik teljesen reálisak (sőt, szerintem mindkettőnek 50% feletti az esélye, hogy összejön), úgyhogy – ahogy a csapatok csinálják mostanában a rájátszásban – lehet, hogy nekem is érdemesebb volna már most a következő mérkőzésre koncentrálnom.  ;D
Egyébként biztos, hogy mind a két előttem szóló tippjét meg fogom játszani.  :ok:

Tipp: Curry (GSW) 6 vagy több hárompontost dob
Odds: 4,9
Bet365

Ennél a tippnél próbálok egy kicsit Curry fejével és mentalitásával gondolkodni. Szerintem ő az a játékos, aki a két csapat keretében a leginkább szeretne a bajnoki cím mellé egy döntő MVP címet is szerezni. Neki ilyen az egója (természetesen nem rossz értelemben!). Éppen ezért azt gondolom, hogy lesz egy-két olyan mérkőzés, ahol valószínűleg még a kelleténél is többet vállal majd (és ezt inkább hazai pályán, saját közönség előtt tudnám elképzelni), ami azzal is járhat, hogy simán ráemel 10-15 triplát, amiből – az ő tudása mellett – akár be is pottyanhat legalább 6. Pláne akkor, ha azt is hozzávesszük, hogy a Boston elég jól védekezik, úgyhogy előfordulhat, hogy Curryéknek kívülről kell majd próbálkozniuk.

Csupán annyit tennék hozzá, hogy a második meccsen lehet, hogy nem ilyen játék lesz.  ;)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: szk1974 Dátum június 01, 2022, 17:26:13
Pontok száma első félidő:101 alatt
Odds: 2,40
Unibet
Elgondolásom szerint a két csapat nem ront egymásnak a döntő 1. meccsén, egyébként szoros nem sok pontos mérkőzést várok vékony kevés pontos mérkőzésen Celtics győzelemmel! Hajrá :beerchug:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Hajdunorbert89 Dátum június 01, 2022, 18:40:45
Kosárlabda, USA,  NBA
22.06.03. 03:09
Golden State Warriors - Boston Celtics
Boston Celtics győzelem és 212,5 pont felett
Odds: 4,50

Indoklás:
A két csapat utóbbi tíz egymaselleni eredményét vettem alapul.
Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a 213 pontnak megkell hogy legyen minimum.
És azt látom, hogy 10 meccsből hetet a Boston nyert meg, mindössze hármat csupán a Warriors.

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Titti7 Dátum június 01, 2022, 20:20:02
2022.06.03.

03:00 Kosárlabda, USA, NBA Döntő 1. mérkőzés
GOLDEN STATE - BOSTON
Tipp: BOSTON -4,5 PONT
Odds: 3,00
Iroda: unibet

A Chase Centerben az utolsó négy látogatásából mindig megfricskázta a Boston a házigazdát. A döntőben pályaelőnnyel és favoritként indul a Golden State, ám én épp ezért mondom, hogy megint Boston fricska születik és az esélytelenség nyugalmával, ahogy eddig is most is közé tesznek minimum 5 pontot a zöldek!
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: naxosz Dátum június 01, 2022, 22:30:11
03.06.2022 03:00
USA: NBA - PLAY OFF - DÖNTŐ
Golden State Warriors-Boston Celtics
Tipp -8,5 nyer a Boston
Odds : 5,50
Betfair

Szeretem a kosárlabdát,de nem az a sportág amit kiemelten figyelek.Szoktam nézni NBA közvetítéseket mert lekött.Tehát,inkább a statisztika alpján tippeltem.A GSW már jó pár meccse nem verte meg a Bostont otthont, a vendégek pedig elég kíváló mérleggel rendelkeznek idegenben.Tudom ez nem egy sima meccs hanem Play Off,de talán a győzelmi kényszer a hazaiak részéről  és az elmúlt meccsek sikerei a vendégeknél,nálam a Boson javára billentik a mérkőzést nyelvét.Tudom,statisztika,de sokszor van alapja...
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: lazanyja Dátum június 01, 2022, 23:23:13
Kosárlabda, USA,  NBA
22.06.03. 03:09
Golden State Warriors - Boston Celtics
GSW győzelem és 212,5 pont felett
Odds: 3,06
bet365

Indoklás:

Az esélytelenek nyugalmával küldöm játékba e merész, bátor tippet.  :) (Mivel kiértékelni nemigen lesz időm...)
1. meccset meg fogja nyomni otthon a GSW, erődemonstráció se elképzelhetetlen.
217.5 fölé is várom, de megelégszem a 212.5-es line-al.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: curpy82 Dátum június 02, 2022, 12:50:20
Idézetet írta: Hajdunorbert89 Dátum június 01, 2022, 18:40:45Kosárlabda, USA,  NBA
22.06.03. 03:09
Golden State Warriors - Boston Celtics
Boston Celtics győzelem és 212,5 pont felett
Odds: 4,50

Indoklás:
A két csapat utóbbi tíz egymaselleni eredményét vettem alapul.
Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a 213 pontnak megkell hogy legyen minimum.
És azt látom, hogy 10 meccsből hetet a Boston nyert meg, mindössze hármat csupán a Warriors.



Ez nem dupla tippnek számít?
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: curpy82 Dátum június 02, 2022, 13:03:57
Golden State Warriors-Boston Celtics
Andrew Wiggins dupla duplát ér el-igen
9.25
bet365

Őszintén szólva olvastam az előttem lévő tippeket, és @oakland23 tippje nagyon is "megfogott". A kanadai dobóhátvéd nagyon jó szezont futott, életében először az All Star gálára is meghívót kapott. A Dallas elleni párharcban mindhárom meccsen 10 pont fölött szerzett, és a lepattanónál is eljutott két alkalommal a tízig. Ma úgy gondolom, hogy nem lesz nagy pontzuhatag, sok dobás fog kimaradni és akkor simán mellérakhatja a védőlepattanókkal a másik duplát. Remélem elegendő mennyiségű játékidőt fog a pályán ehhez eltölteni.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Hajdunorbert89 Dátum június 02, 2022, 13:26:10
Idézetet írta: Hajdunorbert89 Dátum június 01, 2022, 18:40:45Kosárlabda, USA,  NBA
22.06.03. 03:09
Golden State Warriors - Boston Celtics
Boston Celtics győzelem és 212,5 pont felett
Odds: 4,50

Indoklás:
A két csapat utóbbi tíz egymaselleni eredményét vettem alapul.
Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a 213 pontnak megkell hogy legyen minimum.
És azt látom, hogy 10 meccsből hetet a Boston nyert meg, mindössze hármat csupán a Warriors.


Az iroda lemaradt.
Bet365
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Anyuci123 Dátum június 02, 2022, 13:31:34
Boston Celtics nyer!
Ods 2,4
Betfair
Sajnos nem értek a kisérladához
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Hajdunorbert89 Dátum június 02, 2022, 13:52:24
Idézetet írta: curpy82 Dátum június 02, 2022, 12:50:20Ez nem dupla tippnek számít?

Nem. Csatolnék képet, de még nem jöttem rá hogy hogyan kell  :bash:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: BvB_09 Dátum június 02, 2022, 15:14:26
2022.06.03. 03:00

Boston Celtics - Golden State Warriors

Tipp: Draymond Green 3pontosok száma: 2+
Odds: 11.25
Iroda: Bet365

Szezonról szezonra egyre ritkábban dob hárompontost Draymond Green, illetve ebben a szezonban a Boston ellen még egyáltalán nem sikerült neki. Vannak mérkőzései, amikor kettőt vagy többet is dob, azonban az nagyon ritka az elmúlt pár hónapban. Az ilyen játékokban szeretem a sorozatmegszakítós tippeket, egy esetleges pontgazdag mérkőzésen hátha vinné őt is a lendület annyira, hogy többször próbálkozna. Tudom, hogy nem vár tőle senki sok hármast, de nem akarok másokra rálicitálni, így tartom magam ehhez az elképzelésemhez.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: david97 Dátum június 02, 2022, 17:24:38
1. mérkőzés
Tipp: hazai -14,5
Odds: 4,7
Unibet

A hazaiaknak fontosabb ez a mérkőzés, mert nem volna jó már az első összecsapáson elbukni a pályaelőnyt. A pihentebb Golden State várhatóan jobban fogja kezdeni a meccset, és talán már a 3. negyed végére el is
dől minden. A Boston innentől pihentetni fogja a sztárjait, és a végén már csak a cserék játszanak majd, de abban is erősebb a Warriors. Akár még 20 pont is lehet köztük a végére.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 02, 2022, 17:56:59
Idézetet írta: Hajdunorbert89 Dátum június 02, 2022, 13:52:24Nem. Csatolnék képet, de még nem jöttem rá hogy hogyan kell  :bash:

Szövegdoboz alatt "Csatolmányok"
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 02, 2022, 19:10:45
Idézetet írta: Hajdunorbert89 Dátum június 02, 2022, 13:52:24Nem. Csatolnék képet, de még nem jöttem rá hogy hogyan kell  :bash:

Gondolom, azt akartad bemutatni, hogy a Bet365 önálló fogadásként kínálja ezt a tippet. Ebben neked igazad van.
Ugyanakkor az is tény, hogy azért, mert a fogadóiroda rak össze két tippet (nem pedig a fogadó), attól az még tekinthető fogadásépítőnek. Ebben viszont curpy-nek lehet igaza.

Még az a szerencse, hogy van a szabályzatban egy ilyen pont:
"5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs."

De a legtisztább az lenne, ha rajtam kívül kizárnánk mindenkit a játékból. Én biztos ezt tenném. Ezek a felesleges izgalmak amúgy sem tesznek jót az embernek.  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: havik Dátum június 02, 2022, 19:33:08
1.

Tipp: K. Looney 11,5 pont felett
Odds: 5,75
Bet365

Looney egyre több játéklehetőséget kap a hazaiaknál, és egyre bátrabban támadja a gyűrűt. Általában 9-10 pontokat dobál, de a Dallas ellen volt már 21 pontos meccse is. Nem lesz könnyű dolga Horford ellen a palánk alatt, de ha ezúttal is kap 28-30 percet, akkor összejöhet nála legalább 12 pont.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Szigo Dátum június 02, 2022, 22:24:29
2022.06.03. 03:00

Boston Celtics - Golden State Warriors

Tipp: szerzett előny 1-2 pont Warriors
Odds: 11.00
Iroda: Bet365

Elfogadom az 'org szakértői által írtakat, tehát hogy előnyt szerez a GSW. Ámde miért lenne a győzelmük nagy különbségű?! Én egy végletekig kiélezett, utolsó pillanatos győzelmet várok tőlük.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Hajdunorbert89 Dátum június 03, 2022, 05:55:16
Idézetet írta: HT Dátum június 02, 2022, 19:10:45Gondolom, azt akartad bemutatni, hogy a Bet365 önálló fogadásként kínálja ezt a tippet. Ebben neked igazad van.
Ugyanakkor az is tény, hogy azért, mert a fogadóiroda rak össze két tippet (nem pedig a fogadó), attól az még tekinthető fogadásépítőnek. Ebben viszont curpy-nek lehet igaza.

Még az a szerencse, hogy van a szabályzatban egy ilyen pont:
"5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs."

De a legtisztább az lenne, ha rajtam kívül kizárnánk mindenkit a játékból. Én biztos ezt tenném. Ezek a felesleges izgalmak amúgy sem tesznek jót az embernek.  ;D

Igen, mivel önálló tippként szerepel, ezért én úgy gondolom, hogy nem számít duplának. Még a tippmixen is van ilyen opció.
De majd a vezetőség eldönti.

