Hatalmas port kavart a huszonkét éves Alejandro Davidovich Fokina győzelme Novak Djokovic ellen, de a folytatás még nehezebb kihívást jelenthet a spanyol játékos számára mint a világelső legyőzése.

Alejandro Davidovich Fokina (Fotó: Celso Pupo / Shutterstock.com)

A 2017-es junior Wimbledon-bajnok nem érkezhetett nagy önbizalommal az első salakos Masters-tornára, ugyanis egy hónapja már annak, hogy nem tudott meccset nyerni. Amúgy sem volt eddig valami eredményes éve, mivel a dohai tornán és most Monte-Carloban sikerült csak két egymás utáni fordulókat kipipálnia. Alejandro (ATP 46.) először Marcos Giront ejtette ki két játszmában, majd következett a hússzoros Grand Slam-bajnok szerb játékos elleni bravúrja, amelyet egy 6-1-re megnyert döntő szettel hajtott végre. Ehhez a nem mindennapi teljesítményhez közel három óra játékidőre volt szüksége. A következő ellenfele az utolsó tizenhat között a rutinos ranglistaszomszédja, David Goffin (ATP 47.) lesz.

A harmincegy éves belga játékos a salakos idény érkeztével sikerült kimászni a régóta tartó hullámvölgyből és megnyerte a Marrakesh-i 250-es kategóriájú tornát. A két Monte-Carlói kipipált fordulójával, immár hét egymás után megnyert meccsnél tart és a papírforma szerint, ő a nyolcaddöntő favoritja. Bár ebben a helyzetképben valószínű, hogy nincs sok jelentősége, de az eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzésükön David két sima játszmában legyőzte spanyol ellenfelét 2019-ben gyepen. A belga játékos Monte-Carloban szettvesztesség nélkül halad előre, először Jiri Leheckát, majd Daniel Evans-t búcsúztatta. Amennyiben a múlt heti és az e heti menetelései nem fárasztották el túl nagyon, Goffin a világelső legyőzőjét is kiejtheti a versenyből, még akkor is ha a spanyol csak a 2015-ös idényben veszített több meccset salakon, mint amennyit nyert. Mégis, Fokina keményebb próbát jelenthet számára mint bármelyik ellenfele a Marrakesh-i vagy az eddigi Monte-Carlo-i menetelése során jelentett.

Tipp Szett hendikeppel Davidovich Fokina, Alejandro +1.5 @ 1.45

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az odds az Unibet fogadóirodától származik és a következő időpontban volt érvényes: 2022.04.14., 07:40.