Bár a svédek győzelmével a pótselejtezős hely már nem elérhető a magyar válogatott számára, így is fontosnak bizonyul a finnek elleni mérkőzés, hisz 21 ponttal zárni egy selejtezős csoportot nem kis teljesítmény. Kedden, tehát újra EB selejtezők következnek, s még van 1-2 izgalmas mérkőzés, ami érdemes követni. Ezen kívül számos esemény lesz a héten, hisz hétvégén folytatódnak a küzdelmek az európai bajnokságokban, s eközben újabb fordulót rendeznek a férfi kézilabda BL-ben, illetve a női Euroliga is kezdetét veszi. Jönnek a Rögbi VB elődöntői, ahol remek csatákat fognak vívni, s végén, s nem utolsó sorban, ezen a héten újra lesz Forma1, illetve MotoGP.

Futball:

EURO2012 Selejtezők:

Az utolsó forduló következik a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőjén, s számos izgalmas mérkőzést tekinthetünk meg kedden. Például az A. csoportban Belgium és Törökország hatalmas csatát vív a második pozícióért, előbbiek feladata pedig nehezebb, hisz a német Nationalelf ellen kell megszerezniük a győzelmet. Hatalmas csata várható Párizsban is, ahol a franciák Bosznia ellen küzdenek direkt mérkőzésen a csoportgyőzelemért. A svédek ha legyőzik a hollandokat akkor legjobb csoportmásodikként automatikusan kijutnak a jövő évi EB-re, így számukra nagyon fontos ez a mérkőzés.

A legnagyobb harc a H. csoportban zajlik, ahol három csapat küzd a kijutásért, illetve a pótselejtezős helyért. Ezen csapatok: Portugália, Norvégia és Dánia.

OTPBank Liga:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Ferencváros. Nos, jelenleg ez a klub nem mondhatja, hogy a legjobb teljesítményét nyújtja a magyar focibajnokság első ligájában, hisz 11 mérkőzés után csak 1 győzelmet aratott, s jelenleg az utolsó előtti helyen áll. Ideje lenne felébredni, s helyre hozni a dolgokat. Ez megtörténhet vasárnap a Pápa ellen, vagy mégsem?

Nem lehetnek büszkék az örök rivális újpestiek sem, hisz ők csak három ponttal gyűjtöttek többet, viszont egy nagyszerű alkalom lesz szombaton újabb győzelmet szerezni az egykor BL-ben szereplő Zalaegerszeg ellen, aki a lehetséges 33 pontból mindössze 3-at gyűjtött eddig.

Komolyra fordítva a szót, a forduló rangadója a tabella élén álló Debrecen, és a második helyen pozíciónált Győr csatája lesz.

Európai topligák:

Hétvégén folytatódik a harc Európa legrangosabb bajnokságaiban. Az angolok egyből egy remek rangadóval indítanak, hisz az Anfield Road-on a Liverpool a tabella élén álló Manchestert fogadja. Ennél egyszerűbb feladata lesz a másik manchesteri gárdának, a Citynek, aki hazai pályán fogadja az Aston Villát. Az Arsenal hazai pályán javíthat az eddigi teljesítményén a Sunderland ellen. Tudni kell, hogy jelenleg az ágyúsok a 15-dik helyen stagnálnak, ami hatalmas meglepetés egy hasonló csapattól.

Öt mérkőzés után mindössze csak 1 győzelme van a tavalyi bajnok Milannak, s szombaton a Palermo ellen akarnak javítani a helyzeten Allegri játékosai. Viszont a forduló fénypontja a vasárnapi római rangadó lesz, amelyen a Lazio fogadja a farkasokat (AS Roma).

A Levante sorozatban már a negyedik bajnoki győzelménél tart, s a katalán Fc Barcelonával együtt vezetik a spanyol bajnokságot. Számukra egy fontos mérkőzés következik hazai pályán, hisz az ellenfél a negyedik helyen álló Malaga lesz. A Barcelona hazai környezetben nem hibázhat a Santander ellen, míg a Realnak is kötelező a győzelem az idén jól szereplő Betis ellen.

A Bundesligában a tabella második helyén álló Werder Bremen a tavalyi bajnok Dortmundot fogadja, így egy remek mérkőzéssel indul pénteken a forduló. A tabellát vezető Bayern, hazai pályán fogadja a fővárosi Herthát, míg a forduló Kölnben zárul ahol a hazaiak a Hannovert fogadják.

 

Tenisz:

Egy újabb Masters tornát rendeznek ezen a héten, Shanghaiban, ahol szerepelni fog a spanyol Rafa Nadal, de ott lesz Andy Murray, illetve Ferrer is.

Mindeközben a lányok két torna közt választhatnak: Linz vagy Osaka.

 

Kosárlabda:

A héten megkezdődik a női Euroliga, melyben új magyar csapat fog szerepelni, hisz a Pécs helyet most a Győr került be az európai topligába. A győriek első ellenfele csütörtökön a Ros Caseres Valencia lesz, míg a soproni lányok a francia Tarbest fogadják vendégül.

 

Rögbi VB 2011:

Szombaton, illetve vasárnap rendezik az idei Rögbi VB elődöntőit. Első napon Wales az angolokat búcsúztató Franciaország ellen fog pályára lépni, míg vasárnap a házigazda Új-Zéland a szomszéd Ausztrália ellen fog megküzdeni a döntőbe jutásért.

 

Kézilabda:

Újabb forduló következik a férfi és a női kézilabda BL-ben. A Veszprém szombaton lép pályára a Ciudad Real ellen, idegenben, míg a szeged ugyancsak spanyol csapat ellen játszanak. Az ellenfél az Ademar lesz.

 

Forma1:

Sebastian Vettel a világbajnok! Amint a múlt heti előzetesben írtam, a német pilóta megszerezte második vb győzelmét. A küzdelem viszont nem fejeződött be, hisz a hétvégén egy újabb futam következik, ezúttal Koreában, s a második helyért a Japánban győzelmet arató Button, a második helyen befutó Fernando Alonso, illetve az ausztrál Mark Webber küzd, de nem szabad kihagyni az brit Lewis Hamiltont sem a csatából. Így tehát egy újabb érdekes versenyt láthatunk hétvégén.

 

MotoGP:

Három futammal a vége előtt, az ausztrál Casey Stoner 40 ponttal vezeti a világranglistát a spanyol Jorge Lorenzoval szemben, s következik a ranglista élén álló hazai futama, az Ausztrál Nagydíj. Hatalmas a csata a harmadik helyért is, hisz Pedrosa hátránya mindössze egy pont az olasz Doviziosoval szemben.

Érdemes lesz követni a Moto2-es futamot is, ahol a spanyol Marc Marquez és a német Stefan Bradl küzd a bajnoki címért, s előbbi előnye mindössze 1 pont. Így tehát a motorkerékpár szerelmeseinek is egy izgalmas hétvége következik.

 

Sok zöld fogadást kívánunk!