Telóról lehet képet csatolni? Nem találom  ???
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: naxosz Dátum június 03, 2022, 07:05:06
Idézetet írta: naxosz Dátum június 01, 2022, 22:30:1103.06.2022 03:00
USA: NBA - PLAY OFF - DÖNTŐ
Golden State Warriors-Boston Celtics
Tipp -8,5 nyer a Boston
Odds : 5,50
Betfair

Szeretem a kosárlabdát,de nem az a sportág amit kiemelten figyelek.Szoktam nézni NBA közvetítéseket mert lekött.Tehát,inkább a statisztika alpján tippeltem.A GSW már jó pár meccse nem verte meg a Bostont otthont, a vendégek pedig elég kíváló mérleggel rendelkeznek idegenben.Tudom ez nem egy sima meccs hanem Play Off,de talán a győzelmi kényszer a hazaiak részéről  és az elmúlt meccsek sikerei a vendégeknél,nálam a Boson javára billentik a mérkőzést nyelvét.Tudom,statisztika,de sokszor van alapja...
Nyertes
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 03, 2022, 07:46:15
Idézetet írta: HT Dátum június 01, 2022, 14:13:27Először is köszönet a szervezőknek a játék összehozásáért!

Sajnos sunik barátom is és oakland is olyan tippekkel nyitott, amik teljesen reálisak (sőt, szerintem mindkettőnek 50% feletti az esélye, hogy összejön), úgyhogy – ahogy a csapatok csinálják mostanában a rájátszásban – lehet, hogy nekem is érdemesebb volna már most a következő mérkőzésre koncentrálnom.  ;D
Egyébként biztos, hogy mind a két előttem szóló tippjét meg fogom játszani.  :ok:

Tipp: Curry (GSW) 6 vagy több hárompontost dob
Odds: 4,9
Bet365

Ennél a tippnél próbálok egy kicsit Curry fejével és mentalitásával gondolkodni. Szerintem ő az a játékos, aki a két csapat keretében a leginkább szeretne a bajnoki cím mellé egy döntő MVP címet is szerezni. Neki ilyen az egója (természetesen nem rossz értelemben!). Éppen ezért azt gondolom, hogy lesz egy-két olyan mérkőzés, ahol valószínűleg még a kelleténél is többet vállal majd (és ezt inkább hazai pályán, saját közönség előtt tudnám elképzelni), ami azzal is járhat, hogy simán ráemel 10-15 triplát, amiből – az ő tudása mellett – akár be is pottyanhat legalább 6. Pláne akkor, ha azt is hozzávesszük, hogy a Boston elég jól védekezik, úgyhogy előfordulhat, hogy Curryéknek kívülről kell majd próbálkozniuk.

Nyertes

Nekem ezúttal marad az a sikerélmény, hogy az idei rájátszásban sikerült végre valamit eltalálnom.
Ugyanakkor egyre inkább látszik, hogy itt lenne az ideje, hogy megújuljon az oldal, és mostantól minden játékban az első 150 helyezett legyen díjazva.  :great: 
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Titti7 Dátum június 03, 2022, 09:52:25
Idézetet írta: Titti7 Dátum június 01, 2022, 20:20:022022.06.03.

03:00 Kosárlabda, USA, NBA Döntő 1. mérkőzés
GOLDEN STATE - BOSTON
Tipp: BOSTON -4,5 PONT
Odds: 3,00
Iroda: unibet

A Chase Centerben az utolsó négy látogatásából mindig megfricskázta a Boston a házigazdát. A döntőben pályaelőnnyel és favoritként indul a Golden State, ám én épp ezért mondom, hogy megint Boston fricska születik és az esélytelenség nyugalmával, ahogy eddig is most is közé tesznek minimum 5 pontot a zöldek!
Nyertes!
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 03, 2022, 13:27:19
NBA Döntő 2021/22 - 2. Mérkőzés (Tippjáték)

Szerinted Stephen Curry (Golden State Warriors) hány pontot fog szerezni az idei NBA döntő második mérkőzésén? Tippelj egy számra! (pl. 20 pont)

Az nyer aki a legközelebb áll a valósághoz.

Nyeremény:

3.000 forint Skrillen keresztül

Részvételi feltételek:

1. Bárki részt vehet a játékban, teljesen ingyen, amennyiben regisztrálva van a fórumon (https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?action=signup).
2. Tippelési határidő: június 6., 2:00!
3. A tippeket ebben a fórumtémában kell írni.
4. Módosítani a hozzászólásokat tilos! Létezik egy 5 perces tolerancia idő beküldéstől számítva.
5. Amennyiben 2 vagy több játékos áll a legközelebb a valósághoz, vagy tippelt helyesen akkor a nyereményt köztük osztjuk szét.

Általános részvételi feltételek:

1. A nyeremény átvételéhez Skrilles számlára van szükségetek.
2. A játékban egy fórumtag csak egy felhasználóval szerepelhet. Követjük az IP címeket, s azonos IP címmel rendelkező játékosokat azonnal kizárunk a játékból.
3. A folyamatos VPN használat a játékban tilos.
4. A játékban való szerepléshez szükséges a magyar nyelv ismerete!
5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs.

Extra szabálypont:
Amennyiben egy játékost csalás miatt kizárunk egy versenyből, akkor a kizárás vonatkozik a Sportfogadas.org által rendezett összes játékra.
Csalásnak minősül a több azonosítóval való szereplés, illetve azon tevékenység amikor egy játékos az eredmény tudatában tippel.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: gerry Dátum június 03, 2022, 13:42:21
Stephen Curry (Golden State Warriors) 28 pontot szerez a mérkőzésen  :D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: MessiÁs Dátum június 03, 2022, 13:43:16
37
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Salvio Dátum június 03, 2022, 14:07:00
33 pontot
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Szigo Dátum június 03, 2022, 14:10:26
34
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: naxosz Dátum június 03, 2022, 20:45:23
23 pontot szerez.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Hajdunorbert89 Dátum június 03, 2022, 21:07:10
Idézetet írta: Hajdunorbert89 Dátum június 01, 2022, 18:40:45Kosárlabda, USA,  NBA
22.06.03. 03:09
Golden State Warriors - Boston Celtics
Boston Celtics győzelem és 212,5 pont felett
Odds: 4,50

Indoklás:
A két csapat utóbbi tíz egymaselleni eredményét vettem alapul.
Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a 213 pontnak megkell hogy legyen minimum.
És azt látom, hogy 10 meccsből hetet a Boston nyert meg, mindössze hármat csupán a Warriors.


Nyertes
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Hajdunorbert89 Dátum június 03, 2022, 21:09:26
29 pont
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: BvB_09 Dátum június 03, 2022, 21:27:48
41pont.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: sunik29 Dátum június 03, 2022, 21:33:22
40 pont
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 04, 2022, 15:16:49
Idézetet írta: Hajdunorbert89 Dátum június 03, 2022, 05:55:16Igen, mivel önálló tippként szerepel, ezért én úgy gondolom, hogy nem számít duplának. Még a tippmixen is van ilyen opció.
De majd a vezetőség eldönti.

Telóról lehet képet csatolni? Nem találom  ???

Persze, hogy lehet:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: zotao Dátum június 04, 2022, 15:56:33
24 pont
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Latzka Dátum június 04, 2022, 16:55:48
44 pontot szerez
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: gerry Dátum június 04, 2022, 16:58:35
A második meccset mindenki atom hazaira tippeli. Itt a szakiknak mi a véleménye?
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum június 04, 2022, 17:26:38
Idézetet írta: gerry Dátum június 04, 2022, 16:58:35A második meccset mindenki atom hazaira tippeli. Itt a szakiknak mi a véleménye?

Könnyen lehet ebből megint egy GSW - Toronto újratöltve... Akkor az arc a Warriorsnál, ráadásul mióta visszatért Klay, védekezés látványosan gyengült, ami eddig nem volt annyira feltűnő, de ha Boston így fog játszani, akkor nem biztos, hogy elég lesz a hazai pálya a GSW-nek. Mondjuk még mindig ők a favoritok, de ez a szélsőségek PO-ja. Egyik kikapsz 20 ponttal, utána meg nyersz 30-40 ponttal.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum június 04, 2022, 20:13:22
NBA-döntő: Mi van veled Draymond Green és Warriors? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nba-donto-mi-van-veled-draymond-green-es-warriors)

A verhetetlen csapatot legyőzték, mi következik ezután? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nba-donto-mi-van-veled-draymond-green-es-warriors)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 04, 2022, 22:26:33
Annyi minden szól a 2. meccsen a hazai, illetve a vendégsiker mellett is, hogy még felsorolni is nehéz.

Miért lehet GSW-siker?
1. A leggyakoribb gondolkodás az, hogy ha a vendégcsapat megszerzi a pályaelőnyt már az első meccsen, akkor a másodikon már nem törik össze magukat, inkább rápihennek a 3. (hazai pályán játszandó) összecsapásra.
2. A GSW-nél mindenki tudja, hogy ha bukják a 2. meccset is, akkor onnan már nagyon nehéz lesz visszajönni, éppen ezért fel fogják szántani a pályát.
3. Noha @Pozzato nagyon lehúzta a keresztvizet a Warriorsról az általam most olvasott írásában (bár elsősorban inkább a védekezésükről), szerintem annyira azért nem játszottak rosszul Curryék. Legalábbis az első három negyedben (92 dobott pont, 12 pontos vezetés, és végig kézben tartották a meccset). Az vitathatatlan, hogy a 4. negyedben egy NBA-döntőben még soha nem látott leolvadást láthattunk tőlük, de egészen addig az történt a pályán, amit ők akartak. Sőt, sokszor annyira uralták a meccset, hogy szinte nem is értettem, hogy miért csak 4-6 pont a különbség a javukra. Márpedig ha ezt sikerül megismételniük hétfő hajnalban is (csak ezúttal 4 negyeden át), akkor meglehet az egyenlítés.

Miért lehet Boston-siker?
1. Alapvető szabály a sportban, hogy ha megy a szekért, akkor nem szabad pihentetni a jó formában levő játékosokat, hanem addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Ugyanezzel a felfogással, ugyanezzel a bátor játékkal miért ne nyerhetné meg a 2. meccset is a Celtics.
2. A Boston úgy nyerte meg az első összecsapást (és úgy dobott 120 pontot), hogy a legjobb játékosa (Tatum) volt a legrosszabb a meccsen. 3/17-es dobásmutatót talán még @Admin is hozott volna (álmából felkeltve). Márpedig ha a bostoni vezér is eltalálja majd a gyűrűt, akkor ki tudja, hogy hol állnak meg a vendégek.
3. Azt vártuk, hogy a Boston legjobbjai 44-45 perceket töltenek majd a pályán (hiszen rövidebb a kispadjuk), és emiatt hamarabb elfáradnak majd. Ennek ellenére Udoka szerintem nagyon jól cserélgette a játékosokat, és ennek köszönhetően a legtöbben 30-32 percet játszottak csak. Vagyis még csak a fáradtság sem lehet tényező a második összecsapáson.

És még lehetne sorolni mindkét oldalon az érveket.

