A Neteller egy népszerű internetes pénztárca az online fogadók körében. Használatával be- és kifizetéseket végezhetsz a legtöbb online irodához, küldhetsz pénzt ismerőseidnek és online áruházakban is fizethetsz.

A Neteller az Optimal Payments angol cég tulajdona volt és 1999 óta foglalkoznak online fizetések kezelésével. Az angol FCA (Financial Conduct Authority) ellenőrzése alatt áll, így magas fokú biztonságot nyújt a felhasználóknak. Jelenleg a Paysafe csoport tulajdonában van, a Skrill és a Paysafecarddal együtt. Ez az is jelenti, hogy működése szinte teljesen megegyezik a Skrillel: ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja, a felület is nagyon hasonló.

Jelenleg a Neteller díjai valamivel nagyobbak, mint a Skrill díjai. Ennek pontos okát nem tudjuk, de tapasztalataink alapján cserébe picivel gyorsabbnak tűnik a support részlegük.

Több hasznos szolgáltatást is nyújtanak az egyszerű fizetések mellett, ilyen például a Net+ MasterCard kártya, mellyel egyből hozzáférsz a számládon levő pénzhez bármelyik bankautomatánál vagy üzletben. Egy másik hasznos szolgáltatás a virtuális bankkártya, melyet online fizetésekre használhatsz.

A használathoz minimális angol tudás szükséges, mivel nincs magyar felületük. A következőkben leírjuk lépésről-lépésre a használatot magyarul.

Neteller számlanyitás

Neteller számlanyitás indítása

A regisztrációhoz klikkelj a főoldalon található Join for free vagy Register gombra, ez előhozza a 6 lépésből álló regisztrációs űrlapot.

 1. Add meg a törvényes utóneved és törvényes vezetékneved.
 2. Válaszd ki azt az országot, ahol élsz.
 3. Válaszd ki a NETELLER-számla pénznemét. A devizaváltási díjak megtakarítása érdekében azt a pénznemet válaszd, amelyet a leggyakrabban használsz az online tranzakciók során. Regisztráció után itt is lehet több pénznemben is alszámlád, akár a Skrillnél.
 4. Írd be az e-mail címed.
 5. Adj meg egy jelszót, mely legalább 8, legfeljebb 32 karakterből áll, valamint legalább egy számot és egy nagybetűt tartalmaz. Például: Abcd3fgH.
 6. Fogadd el a NETELLER felhasználási feltételeit, a Net+ felhasználási feltételeit és az adatvédelmi nyilatkozatot a Register gombra kattintással.

A következő oldalon a személyes adataid kitöltése következik.

 1. A címed utca és házszám része. A teljes cím megadásához további 2 sort is felhasználhatsz.
 2. A település, ahol tartózkodsz
 3. Postai irányítószám
 4. A nap, hónap és év kiválasztásával add meg születési dátumod. A NETELLER szolgáltatásait csak 18 éven felüliek vehetik igénybe.
 5. Az ország, ahol tartózkodsz
 6. Kattints a Continue gombra.

Ezzel létre is hoztad a Neteller számlád, a buborékokra kattintva navigálhatsz a különböző lehetőségek között:

 1. Online fizetés
 2. Net+ kártya igénylése
 3. Crypto vásárlás és eladás
 4. Pénzátutalás.

A számlád részleteit a nevedre majd a Settings gombra kattintva láthatod:

 1. Személyes adatok - itt frissítheted a már megadott személyes adataid.
 2. Fiókbeállítások - megváltoztathatod a felhasználói nyelvet (az alapbeállítás az angol, magyar lehetőség nem szerepel jelenleg de használhatod németül vagy akár spanyolul is az oldalt). Ugyanitt, könnyedén változtathatsz a fiókod státuszán (aktív/nem aktív).
 3. Feliratkozások 
 4. Marketing preferenciák - email, sms és más digitális marketing kampányok.
 5. Értesítések - minden egyes Net+ Prepaid kártyával történő fizetésről üzenetet kaphatsz.
 6. Biztonság - lehetőséget kapsz jelszó cserére, egy biztonsági azonosító szám létrehozására (erre az egyedi biztonsági azonosítóra bizonyos NETELLER-tranzakcióknál lesz szükséged), azonosítási módszerek megváltoztatása, megbízható eszközök beállítására, megbízható címzettek és cégek beállítására.
 7. Számlád hitelesítése.

