SkrillA Skrill (Moneybookers) egy internetes tranzakciókezelő vagy más néven pénztárca, melynek segítségével feltöltheted az online fogadóirodáknál a számláidat, küldhetsz pénzt barátaidnak, ismerőseidnek, valamint különböző átutalásokat végezhetsz, illetve használhatod online vásárlásra is.

A Moneybookers-t 2011 szeptember 28.-tól átnevezték Skrill-re.

A Skrill (Moneybookers) használata nagyon egyszerű. Alig pár lépés alatt olyan hasznos műveleteket végezhetsz, melyek más megoldásokkal több napba is belekerülnének.

A Skrill használatához minimális angol tudás ajánlott, mivel jelenleg nincs magyar felületük. A következőkben elmagyarázzuk a teljes használatot olyanok számára is, akik nem értenek angolul.

1.Lépés - Skrill (Moneybookers) számlanyitás

A regisztrációs folyamat elindításához kattints a főoldal jobb oldalán található SIGN UP gombra. Első lépésben meg kell adnod az országot és a számla típusát.

A Country of residence listából válaszd ki Magyarországot (vagy ahol a stabil lakhelyed található), a Preferred language listából pedig a felület nyelvét. Ajánlott az angol nyelv használata, esetleg a német, ha az jobban megy.

Ugyanitt kiválaszthatod, hogy személyes számlát szeretnél, vagy céges számlát. Ebben a leírásban csak a személyes számlát mutatjuk be, a céges verzió egy külön dolog. Tehát válaszd a Personal account-ot. Ugyanitt bejelölheted, ha szeretnél Skrill MasterCard kártyát igényelni (I want to apply for the Skrill MasterCard opciót jelöld be), de ezt akár később is megteheted. A Skrill kártyáról itt találsz további infókat: Skrill MasterCard.

A következő lépésben a személyes adataid kell megadnod. Itt FONTOS, hogy helyes adatokat adj meg, különben problémáid lehetnek az ellenőrzésnél és akár a számlád is zárolhatják! Kezdjük szépen sorban:

Personal details - személyes adatok

MB regisztráció

 • Title: megszólítás, Mr, Mrs. vagy Miss
 • First name: személynév és utónév ha van, pl. Lajos
 • Last name: családnév, pl. Nagy
 • Country of residence: az ország, ahol laksz. Ez már ki lesz töltve az előző képernyőn megadott adattal
 • Street address (No PO Box): itt add meg a lakcímedet, az utcát és a házszámot. Nem adhatsz meg postafiók címet.
 • State / Region: megye
 • Postal code: postai kód
 • City / Town: település neve
 • Did you move in the last 2 years?: Yes, ha az elmúlt két évben elköltöztél, No más esetben. Ha Yes-t választasz, meg kell adnod a régi címed is
 • Phone number: telefonszám
 • Mobile number: mobil szám
 • Date of birth: születési dátum, ezt mindenképp helyesen add meg, mert minden pénz küldésnél ellenőrzésként be kell majd írd!

Account details - számla adatok

 • Currency: milyen pénznemben szeretnél számlát nyitni. Itt az EUR ajánlott, ha Skrill kártyát is szeretnél igényelni, mert a kártyát forintban nem lehet igényelni jelenleg. Más esetekben jó a HUF is, ha ebben szeretnél fizetni az irodákhoz és az irodáknál is forintos számlád van. Mindenképp ajánlott mindenhol ugyanazt a pénznemet használni, hogy elkerüld az átváltási dijakat vagy veszteségeket.
 • Language: a weboldalt milyen nyelven akarod használni

Account credentials - belépési adatok

MB számla adatok

 • Email address: valós e-mail cím, ezzel fogsz bejelentkezni és ide kapod az értesítéseket, meg az aktiváló e-mailt.
 • Confirm email address: e-mail címed újra, ellenőrzésként
 • Password: jelszó, minimum 8 karakter, betű és szám vagy speciális karakter kombináció
 • Confirm password: jelszó megerősítése

További opciók

Link my credit / debit card so I can start shopping right away (recommended): a regisztráció után már bankkártya hozzáadása a feltöltéshez. Ha nem utalással szeretnél befizetni, akkor be is jelölheted.