Igazából én csak egy valamit emelnék ki az első mérkőzés kapcsán, ami mindenképpen eltért a rájátszás eddigi meccseivel szemben (és pont ezért nyert most a Boston). Az elmúlt hetekben rendre azt láttuk a playoffban, hogy ha az egyik csapat a 3. negyed végén 14-15 pontos hátrányba került (pláne, ha vendégcsapatról volt szó), akkor máris kezdődött a sztárok pihentetése a következő meccsre. A Boston ezzel szemben nem adta fel, hitt a győzelemben, és mint látjuk, meg is lett az eredménye.

Ezek után ember legyen a talpán, aki megjósolja a 2. meccs kimenetelét.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: curpy82 Dátum június 04, 2022, 23:28:05
31 pont
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: lencsab Dátum június 05, 2022, 15:33:14
25 pont
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: david97 Dátum június 05, 2022, 17:09:11
26
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: havik Dátum június 05, 2022, 19:52:40
35
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: RedMunchen2010 Dátum június 05, 2022, 23:05:33
20
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: todika Dátum június 05, 2022, 23:47:37
39 pont
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 06, 2022, 01:59:33
19
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum június 06, 2022, 11:22:59
A döntő is változatlan lesz, egyik meccsen óriási fordítás, másikon papírforma, kiütéses siker. Tatum gólpasszait "elvették", többiek nem dobtak jól (csak az elején ment nagyot a Boston), most koncentrált a végén a Warriors.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 06, 2022, 12:41:26
Az idei NBA döntő első mérkőzése alkalmából rendezett tippjáték nyertese: @naxosz

Gratulálunk! Nyereményed 3.000 forint Skrillen keresztül.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 06, 2022, 12:44:24
Idézetet írta: Hajdunorbert89 Dátum június 03, 2022, 21:09:2629 pont

Gratulálunk @Hajdunorbert89

Nyereményed 3.000 forint Skrillen keresztül.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 06, 2022, 12:45:19
Az egyetlen jó dolog a pünkösd hétfőben, hogy az ember fent tud maradni aznap hajnalban meccset nézni. Szerintem az NBA-döntő minden másnapjára pünkösd hétfőt kellene beiktatni.

Maga a mérkőzés gyötrelmesen rossz volt. Ha csak a végeredményt nézi valaki (és a Boston 88 dobott pontját), akkor rögtön az lehet az első gondolata, hogy a Warriors ezúttal biztos kiválóan védekezett. Pedig egyszerűen csak nagyon sok eladott labda, rossz passz és még rosszabb dobás jellemezte a vendégek támadójátékát.

Négy rövid megjegyzés a mérkőzéshez:

1. Végre eljutottunk odáig a szezonban, hogy már csak mosolyog az ember a játékvezetői tévedéseken. Több olyan fault-ot fújtak, amikor még csak hozzá sem értek a játékoshoz (az az átkozott lassítás mindig lebuktatta őket). És ezek azért is voltak feltűnően nagy hibák, mert ettől függetlenül az elejétől kezdve olyan felfogásban vezették a meccset, hogy szinte mindent tovább engedtek. Még az olyan ütközéseket is, amiket bármikor máskor lefújtak volna. Ez utóbbi gondolkodásmód egyébként nem volt rossz, mert legalább nem szakították meg másodpercenként a játékot, de akkor legalább azokat ne fújták volna be, amikor kivételesen nem történik semmi.

2. Amit Thompson és Poole az első félidőben produkált "kosárlabda" címszó alatt, az a játék megcsúfolása volt. Főleg Thompson. Én nem is láttam még ennyire rosszul játszani. Teljesen indiszponált volt, bele sem állt rendesen a dobásaiba, mindent elszórt, és az első perctől kezdve látszódott, hogy ez ma nem az ő napja. Nem is értem, hogy Kerr miért hagyta fent a pályán. De Poole-ról is ugyanez elmondható az első félidőben (bár neki a félidő utolsó percében volt két bravúr-triplája, úgyhogy a szurkolók erre fognak emlékezni, nem pedig az amúgy pocsék teljesítményére).

3. Az egyetlen üde színfoltja a meccsnek Bjelica volt. Érthetetlenül kevés játékidőt kap ebben a szezonban, pedig amikor pályára kerül, nagyon jól játszik. Most aránylag hamar beküldték, és 2 percen belül leszedett két lepattanót és dobott 4 pontot (2/2). Sajnos egy rossz ütközés miatt le kellett mennie, de szerencsére később újra vissza tudott jönni.

4. Tatum és Brown fantasztikusan kezdte a meccset, az első negyedben 26 pontot dobtak a Boston 30 pontjából. Brown már az első három percben 9 pontnál járt, egyszerűen nem tudott hibázni, majd onnantól kezdve szinte nem tudott betalálni. 13 pontot dobott az első negyedben, a következő háromban pedig összesen 4 pontot. Bár az igazat megvallva ma mindenki betlizett a vendégektől (talán Tatum kivételével).

Egyszóval ezt a meccset nem a GSW nyerte meg, hanem a Boston veszítette el. Ugyanakkor látva az eddigi két összecsapást, már egyáltalán nem vagyok biztos a Warriors végső sikerében. (Sajnos a fogadóirodák is már csak 1,9-et adnak a Celtics bajnoki címére, de lehet, hogy még megéri tenni rá.)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 06, 2022, 12:54:07
NBA Döntő 2021/22 - 3. Mérkőzés (Tippjáték)

NBA-döntő, 3. mérkőzés: Szerinted Jayson Tatum (Boston Celtics) hány pontot fog szerezni és ki nyeri a meccset? (pl. 20 pont és Boston Celtics)

Az nyer aki a legközelebb áll a valósághoz (előbb a játékos pontjainak a számát vesszük figyelembe, második kritérium a mérkőzés győztese amit akkor figyelünk ha 2 vagy több játékos rendelkezik azonos teljesítménnyel).

Nyeremény:

3.000 forint Skrillen keresztül

Részvételi feltételek:

1. Bárki részt vehet a játékban, teljesen ingyen, amennyiben regisztrálva van a fórumon (https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?action=signup).
2. Tippelési határidő: június 9., 3:00!
3. A tippeket ebben a fórumtémában kell írni.
4. Módosítani a hozzászólásokat tilos! Létezik egy 5 perces tolerancia idő beküldéstől számítva.
5. Amennyiben 2 vagy több játékos áll a legközelebb a valósághoz (mindkét kritérium figyelembevétele után), vagy tippelt helyesen akkor a nyereményt köztük osztjuk szét.

Általános részvételi feltételek:

1. A nyeremény átvételéhez Skrilles számlára van szükségetek.
2. A játékban egy fórumtag csak egy felhasználóval szerepelhet. Követjük az IP címeket, s azonos IP címmel rendelkező játékosokat azonnal kizárunk a játékból.
3. A folyamatos VPN használat a játékban tilos.
4. A játékban való szerepléshez szükséges a magyar nyelv ismerete!
5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs.

Extra szabálypont:
Amennyiben egy játékost csalás miatt kizárunk egy versenyből, akkor a kizárás vonatkozik a Sportfogadas.org által rendezett összes játékra.
Csalásnak minősül a több azonosítóval való szereplés, illetve azon tevékenység amikor egy játékos az eredmény tudatában tippel.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Salvio Dátum június 06, 2022, 13:12:28
25 pont és Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: lencsab Dátum június 06, 2022, 14:07:31
31 pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: RedMunchen2010 Dátum június 06, 2022, 14:12:37
0 es GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: gerry Dátum június 06, 2022, 14:58:03
28 pont és Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Latzka Dátum június 06, 2022, 16:07:34
20 pont és Boston Celtic
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: peshark Dátum június 06, 2022, 19:04:30
22 & Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Szigo Dátum június 06, 2022, 19:33:40
23 és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: gabx Dátum június 06, 2022, 19:34:23
19 pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: naxosz Dátum június 06, 2022, 21:13:11
16 pont és  GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Titti7 Dátum június 06, 2022, 22:17:43
14 pont és Golden State
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: sunik29 Dátum június 06, 2022, 22:29:05
27 és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: todika Dátum június 06, 2022, 23:27:04
29 pont és Golden State Warriors
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: BvB_09 Dátum június 07, 2022, 13:58:10
8 pont és GSW.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: MessiÁs Dátum június 07, 2022, 18:41:48
35 es GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Orsolya Dátum június 08, 2022, 07:44:31
(https://www.sportfogadas.org/kepek/upload/2022_06/nba-finals-mvp-2022-unibet-ajanlat.jpg) (https://www.sportfogadas.org/link/dl/ub?t=event%2F1018570736)

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak, s a következő időpontban voltak érvényesek: június 8., 08:00CET
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Zzz Dátum június 08, 2022, 08:48:00
30 pont és Boston.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum június 08, 2022, 11:45:55
Gyerünk Boston, ne adjátok fel! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/gyerunk-boston-ne-adjatok-fel)

Bostonba teszi át székhelyét az idei NBA-döntő, ahol a Celtics próbálja érvényesíteni a hazai pálya előnyét.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/gyerunk-boston-ne-adjatok-fel)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: GreenEagle Dátum június 08, 2022, 16:47:28
31 pont és Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: david97 Dátum június 08, 2022, 16:50:13
33 és Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: LosGabos Dátum június 08, 2022, 17:13:39
17 és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Hajdunorbert89 Dátum június 08, 2022, 17:27:47
27 pont és Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: JohnnyFirpo_82 Dátum június 08, 2022, 17:41:25
21 pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Bucak77 Dátum június 08, 2022, 17:41:58
20 pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: mannelig Dátum június 08, 2022, 17:42:38
23 pont és Goldene State
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: grof19 Dátum június 08, 2022, 17:47:17
26 pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: tikoalesi Dátum június 08, 2022, 17:56:02
27pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: curpy82 Dátum június 08, 2022, 18:20:18
29 pont és Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: mityuka Dátum június 08, 2022, 18:21:00
:bash:
41 és a Boston Celtics.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: szumi0411 Dátum június 08, 2022, 18:31:17
18 pont és Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: monet Dátum június 08, 2022, 18:45:23
12 GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Nyitraii98 Dátum június 08, 2022, 19:08:19
27 pont és Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Anyuci123 Dátum június 08, 2022, 19:10:01
18 Booston Celtic
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: András Dátum június 08, 2022, 19:16:05
17pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oldsmuggler Dátum június 08, 2022, 19:30:44
26 pont és Booston Celtic
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pisti691 Dátum június 08, 2022, 19:44:27
24 és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: tonijani Dátum június 08, 2022, 20:00:48
17 pont , GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: havik Dátum június 08, 2022, 20:02:30
36 pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Giggs Dátum június 08, 2022, 20:06:46
16 pont és Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: horzol Dátum június 08, 2022, 20:10:55
21 pont és Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: csatarid Dátum június 08, 2022, 20:13:24
25 pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: olics Dátum június 08, 2022, 20:30:32
27 & GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Várda64 Dátum június 08, 2022, 20:46:23
13 és Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: strictly Dátum június 08, 2022, 21:44:02
34 pont & Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: zotao Dátum június 08, 2022, 22:51:11
28 pont és Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: szk1974 Dátum június 08, 2022, 22:52:05
9 pont/Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 08, 2022, 23:05:59
40 pont és Boston

Hátha megszállja a szentlélek...  :angel:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: more75 Dátum június 08, 2022, 23:13:50
20 és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: junglefever Dátum június 09, 2022, 00:52:45
17 pont és Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: patrikk05 Dátum június 09, 2022, 02:37:22
24 pont es GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: mityuka Dátum június 09, 2022, 07:16:40
Idézetet írta: oldsmuggler Dátum június 08, 2022, 19:30:4426 pont és Booston Celtic
Telitalálat 26 grt.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 09, 2022, 09:17:08
Idézetet írta: oldsmuggler Dátum június 08, 2022, 19:30:4426 pont és Booston Celtic

Gratulálunk @oldsmuggler

Nyereményed 3000 forint Skrillen keresztül.  :beerchug:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 09, 2022, 09:20:40
NBA Döntő 2021/22 - 4. Mérkőzés (Tippjáték)

Tippelj a Boston Celtics - Golden State Warriors döntő negyedik mérkőzésére, és írj egy rövid indoklást is.

