Aki az idei női teniszidényben még akart egy nagy meglepetést, az megkapta a Fort Worthban zajló vb elődöntőjében, ahol Aryna Sabalenka kiejtette az idény legjobb játékosát, a világelső Iga Swiateket.

Aryna Sabalenka (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Ennek a bravúrnak az értéke felérhetne egy rangos bajnoki cím megszerzésével is, de ebben az esetben "csak" egy döntős helyet jelent, ahol Sabalenka (WTA 7.) a szintén kitűnő formában lévő Caroline Garciával (WTA 6.) fog összecsapni. A francia játékos is papírformát borított az utolsó négy között, ugyanis a csoportkörön hibátlanul túljutó Maria Sakkarit búcsúztatta. Érdekes módon, Arynát épp Sakkari verte és Carolinet pedig Swiatek győzte le az alapszakaszban, így mondhatni lehet, hogy körbe verték egymást a texasi eseményen, de a kieső szakaszban szerzett sikerek voltak a fontosabbak. Míg Garcia sima 6-3, 6-2-es győzelemmel jutott a fináléba, a fehérorosz ellenfele egy roppant fordulatos 6-2, 2-6, 6-1-es harcot vívott.

A világelsőt kiejteni nagyobb visszhangot okozott, de Garcia volt idén az eredményesebb játékos. Aryna egy bajnoki címet sem tudott bezsebelni 2022-ben, Caroline viszont mindegyik típusú borításon szerzett egyet. Kezdte Bad Homburgban gyepen, folytatta salakon Varsóban, majd végül Cincinnatiben kemény borításon tetőzte ezeket egy 1000-es kategóriájú sikerrel. Bár az egymás elleni mérlegük 2-2, ez a részletkép is inkább a francia játékosnak kedvezőbb, mivel ő nyerte az utóbbi két mérkőzésüket. Mind a négy meccsük kemény borításon zajlott és ezekből három, beleértve az idei Cincinnatiben zajlott összecsapásukat is, három játszmát igényelt. A bukmékerek oddsai Sabalenkát mutatják esélyesebbnek, de az összkép inkább egy francia sikert sugall.

november 08., kedd

Tipp Mérkőzés nyertese Garcia, Caroline @ 2.02

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.11.07., 07:25.