Mai naptól a hendikepek világába is betekintést nyerhettek a főoldalon. Flat versenyekről van szó, és mivel a téli szezon dübörög éppen, ezért all-weather, vagyis szintetikus felületen futnak a lovak. A helyszín ezúttal Wolverhampton.

Wolverhampton 14:50 CET

Class 6-os, 7 furlongos hendikep, 46-60-as erősségű lovaknak.

Forma (tréner, zsoké, lovak)

Az alacsony kategóriának köszönhetően gyengébbek a teljesítmények. Ezen a pályán a legeredményesebb tréner Kevin Frost (Royal Roman), de ő mostanában nincs formában. Bryan Smart-nak (Smalljohn) és Jo Hughes (Caledonia Laird) viszont volt nyerője. Zsokéknál Martin Harley-t (Eastern Dragon) lehet kiemelni. Elég jó a mérlege az elmúlt két hétben is (2/8) és Wolverhampton-ban is ő a legjobb. Ami a lovakat illeti, Caledonia Laird nyert C&D versenyen 8 napja, ezzel egyből favorit is lett. Hawk Moth ugyan csak az 5. lett, de egy szoros futamon, mindössze 2 hosszra a nyerőtől.

Elemzés és tippek

A nyerő lovak nálam a büntetések miatt többnyire háttérbe szorulnak, ritkán lesznek jó értékek, és ez most sincs másképpen. Caledonia Laird amúgy sem magaslik ki, mint általában ezek a C&D győztes lovak, így a kérdés az volt, hogy ki, vagy kik kaphatják el. Smalljohn már 10 éves, egy ideje nem nyert, de fiatalabb korában tudta, hogyan kell elsőként célba érni, nyolcszoros C&D nyerő, és a favoritot leszámítva, a többiek sem szállították az utóbbi negyedévben a sikereket. Trénere és zsokéja is jó formában vannak, ráadásul két font könnyítést is kapott, amivel elérte az eddigi legalacsonyabb értékelését a hendikepes pályafutása során, szóval ennél jobb alkalmat nem igazán kaphatott volna. Nem lesz egyedül, mellé Hawk Moth-ot rakom. Nem a legjobb a rajtrácson elfoglalt helye, és trénerének sincsenek túl jó eredményei itt, de a forma mellette szól, és szintén nyert már kétszer is ezen a távon és helyszínen. Tippek: Small John – 1 EW (5,00 Bet365) + Hawk Moth – 1 EW (4,50 Bet365).

Wolverhampton-racecourse-002

Wolverhampton. Fotó: Derek Harper/Wikipédia

Wolverhampton 16:30 CET 

Class 6-os, 1 mérföld 4 furlongos hendikep, 46-60 erősségű lovaknak.

Forma (tréner, zsoké, lovak)

David Evans (Smugglers Lane) mindenképp figyelmet érdemel. Hat nyerője is volt az utóbbi két hétben (27%) és ezen a pályán is egész jó az eredményessége. Tony Carroll-nak (Innoko) tegnap megint volt két nyerője, ő sem panaszkodhat, hogy ne lenne formában. Zsokéknál az előző futamon is induló William Carson (Innoko) a legjobb, négy nyerővel és 19%-os győzelmi aránnyal. Astra Hall-t láthattuk pár nappal ezelőtt, magas oddson lett 2. Star Ascending szintén második volt Southwell-ben. Van egy nyerő is a mezőnyben, Whisky Marmalade 1 hónapja ¾ hosszal nyert itt. 

Elemzés és tippek

Joe Fanning önmagához mérten gyengébben szerepel, de most Star Ascending hátán elég jó esélyt kap a javításra. Van potenciál a lóban, még csak négyéves, nyert már nyáron hendikepet is, és utóbbi két versenye elég bíztató volt a két második helyével. Főleg az utóbbi, ahol csak a nagy favorit tudta megelőzni, a mezőny többi tagját viszont csúnyán elverték. Innoko trénere és zsokéja is a legjobb formáját mutatja, a ló egy font könnyítést kapott, jó vételnek érzem ezen a magas oddson. Tippek: Star Ascending – 1 EW (5,50 Sportingbet) + Innoko 1 EW (10,00 Bet365).

Duplázd meg nyereményed akár 100$ értékig

A Stake.com-on a legrangosabb európai focira fogadva megkétszerezheted nyereményed.

Stake regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Neale Cousland/Shutterstock.com