Esemény után, ha nyertes a tipped, akkor gyere vissza és értékeld azt ki. Konkrétan az eredeti hozzászólásod kell idézned, s annyit írnod, hogy nyertes. A kiértékelésre 48 órád van az esemény kezdetétől számítva.

Amennyiben a legnagyobb nyertes tippel rendelkezel, akkor tiéd a nyeremény.

Nyeremény:

3.000 forint Skrillen keresztül

Részvételi feltételek:

1. Bárki részt vehet a játékban, teljesen ingyen, amennyiben regisztrálva van a fórumon (https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?action=signup).
2. A napok közép-európai időszámítás szerint számítanak (0:00-23:59).
3. A tippeket ebben a fórumtémában kell írni.
4. Az nyer aki a legnagyobb nyereményszorzós nyertes tippel rendelkezik. Egyenlő teljesítmény esetén a nyereményt szétosszuk a legjobb eredményt elérők között.
5. A mérkőzés bármely eseményére tippelhetsz ami megtalálható a következő fogadóirodák ajánlatában: Bet365, Betclic, Betfair Sportfogadás, Pinnacle, Tippmix (https://www.sportfogadas.org/irodak.php), Tippmixpro (https://www.sportfogadas.org/iroda/tippmixpro), Unibet, WilliamHill.
6. Egyetlen egy tippet küldhetsz be, és röviden meg is kell indokolnod.
7. Indoklás nélküli vagy elfogadhatatlan indoklásos tipp esetén az esetleges nyeremény 500 forint.
8. Beküldési határidő: 2 óra, esemény kezdete előtt!
9. Minimum odds: 1.50!
10. Módosítani a hozzászólásokat tilos! Létezik egy 5 perces tolerancia idő beküldéstől számítva.
11. A 48 órán belül ki nem értékelt tippek vesztesként lesznek elkönyvelve.
12. Amennyiben egyetlen egy játékos sem rendelkezik nyertes tippel, akkor a nyeremény nem kerül kiosztásra.
13. A játékban egyedi tippeket lehet beküldeni, tilos a másolás (az ugyanarra vonatkozó, de más fogadási típus használata is!).
14. Az adatok (esemény, odds stb.) pontosságáért a játékosok felelnek, s ajánlott egy képernyőfotót készíteni ezekről, mivel eredményhirdetéskor igényelhetjük. Ugyanúgy igényelhetünk egy eredményforrást (hivatkozást), ahol az adott esemény eredménye megtekinthető. Ezeknek hiányában a nyeremény kifizetése megtagadható.
15. Ebben a játékban nem érvényes a fogadásépítő. Egyetlen egy kimenetelre lehet tippelni!

A tippet ilyen formátumban kell írni:

Tipp:
Odds:
Iroda:
Indoklás: ....

Általános részvételi feltételek:

1. A nyeremény átvételéhez Skrilles számlára van szükségetek.
2. A játékban egy fórumtag csak egy felhasználóval szerepelhet. Követjük az IP címeket, s azonos IP címmel rendelkező játékosokat azonnal kizárunk a játékból.
3. A folyamatos VPN használat a játékban tilos.
4. A játékban való szerepléshez szükséges a magyar nyelv ismerete!
5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs.

Extra szabálypont:
Amennyiben egy játékost csalás miatt kizárunk egy versenyből, akkor a kizárás vonatkozik a Sportfogadas.org által rendezett összes játékra.
Csalásnak minősül a több azonosítóval való szereplés, illetve azon tevékenység amikor egy játékos az eredmény tudatában tippel.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 09, 2022, 09:25:01
Csak, hogy ez a rész is tiszta legyen:

"15. Ebben a játékban nem érvényes a fogadásépítő. Egyetlen egy kimenetelre lehet tippelni!"
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oldsmuggler Dátum június 09, 2022, 10:15:55
Idézetet írta: Admin Dátum június 09, 2022, 09:17:08Gratulálunk @oldsmuggler

Nyereményed 3000 forint Skrillen keresztül.  :beerchug:

Köszönöm a alkalmat.
Ezt a nyereményt felajánlom az ajándékozási alapba.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 09, 2022, 11:08:00
Idézetet írta: oldsmuggler Dátum június 09, 2022, 10:15:55Köszönöm a alkalmat.
Ezt a nyereményt felajánlom az ajándékozási alapba.

Nagyon szépen köszönjük.  :ok:
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: pckontar Dátum június 09, 2022, 16:37:42
27 pont és Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 09, 2022, 16:44:06
Idézetet írta: pckontar Dátum június 09, 2022, 16:37:4227 pont és Boston

Köszönjük a tippet, de a 3. meccsre vonatkozó tippjáték már lejárt.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum június 10, 2022, 12:15:56
A döntő megkoronázza a szélsőségek szezonját (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-donto-megkoronazza-a-szelsosegek-szezonjat)

A Golden State Warriors komoly bajba kerülhet, ha így folytatják.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/a-donto-megkoronazza-a-szelsosegek-szezonjat)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oakland23 Dátum június 10, 2022, 13:41:49
4. meccs tipp
Boston - GSW
Robert Williams dupla-duplát ér el @ 9,25 (bet365)

A 3. meccsen nagyon pörgött a Boston, nagyon jó meccs volt összességében. RW-n nem látszik semmilyen sérülés, szóval ha nem kerül foultok miatt a padra, szerintem van sansz a dupla-duplára. Legutóbb 2 pontra volt tőle, szerintem most összejöhet. Érdekesség, hogy a 3. meccsen rengeteg tiszta zsákolás volt. Williams alley up zsákolásoknál is használható, 1-2 kosár támadó pattanó után is jöhet, a lepattanók meg úgy ott 10 körül lesznek szerintem, ilyen szorzón szerintem behúzható.

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: curpy82 Dátum június 10, 2022, 17:30:09
Boston-Golden State
A.Wiggins dupla duplát ér el-Igen
11.25
bet365

Az egyik meccsen már rápróbáltam erre, akkor nem jött. Azóta Wiggins szépen elkezdte termelni a pontokat, volt, hogy csapata második legjobb dobója volt. Igazából hajnalban már egyenlítést várok, ehhez sok elhibázott bostoni dobás kell. Egyszer sem szedett még le a párharcban 10 reboundot a kanadai, remélem most sikerül. 10 feletti oddsot a tutira amúgy sem kapunk.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: havik Dátum június 10, 2022, 19:10:52
Boston - GSW
Tipp: Curry 36,5 pont felett
Odds: 4,9
Bet365

Most már nem hibázhat a GSW, mert 1-3-ról nagyon nehéz lesz nyerni. Curry biztos, hogy nagyon felpörög majd, és látva a csapattársak eddigi teljesítményét, valószínűleg egyedül magában bízik majd és sokat fog vállalni. Az eddigi meccseken is 30 pont körül dobott, vagyis nem lenne meglepő ezúttal a 36,5 feletti teljesítmény.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 10, 2022, 19:33:34
4. mérkőzés

Tipp: Marcus Smart (BOS) 20,5 pont felett dob
5,25
Bet365

Az előttem szólókhoz hasonlóan én is egy adott játékossal próbálkozom.
Smart az esetek nagy részében a Celtics harmadik legjobb dobója. A játékidő (30-35 perc) és a dobáskísérletek (12-15) tekintetében is reális esélye van minden meccsen, hogy 20 pont körül dobjon. Az első három meccsből ez kétszer sikerült is neki (18, illetve 24 pont), és mivel ezúttal sem lesz elég a Bostonnak Tatum és Brown jó játéka, így szükség lesz a Smarthoz hasonlók pontjaira is. Nehéz megjósolni a mérkőzés kimenetelét, de ha szoros lesz végéig a meccs, akkor talán Smart is sokat lesz a pályán, és ebben az esetben összejöhet a tipp.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: naxosz Dátum június 10, 2022, 20:30:03
4.mérkőzés

214,5 pont felett és nyer a GSW
Odds 4,50
Tippmixpro

Elég rapszódikus mérkőzések voltak idáig.Egyik meccs sem volt igazán szoros,nem 1-2 pontos különbségekkel dőltek el.A GSW nem hiszem,hogy hagyná meglógni a Bostont,szerintem ebbe a meccsbe beleadnak mindent.Egy nagy adok-kapokot várok kosarak szempontjából és GSW győzelmet a hazai meccsek kezdete előtt,ami az önbizalmukat fogja növelni.

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: András Dátum június 10, 2022, 22:11:33
Boston-Golden State
Első negyed 54,5 pont alatt
1,90
bet365

Nem hinném hogy sok pontos összecsapásra kerülhet sor . Így aztán a félidő első negyedében sem  égnek a kezek és szórják a pontokat. Bőven 50 pont alatt játsszák az első 12 percet.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: RedMunchen2010 Dátum június 10, 2022, 22:36:43
Boston - Golden State (4.m.)
2022. 06. 11. 03:00
250.5 pont felett
45.00
Tippmix

Harom meccsbol ketszer oten is elertek a husz pont feletti mennyiseget, a GSW-nek csak akkor lesz eselye, ha Curry melle felnonek a tarsak, mert a tuloldalt Brown, Tatum rendre a csapat legjobb pontszerzoi, de mellettuk Smart es Horford is hozott mar extrat. A playoff meccsek eleg keves pontot hoztak, itt az ido, hogy a regi idoket idezo pontmennyiseget termeljenek.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 11, 2022, 13:33:02
Idézetet írta: curpy82 Dátum június 10, 2022, 17:30:09Boston-Golden State
A.Wiggins dupla duplát ér el-Igen
11.25
bet365

Az egyik meccsen már rápróbáltam erre, akkor nem jött. Azóta Wiggins szépen elkezdte termelni a pontokat, volt, hogy csapata második legjobb dobója volt. Igazából hajnalban már egyenlítést várok, ehhez sok elhibázott bostoni dobás kell. Egyszer sem szedett még le a párharcban 10 reboundot a kanadai, remélem most sikerül. 10 feletti oddsot a tutira amúgy sem kapunk.

Lehet, hogy most utólagos okoskodásnak tűnik csak (bár aki emlékszik, az tudja, hogy ennek az NBA játéknak az első fordulójában már kifejtettem Oakland hasonló tippjénél, hogy mennyire jónak tartom), de ezzel a tippel már tegnap is nagyon szemezgettem. Sőt, este fel is mentem a Bet365-re, hogy megfogadjam, csak mire eljutottam odáig, addigra már annyira visszavették a szorzóját, hogy kicsit lelohadt a lelkesedésem.
Pedig annyiért is nagyon megérte volna.  :bash:

Szóval csak annyit akartam írni, hogy először is gratulálok curpy-nek (és nem csak a győzelem miatt, hanem mert egy teljesen reális tippet talált ilyen magas szorzóért), másodsorban pedig lehet, hogy a bátrabbaknak érdemes volna a hátralevő meccseken is megtenni ezt a fogadást – akárcsak párszáz forintért is –, mert egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy ne látnánk Wigginstől a későbbiekben is egy hasonló dupla-duplát. Pontokban mindig meglesz a kétszámjegy, lepattanókban pedig 50-50% az esély.

