A világranglista 137. játékosa, Jiri Lehecka a selejtezőből indulva az utolsó négy közé jutott, ahol Stefanos Tsitsipas-l mérheti össze tudását.

Rotterdam Ahoy, a rotterdámi ATP-torna helyszíne (Fotó: kivnl/shutterstock.com)

Tomas Berdych visszavonulása óta a cseheknek nincsen élvonalú játékosuk, viszont a húsz éves srác megpróbál majd ezen a helyzetképen változtatni. Jiri a tavaly salakon nyerte első két Challenger bajnoki címét, idén pedig a kemény borításon folytatja a figyelemreméltó szerepléseit. Az Australian Openen a selejtezőkből feljutott a főtáblára, ahol Grigor Dimitrovtól sikerült egy szettet elvennie, ami már mond valamit képességeiről még akkor is ha bolgár nincsen éppen csúcsformában. Rotterdamban is a selejtezőből indult, majd a főtáblán Denis Shapovalovot, Botic Van De Zandschulpot és Lorenzo Musettit is verte. Az utóbbi két játékost három játszmában búcsúztatta és már a hatodik meccsére készülhet a holland tornán. Megjegyzendő, hogy 1995 óta nem volt ennyire alacsonyan rangsorolt elődöntős Rotterdamban. Ha arra gondolunk, hogy akkor egy Omar Camporese nevű teniszező 225. helyen állva mutatta be ezt a bravúrt, akkor a cseh ifjú teljesítménye nem is tűnhet olyan rendkívülinek, de valószínűleg, hogy manapság ez nehezebben végrehajtható mint akkor volt.

Tsitsipas (ATP 4.) önbizalmán eléggé nagy rést üthetett az Australian Openen elveszített elődöntője, amelyet, nagy riválisa, Daniil Medvedev kezeitől szenvedte el, de a holland torna előrehaladtával egyre jobbak lettek szereplései. Míg az első meccsén Alejandro Davidovich Fokina ellen döntő játszmát kényszerült játszania, Ilya Iavashkát és Alex De Minaurt különösebb gondok nélkül két-két szettben verte. Stefanos a fedett kemény borításon a legeredményesebb, az eddigi nyolc tornagyőzelméből ötöt hasonló játékfelületeken szerzett. Bár lehetséges, hogy a görög játékos motivációja még nincs ismét teljesen a csúcson, de akkor is ezt a meccset nyernie kéne.

február 12., szombat

Tipp: Fogadás szettre 2-0 @ 1.47

Fogadj az elődöntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.11., 20:45.