Neteller applikáció letöltése

A regisztráció befejezése után ajánljuk a Neteller applikáció letöltését. Ez sok műveletben hasznos lesz majd, beleértve a személyazonosság igazolását is. Az applikációval a két-faktoros hitelesítés is egyszerűbb lesz, nem kell SMS-ben küldött kóddal megerősítened a bejelntkezést, elég a felugró értesítésben a megerősítésre kattintani.

A Netellerr applikációban nagyjából minden művelet elérhető, ami a webes felületen is. A gyors belépéshez pedig aktiválhatod a biometrikus azonosítást, így ujjlenyomattal is beléphetsz a Neteller számládra.

  Letöltés a Google Payből   Letöltés az App Storeból

Neteller számla hitelesítése és ellenőrzése

Akárcsak a fogadóirodáknál vagy más pénztárcánál itt is leellenőrzik a személyes adataid. Ellenőrzés után a fizetési korlátaid nagyobbak lesznek és kérhetsz MasterCard kártyát is a Neteller számládhoz. Ezt a folyamatot mindenkinek ajánljuk.

Az első lépés az, hogy befizetéssel töltsd fel a számlád. Ezután a Verify your Account oldalra kerülsz, ahol az összes hátralévő ellenőrzési lépés megjelenik.

Itt két lehetőséget láthatsz, amelyek lehetővé teszik a személyazonossági ellenőrzés befejezését:

 1. Töltsd le mobilalkalmazást - ez a leggyorsabb lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy telefonod kamerájával fényképeket készíts majd feltöltsd azokat az ellenőrző rendszerbe.
 2. Webkamerás fényképek készítése és feltöltése - ez egy gyors lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy webkamerád használatával képeket készíts igazolványod (személyi, útlevél, jogosítvány) elülső és hátsó oldaláról, majd készíts egy képet az arcodról.

Az elküldés után általában 2-3 nap alatt szokták átnézni a beküldött dokumentumokat és erről e-mailben visszajelzést küldenek.

Neteller számla feltöltése

A Neteller számládra többféle befizetés móddal tölthetsz fel pénzt. Ezek közül a legnépszerűbbek a bankkártyás feltöltés és a banki utalás.

A feltöltéshez bejelentkezés után kattints középen a Pay online buborékra, majd válaszd ki a feltöltési módot.

Bankkártyás feltöltés

A bankkártyás feltöltésre Visa, Visa Electron és MasterCard kártyákat használhatsz. Meg kell adnod az összeget, a kártyaszámod, a befizetéshez használt pénznemet, a lejárati dátumot és a kártya hátán található biztonsági számot.

Az űrlap kitöltése után még egyszer áttekintheted a megadott adatokat és megerősítheted a tranzakciót a Continue gombra klikkelve. A befizetés maximális összege korlátozott (a cikk írásakor 500 euró volt). A kártyás átutalásra 2.5% díjat számol fel a Neteller.

Feltöltés banki átutalással

Banki utalásnál a Neteller 1%-os díjat számol fel és nemzetközi utalásra lesz szükséget a befizetéshez. Mivel jelenleg az Európai Unión belüli utalások SEPA utalásként teljesítődnek, ezek díja egyáltalán nem magas. Hátránya, hogy több napot vesz igénybe, amig a befizetett összeget jóváírják a számládon.

Itt fontos, hogy a közlemény rovatba ne felejtsd el megadni a megjelenített referenciaszámot (Reference number). A képeken pirossal jelöltük a referenciaszám helyét. A minimum befizetés utalással 1 Euró vagy ennek megfelelő összeg más valutában.

Kifizetés Neteller számláról

Kifizetést banki utalással kérhetsz a Neteller számládról, vagy igényelhetsz egy Net+ MasterCard kártyát, amellyel felveheted a számládon levő pénzt. 

A Money out menüpontot választva kérhetsz kifizetést. Az itt található opciók közül a Withdraw to my bank account lehetőség érdekel minket. Hozzá kell adnod a bankszámlád adatait, amelyet a rendszer el fog menteni és a továbbiakban fel fogja kínálni újra.

A következő adatok szükségesek a bankszámlás kifizetéshez:

 • Full beneficiary name - a teljes neved
 • IBAN number - bankszámlaszámod IBAN formátumban
 • Swift (BIC) kód
 • Bank name - a bankod hivatalos neve
 • City - a bankfiókod városa
 • Country - ország
 • Currency - a számlád pénzneme

Figyelmesen tölts ki minden mezőt.

Pénzküldés Netellerrel

A Send Money opcióval küldhetsz ingyen pénzt más Neteller felhasználóknak. Ezt megtalálod bejelentkezéskor rögtön a főoldalon találod meg.