És talán még annyit, hogy az is jól mutatja, hogy mennyire kiszámíthatatlan döntőt látunk, hogy ennél a 4. fordulónál az első négy tippből két nagy szorzójú is összejött (11,25-ös és 4,9-es), egynél pedig egyetlen kosár hiányzott csak az 5,25-ös odds sikeréhez (igen, igen, ez utóbbi én voltam, de nem kell az éljenzés... nem azért mondtam... de tényleg...).

Egyszóval: elvtársak és elvtársnők, higgyetek nekem, érdemes fogadni a még hátralevő két vagy három meccsre!!!
(Remélem, hogy ezért a kampányszövegért kapok majd valamit a fogadóirodáktól.)  ;D
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 11, 2022, 14:52:29
NBA Döntő 2021/22 - 5. Mérkőzés (Tippjáték)

Tippelj a Golden State Warriors - Boston Celtics döntő ötödik mérkőzésére, és írj egy rövid indoklást is.

Esemény után, ha nyertes a tipped, akkor gyere vissza és értékeld azt ki. Konkrétan az eredeti hozzászólásod kell idézned, s annyit írnod, hogy nyertes. A kiértékelésre 48 órád van az esemény kezdetétől számítva.

Amennyiben a legnagyobb nyertes tippel rendelkezel, akkor tiéd a nyeremény.

Nyeremény:

3.000 forint Skrillen keresztül

Részvételi feltételek:

1. Bárki részt vehet a játékban, teljesen ingyen, amennyiben regisztrálva van a fórumon (https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?action=signup).
2. A napok közép-európai időszámítás szerint számítanak (0:00-23:59).
3. A tippeket ebben a fórumtémában kell írni.
4. Az nyer aki a legnagyobb nyereményszorzós nyertes tippel rendelkezik. Egyenlő teljesítmény esetén a nyereményt szétosszuk a legjobb eredményt elérők között.
5. A mérkőzés bármely eseményére tippelhetsz ami megtalálható a következő fogadóirodák ajánlatában: Bet365, Betclic, Betfair Sportfogadás, Pinnacle, Tippmix (https://www.sportfogadas.org/irodak.php), Tippmixpro (https://www.sportfogadas.org/iroda/tippmixpro), Unibet, WilliamHill.
6. Egyetlen egy tippet küldhetsz be, és röviden meg is kell indokolnod.
7. Indoklás nélküli vagy elfogadhatatlan indoklásos tipp esetén az esetleges nyeremény 500 forint.
8. Beküldési határidő: 2 óra, esemény kezdete előtt!
9. Minimum odds: 1.50!
10. Módosítani a hozzászólásokat tilos! Létezik egy 5 perces tolerancia idő beküldéstől számítva.
11. A 48 órán belül ki nem értékelt tippek vesztesként lesznek elkönyvelve.
12. Amennyiben egyetlen egy játékos sem rendelkezik nyertes tippel, akkor a nyeremény nem kerül kiosztásra.
13. A játékban egyedi tippeket lehet beküldeni, tilos a másolás (az ugyanarra vonatkozó, de más fogadási típus használata is!).
14. Az adatok (esemény, odds stb.) pontosságáért a játékosok felelnek, s ajánlott egy képernyőfotót készíteni ezekről, mivel eredményhirdetéskor igényelhetjük. Ugyanúgy igényelhetünk egy eredményforrást (hivatkozást), ahol az adott esemény eredménye megtekinthető. Ezeknek hiányában a nyeremény kifizetése megtagadható.
15. Ebben a játékban nem érvényes a fogadásépítő. Egyetlen egy kimenetelre lehet tippelni!

A tippet ilyen formátumban kell írni:

Tipp:
Odds:
Iroda:
Indoklás: ....

Általános részvételi feltételek:

1. A nyeremény átvételéhez Skrilles számlára van szükségetek.
2. A játékban egy fórumtag csak egy felhasználóval szerepelhet. Követjük az IP címeket, s azonos IP címmel rendelkező játékosokat azonnal kizárunk a játékból.
3. A folyamatos VPN használat a játékban tilos.
4. A játékban való szerepléshez szükséges a magyar nyelv ismerete!
5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs.

Extra szabálypont:
Amennyiben egy játékost csalás miatt kizárunk egy versenyből, akkor a kizárás vonatkozik a Sportfogadas.org által rendezett összes játékra.
Csalásnak minősül a több azonosítóval való szereplés, illetve azon tevékenység amikor egy játékos az eredmény tudatában tippel.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: lencsab Dátum június 11, 2022, 15:42:34
Idézetet írta: curpy82 Dátum június 10, 2022, 17:30:09Boston-Golden State
A.Wiggins dupla duplát ér el-Igen
11.25
bet365

Az egyik meccsen már rápróbáltam erre, akkor nem jött. Azóta Wiggins szépen elkezdte termelni a pontokat, volt, hogy csapata második legjobb dobója volt. Igazából hajnalban már egyenlítést várok, ehhez sok elhibázott bostoni dobás kell. Egyszer sem szedett még le a párharcban 10 reboundot a kanadai, remélem most sikerül. 10 feletti oddsot a tutira amúgy sem kapunk.

Nekem is annyira megtetszett ez a tipp, hogy meg is fogadtam, igaz már "csak" 8.25-ért.
Köszönöm curpy82!
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: curpy82 Dátum június 12, 2022, 11:53:41
Golden State-Boston
Stephen Curry dupla duplát ér el-Igen
10.25
bet365

Döntő MVP-címre megy a szupersztár, ez ugyanis még hiányzik neki. A múlt meccsen bizonyította, hogy érdemes rá, kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő. A pályaelőnyt visszavették, szerintem innen már mindkét meccset hozni fogja a Warriors. Most abban bízom, hogy nem lesz annyira nagy dobóformában Curry, 20-25 pont körül fog termelni. Az ilyen játékosoknak 5 rontott dobás sem akadály, hogy továbbra is mindent ráemeljenek, de hátha az asszisztjai is elérik a kétszámjegyet.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: curpy82 Dátum június 12, 2022, 11:56:01
Idézetet írta: curpy82 Dátum június 10, 2022, 17:30:09Boston-Golden State
A.Wiggins dupla duplát ér el-Igen
11.25
bet365

Az egyik meccsen már rápróbáltam erre, akkor nem jött. Azóta Wiggins szépen elkezdte termelni a pontokat, volt, hogy csapata második legjobb dobója volt. Igazából hajnalban már egyenlítést várok, ehhez sok elhibázott bostoni dobás kell. Egyszer sem szedett még le a párharcban 10 reboundot a kanadai, remélem most sikerül. 10 feletti oddsot a tutira amúgy sem kapunk.

Nyertes
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum június 12, 2022, 23:43:40
Egyre kiszámíthatatlanabb lesz az NBA-döntő (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/egyre-kiszamithatatlanabb-lesz-az-nba-donto)

Vajon melyik csapat fog úgy járni az ötödik meccsen, mint a Papírkutyákban Kuplung cserépléctörés közben? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/egyre-kiszamithatatlanabb-lesz-az-nba-donto)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: david97 Dátum június 13, 2022, 14:42:37
Tipp: Wiggins dupla dupla
Odds: 5,25
Iroda: Bet365
Indoklás: A korábbi játékokban is megtették már ezt a tippet mások, úgyhogy most sem maradhat ki. Ráadásul az előző meccsen össze is jött. Azóta eléggé visszavették a szorzóját, de ettől még ugyanolyan jó tipp marad, és ugyanúgy meg van rá az esély, hogy ezúttal is összejön. Ráadásul most hazai pályán játszik a GSW, úgyhogy a 10 pont szinte kötelező Wigginstől, és ha igaz, hogy R. Williams nem teljesen egészséges, akkor a lepattanókból is összejöhet a kellő mennyiség.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: oakland23 Dátum június 13, 2022, 15:23:52
Tipp:D. Green eljut minimum két sikeres hárompontos dobásig  ;D
Odds: 12,25
Iroda:bet365

Indoklás: Nagy számok törvénye, mert más 'értelmes' indokom nincs. Mellémagyarázni lehet, de Green olyan vakon van, hogy az már fáj. Eddig több foultja van a Finals-ben, mint pontja, ami azért lett volna egy minimum 251-es odds így 4 meccs után...
A bostoni srácok ha valakit, akkor őt engedni fogják, hogy dobjon kintről, és ez a színesbőrű srác, aki igencsak jó helyezést érne el egy szamárhasonmás versenyen, van akkora egóval megáldva, hogy otthon ráküld majd a tengelyből egy triplát. Lehet, hogy eddig egy sem sült, és full vak dobások voltak, de azért egyre nagyobb az esély, hogy egy esik. Aztán ha vérszemet kap, dob még párat, és ha elkapja a gépszíj, ha egy üzlet beindul... Egyébként a tengelyből ő korábban nagyon hatékony volt, nem zárom ki, hogy ilyen szempontból neki lesz egy jó meccse. Nem erre utalnak a jelek, tényleg a dobómozdulata is káros a szemnek, de neki is lehet jó napja egyszer.

Amiben ugyanakkor reális értéket látok, az az egy tripla. Mivel eddig full vakon volt, így már 2,75-ért adják, amondó vagyok, most kell felszállni a vonatra! Egyet-kettőt tuti rásüt, mert konok, és ha üresen hagyják (üresen fogják hagyni), akkor szerintem egyet minimum elsüllyeszt.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: naxosz Dátum június 13, 2022, 17:12:59
Golden State Warriors-Boston Celtics (5.m )
Tipp : 226,5 pont felett
Odds :5,50
Betfair

Idáig a szélsőségek meérkőzései voltak.Azt hiszem szinte minden mérkőzés 10 pont körüli különbséggel zárult,hol az egyik hol a másik csapat javára. Szerintem a GSW szeretné lelkileg is padlóra küldeni az ellenfelét és persze a hazai pálya is sokat számít most.Bár ahogy visszanéztem a statisztikát a Boston talán alig kapott ki idegenben és a GSW elleni idegenbeli mérlege is nagyon jó.Úgy gondolom a hazaiak gyorsan szeretnék a megfelelő előnyt kiharcolni a Boston pedig ott liheg a nyakukon.Bár azon sem csodálkoznék ha fordítva lenne.Ezért sok pontra számítok és megint egy 10 pont körüli különbségre.De viszont én nem nagyon mernék tenni a hazaiakra,hisz itt már annyi minden történt,hogy az sem lepne meg ha a Boston húzná be vagy 10 pont különbséggel ezt a találkozót.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: havik Dátum június 13, 2022, 19:23:33
Tipp: Al Horford 3 vagy több tripla
Odds: 4,9
Iroda: Bet365
Az nem kérdés, hogy Horford képes lenne 3 triplát is bedobni, a nagyobb gond az, hogy fog-e próbálkozni vele. A döntő első meccsén 6/8-as mutatóval rukkolt elő kintről, majd a második összecsapáson még kísérlete sem volt. A mostani meccsen jó GSW-védekezést várok és sok bostoni távoli dobást. Ha így lesz és Horford is jó napot fog ki, akkor a 3 sikeres tripla nem tűnik lehetetlennek.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 13, 2022, 20:02:01
Tipp: Kevon Looney 9,5 pont felett
Odds: 4,6
Iroda: Bet365
Indoklás: Már tegnap kinéztem magamnak azt a tippet, amit oakland tett meg előttem, csak nem jutottam el odáig, hogy itt az oldalon is megírjam az indoklásom. Mostanra viszont lemaradtam róla, úgyhogy holnapra kiderül, hogy jól jártam-e a lassúságommal vagy rosszul. Így tehát maradt a szokásos tippem.
Az első négy meccsből kétszer is megfogadtam már Looney pontjait, és most újra megpróbálom. 25-30 perceket tölt a pályán, és csak azért éri el ritkán a 10 pontot, mert nagyon keveset dob rá. Pedig a döntő második és harmadik meccsén 10-ből 9-et beszórt, úgyhogy el tudja találni a gyűrűt, ha arról van szó. Nagy kérdés, hogy ezúttal hányszor fog próbálkozni, de ha a Thompson/Poole páros az eddigiekhez hasonló (nem túl kiváló) teljesítményt nyújt, akkor talán több bejátszás érkezik hozzá a gyűrű alá, és akkor összejöhet a tipp.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 14, 2022, 10:21:09
NBA Döntő 2021/22 - 6. Mérkőzés (Tippjáték)

NBA-döntő, 6. mérkőzés: Szerinted Jayson Tatum (Boston Celtics) hány pontot fog szerezni és ki nyeri a meccset? (pl. 20 pont és Boston Celtics)

Az nyer aki a legközelebb áll a valósághoz (előbb a játékos pontjainak a számát vesszük figyelembe, második kritérium a mérkőzés győztese amit akkor figyelünk ha 2 vagy több játékos rendelkezik azonos teljesítménnyel).

