NetellerA Neteller egy népszerű internetes pénztárca az online fogadók körében bár Magyarországon még kevesen használják. Használatával be- és kifizetéseket végezhetsz a legtöbb online irodához, küldhetsz pénzt ismerőseidnek és online áruházakban is fizethetsz.

A Neteller az Optimal Payments angol cég tulajdona és 1999 óta foglalkoznak online fizetések kezelésével. Az angol FCA (Financial Conduct Authority) ellenőrzése alatt áll, így magas fokú biztonságot nyújt a felhasználóknak.

Több hasznos szolgáltatást is nyújtanak az egyszerű fizetések mellett, ilyen például a Net+ MasterCard kártya, mellyel egyből hozzáférsz a számládon levő pénzhez bármelyik bankautomatánál vagy üzletben. Egy másik hasznos szolgáltatás a virtuális bankkártya, melyet online fizetésekre használhatsz.

A használathoz minimális angol tudás szükséges, mivel nincs magyar felületük. A következőkben leírjuk lépésről-lépésre a használatot magyarul.

Számlanyitás Neteller oldal megnyitása »

A regisztrációhoz klikkelj a főoldalon található Join for free gombra, ez előhozza a 3 lépésből álló regisztrációs űrlapot.

első űrlap

 • 1. Add meg e-mail címed.
 • 2. Írd be újra az e-mail címed (de ne másolással és beillesztéssel).
 • 3. Válaszd ki azt az országot, amelyben élsz.
 • 4. Válaszd ki a NETELLER-számla pénznemét. A devizaváltási díjak megtakarítása érdekében azt a pénznemet válaszd, amelyet a leggyakrabban használsz az online tranzakciók során.
 • 5. Fogadd el a NETELLER felhasználási feltételeit, a Net+ felhasználási feltételeit és az adatvédelmi nyilatkozatot a Continue gombra kattintással.

Megjegyzés: Adataid gyorsabban is megadhatod Facebook-fiókod segítségével, ha az abban tárolt adatok pontosak, és minden mező ki van töltve. Ehhez klikkelj a Facebook logóval jelölt Login gombra.

A következő oldalon a személyes adataid kitöltése következik.

Második lépés

 • 1. Törvényes utóneved
 • 2. Törvényes vezetékneved
 • 3. Címed utca és házszám része. A teljes cím megadásához további 2 sort is felhasználhatsz.
 • 4. A település, ahol tartózkodsz
 • 5. Tartomány/terület (régió vagy megye)
 • 6. Postai irányítószám
 • 7. Az az ország, ahol tartózkodsz
 • 8. Válassz a Vonalas és Mobil lehetőség közül, majd add meg telefonszámod. A nemzetközi tárcsázáshoz szükséges összes számjegyet add meg, köztük az ország hívószámot és a körzetszámot is.
 • 9. Nemed
 • 10. A nap, hónap és év kiválasztásával add meg születési dátumod. A NETELLER szolgáltatásait csak 18 éven felüliek vehetik igénybe.
 • 11. Adj meg egy jelszót, mely legalább 8, legfeljebb 32 karakterből áll, valamint legalább egy számot és egy nagybetűt tartalmaz. Például: Abcd3fgH
 • 12. Írd be újra a jelszavad.
 • 13. Válassz három biztonsági kérdést (a, b, c), és add meg rájuk a válaszokat (d, e, f). A biztonsági válaszoknak legalább 2, de legfeljebb 22 karakterből kell állniuk, és egyedieknek kell lenniük. Egy biztonsági kérdés csak egyszer használható.
 • 14. Kattints a Continue gombra.

A következő oldalon megjelennek újra a biztonsági kérdéseid és a rá adott válaszok ellenőrzésként. Itt még szerkesztheted ezeket, ha nem vagy megelégedve ezekkel.

A befejezéshez itt is a Continue gombra kattints. Ezzel létre is hoztad a Neteller számlád, melynek részleteit a következő oldalon találod.

Regisztráció vége

 • 1. Ez a számlaazonosítód. Ezzel a számmal vagy az e-mail címeddel tudsz majd bejelentkezni.
 • 2. Ez a biztonsági azonosító számod. Erre az egyedi biztonsági azonosítóra bizonyos NETELLER-tranzakcióknál lesz szükséged.
 • 3. A legördülő menüben a következő lehetőségek közül választhatsz: Pénzbefizetés, Előzmények, Net+ oldal és Számlakivonat
 • 4. A Continue gombra kattintva továbblépsz a kiválasztott oldalra.

Jegyezd fel számlaazonosítódat, biztonsági azonosítódat és jelszavadat, és tárold biztonságos helyen. A biztonsági azonosítódra több műveletnél is szükséged lesz!

Számlád hitelesítése, ellenőrzése

ellenőrzésAkárcsak a fogadóirodáknál vagy más pénztárcánál itt is leellenőrzik a személyes adataid. Ellenőrzés után a fizetési korlátaid nagyobbak lesznek és kérhetsz MasterCard kártyát is a Neteller számládhoz. Ezt a folyamatot mindenkinek ajánljuk.

