Amennyiben Fucsovics Mártonnak a Denis Shapovalov elleni mérkőzésére néhány hete került volna sor, akkor valószínű, hogy a magyar játékosnak sokkal nehezebb dolga lett volna. A helyzetkép viszont változott azóta még akkor is, ha a kanadai játékos maradt a bukmékerek esélyese.

Míg Fucsovics (ATP 36.) semmi jelentőset nem mutatott Ausztráliában, Shapovalov (ATP 14.) ATP Kupát nyert hazájának színeiben és az Australian Open elődöntőjébe is eljutott, ahol a végül bajnoki címet megszerző Rafael Nadalt öt játszmára kényszerítette. Az az elveszített meccs viszont nagyon fájhatott a kanadai srácnak, mivel azóta nem úgy teljesít mint előtte tette. Denis Rotterdamban már az első mérkőzésén, Dohában pedig a másodikon búcsúzott. Ezzel szemben, Marci az ausztrál idénykezdést követően bemelegedni látszik, mivel Rotterdamban és Dohában is negyeddöntőzött. A holland tornán a számára legyőzhetetlennek tűnő Andrey Rublev verte ismét, Katarban pedig három játszmára tudta kényszeríteni a torna utólagos döntősét, Nikoloz Basilashvilit.

Az utóbbi hetek alapján a helyzetkép biztató és még akkor is, ha a bukmékerek oddsai szerint Denis jóval esélyesebb a továbbjutásra, a magyar játékos okozhat kellemes meglepetést. Egy másik önbizalomnövelő részlet az, hogy az egyetlen egymás elleni mérkőzésüket hasonló kemény borításon játszották a 2020-as Australian Openen és azt Marci 3-1-es szettarányban nyerte.

február 22., kedd

Tipp: Szett hendikeppel Fucsovics, Marton +1.5 @ 1.62

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.22., 07:09.