Nyeremény:

3.000 forint Skrillen keresztül

Részvételi feltételek:

1. Bárki részt vehet a játékban, teljesen ingyen, amennyiben regisztrálva van a fórumon (https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?action=signup).
2. Tippelési határidő: június 17., 3:00!
3. A tippeket ebben a fórumtémában kell írni.
4. Módosítani a hozzászólásokat tilos! Létezik egy 5 perces tolerancia idő beküldéstől számítva.
5. Amennyiben 2 vagy több játékos áll a legközelebb a valósághoz (mindkét kritérium figyelembevétele után), vagy tippelt helyesen akkor a nyereményt köztük osztjuk szét.

Általános részvételi feltételek:

1. A nyeremény átvételéhez Skrilles számlára van szükségetek.
2. A játékban egy fórumtag csak egy felhasználóval szerepelhet. Követjük az IP címeket, s azonos IP címmel rendelkező játékosokat azonnal kizárunk a játékból.
3. A folyamatos VPN használat a játékban tilos.
4. A játékban való szerepléshez szükséges a magyar nyelv ismerete!
5. Bármilyen vitás kérdésben a Sportfogadas.org üzemeltetőinek a döntése az irányadó és végleges. Ellenvetésnek helye nincs.

Extra szabálypont:
Amennyiben egy játékost csalás miatt kizárunk egy versenyből, akkor a kizárás vonatkozik a Sportfogadas.org által rendezett összes játékra.
Csalásnak minősül a több azonosítóval való szereplés, illetve azon tevékenység amikor egy játékos az eredmény tudatában tippel.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 14, 2022, 10:26:03
Idézetet írta: curpy82 Dátum június 12, 2022, 11:56:01Nyertes

NBA-döntő, 4. meccs, tippjáték:

Gratulálunk @curpy82

Nyereményed 3.000 forint Skrillen keresztül
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 14, 2022, 11:31:50
Idézetet írta: david97 Dátum június 13, 2022, 14:42:37Tipp: Wiggins dupla dupla
Odds: 5,25
Iroda: Bet365
Indoklás: A korábbi játékokban is megtették már ezt a tippet mások, úgyhogy most sem maradhat ki. Ráadásul az előző meccsen össze is jött. Azóta eléggé visszavették a szorzóját, de ettől még ugyanolyan jó tipp marad, és ugyanúgy meg van rá az esély, hogy ezúttal is összejön. Ráadásul most hazai pályán játszik a GSW, úgyhogy a 10 pont szinte kötelező Wigginstől, és ha igaz, hogy R. Williams nem teljesen egészséges, akkor a lepattanókból is összejöhet a kellő mennyiség.

A tipp, amivel úgy látszik, mostanában mindig nyerni lehet.  ;D

Hatalmas ziccert hagyott ki a Boston. Nem hiszem, hogy lesz még egy ilyen mérkőzés, ahol ennyire rosszul dob majd kintről a Warriors. 9/40 a triplavonalon kívülről, és mindez úgy, hogy Wiggins és Curry együtt hoztak össze 0/15-öt. Ezt ki kellett volna használniuk a vendégeknek. A sors iróniája, hogy bostoni oldalról pont az a játékos mondott ezúttal csődöt (Brown, 5/18), aki talán a legjobb és legstabilabb teljesítményt nyújtotta eddig a Celticsnél az első négy meccsen.

Pedig a 3. negyed végén még csak 1 ponttal ment a GSW, de a Boston az utolsó negyedben szinte csak büntetőből tudott betalálni. 4 (!!!) mezőnykosarat dobtak mindössze ebben az utolsó 12 percben (4/15). Nem tudom, hogy egy ilyen elszalasztott lehetőség mennyire marad meg a fejekben, de ez a 6. meccsre rányomhatja a bélyegét.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: david97 Dátum június 14, 2022, 19:32:46
Idézetet írta: david97 Dátum június 13, 2022, 14:42:37Tipp: Wiggins dupla dupla
Odds: 5,25
Iroda: Bet365
Indoklás: A korábbi játékokban is megtették már ezt a tippet mások, úgyhogy most sem maradhat ki. Ráadásul az előző meccsen össze is jött. Azóta eléggé visszavették a szorzóját, de ettől még ugyanolyan jó tipp marad, és ugyanúgy meg van rá az esély, hogy ezúttal is összejön. Ráadásul most hazai pályán játszik a GSW, úgyhogy a 10 pont szinte kötelező Wigginstől, és ha igaz, hogy R. Williams nem teljesen egészséges, akkor a lepattanókból is összejöhet a kellő mennyiség.


nyertes
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Salvio Dátum június 14, 2022, 21:26:39
33 pont és Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: lencsab Dátum június 15, 2022, 08:33:58
23 pont és GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: sunik29 Dátum június 15, 2022, 11:48:06
24 pont Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: gerry Dátum június 15, 2022, 11:52:34
NBA-döntő, 6. mérkőzés:  (28 pont és GS Warriors)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Hajdunorbert89 Dátum június 15, 2022, 12:45:03
28 pont Boston győzelem
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: david97 Dátum június 15, 2022, 15:19:31
26 pont, Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: zotao Dátum június 15, 2022, 15:28:48
18 pont és Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: grof19 Dátum június 15, 2022, 16:15:57
29.pont Golden State Warriors
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: horzol Dátum június 15, 2022, 16:36:24
30 pont és Golden SW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Giggs Dátum június 15, 2022, 17:15:30
39 pont és Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum június 15, 2022, 18:46:40
Lesz még egy újabb csavar vagy innen már sima az út? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/lesz-meg-egy-ujabb-csavar-vagy-innen-mar-sima-az-ut)

Végre lezárhatja a finálét Steve Kerr és a Warriors? Esetleg a Boston magához tér az ötödik meccs okozta sokkból? Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/lesz-meg-egy-ujabb-csavar-vagy-innen-mar-sima-az-ut)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: naxosz Dátum június 15, 2022, 19:26:23
25 pont és Boston  (6.mérkőzés)
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: McCart Dátum június 16, 2022, 19:09:33
24 pont GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: GreenEagle Dátum június 16, 2022, 19:17:59
23 pont és Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: havik Dátum június 16, 2022, 20:33:47
22 pont és a Boston nyer
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: András Dátum június 16, 2022, 21:19:10
19pont és Boston Celtics
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: MessiÁs Dátum június 16, 2022, 21:43:13
32pont es gsw
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: RedMunchen2010 Dátum június 16, 2022, 22:27:00
18 / gsw
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: curpy82 Dátum június 16, 2022, 22:37:01
20 pont és Golden State
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: BvB_09 Dátum június 16, 2022, 22:37:30
21pont és GSW.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Zzz Dátum június 16, 2022, 23:13:15
25 pont és GSW.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: todika Dátum június 16, 2022, 23:43:29
27 pont és Golden State Warriors
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Szigo Dátum június 17, 2022, 00:15:08
24 GSW
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 17, 2022, 01:24:30
34 pont, Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: anarsia Dátum június 17, 2022, 02:40:05
32 pont, Boston
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 17, 2022, 09:52:00
GSW - Boston 4-2

Ha valaki ránéz erre az eredményre, akkor egy vállrándítással elintézheti, hogy papírforma. A párharc előtt a különböző fórumokon a leggyakoribb jóslat a 4-1-es vagy 4-2-es Warriors győzelem volt. Sőt, emlékeim szerint a fogadóirodák is a 4-2-es GSW sikerre adták a legkisebb szorzót. Vagyis ha csak a számokat nézzük, akkor tényleg nem történt semmi érdekes. De aki végigkövette az eseményeket, az tudja jól, hogy ennek az eredménynek a kialakulásában semmi papírforma nem volt.

Az egész történet kezdődött egy – némileg talán meglepő – bostoni vendégsikerrel (már ha meglepőnek lehet nevezni a playoffban az addig idegenben szárnyaló Celtics sikerét). De ha azt is hozzávesszük, hogy úgy dobtak 120 pontot az amúgy nem rossz védekezéssel rendelkező GSW-nek, hogy Tatum mindössze egy 3/17-et tudott "villantani", akkor igenis meglepő ez a siker. Ekkor már valószínűleg csökkent azok száma, akik előzőleg a 4-1 vagy a 4-2 mellett voksoltak.

Aztán jött a második mérkőzés, ahol a várakozásoknak megfelelően a Boston – a pályaelőny birtokában – már inkább a 3. meccsre koncentrált, úgyhogy a közel 20 pontos Golden State sikerben nem volt semmi váratlan. Ezek után jött a 3. mérkőzés, és minden úgy alakult, ahogy a Boston várta. Miután a pályaelőny már náluk volt, így "csak" annyi dolguk volt, hogy hozzák a hazai meccsüket. Nyertek is, 2-1 nekik. A 4-1-es végső tipp ekkor végleg elúszott, és valószínűleg minimálisra csökkent azok száma is, akik még hittek Curryék 4-2-es győzelmében. Sőt, látva a Celtics játékát, többen ekkor már Tatum-ék győzelmét sem tartották volna lehetetlennek (a fogadóirodák sem).
A folytatást pedig már tudjuk. Jött a GSW, jött a rutin, jött egy egyre jobban összeálló védekezés, a másik oldalról pedig a 7-8 emberes rotáció fáradtsága, és úgy húzta be a Warriors az utolsó három meccset, hogy az addig 120-at, illetve 116-ot is dobó Boston még a 100 pontot sem érte el ezen a három összecsapáson.

Azon töprengtem, hogy egy ilyen 4-2 után miről volna érdemes beszélni. Arról, hogy miért nyert a GSW, vagy arról, hogy miért veszített a Boston. Szerintem ez utóbbi az érdekesebb, de azért egy-két szóval nézzük meg a GSW győzelem okát is.

Szóval miért nyert a Warriors? Röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy mert jobb és tapasztaltabb játékosok alkották a csapatot, sokkal nagyobb "döntős rutin"-nal rendelkeztek, hosszabb volt a kispadjuk, ezáltal nem kellett 40 perceket a pályán tölteni a sztároknak, és a védekezésük is egyre jobban feljavult. Bár ahogy mondani szokták: a győzelmet nem kell megmagyarázni.