Security number: a képen látható számot kell beírnod ellenőrzésként, végül az Accept and create account gombbal elfogadod a szerződési feltételeket.

A következő lépés az, hogy ellenőrizd az postaládád, hisz az MB-től kell kapj egy levelet, amelyben találsz egy linket, amelyre rá kell klikkelned, ez azért szükséges, hisz le kell ellenőrizék, hogy valós e-mail címet adtál-e meg. Közben a regisztráció harmadik lépésében meg kell adnod a személyes adataidat. Ezen lépések után már meg is vagyunk a regisztrációval.

2.Lépés - Skrill számlád ellenőrzése és feltöltése

Miután bejelentkeztél a Skrill-os számládra, utána a számládat feltöltheted ha a fenti menüben az "Upload Funds"-ra klikkelsz, vagy a Profile oldalon a List of credit/debit cards résznél az Add gombra klikkelsz. Az első befizetés egyben egy ellenőrzés is lesz, mellyel igazolod, hogy a számla és a kártya a tiéd, valamint, hogy jogosan használhatod.

1.Banki átutalás:

A banki átutalás ingyenes, tehát a feltett összegre nem számolnak rá kezelési költséget. Hátránya, hogy 2-től 5 napig tarthat, amíg a pénzösszeg a számlán lesz.

Ha ezt a befizetési opciót választod, akkor a Skrill megadja a bankszámla adatait, amelyre neked át kell utalnod a pénzt. Általában minden országban nyitottak egy bankszámlát, tehát belföldi utalást kell végrehajtanod (Magyarországon a Commerzbanknál van megnyitva a számlájuk).

Ezeket az adatokat a bankban meg kell adnod, s kérned kell, hogy erre a bankszámla számra utaljanak át neked az óhajtott összeget (Account Holder - Számlatulajdonos, Bank - Bank neve, City/Town - Város, Swift - Swift kód, IBAN - IBAN kód, Account currency - Pénznem amelyben a számla van megnyitva, Reference - ezt nagyon fontos megadni, hisz ez a saját ID-d az MB-nél és igy tudnak azonosítani).

Fontos még tudni, hogy a bankszámla tulajdonos az te kell legyél, hisz nem fogadnak el olyan átutalásokat, mely egy harmadik személyt is bevon a tranzakcióba.

2. Bankkártya általi feltöltés

Ha a második opciót választod, vagyis azt, hogy bankkártyával töltöd fel a számlát, akkor jobban jársz abból a szempontból, hogy az összeg azonnal ott lesz a számládon, s nem kell várnod napokig, viszont megvan a hátránya is, hisz kezelési költséget vonnak le, tranzakcióként 1,90%-ot.

Kártya hozzáadása a Skrill számládhozmiután kiválasztottad, hogy bankkártyával töltöd fel a számlád, utána meg kell adnod a neved, úgy ahogyan az a bankkártyádon szerepel. A következő lépés a bankkártya típus kiválasztása, mely többfajta lehet (Visa, Mastercard, American Expres, Visa Electron, JCB, Diners). A harmadik lépés, hogy megad a kártyádnak a számát, a lejárati dátumot, valamint a kártya hátsó részén szereplő CVC2 számot (bankkártya hátán szereplő utolsó 3 számjegy).

Ezután be kell jelölni, hogy milyen célra fogod majd használni a feltöltött összeget: nem szerencsejátékokra (Non-Gaming), vagy szerencsejátékokra (Gaming). Sőt ha kipipálod a harmadik részt akkor megtartja a bankkártya adatait, így nem kell mindig újra kitöltened az egészet.

