SkrillA Skrill (Moneybookers) egy internetes tranzakciókezelő vagy más néven pénztárca, melynek segítségével feltöltheted az online fogadóirodáknál a számláidat, küldhetsz pénzt barátaidnak, ismerőseidnek, valamint különböző átutalásokat végezhetsz, illetve használhatod online vásárlásra is.

A Moneybookers-t 2011 szeptember 28.-tól átnevezték Skrill-re.

A Skrill (Moneybookers) használata nagyon egyszerű. Alig pár lépés alatt olyan hasznos műveleteket végezhetsz, melyek más megoldásokkal több napba is belekerülnének.

A Skrill használatához minimális angol tudás ajánlott, mivel jelenleg nincs magyar felületük. A következőkben elmagyarázzuk a teljes használatot olyanok számára is, akik nem értenek angolul.

1.Lépés - Skrill (Moneybookers) számlanyitás

A regisztrációs folyamat elindításához kattints a főoldal jobb oldalán található SIGN UP gombra. Első lépésben meg kell adnod az országot és a számla típusát.

A Country of residence listából válaszd ki Magyarországot (vagy ahol a stabil lakhelyed található), a Preferred language listából pedig a felület nyelvét. Ajánlott az angol nyelv használata, esetleg a német, ha az jobban megy.

Ugyanitt kiválaszthatod, hogy személyes számlát szeretnél, vagy céges számlát. Ebben a leírásban csak a személyes számlát mutatjuk be, a céges verzió egy külön dolog. Tehát válaszd a Personal account-ot. Ugyanitt bejelölheted, ha szeretnél Skrill MasterCard kártyát igényelni (I want to apply for the Skrill MasterCard opciót jelöld be), de ezt akár később is megteheted. A Skrill kártyáról itt találsz további infókat: Skrill MasterCard.

A következő lépésben a személyes adataid kell megadnod. Itt FONTOS, hogy helyes adatokat adj meg, különben problémáid lehetnek az ellenőrzésnél és akár a számlád is zárolhatják! Kezdjük szépen sorban:

Personal details - személyes adatok

MB regisztráció

 • Title: megszólítás, Mr, Mrs. vagy Miss
 • First name: személynév és utónév ha van, pl. Lajos
 • Last name: családnév, pl. Nagy
 • Country of residence: az ország, ahol laksz. Ez már ki lesz töltve az előző képernyőn megadott adattal
 • Street address (No PO Box): itt add meg a lakcímedet, az utcát és a házszámot. Nem adhatsz meg postafiók címet.
 • State / Region: megye
 • Postal code: postai kód
 • City / Town: település neve
 • Did you move in the last 2 years?: Yes, ha az elmúlt két évben elköltöztél, No más esetben. Ha Yes-t választasz, meg kell adnod a régi címed is
 • Phone number: telefonszám
 • Mobile number: mobil szám
 • Date of birth: születési dátum, ezt mindenképp helyesen add meg, mert minden pénz küldésnél ellenőrzésként be kell majd írd!

Account details - számla adatok

 • Currency: milyen pénznemben szeretnél számlát nyitni. Itt az EUR ajánlott, ha Skrill kártyát is szeretnél igényelni, mert a kártyát forintban nem lehet igényelni jelenleg. Más esetekben jó a HUF is, ha ebben szeretnél fizetni az irodákhoz és az irodáknál is forintos számlád van. Mindenképp ajánlott mindenhol ugyanazt a pénznemet használni, hogy elkerüld az átváltási dijakat vagy veszteségeket.
 • Language: a weboldalt milyen nyelven akarod használni

Account credentials - belépési adatok

MB számla adatok

 • Email address: valós e-mail cím, ezzel fogsz bejelentkezni és ide kapod az értesítéseket, meg az aktiváló e-mailt.
 • Confirm email address: e-mail címed újra, ellenőrzésként
 • Password: jelszó, minimum 8 karakter, betű és szám vagy speciális karakter kombináció
 • Confirm password: jelszó megerősítése

További opciók

Link my credit / debit card so I can start shopping right away (recommended): a regisztráció után már bankkártya hozzáadása a feltöltéshez. Ha nem utalással szeretnél befizetni, akkor be is jelölheted.

Security number: a képen látható számot kell beírnod ellenőrzésként, végül az Accept and create account gombbal elfogadod a szerződési feltételeket.

A következő lépés az, hogy ellenőrizd az postaládád, hisz az MB-től kell kapj egy levelet, amelyben találsz egy linket, amelyre rá kell klikkelned, ez azért szükséges, hisz le kell ellenőrizék, hogy valós e-mail címet adtál-e meg. Közben a regisztráció harmadik lépésében meg kell adnod a személyes adataidat. Ezen lépések után már meg is vagyunk a regisztrációval.

2.Lépés - Skrill számlád ellenőrzése és feltöltése

Miután bejelentkeztél a Skrill-os számládra, utána a számládat feltöltheted ha a fenti menüben az "Upload Funds"-ra klikkelsz, vagy a Profile oldalon a List of credit/debit cards résznél az Add gombra klikkelsz. Az első befizetés egyben egy ellenőrzés is lesz, mellyel igazolod, hogy a számla és a kártya a tiéd, valamint, hogy jogosan használhatod.

