Az online sportfogadás irodák általában próbálják a lehető legtöbb be-, illetve kifizetési lehetőséget biztosítani játékosaik számára, hogy a szolgáltatás igénybevétele ne ütközzön nehézségekbe.

Az online sportfogadáshoz és kaszinózáshoz 2023 júliusig nagyon sokan a bankkártyájukat használták be- és kifizetésre, mert ez a legegyszerűbb módja volt a feltöltésnek és kifizetésnek. Bankkártyája manapság szinte mindenkinek van, és sokan megszokták, hogy azzal a kártyával lehet intézni a bevásárlástól kezdve a számlák fizetéséig a legtöbb pénzügyi tranzakciót.

Ennek a kényelemnek próbáltak valakik (ezt mindenki eldöntheti, hogy szerinte kik állnak a döntés hátterében) keresztbe tenni és rendelettel tiltani a bankkártyás tranzakciókat külföldi szerencsejáték szolgáltatók fele. Ez akár logikus döntésnek is tűnhet, ha nyitott szerencsejáték piac lenne Magyarországon, de ez sajnos hiányzik.

Korábban is próbálkoztak még internetes blokkolással, 2014-ben. Az is jól sikerült, tehát ez is tökéletes megoldásnak tűnik. A továbbiakban elmagyarázzuk, hogyan kerüld ki a mostani fizetési problémákat. Elvégre a saját pénzeddel játszol.

A nem működő fizetési lehetőségek

Elméletileg a tiltás bankkártyával és utalással végzett tranzakciókra is kiterjed(het), de gyakorlatilag csak a bankkártyás tranzakciók utasítódnak vissza (utalás tiltásáról még nem kaptunk visszajelzést). Az utalásokhoz közzétettek egy listát a tiltott bankszámlaszámokkal, és bár valószínűnek tartottuk, hogy nem is fog EU-ban bejegyzett (Unibet, betfair, bet365) szerencsejáték szolgáltatók bankszámlája a listára kerülni, mivel pont az Unibet nyert pert a magyar állammal szemben, mely alapján tiltás nem rendelhető el EU-ban engedéllyel működő szolgáltatók ellen, tévedtünk. Elsőként a bet365 bankszámlaszáma került az említett listára. Ezzel szemben a bankkártyás tiltás általános, nem egy szolgáltató ellen irányul.

Tehát jelenleg bankkártyával végzett, szerencsejátékként kódolt tranzakciót a bankok vissza fogja utasítani, ha az külföldi szolgáltató fele irányul. A sima banki utalás továbbra is (még) működik.

Mi a megoldás a befizetésekre?

Egyszerű: közbe kell iktatni egy vagy több köztes szolgáltatót. Jelenleg az egyik legegyszerűbb megoldás, amely nem csak emiatt hasznos: az online pénztárca használata. Ezek közül a Skrill korábban is népszerű volt a fogadók körében, mert gyorsan lehet irodák között mozgatni vele pénzt. Pár óra alatt át lehet vinni az egyenleg egy részét egy másik irodához, ha jobb az ajánlat vagy a bónusz és mivel bankkártya is jár hozzá, a kifizetéshez azonnal hozzá lehet férni, amint az megérkezett a Skrill számlára.

Társa, a Neteller is nagyon hasonló, ugyanis egy cégcsoporthoz tartoznak már egy jó ideje.

A Skrillt és a Netellert az összes általunk ajánlott fogadóiroda elfogadja be- és kifizetésre.

Hasznos lehet még más fin-tech szolgáltatások igénybevétele is. Ilyenek a Revolut meg a Wise, illetve az AstroPay. Első kettő magyar felülettel elérhető, és szinte teljes banki szolgáltatásokat kínálnak teljesen online rendszerben. A harmadik csak részben elérhető magyarul, viszont használata egyáltalán nem bonyolult.

Óriási előnyük, hogy nem Magyarországon működnek. Revolutnál például saját IBAN számot is kapsz a számlád mellé és többféle fizikai vagy virtuális bankkártya közül választhatsz. Emellett támogatják a Google Pay (Wallet) és Apple Pay használatát is, így gyakorlatilag ha a telefonod nálad van, olyan, mintha a bankkártyád is a zsebedben lenne. Bemutatjuk azt is, hogyan cseréld le a bankod Revolutra.

A Revolut és Wise kártyákkal direkt módon befizethetsz az Unibethez és betfairhez is, sajnos a bet365 tranzakcióit jelenleg nem fogadják el, viszont utóbbinál tökéletes megoldás lehet az AstroPay (így töltsd fel a bet365 számlád AstroPay által), ami egyébként működik az Unibeten is.

Egy másik egyszerű megoldás a paysafecard használata. Bet365-re egy myPaysafe regisztráció után befizethetsz bárhol vásárolt Paysafacard kóddal. Ezeket a feltöltőkódokat online is megvásárolhatod, de akár az OMV-nél vagy a postán is tudsz venni ilyen kódot. A többi irodához ezzel direkt módon nem tudsz befizetni, de feltöltheted a paysafecardot Skrillre vagy Netellerre és onnan szabad az út bárhova.

Mi a helyzet a kifizetésekkel?

A bankok nem csak a kimenő, hanem a bejövő kártyás tranzakciókat is visszautasítják, így más megoldásra van szükség. A banki átutalás az egyik ilyen megoldás, de nem a leggyorsabb, és amennyiben a számlaszám tiltva van emiatt újabb gátakba ütközhetünk. Egy másik lehetőség a korábban már említett Skrill vagy Neteller használata, vagy akár a kifizetés AstroPayre.