Az első kártyás feltöltésnél eleinte leellenőrzik a bankkártyádat, hogy elkerüljék a csalás veszélyeit. Az első ellenőrzés után több gond nem lesz, s minden hamar fog működni. A leellenőrzés abból áll, hogy a Skrill levon a bankkártyádról egy kis összeget 1.01, illetve 2.99 közti értéket. A következő lépést neked kell megtenned, hisz ellenőrizned kell a bankkártya számlájának a kivonatán, hogy mekkora összeget vontak le. Ha megtaláltad a levont összeget, akkor ezt az oldalon a "verify credit/debit card"-nál meg kell adnod, s utána már minden működni fog. Az eleinte levont összeg felkerül a Skrill-os számládra, tehát nem vész el.

Ellenőrzőkód megadásaEzt az összeget euróban vagy dollárban vonják le, és ugyanebben a valutában kell megadnod. A pontos összeget a számlakivonaton találod meg, és a tranzakció részleteinél keresd az összeget euróban. Ne próbáld kiszámolni forintból az euró értékét, mert a pontos árfolyamot nem tudod! Csak 3 próbálkozásod van az összeg beírására, a harmadik hibás próbálkozás után a kártyát többet nem regisztrálhatod a Skrillnél!

Netbankon keresztül is megkeresheted a pontos összeget, de ez általában csak akkor jelenik meg euróban, miután a tranzakció lezajlott, ami minimum 2-5 munkanap. Tehát amíg függő tranzakcióként jelenik meg a netbankod felületén, addig sok esetben az összeget csak forintban látod. Miután ez feldolgozott állapotba kerül, megkeresheted a hónapközi számlakivonaton.

Ha nem sikerült megkeresni az eurós összeget, várd meg a számlakivonatot papíron, vagy kérj egyet a bankban.

Ezek után már bármikor feltöltheted az MB-s számládat bankkártyád segítségével.

Kezelési költségek:

 • banki átutalás esetén nincs kezelési költség
 • bankkártyás feltöltés esetén, az összeg 1,90%-át vonják le, mint kezelési költség

3.Lépés - Pénz küldése

Biztosan sokan közületek szeretnétek pénzt átutalni a fogadóirodákhoz, valamint haveroknak, rokonoknak pénzt küldeni. Ezt most a Skrill segitségével egyszerűen megoldhatjátok.

Miután bejelentkeztek a Skrill-os számlátokra, a felső menüben találtok egy olyasmit, hogy "Send Money". Arra ha ráklikkeltek akkor egy új oldalon a következő dolog fog megjelenni:

Az "Amount"-hoz be kell írni a kívánt összeget, valamint a "Currency"-nél ki kell választani a pénznemet. Sőt opcionális szolgáltatásként be lehet állítani, hogy előre meghatározott dátumokon automatikusan küldjön a kívánt címre, bizonyos összegeket (schedule payments).

A "Next" gombra kattintva, megjelenik a pénzküldés második lépése, ahol meg kell adnod annak a személynek a Skrill-os e-mail címét, akinek a pénzt szeretnéd küldeni, valamint az e-mail témáját (e-mail subject), illetve megjegyzéseket (explanation note). Miután mindezt elvégezted, jöhet a harmadik lépés.

A harmadik lépésnél meg fog jelenni, a pénzküldés részletes adatai (recipient e-mail : kézbevevő e-mail címe; recipient status : ez lehet registered, vagyis van MB-s számlája, vagy not registered, vagyis még nincs MB-s számlája; "You will send" : itt írja az összeget amit küldsz, s alatta a "Fee", az a kezelési költség). Ezeket ha leellenőrizted, s minden rendben van, akkor megnyomhatod a "Send" gombot, s a következő oldalon saját biztonságod miatt, kérik majd a születési dátumodat. Ha ezt kitöltötted, s megnyomod a "Next" gombot, akkor a tranzakció már végre is hajtódott, s a pénzed úton van.

