Az őszi kemény pályás idényrészben, Matteo Arnaldi a legjobb Grand Slam-eredményét érte el New Yorkban és a kínai tornán olyan játékost vert, aki az Australian Openen az utolsó tizenhat között volt.

Matteo Arnaldi 003
Matteo Arnaldi februárban Tenerifében nyerte eddigi egyetlen kemény pályás Challenger bajnoki címét. (Fotó: damanius/Shutterstock.com)

Vajon a huszonkét éves olasz játékos (ATP 48.) átszakosodásának jeleit látjuk, mivel mostanáig salakon voltak kiemelkedőbbek az eredményei. Például, az idei madridi Mastersen a kétszeres Roland Garros-döntős Casper Ruudot is verte. Négy Challenger bajnoki címmel büszkélkedhetik, ezekből hármat a szemcsés borításon nyert. Emiatt, nem meglepő, hogy a Wimbledon után még a lassú borításon játszott egy darabig és Umagban az elődöntőig menetelt. Az viszont, ahogyan a US Open "hard"-ján szerepelt, már váratlanul érhetett sok rajongót. Matteo, többek között a 2021-es Indian Wells-i bajnokot, Camerot Norriet verve, a negyedik fordulóig jutott a rangos amerikai eseményen, ahol Carlos Alcaraztól kapott ki. Pekingben folytatódni látszik a jó periódusa, mivel a selejtezőből a főtáblára kerülve, az idei Australian Openen nyolcaddöntőt játszó J.J. Wolfot 6-2, 6-2-re verte 22 győztest ütve és kilenc ki nem kényszerített hibát gyűjtve eközben.

Esélytelenebb egy salakspecialista ellen?

Arnaldi menetelését egy olyan huszonhét éves chilei játékos állítaná meg, aki 2023-ban csak tíz meccset nyert kemény borításon. Nicolas Jarry (ATP 28.) négy évvel ezelőtt nyerte első ATP bajnoki címét a Bastad-i salakon, idén még két tornagyőzelmet gyűjtött be Santiagóban és Genfben ugyancsak a szemcsés borításon. Az őszi kemény borítású idényrészben Los Cabosban, a US Openen és a Davis Kupában nyert két egymás utáni meccset, de nagy bravúrral kezdett Pekingben, ugyanis két sima szettben (6-4, 6-4) búcsúztatta az augusztus elejétől formáját nem találó Stefanos Tsitsipast. Nicolas 28 győztest ütött és tizenkétszer hibázott kényszerítetlenül. Valószínűleg, az élvonalú görög játékos elleni győzelme nagy hatással lehetett a bukmékerekre, mivel oddsaik esélyesebbnek mutatják a továbbjutásra, azonban mi Arnalditól acélos ellenállást várunk el.

Részletek Arnaldinak a Norrie elleni US Open-győzelméből

szeptember 30., szombat

Tipp Játék hendikeppel Arnaldi, Matteo +1.5 @ 1.87

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 29. 15:49 UTC.