És akkor lássuk, hogy miért veszített a Boston (legalábbis szerintem, egy átlag-szurkoló szerint).
Tény, hogy a Warriors esélyesebb volt, és az is igaz, hogy a Celticsnek kb. 7,5 olyan játékosa van, akik – kis túlzással – NBA-playoff-szintnek mondható. Én mégis azt mondom, hogy ebben a vereségben nagyon nagy szerepe volt Jayson Tatum teljesítményének. Természetesen nem akarom ráhúzni egy személyben a felelősséget, de a döntő 6 meccsét nézve mélyen tudása alatt játszott. Erre persze magyarázat lehet az is, hogy a Bostonnak soha nem látott erősségű sorsolása volt a rájátszásban, ráadásul kétszer is csak a 7. meccsen sikerült behúzniuk a győzelmet, és mindezek mellett Tatumnak rendszeresen 40 perc feletti időket kellett a pályán töltenie. Még a döntő 6 meccséből is csak 1-szer volt olyan, hogy nem játszott legalább 40 percet. Vagyis tulajdonképpen nem tehetnénk neki szemrehányást, elvégre ő is emberből van, ő is elfáradhat. A baj csak az, hogy közel ugyanennyit játszott például Brown is, aki a döntő szinte minden meccsén csapata egyik legjobbja volt, és nem csak a legtöbb bostoni pontot érte el 23,5-es átlagával, hanem még a legrosszabb meccsén is 17 pontot tudott felmutatni. Ezzel szemben Tatumnak volt egy 12 és egy 13 pontos meccse is. Márpedig ez egy vezértől nagyon kevés. Főleg egy ennyire szoros döntőben. És ami még meglepőbb Tatum számait nézve, az az, hogy a döntő 6 meccsén egyetlen egyszer sem tudott 50%-osnál jobb dobóteljesítményt nyújtani (egyedüliként a bostoni kezdő ötösből). Íme a számok:
1. mérkőzés: 3/17 (17,6%)
2. mérkőzés: 8/19 (42,1%)
3. mérkőzés: 9/23 (39,1%)
4. mérkőzés: 8/23 (34,8%)
5. mérkőzés: 10/20 (50,0%)
6. mérkőzés: 6/18 (33,3%)

Ez nagyon kevés egy olyan játékostól, aki egy döntős csapat vezére, aki nem mellesleg pár héttel korábban kapta meg a Larry Bird trófeát (ami a keleti konferencia döntő MVP-jének jár), és akit a fogadóirodák – Curry mellett – a legesélyesebbnek tartottak a döntő MVP címére is.

Egyébként a másik oldalon is találunk egy olyan (kezdő)játékost, akitől sokkal többet vártunk, és aki hasonló számokat produkált (azaz nem tudott egyetlen meccsen sem 50%-nál jobban dobni), egy bizonyos Klay Thompsont, akinek csak az a szerencséje, hogy a győztes csapatban játszott, így ezúttal nem rajta csattan az ostor.

Tudom, hogy hosszú volt a szezon, mindenki elfáradt, de láthattuk, hogy mit nyújtott ugyanebben a párharcban például a 10 évvel idősebb Curry, de mondhatnám akár a 36 éves Horfordot is.

Ettől függetlenül természetesen jár a dicséret a Bostonnak, mert nem hiszem, hogy a szezon bármelyik részében is sokan várták volna őket döntőbe, de látva, hogy miként alakult ez a párharc, biztos másokban is marad majd hiányérzet velük kapcsolatban.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum június 17, 2022, 11:22:04
Jayson Tatum

Én továbbra is tartom, hogy a leginkább túlértékelt játékosok egyike. Erre ráerősített a Miami elleni párharc, ahol, ha a Heat játékosai végig egészségesek, akkor meglett volna a továbbjutás. Tatum egyszerűen fejben gyenge, azt hiszi, hogy Durant-szintű scorer és Stocktonhoz fogható passzoló. Aha, nem, nagyon nem. Neki egyszerűen nincs meg a játékintelligenciája ahhoz, hogy egy csapatot úgy írányítson, mint Doncic. A szlovén arról a Keletről csukott szemmel döntős lett volna egy olyan pocsék Dallasszal is. Tatum korlátai leginkább a döntőben és a Miami ellen látszottak. Ha zárják előle a passzsávokat, akkor képtelen olyan húzásokra, amikkel újat tud nyitni (ez intelligencia kérdése, Doncic például kitanulta a késleltetett dobásimitálás utáni passzt, amikor a védők már mindenhova mozognak, így biztosan lesz egy szabadon álló ember, akinek lesz 2 másodperce dobni). Vannak hero ball meccsei Tatumnak is, de összességében rosszul választ dobást, ami ilyen szinten nem fér bele. Ahogyan írtad HT, én is így gondolom, ez a finálé egyértelműen rajta ment el. Ezt a GSW-t egy komolyabb sztárral rendelkező csapat bedarálta volna. Az utóbbi évek egyik leggyengébb győztese a mostani Warriors. Kíváncsi leszek, hogyan reagál erre a nyári piac, mert olyan játékosok küzdenek magukban (Jokic, Lillard, Doncic stb.), akik közül ha kettő összeállna, simán uralhatnák a bajnokságot.

A végére pedig, beszédes már önmagában a passzolási és dobási hatékonyság is, de van egy adat, ami bőven megmutatja, hogy mennyire gyenge fejben Jaysom Tatum, mennyire nem szupersztár kaliber: az NBA történetének első játékosa, aki egyazon rájátszásban 100 labdát adott el! Ezt 4,2-es átlaggal sikerült összehoznia, gyakorlatilag "másfél" gólpasszra jut egy labdaeladás. A többiek korrigálták az ő gyenge teljesítményét. Elsőre soknak tűnik a 25 pontos átlag, de ha ehhez mellérakod, hogy 4-5 labdát elad, amiből minimum 8-10 pont, de lehet 12 érkezik az ellenféltől, akkor a pontjai csak 13-15 egységnyi pluszt jelentenek a csapatnak.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 17, 2022, 19:56:20
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 17, 2022, 11:22:04Jayson Tatum

Én továbbra is tartom, hogy a leginkább túlértékelt játékosok egyike. Erre ráerősített a Miami elleni párharc, ahol, ha a Heat játékosai végig egészségesek, akkor meglett volna a továbbjutás. Tatum egyszerűen fejben gyenge, azt hiszi, hogy Durant-szintű scorer és Stocktonhoz fogható passzoló. Aha, nem, nagyon nem. Neki egyszerűen nincs meg a játékintelligenciája ahhoz, hogy egy csapatot úgy írányítson, mint Doncic. A szlovén arról a Keletről csukott szemmel döntős lett volna egy olyan pocsék Dallasszal is. Tatum korlátai leginkább a döntőben és a Miami ellen látszottak. Ha zárják előle a passzsávokat, akkor képtelen olyan húzásokra, amikkel újat tud nyitni (ez intelligencia kérdése, Doncic például kitanulta a késleltetett dobásimitálás utáni passzt, amikor a védők már mindenhova mozognak, így biztosan lesz egy szabadon álló ember, akinek lesz 2 másodperce dobni). Vannak hero ball meccsei Tatumnak is, de összességében rosszul választ dobást, ami ilyen szinten nem fér bele. Ahogyan írtad HT, én is így gondolom, ez a finálé egyértelműen rajta ment el. Ezt a GSW-t egy komolyabb sztárral rendelkező csapat bedarálta volna. Az utóbbi évek egyik leggyengébb győztese a mostani Warriors. Kíváncsi leszek, hogyan reagál erre a nyári piac, mert olyan játékosok küzdenek magukban (Jokic, Lillard, Doncic stb.), akik közül ha kettő összeállna, simán uralhatnák a bajnokságot.

A végére pedig, beszédes már önmagában a passzolási és dobási hatékonyság is, de van egy adat, ami bőven megmutatja, hogy mennyire gyenge fejben Jaysom Tatum, mennyire nem szupersztár kaliber: az NBA történetének első játékosa, aki egyazon rájátszásban 100 labdát adott el! Ezt 4,2-es átlaggal sikerült összehoznia, gyakorlatilag "másfél" gólpasszra jut egy labdaeladás. A többiek korrigálták az ő gyenge teljesítményét. Elsőre soknak tűnik a 25 pontos átlag, de ha ehhez mellérakod, hogy 4-5 labdát elad, amiből minimum 8-10 pont, de lehet 12 érkezik az ellenféltől, akkor a pontjai csak 13-15 egységnyi pluszt jelentenek a csapatnak.


Mivel már amúgy is hosszúra sikeredett az előző hozzászólásom, ezért nem akartam több témába is belevágni, de ha már feldobtad a labdát, akkor szívesen reagálok rá.

1. "...ha a Heat játékosai végig egészségesek, akkor meglett volna a továbbjutás."
Ezzel nem csak egyetértek, de azt gondolom, hogy valószínűleg egy "egészségesen megvívott" GSW-Miami párharcnál nem nagyon láthattunk volna érdekesebb döntőt. Jobbat talán igen, de érdekesebbet nem valószínű. És ahogy írtam még az elődöntőknél, én is csak azért szerettem volna a Bostont látni a döntőben, mert egy ennyire megfogyatkozott Heat semmilyen ellenállást nem tudott volna kifejteni.

2. "Ezt a GSW-t egy komolyabb sztárral rendelkező csapat bedarálta volna."
Ezzel sem tudok vitatkozni. És nem azért, mert rossz csapat a Warriors, hanem mert semmi extrát nem nyújtottak a döntőben. Volt egy jól játszó Curry és Wiggins, és ennyi. Tudom, hogy mondtam már, de most megismétlem: két-három éve nagyon szerettem Thompson játékát. Soha nem volt olyan reflektorfényben, mint Curry, de közel hasonló teljesítményt nyújtott, és sokkal jobban védekezett nála. De ez a mostani Thompson még borzasztóan messze van a korábbi önmagától, és bármennyire is szeretnék valami pozitívat mondani róla, nem nagyon tudok. Ahogy említettem, neki sem sikerült egyszer sem 50% felett dobni a döntőben, viszont kiemelném a 2. és a 6. mérkőzés hozzátartozó dobóstatisztikáját: 4/19 és 5/20!!! No comment. A hat meccsen összesen 36/101. De ugyanez elmondható az ijfú titán Poole-ról is, aki az alapszakaszbeli kiváló játéka után Thompson-i szintre esett vissza (neki sem sikerült a döntő egyetlen meccsén sem túlszárnyalnia a nem túl magas 50%-os dobóteljesítményt). Aztán itt van Green, aki bár a legtöbbször remekül védekezett, de ő sajnos most sokkal inkább arra fordította az energiáit, hogy minden meccsen belekössön valakibe. Végig dumálta ezt a hat mérkőzést, és mintha be lett volna oltva dobás ellen. De nem akarok az összes betliző játékoson végigmenni, a lényeg az, hogy egyetértek Pozzatóval, ebben a döntőben ez a GSW igenis verhető lett volna.

