Nicolas Jarry az első három Juan Pablo Varillas-al játszott mérkőzését megnyerte, azonban a következő hármat elbukta. A múlt héten Rióban játszott elődöntője segíthet a hazai játékosnak visszabillenteni a mérleget.

Nicolas Jarry 003
Nicolas Jarry ATP bajnoki címmel is rendelkezik, amit a Bastadban nyert 2019-ben. (Fotó: Celso Pupo/Shutterstock.com)

Az ATP500-as kategóriájú brazil tornán, Jarrynak sikerült még Carlos Alcarazt is megszorongatnia, de végül a spanyol volt világelső szetthátrányból fordítani tudott. A chilei teniszező (ATP 87.) a selejtezős győzelmeivel együtt, öt szettvesztesség nélküli meccset nyert egymás után Rióban mielőtt búcsúzott. Hasonló menetelést kapott el perui ellenfele is nemrég az ugyancsak 500-as rangsorolású salakos tornán Buenos Airesben. Varillas (ATP 77.) a selejtezőkből indulva, öt meccset nyert játszmavesztesség nélkül (többek között Dominic Thiemet és Lorenzo Musettit is verve), mielőtt az elődöntőben Cameron Norrie ejtette őt ki a versenyből.

Juan Pablo esetében is egy igazi salakspecialistáról beszélünk, aki Jarryhoz hasonlóan, számos Challenger bajnoki címet szerzett a lassú borításon, azonban míg Nicolasnak van egy ATP-tornagyőzelme is (Bastad 2019), neki még nem sikerült bizonyítania a magasabb szinten. Varillas 2021-ben ugyanitt Santiagoban Chalenger-sikert ünnepelt, így kellemes emlékei lehetnek vetélytársa otthonából, azonban annak ellenére, hogy nyerte utóbbi három meccsüket, Jarry az oddsok általi esélyesebb játékos. A múlt héten Rióban a Hugo Gaston elleni győzelme után, két hosszabbítást igénylő szettben kapott ki Sebastian Baeztől, de ez egyáltalán nem jelent visszalépést. Az eddigi hat mérkőzésükből csak kettő volt két szettes és a jelenlegi formájukra való tekintettel, ezúttal is döntő felvonás választhatja el őket.

február 28., kedd

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.30

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 28. 6:36 UTC.