Szükséged van a biztonsági azonosítószámodra (Secure ID), amit a regisztrációs e-mailben is megtalálsz. Ezen kívül a címzett Netelleren használt e-mail címére van még szükséged, és természetesen az összegre. A Personal message mezőben pedig beírhatsz egy rövid üzenetet is a címzettnek.

A küldött pénz egyből megérkezik.

Virtuális Net+ kártya

A Neteller számládhoz ingyen igényelhetsz egy virtuális MasterCard kártyát. Ez sok esetben használható olyan oldalakon, amelyek nem fogadnak direkt Netelleres fizetéseket (fogadóirodáknál nem működik).

A kártya csak euró pénznemben igényelhető.

A kártya igényléséhez klikkelj a Net+ card menüpontra. Itt két lehetőséged van, az első a valódi műanyag kártya, mely 10 Euróba kerül (Neteller kártya bemutató) és az ingyenes Net+ Virtual.

A Lifetime limit opcióra figyelj, ezzel a kártyát lekorlátozod a megadott összegre, és amikor eléred ezt az összeget a kártya használatakor, többet nem fogsz tudni fizetni vele. Ez sokszor hasznos lehet, ha valami előfizetést vásárolsz, de ha beírtál egy összeget az majd jusson eszedbe, ha visszautasítják a kártyát valahol.

Ha a megadott adatok helyesek voltak, létrejön az új kártyád. Ezután a kártyaszámot ugyancsak a Net+ cards menüpontban tudod megnézni és ugyanitt több virtuális kártyát is hozzáadhatsz.

neteller-virtual
A Neteller virtuális kártyája működik a Google Pay és Apple Pay szolgáltatásokkal, így telefonoddal is fizethetsz a Neteller számládról.

A virtuális kártya használható online vagy üzletekben is, ha hozzáadod a Google Pay (Wallet) vagy Apple Pay szolgáltatásokhoz. Ezt a Neteller applikációban tudod a legkönnyebben megtenni, de kézzel is beírhatod a kártya adatait. Hozzáadás után a telefonoddal fizethetsz bárhol, ahol érintésmentes kártyaterminál található. Sőt, olyan bankautomatáknál is használhatod, amelyek elfogadnak érintésmentes pénzfelvételt.

Tranzakciós díjak a Netellernél

A Neteller nem tartozik a legolcsóbb pénztárcák közé. Sok esetben a díjaik magasabbak, mint a Skrill díjai viszont cserébe nagyobbak a pénzküldési korlátok. Figyelembe véve a nemrég bevezetett magasabb Skrill díjakat, ez is egy használható alternatíva lehet.

Befizetések

Befizetési lehetőség Díjak
Banki átutalás 1%
Bankkártya 2.5%
Paysafecard 5%

Kifizetések

Kifizetési lehetőség Díjak
Banki átutalás 10 EUR
Pénzküldés más Neteller számlára ingyenes
Net+ MasterCard 0-1.75%
Fizetés Net+ kártyával (POS) 0-3.99%
Crypto 2%
Skrill 3.49%

Nem tudom a bankkártyámmal feltölteni a Neteller számlát, mit tegyek?

Neteller gambling

Befizetéskor a fenti kérdésnél válaszd a No opciót, így nem fogja a bankod tiltani a kártyás befizetést. Befizetés után meg váltsd át az összeget, ha forintos a számlád, akkor euróra, ha eurós akkor forintra. Egyszeri váltás elég, és be is fizethetsz a kedvenc fogadóirodádhoz. Nem gond, ha a Neteller és a fogadószámlád pénzneme nem egyezik, automatikusan váltani fog a Neteller.

A pénzváltás egy kis költséggel jár, ha ezt teljesen el szeretnéd kerülni, akkor vagy utalással fizess be a Netellerre, vagy próbáld meg Revolut vagy Wise kártyával.

Mely irodákhoz fizethetek be Netelleren keresztül?

Unibet, betfair, bet365, és még a Vegas.hu is elfogadja a Skrillt befizetéshez.

Netellerre lehet kifizetést kérni a fogadószámláról?

Igen, és gyorsabb, mint a bankkártyás kifizetés.

Megbízható a Neteller?

A Neteller régóta van jelen az online fizetőeszközök terén, jóval korábban megjelent, mint a Revolut vagy a Wise. Az Egyesült Királyság és Írország felügyelete alatt működnek. Elsők között volt náluk elérhető a prepaid MasterCard kártya. Szerintünk megbízhatóak.

Neteller vagy Skrill?

A jelenlegi díjak esetén a Skrill olcsóbb megoldást jelent és ugyanazokat a funkciókat tudja, mint a Neteller.

Neteller számla nyitása