Az utóbbi félév legfolytonosabb játékosa, Anett Kontaveit legértékesebb tornagyőzelmét szerezheti meg Katarban amennyiben legyőzi a döntőben Iga Swiateket.

Anett Kontaveit (Fotó: Maksim Konstantinov/shutterstock.com)

Anett (WTA 7.) a tavalyi év augusztusában kapcsolt rá és a szezon végéig négy tornát nyert meg. Kemény pályás győzelemsorozata megszakadt Ausztráliában, de Szentpéterváron ismét elkapta a fonalat, bajnok lett és Dohában most csak egy lépésre van a pályafutásának első WTA1000-es sikerétől. Az észtországi játékos szinte hibamentes volt a héten Katarban, egyedül a nyolcaddöntőben, Elise Mertens ellen veszített játszmát. Kontaveit az elődöntőben az utóbbi időben legyőzhetetlennek tűnő Jelena Ostapenkot 6-1, 6-4-re verte. Döntős ellenfele Iga Swiatek (WTA 8.) lesz, akit kétszer vert, utána pedig kétszer kikapott tőle.

A lengyel játékos roppant jól rajtolt idén, elődöntőt játszott Adelaideben, majd a rangos Australian Openen is. Dohában ő is csak egyszer kényszerült döntő játszmára, neki az első meccsén Viktorija Golubic okozott nagyobb gondokat. Ezt követően viszont célegyenesen száguldott előre, az elődöntőben Maria Sakkarit 6-4, 6-3-ra verte. Bár Iga elveszítette első két mérkőzését Kontaveit ellen, a tavaly egyenlítette a mérleget a Roland Garroson és a US Openen megnyert meccseivel. A négy összecsapásukból három zajlott kemény borításon és ebben a statisztikában Kontaveit 2-1-re vezet. Mivel pár napja nyert Szentpéterváron és Dohában még Ostapenkot is verte, Anett esélyesebbnek vélhető, de Swiatek idei Australian Open-elődöntője eléggé ellensúlyozza ezt az elgondolást.

február 26., szombat

Tipp: Összesített szettek 3 szett  2.37

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.25., 21:48.