Pályafutásának legjobb idényén halad át Yannick Hanfmann és ezt nem csak a salakon, hanem gyepen is érezteti ellenfeleivel.

Yannick Hanfmann 003
Yannick Hanfmann a címvédő Stefanos Tsitsipast 6-4, 3-6, 6-2-es végeredménnyel búcsúztatta a nyolcaddöntőben. (Fotó: Matchfotos.de / Shutterstock.com)

Szintet lépett idén a harmincegy éves német játékos és nem elégedett meg azzal, hogy májusban betört a top100-ban, hanem júniusban már a top50-es mezőny tagja lett. A jelenleg 48. helyen állomásozó Yannick salakon volt a legszorgalmasabb, a római Mastersen a selejtezőkből a negyeddöntőig jutott. Bár a füves borításra való áttérése már a második meccsén véget is ért Halléban, ezen a héten a címvédő Stefanos Tsitsipast és a visszavonuló Feliciano Lopezt is legyőzve, az elődöntőbe jutott. Hanfmann két döntőt ért el mostanáig, de úgy a Gstaad-i, mint a Kitzbühel-i salakon alulmaradt 2017-ben, illetve 2020-ban.

A harmadik döntőjéért Adrian Mannarinóval (ATP 43.) mérkőzik meg a Wimbledon rajtja előtt pár nappal. A harmincöt éves francia teniszező első ATP bajnoki címét gyepen szerezte 'S-Hertogenboschban 2019-ben, idei füvesidénye pedig két negyeddöntővel kezdődött. Menetelései során le tudta győzni Daniil Medvedevet és Taylor Fritzet is, Mallorcában mégis három szettet kellett izzadjon nyitómeccsén Guido Pella ellen. Az utolsó nyolc között már két játszmában nyert Corentin Moutet ellen és az oddsok enyhén esélyesebbnek mutatják a döntőbe jutásra, de meglehet, hogy újabb döntőszettes mérkőzés után sikerül ez neki.

június 30., péntek

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.25

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 30. 5:2 UTC.