Emma Raducanu a múlt hétvégén játszotta első profi mérkőzéseit a lassú borításon a Billie Jean King Kupában, ezen a héten pedig először fog részt venni WTA-tornán a szemcsés játékfelületen.

Emma Raducanu (Fotó: Melinda Nagy/Shutterstock.com)

A tizenkilenc éves US Open-bajnok (WTA 12.) idénykezdése nem a tervezettre sikerült mivel sérülések hosszú sorával küszködött és annak ellenére, hogy Ausztráliában verte a 2017-es amerikai Grand Slam győztesét, Sloane Stephens-t, 2022-ben még nem sikerült két meccset egymás után nyernie. A salakra pár nappal ezelőtt Prágában váltott a brit válogatott színeiben és miután megnyerte első meccsét Tereza Martincova ellen, a másodikon egy újabb fizikai probléma gátolta abban, hogy a legjobbját nyújtsa Marketa Vondrousova ellen és két szettben kapott ki a 2019-es Roland Garros döntősétől. A prágai sérülése megkérdőjelezte részvételét a Stuttgart-i eseményen, de a brit lány mégis indulni fog.

Bemutatkozása alkalmával, Emma, a selejtezőből feljutó Storm Sanders (WTA 197.) ellen fog pályára lépni, akit a tavaly júniusban két játszmában győzött le a Nottingham-i ITF-torna gyepén az eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásukon. A huszonhét éves ausztrál játékos, mint ahogyan az várható, inkább a kemény borításon szokta a legjobbját hozni, de a tavaly a pályafutásának legjobb salakos idényében volt része amely során tizenegy meccset nyert és ötöt veszített. Az ideit is jól kezdte, hiszen a Stuttgart-i selejtezőket szettvesztesség nélkül oldotta meg és külön kiemelendő, hogy a második meccsén a hazai Tamara Korpatsch ellen borította a papírformát. Ez viszont nem változtat azon a tényen, hogy Emma akkor is esélyesebb marad ha nem teljesen felépült.

április 20., szerda

Tipp Játék hendikeppel Raducanu, Emma -1.5 @ 1.81

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.04.20., 07:15.