Az ellenőrzéshez feltöltheted a személyazonosságodat igazoló dokumentumokat (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) vagy hozzáadhatod a bankszámlád adatait. A bankszámlás azonosítás esetén a Neteller egy kis összeget fog utalni (1 eurónál kevesebbet) a megadott számlára, és ezt az összeget vissza kell jelezned az oldalukon.

Az ellenőrzés megkezdéséhez bejelentkezés után az oldal tetején található Unverified linkre a számlaszámod mellett. A rendszer meg fogja jeleníteni a számodra elérhető hitelesítési lehetőségeket. Nem mindenkinél érhető el az összes hitelesítési lehetőség, de a dokumentum feltöltés mindig elérhető ezért mi ezt ajánljuk

A dokumentumfeltöltést a Provide identity documents linkre kattintva éred el. 

dokumentumok feltöltése

 • 1. Válaszd ki a dokumentum típusát a legördülő menüből. Ezután egy olyan személyazonosító iratról kell másolatot küldened, amelyet hivatal állított ki, például útlevél, személyigazolvány, vezetői engedély vagy tartózkodási engedély. Az elfogadott formátumok: *.jpg, *.jpeg, *.bmp, *.gif, *.png vagy *.pdf, maximum 5 MByte méretig . A képen a dokumentum mind a négy sarkának tisztán kivehetőnek kell lennie, a címnek pedig meg kell egyeznie a NETELLER-számlába bejegyzett címmel. Előfordulhat, hogy kérnek másolatot egy címhitelesítő dokumentumról is. Ez lehet bankszámla kivonat, közműszámla vagy egy hivatali levélváltás valamelyik része.
 • 2. Válaszd ki azt a fájlt, amelyet be szeretnél küldeni a hitelesítéshez.
 • 3. Kattints az Upload files lehetőségre a dokumentum feltöltéséhez.
 • 4. Kattints Submit uploaded documents gombra. Ezzel elküldöd a dokumentumokat hitelesítésre. Ha nem klikkelsz erre a gombra a feltöltés befejezése után, akkor nem kerülnek át a dokumentumok ellenőrzésre!

Az elküldés után általában 2-3 nap alatt át szokták nézni a beküldött dokumentumokat és erről e-mailben visszajelzést küldenek.

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!


A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez, s máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Számlád feltöltése

A Neteller számládra többféle befizetés móddal tölthetsz fel pénzt. Ezek közül a legnépszerűbbek a bankkártyás feltöltés és a banki utalás.

A feltöltéshez bejelentkezés után kattints a bal oldali menüben a Money In feliratra, majd válaszd ki a feltöltési módot.

Bankkártyás feltöltés

A bankkártyás feltöltésre Visa, Visa Electron és MasterCard kártyákat használhatsz. Meg kell adnod az összeget, a kártyaszámod, a befizetéshez használt pénznemet (ha különbözik a kártyád pénznemétől akkor átváltási díjakat számolhatnak fel), a lejárati dátumot és a kártya hátán található biztonsági számot.

bankkártyás feltöltés űrlap

Az űrlap kitöltése után még egyszer áttekintheted a megadott adatokat és megerősítheted a tranzakciót a Confirm gombra klikkelve.

A befizetés maximális összege alapból korlátozott (a cikk írásakor 120 euró volt), viszont ezt a korlátot megemelheted a kártya regisztrálásával. Ehhez klikkelj a a Register this card gombra vagy első feltöltés után a Validate card gombra. Ilyenkor levonnak egy kis összeget a kártyáról és a tranzakciót egy kóddal látják el. Ezt a kódot a bankszámla kivonatodon találod meg, vagy netbankon keresztül bejelentkezve. A kártya teljes ellenőrzéséhez meg kell adnod ezt a kódod a Neteller oldalán. Az eljárás a PayPal ellenőrzéséhez hasonló. 

Az ellenőrzés után a levont összeg is a számládra kerül!

Mivel itt nem a pontos összeget kell megadnod, mint a Skrillnél, sokkal gyorsabban hozzájuthatsz a kivonaton szereplő ellenőrző kódhoz. Netbank esetén általában azonnal.

kártya ellenőrző kód

Ha nem kapod egyből meg a kódot, ezt később is beírhatod. Ehhez a Settings menüben keresd meg a Preferred deposit options részt és itt fogod megtalálni a korábban használt kártyát. A Validate gombra klikkelve megadhatod a tranzakcióban szereplő 4 számjegyű kódot.

