A múlt héten San Diegóban, Magdalena Frech és Camila Osorio három szettes harcot vívtak egymással, melyet a kolumbiai játékos nyert végül meg.

Magdalena Frech 004
Magdalena Frech harmincegy meccset nyert mostanáig 2023-ban, Osorio pedig huszonhatot. (Fotó: Victor Velter/Shutterstock.com)

Egyszer győzött főtáblán az őszi kemény pályás idényben a huszonöt éves Frech és még így is jobban helyezett (WTA 67.) ellenfelénél (WTA 75.). A huszonöt éves lengyel játékos évi kemény pályás mérlege sem a legkiemelkedőbb, ugyanis tizenöt meccset nyert és tizennyolcat elveszített. A legutóbbi vereségét éppen a huszonegy éves Osoriótól szenvedte el és ezzel a bukásával már 0-2-öt mutat az egymás elleni mérlegük, ugyanis a tavaly Monterreyben is a kolumbiai játékos bizonyult jobbnak. A helyzetkép az elmúlt napokban nem változott, ezért Camila ismét az esélyesebb bár ő sem tündökölt idén. A lengyel játékos elleni győzelme az egyetlen főtáblás sikere a kemény borításra való visszaváltása óta.

Osorio csak nyolc meccset nyert idén kemény borításon

Kevesebb meccset nyert idén ezen a típusú játékfelületen Frechnél, de a 8/8-as összmérlege kiegyensúlyozottabb. Megtévesztő lehet az, hogy a San Diegóban zajlott összecsapásukon úgy az első, mint a második adogatásával is gyengébben teljesített Frechnél, mégis a meccset 6-3, 1-6, 6-4-re nyerte. Nem kevesebb, mint hétszer veszítette el mindkét játékos az adogatójátékát. Nem mondható feltétlenül, hogy Osorio jobb formában lenne ellenfelénél, viszont még a ranglistás helyezéseik ellenére is, ő ért el nagyobb sikereket a pályafutása során. Camila 2019-ben junior US Open bajnok volt, 2021-ben pedig WTA bajnoki címet szerzett Bogotában. Talán ezekkel a sikereivel felépített tapasztalatfölénye segíthet a harmadik Frech elleni győzelmét is megszereznie.

szeptember 18., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Osorio, Camila -1.5 @ 1.95

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 18. 5:38 UTC.