A pénz küldés kezelési költsége 1% (egészen 0,50 euróig), a pénz fogadás kezelési költsége pedig 0, vagyis nincs kezelési költség.

4.Lépés - Pénzigénylés

Ha egy bizonyos összeget szeretnél igényelni a Skrill-tól ezt megteheted, ha rá klikkelsz a "Withdraw" gombra. Itt három lehetőséged lesz: banki kifizetés, bankkártyás kifizetés, illetve csekk általi kifizetés.

További Skrill (Moneybookers) szolgáltatások

Gyakran ismételt kérdések

Miért jó nekem a Skrill (Moneybookers)?

A Skrill egy óriási előnye, hogy ez a leggyorsabb mód arra, hogy egyik irodából a másikba átvigyük a pénzt. Az irodák nagy része pár órán belül kiutalja a pénzt a Skrill számládra és utána már töltheted is fel egy más irodához, vagy azonnal kiveheted, ha van Skrill MasterCard-od.

Egy másik előnye, hogy szinte bármelyik irodánál elfogadott fizetési mód.

Nagyon jó arra is, hogy ismerőseidnek pénzt küldj, főleg külföldre, mivel alacsonyak a tranzakciós díjak.

Biztonságos-e a Skrill?

Egyszerű válasz: igen. A cég az Angliában található, és az angol törvények szerint működik, az angol FSA (Financial Services Administration) felügyeli. Komolyan veszik az ügyfelek azonosítását is, ezért kell a különböző dokumentumokat is elküldeni ellenőrzésre, ha kérik. A weboldalt  128 bites titkosított csatornán éred el, ezt a böngésződ jelzi is egy kis lakat ikonnal.

Egy másik fontos dolog, hogy ha Skrillen keresztül fizetsz be bárhova, a bankkártyád és bankszámlád adataid nem kerülnek közlésre a harmadik fél irányába, tehát csak te és a Skrill között lesznek ismertek ezen adatok.

Lehet több Skrill számlám?

Nem! A Skrill mindent elkövet, hogy ezt megakadályozza.

Mi a SWIFT kód?

A Swift ( Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) kód, az egy nemzetközileg elfogadott, bankok azonosítására szolgáló kód. A Swift kód helyett szokták használni a BIC ( Bank Identifier Code) elnevezést is. A kód 8 vagy 11 karakterből áll. Az általad használt banknál érdeklődhetsz a Swift kód után.

Mi az IBAN kód?

Az IBAN (International Bank Account Number) kód, az egy nemzetközi bankszámlaszám. A magyar szabványok szerint az IBAN 28 jegyből áll, de ez országonként változik.

Milyen költségeket számol fel a Skrill?

A Skrillnél ha pénzt szeretnél igényelni akkor különböző kezelési költségek vannak: banki kifizetés, vagy bankkártyás kifizetés esetén a kezelési költség 1,80 euró, csekk általi kifizetésnél viszont 3,50 euró. A legjobb megoldás a banki, vagy a bankkártyás kifizetés, hisz ez egyszerűbb, s kevesebb pénzbe, meg időbe kerül.

Nincs minimális kifizetendő összeg, arra viszont ügyelni kell, hogy az igényelt összegből ki lehessen fizetni a kezelési költségeket. A pénznem amiben küldik az megfelel azzal a pénznemmel amelyiket az MB-s számládnál használsz, de a pénzigénylésnél majd látni fogod, hogy milyen pénznemben küldik.

A Skrill-nál megnézheted a személyes adataidat, ha a "My Account"-ra klikkelsz, sőt a "History"-nál követheted az eddigi tranzakciókat, valamint a "Profile"-nál módosíthatod a személyes adataidat.

Ha bármilyen kérdésed van a Skrill-vel kapcsolatban, azt felteheted a Fórumon.