3. "...olyan játékosok küzdenek magukban (Jokic, Lillard, Doncic stb.), akik közül ha kettő összeállna, simán uralhatnák a bajnokságot."
Ezzel az állítással sem nagyon lehet vitatkozni, mert mind Jokic, mind Doncic szinte egymaga juttatta a csapatát a nyugati főcsoport 4., illetve 6. helyére. Ezek után tényleg érdekes lenne két ilyen játékost egy csapatban látni. És amilyen játékintelligenciával rendelkeznek, biztos vagyok benne, hogy nem oltanák ki egymást. De sajnos elég kicsi az esélye, hogy két ilyen szintű sztár egy csapatba kerüljön. Már csak azért is, mert az előző szezonban akkora játékosmozgások voltak (még év közben is), hogy nem tudom elképzelni, hogy egy év elteltével újra jelentősen megváltozzanak a keretek. Egy-két nagyobbacska név biztos csapatot vált majd (ahogy mindig), de szerintem a legnagyobbak maradnak a helyükön. Bár ki tudja. Ha jobban belegondolunk, akkor például Lillard évek óta frusztrált attól, hogy nem játszhat bajnokesélyes csapatban. Sőt, ha jól emlékszem, akkor talán még távozni is akart. És valószínűleg ezzel volt összefüggésben az is, hogy a 2021/22-es szezont annyira gyatrán kezdte. Aztán amikor beletörődött a helyzetébe, utána már hozta azt, amit tud, de ez nem mehet így minden évben. Aztán ott van Jokic. Úgy vitte a Denvert a 6. helyre, hogy sorra hullottak ki mellőle a csapattársak. Murray egész évben nem játszott, Michael Porter már a legelején megsérült, és Will Barton is nagyon sokat hagyott ki. Most mondhatnánk, hogy ha mind a négyen egészségesen vágnak majd neki a következő szezonnak, akkor ott egy nagyon jó kis csapat jöhet össze, de ez a tétel két okból is megdőlhet. Először is nem tudhatjuk, hogy egy ilyen hosszú sérülés után Jamal Murray milyen játékkal fog visszatérni (Thompson példáját látva félő, hogy nem a régi Murrayt látjuk majd a parketten). Másodsorban pedig emlékeim szerint Jokic és Murray annak idején kb. olyan viszonyban volt egymással, mint a Utahnál Mitchell és Gobert. Abból pedig sok jó nem sül ki. Sőt, lehet, hogy bután hangzik, de talán éppen azért volt idén ennyire jó a Denver (és főleg Jokic), mert a szerb mellett nem volt ott Murray. És ha már a Utah került szóba, nem tudhatjuk, hogy Quin Snyder távozása után az új edzőnek milyen elképzelései lesznek, és kikkel akar majd együtt dolgozni. Mert ha esetleg Mitchell eligazolna egy jobb csapatba (a Utahnál gyengébbe nem hiszem, hogy elmenne), akkor az a csapat is jelentősen megerősödne. Mondom ezt annak ellenére, hogy Pozzato valószínűleg Mitchellt is a leginkább túlértékelt sztárok közé sorolná.  ;D

De a lényeg, hogy valóban van néhány nagy név, akiknek a távozása vagy érkezése jelentősen átalakíthatná az erőviszonyokat.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Pozzato Dátum június 17, 2022, 21:03:30
1. Igen, sajnos ez volt a gond, hogy a Miami szó szerint elfogyott, ahogyan írtad. Mondjuk én elfogult vagyok a Miamival, mert szimpatikus Spoelstra munkája. Az biztos, hogy a Boston szemszögéből ez nem Udokán múlt, ennél többet edző nem tehet, kitalálta Curry limitálását is egy meccs erejéig, Kerrnek kell inkább reagálni Udokára, itt a Boston volt a karcsú, mint keret. Az már innentől GM probléma, hogy ez a keret ilyen "gyenge" GSW-vel sem bírt, akkor mi történik, ha jön egy másik dinasztia? Ennél valószínűbb csak nehezebb ellenfeleik lennének, ha újból eljutnának a fináléba. Ez volt számukra a pillanat.

2. Klay Thompsont én is bírtam, de ennyire hosszú sérülés után nem hinném, hogy vissza lehet térni arra a szintre, ahol korábban voltunk. Ez nem egy 4-6 hónapos kihagyás volt, hanem egy 2,5 éves pihenő. Az nagyon sok, főleg úgy, hogy ezek a prime évei lettek volna, jövőre már 33 éves lesz. Sajnálom őt, mert szememben All-Time top3 triplázó, ha nem ő a legjobb... Draymond Green? Sosem volt kedvencem, de miután egyre többször hallgattam a podcastjeit, hát top3 legutáltabb játékos közé került.  ;D

3. A Denvernél én is azt gondolom, ez nagyon jó csapat lehetne (megkockáztatom, hogy bajnokesélyes), de ahogyan írtad, jöhet Murray esetében is a Thompson-effektus, akkor vége a karrierjének. Kár lenne érte, meg azért a csapatért is, de láttuk már ilyen tehetséges brigádot hasonló okok miatt szétesni (Portland...). Ha már Portland, akkor én nagyon örülnék, ha Lillard köré megfelelő csapatot építenének, esetleg ő menne jobb helyre... Őszintén szólva, nekem viszont sokkal többet ad ez a local hero szerepkör, ez a tipikus régivágású faszagyerek stílus, mintsem az, amit mondjuk Twitter KD csinál. Lehetséges, hogy nem lesz gyűrűje, de nem állt be sehova. Lehet, hogy épp ezért bírom Reggie Millert is, mert 17-18 évet lehúzott Indianában, semmi közepén, gyakorlatilag a falusiak között, akiket végül döntőbe jutatott, de All-Time top3 legjobb páros ellen nem lehetett esélye... Szóval én is örülnék mondjuk egy Jokic - Doncic vagy Jokic - Lillard duónak, de lehet jobb ez így. Mitchell kapcsán nekem az a véleményem, hogy ő lenne a Jazz jövője, de ahhoz egy megfelelő csapat kell, mert így nem tudják kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Nem Tatum-szerű játékos, hogy kulcshelyzetben betlizik, inkább olyan, aki mellé megfelelő segédek kellenek és megoldja a szituációt. Lehetséges, ha Mitchell a Bostonban lett volna (Tatum helyett), akkor ez egy szorosabb finálét lett volna...

Ezek csak ilyen találgatások a részemről, mindenesetre kissé csalódott vagyok a szezon miatt, mert én sima Dallas wint vártam, esélyt sem adtam senkinek.  ;D  Komolyra fordítva, remélem izgalmas lesz a nyár NBA szempontból is, pár nap és draft, végre bekerül a ligába az a személy, akit elképzelni nem tudok, mire viheti (Chet Holmgren), elsősorban a testalkata miatt. Utoljára talán Doncic miatt vártam ennyire a draftot, mert Holmgrenben van lehetőség, de nehéz megmondani, mi történik akkor, ha izmokat pakolnak rá.


És akkor olyanokról még nem is beszélve, mint Shaedon Sharpe, akit hiába nem várnak top5-be, ha csak fele olyan látványosan játszik majd, mint idén, már öröm lesz nézni a meccseit. Mondjuk, ha tényleg Popovichékhoz kerül, akkor félek, mert még a végén komoly ember lesz és nem egy zsákoló- és egóbajnok, pedig néha jó nézni az ilyen nyers játékosokat. Vele kapcsolatban imádtam a leírást, amit a scoutok csináltak, hogy mi a gyengesége: "Focus, intensity and maturity remain mysteries"  Gyakorlatilag minden fontos tényező, ami miatt komoly játékos lehetsz a ligában.  ;D 

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum június 19, 2022, 01:28:25
Olyan szinten nem követem az egyetemi bajnokságot, hogy emiatt még a draftot sem szoktam figyelni (mivel nem ismerek ott soha egyetlen játékost sem). Viszont mindig szívesen megnézem az ilyen videókat, mert elképesztő látni, hogy évről évre milyen tehetségek kerülnek be az NBA-be.

Ennek a Chet Holmgren nevű srácnak – a magasságához képest – nagyon jó mozgása van. Láttunk már korábban is ilyen Shawn Bradley típusú, 210 feletti (vékony testalkatú) embereket a ligában, de neki valahogy sokkal koordináltabb a labdavezetése és a dobása is. Az természetes, hogy ilyen magassággal jól blokkol és jól szed lepattanókat a palánk alatt, viszont ami meglepő, hogy mennyire szép mozdulattal dobja a triplákat is. Ha ez a gyerek – ahogy te is írtad – magára pakolna még 10-15 kiló izmot... ki tudja, meddig viheti még.

Ami pedig ezt a Sharpe nevű emberkét illeti, hát... atletikusságban nem szenved hiányt. Csoda, hogy a zsákolásokkor nem veri be a fejét a gyűrűbe. Tudom, hogy ilyen összevágott videót mindenkiről lehet készíteni (és valószínűleg készítenek is), de ennek ellenére tényleg jól mozog a gyerek. A játékát nézve egy kicsit olyan magának való, "lázadó"-típusú, már-már túlságosan is laza srácnak tűnik, ami nem baj, bár az utóbbi években egyre több ilyen játékost látunk a ligában. Úgy látszik, hogy ez mostanában a trend.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum június 20, 2022, 17:22:31
NBA-draft: Az utolsó pillanatban is még változhat minden? (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nba-draft-az-utolso-pillanatban-is-meg-valtozhat-minden)

Nagy szorzókkal készülünk az idei játékosbörzére! Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/nba-draft-az-utolso-pillanatban-is-meg-valtozhat-minden)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: Admin Dátum június 28, 2022, 09:36:07
Idézetet írta: RedMunchen Dátum június 16, 2022, 22:27:0018 / gsw

Gratulálunk @RedMunchen

Nyereményed 3.000 forint Skrillen keresztül.
Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: SPF Előzetes Dátum július 05, 2022, 18:03:43
Szeretnél fogadni Kevin Durant csapatváltására? Megteheted! (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szeretnel-fogadni-kevin-durant-csapatvaltasara-megteheted)

A Twitter királya úgy érzi, ideje megint egy bajnokesélyeshez igazolni, ha már önerőből nem képes felépíteni egy végső győzelemre alkalmas csapatot.  Olvasd tovább (https://www.sportfogadas.org/elozetesek/szeretnel-fogadni-kevin-durant-csapatvaltasara-megteheted)

Cím: Re:NBA 2021/22
Írta: HT Dátum augusztus 26, 2022, 16:10:02
Idézetet írta: Pozzato Dátum június 17, 2022, 21:03:30Komolyra fordítva, remélem izgalmas lesz a nyár NBA szempontból is, pár nap és draft, végre bekerül a ligába az a személy, akit elképzelni nem tudok, mire viheti (Chet Holmgren), elsősorban a testalkata miatt. Utoljára talán Doncic miatt vártam ennyire a draftot, mert Holmgrenben van lehetőség, de nehéz megmondani, mi történik akkor, ha izmokat pakolnak rá.




Sajnos úgy tűnik, hogy egy évet még várnunk kell, amíg kiderül, hogy mire viheti Holmgren a ligában, ugyanis olyan szinten megsérült a lábán, hogy az egész 22/23-as szezont ki kell hagynia. Ez azért is nagyon sajnálatos, mert az elmúlt hetekben a különböző nyári ligákban nagyon jól játszott (átlag 17 pont, 9,5 lepattanó, 41,7%-os triplamutató!). Nem véletlenül kelt el a 2. helyen a drafton. Ráadásul a gyengécske OKC-ben valószínűleg már idén is kapott volna elég sok játéklehetőséget. Mindenesetre most lesz egy éve, hogy egy kis izmot is pakoljon fel magára. És csak reménykedni lehet, hogy nem törik meg emiatt a sérülés és kihagyás miatt a karrierje.