Egy további lehetőség, amennyiben befizetésre működött, a Revolut vagy Wise kártyák használata. Itt annyit ajánlott tudni, hogy a Visa kártyáknál működik a legjobban a kifizetés, de ez a korábbi magyar bankok által kibocsájtott kártyákkal is ugyanígy működött.

A nyerő megoldás szerintünk

Mindenkinek ajánljuk a Skrill, az AstroPay és Revolut számlák megnyitását. Nem kell kezdetben fizikai kártyákat igényelni, a virtuálisokkal is nagyon jól lehet boldogulni. Mindhárom szolgáltató virtuális kártyája hozzáadható a telefonod fizetési rendszeréhez, legyen az Google vagy Apple rendszerű.

Mindhárom pénzügyi szolgáltató saját applikációkkal rendelkezik, és elég hasznos lehetőségeket kínálnak. A Skrill esetén a regisztráció után ajánljuk az app letöltését, a Revolut és az AstroPay meg kizárólag csak az applikációval használható, tehát azt mindenképp le kell tölteni a használathoz.

Skrill regisztráció Revolut letöltéseAstroPay letöltése

Ezzel a három szolgáltatóval nem csak a befizetések, hanem a kifizetések is gördülékenyen fognak működni. A kiutalt összeget telefonos fizetéssel is elköltheted, sőt, bizonyos bankautomatáknál érintéssel is felvehetsz készpénzt a Skrill vagy Revolut számládról, amig a valódi kártyád megérkezik. Nem utolsó sorban pedig könnyen mozgathatod az egyenleged, ha több irodánál játszol.

Sportfogadas.org

Fontos információ: általában amilyen befizetési módot választasz, ugyanoda igényelheted nyereményed (pl. bankkártyával fizetsz be, akkor bankkártyára kérheted a jutalmad). 

Tudtad?
Amennyiben nem sikerül nyereményed kiutalása pl. bankkártyára, akkor igényelheted az összeget bankszámlára.
A lényeg, hogy amennyiben megbízható, nemzetközileg elismert irodáknál fogadsz, akkor nyereményed mindig meg fogod kapni. Ajánlott fogadóirodák

Unibet befizetés és kifizetés

Unibetnél több kártyás fizetéseket kezelő szolgáltatót találsz, ezért első lépésként érdemes a bankkártyás fizetést megpróbálni, mert van, amelyik magyar kártya működik. Amennyiben nem sikerül a befizetés, akkor ha van Revolut, AstroPay vagy Wise számlád már, akkor ezekkel a kártyákkal be fogsz tudni fizetni egyenesen az Unibethez. 

Ha több irodánál is játszol az Unibeten kivül, akkor a Skrill vagy Neteller a legjobb megoldás szerintünk.

20.000 Ft üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Kérem a bónuszt
Befizetés        
Fizetési mód Díj Átfutási idő Min. Megjegyzés
Bankkártya/hitelkártya Ingyenes Azonnali 3.300 Ft Bizonyos magyar bankok kártyái működhetnek, érdemes megpróbálni.
Revolut
Revolut kártya/Wise kártya
Ingyenes Azonnali 3.300 Ft Forintos Wise kártya nem működik, de eurós igen.
Skrill Ingyenes Azonnali 4.000 Ft  
Neteller Ingyenes Azonnali 4.000 Ft  
AstroPay Ingyenes Azonnali 4.000 Ft  
Kifizetés        
Fizetési mód Díj Átfutási idő Min. Megjegyzés
Bankkártya  Ingyenes 1-3 nap 3.300 Ft  
Pénzfelvétel e-tárcával (Skrill/Neteller) Ingyenes 12 óra 4.050 Ft  
Banki utalás Ingyenes 2-3 nap 4.050 Ft  

Betfair befizetés és kifizetés

Itt sem érdemes magyar bankkártyával próbálkozni, de a Revolut és Wise kártyák működnek befizetésre (Wisenál az eurós biztosan). Tehát ha van ilyen kártyád és csak itt játszol, akkor gond nélkül be tudsz fizetni.

Az ajánlásunk itt is a Skrill és Neteller, és ezek segítségével az egyenleged is gyorsan tudod mozgatni több iroda között.

Fizess be 8.000 Ft-ot, és játssz 16.000 Ft-al

Kérem a bónuszt
Befizetés        
Fizetési mód Díj Átfutási idő Min. Megjegyzés
Bankkártya/Revolut kártya/Wise kártya Ingyenes Azonnali 1.900  Ft Forintos Wise kártya nem működik, de eurós igen.
Skrill/Neteller Ingyenes Azonnali 3.000 Ft 14.000 Ft
Kifizetés        
Fizetési mód Díj Átfutási idő Min. Megjegyzés
Bankkártya 1.5% 2-5 munkanap 1.500  Ft Visa kártya ajánlott (Revolut/Wise esetén)
Skrill/Neteller Ingyenes 24 órán belül 3.000 Ft  
Banki átutalás 5 euró 2-5 munkanap 3.000 Ft  

További hasznos információk

A Skrill és a Neteller is kínál valós és virtuális bankkártyát a számla mellé. Ezekkel azonnal hozzáférsz a számládon levő összeghez, anélkül, hogy magyarországi bankot érintenél. A virtuális kártyák ingyenesek, és működnek Google és Apple Pay-vel is. A valódi kártyák 10 euróba kerülnek évente.

Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed van a pénzügyi eszközökkel kapcsolatban, akkor írj a fórumon.