Feltöltés banki átutalással

Banki utalásnál két lehetőséged van, az egyik a sima utalás, melyre a Neteller nem számít fel díjat, de a bankod igen, a másik pedig a gyors utalás (Quick Bank Transfer),melyre a Neteller 1,5%-os díjat számol fel. 

banki átutalás

A Quick Bank Transfer az inpay.com svéd tranzakciókezelőt használja és több online banking felülettel alapból működik. Mindkét mód hasonlóan működik: meg kell adnod a befizetendő összeget, meg kell erősitened, majd megjelennek az utaláshoz szükséges adatok. Itt fontos, hogy a közlemény rovatba ne felejtsd el megadni a megjelenitett referenciaszámot. A képen pirossal jelöltük a referenciaszám helyét.

A minimum befizetés utalással 22,5 Euró vagy ennek megfelelő összeg más valutában.

Kifizetés

bankszámla adatokKifizetést banki utalással kérhetsz a Neteller számládról, vagy igényelhetsz egy Net+ MasterCard kártyát, mellyel felveheted a számládon levő pénzt. A kártyáról egy külön cikkben fogunk írni, itt most csak az utalást mutatjuk be.

Money out menüpontot választva kérhetsz kifizetést. Az itt található opciók közül a Withdraw to my bank account lehetőség érdekel minket. Hozzá kell adnod a bankszámlád adatait, melyet a rendszer el fog menteni és a továbbiakban fel fogja kínálni újra.

A következő adatok szükségesek, sorban:

 • Full beneficiary name - a teljes neved
 • IBAN number - bankszámlaszámod IBAN formátumban
 • Swift (BIC) kód
 • Bank name - a bankod hivatalos neve
 • City - a bankfiókod városa
 • Country - ország
 • Currency - a számlád pénzneme

Figyelmesen tölts ki minden mezőt.

Pénzküldés

Money transfer opcióval küldhetsz ingyen pénzt más Neteller felhasználóknak. Ezt megtalálod a Money out vagy Money transfer menüpontokban.

Szükséged van a biztonsági azonosítószámodra (Secure ID), amit a regisztráció e-mailben is megtalálsz. Ezen kívül a címzett Netelleren használt e-mail címére van még szükséged, és természetesen az összegre.

A Personal message mezőben pedig beírhatsz egy rövid üzenetet is a címzettnek.

A küldött pénz egyből megérkezik.

Virtuális Net+ kártya

A Neteller számládhoz ingyen igényelhetsz egy virtuális MasterCard kártyát, amellyel csak online fizethetsz. Ez sok esetben használható olyan oldalakon, amelyek nem fogadnak direkt Netelleres fizetéseket.

A kártyát különböző pénznemekben igényelheted: EUR, USD, GBP, AUD, CAD, JPY, SEK. Sajnos Forintos nincs, és ha a kártya pénzneme különbözik a számlád pénznemétől, akkor átváltási díjakat számolnak fel.

A kártya igényléséhez klikkelj a Net+ cards menüpontra. Itt két lehetőséged van, az első a valódi műanyag kártya, mely 10 Euróba kerül (erről itt olvashatsz többet) és az ingyenes Net+ Virtual.

Az Add a card gombra klikkelve felugrik a következő kis űrlap:

Itt választhatod ki a kártya pénznemét (Card currency), a kártya nevét, a kártya limitet (Lifetime limit) és meg kell adnod a biztonsági számod (Secure ID), melyet regisztrációkor kaptál.

A Lifetime limit opcióra figyelj, ezzel a kártyát lekorlátozod a megadott összegre, és amikor eléred ezt az összeget a kártya használatakor, többet nem fogsz tudni fizetni vele. Ez sokszor hasznos lehet, ha valami előfizetést vásárolsz, de ha beírtál egy összeget az majd jusson eszedbe, ha visszautasítják a kártyát valahol.

Ha a megadott adatok helyesek voltak, létrejön az új kártyád. Ezután a kártyaszámot ugyancsak a Net+ cards menüpontban tudod megnézni és ugyanitt több virtuális kártyát is hozzáadhatsz.

Net+ virtuális mastercard

Így néz ki a virtuális kártya, a View card linkre klikkelve pedig megjelenik a teljes kártyaszám, a CVV kód és a lejárati dátum. A kártyatulajdonos neve természetesen megegyezik a Neteller számlatulajdonos nevével. Ezekkel az adatokkal online fizethetsz olyan helyeken, ahol elfogadják a MasterCard típusú kártyákat.

Tranzakciós díjak

A Neteller nem tartozik a legolcsóbb pénztárcák közé. Sok esetben a díjaik magasabbak, mint a Skrill díjai viszont cserébe nagyobbak a pénzküldési korlátok. Figyelembe véve a nemrég bevezetett magasabb Skrill díjakat, ez is egy használható alternatíva lehet.

Befizetések

Befizetési lehetőség Díjak
Banki átutalás ingyenes
bankkártya 1,75% - 4,95%
abaqoos 1,5%
paysafecard 9.9%

Kifizetések

Kifizetési lehetőség Díjak
banki átutalás 7,5 EUR
pénzküldés más Neteller számlára ingyenes
Net+ MasterCard 4 EUR
fizetés Net+ kártyával (POS) ingyenes
Nyiss itt NETELLER számlát