1.Banki átutalás:

A banki átutalás ingyenes, tehát a feltett összegre nem számolnak rá kezelési költséget. Hátránya, hogy 2-től 5 napig tarthat, amíg a pénzösszeg a számlán lesz.

Ha ezt a befizetési opciót választod, akkor a Skrill megadja a bankszámla adatait, amelyre neked át kell utalnod a pénzt. Általában minden országban nyitottak egy bankszámlát, tehát belföldi utalást kell végrehajtanod (Magyarországon a Commerzbanknál van megnyitva a számlájuk).

Ezeket az adatokat a bankban meg kell adnod, s kérned kell, hogy erre a bankszámla számra utaljanak át neked az óhajtott összeget (Account Holder - Számlatulajdonos, Bank - Bank neve, City/Town - Város, Swift - Swift kód, IBAN - IBAN kód, Account currency - Pénznem amelyben a számla van megnyitva, Reference - ezt nagyon fontos megadni, hisz ez a saját ID-d az MB-nél és igy tudnak azonosítani).

Fontos még tudni, hogy a bankszámla tulajdonos az te kell legyél, hisz nem fogadnak el olyan átutalásokat, mely egy harmadik személyt is bevon a tranzakcióba.

2. Bankkártya általi feltöltés

Ha a második opciót választod, vagyis azt, hogy bankkártyával töltöd fel a számlát, akkor jobban jársz abból a szempontból, hogy az összeg azonnal ott lesz a számládon, s nem kell várnod napokig, viszont megvan a hátránya is, hisz kezelési költséget vonnak le, tranzakcióként 1,90%-ot.

Kártya hozzáadása a Skrill számládhozmiután kiválasztottad, hogy bankkártyával töltöd fel a számlád, utána meg kell adnod a neved, úgy ahogyan az a bankkártyádon szerepel. A következő lépés a bankkártya típus kiválasztása, mely többfajta lehet (Visa, Mastercard, American Expres, Visa Electron, JCB, Diners). A harmadik lépés, hogy megad a kártyádnak a számát, a lejárati dátumot, valamint a kártya hátsó részén szereplő CVC2 számot (bankkártya hátán szereplő utolsó 3 számjegy).

Ezután be kell jelölni, hogy milyen célra fogod majd használni a feltöltött összeget: nem szerencsejátékokra (Non-Gaming), vagy szerencsejátékokra (Gaming). Sőt ha kipipálod a harmadik részt akkor megtartja a bankkártya adatait, így nem kell mindig újra kitöltened az egészet.

Az első kártyás feltöltésnél eleinte leellenőrzik a bankkártyádat, hogy elkerüljék a csalás veszélyeit. Az első ellenőrzés után több gond nem lesz, s minden hamar fog működni. A leellenőrzés abból áll, hogy a Skrill levon a bankkártyádról egy kis összeget 1.01, illetve 2.99 közti értéket. A következő lépést neked kell megtenned, hisz ellenőrizned kell a bankkártya számlájának a kivonatán, hogy mekkora összeget vontak le. Ha megtaláltad a levont összeget, akkor ezt az oldalon a "verify credit/debit card"-nál meg kell adnod, s utána már minden működni fog. Az eleinte levont összeg felkerül a Skrill-os számládra, tehát nem vész el.

Ellenőrzőkód megadásaEzt az összeget euróban vagy dollárban vonják le, és ugyanebben a valutában kell megadnod. A pontos összeget a számlakivonaton találod meg, és a tranzakció részleteinél keresd az összeget euróban. Ne próbáld kiszámolni forintból az euró értékét, mert a pontos árfolyamot nem tudod! Csak 3 próbálkozásod van az összeg beírására, a harmadik hibás próbálkozás után a kártyát többet nem regisztrálhatod a Skrillnél!

Netbankon keresztül is megkeresheted a pontos összeget, de ez általában csak akkor jelenik meg euróban, miután a tranzakció lezajlott, ami minimum 2-5 munkanap. Tehát amíg függő tranzakcióként jelenik meg a netbankod felületén, addig sok esetben az összeget csak forintban látod. Miután ez feldolgozott állapotba kerül, megkeresheted a hónapközi számlakivonaton.

Ha nem sikerült megkeresni az eurós összeget, várd meg a számlakivonatot papíron, vagy kérj egyet a bankban.

Ezek után már bármikor feltöltheted az MB-s számládat bankkártyád segítségével.

Kezelési költségek:

 • banki átutalás esetén nincs kezelési költség
 • bankkártyás feltöltés esetén, az összeg 1,90%-át vonják le, mint kezelési költség

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

3.Lépés - Pénz küldése

Biztosan sokan közületek szeretnétek pénzt átutalni a fogadóirodákhoz, valamint haveroknak, rokonoknak pénzt küldeni. Ezt most a Skrill segitségével egyszerűen megoldhatjátok.

Miután bejelentkeztek a Skrill-os számlátokra, a felső menüben találtok egy olyasmit, hogy "Send Money". Arra ha ráklikkeltek akkor egy új oldalon a következő dolog fog megjelenni:

Az "Amount"-hoz be kell írni a kívánt összeget, valamint a "Currency"-nél ki kell választani a pénznemet. Sőt opcionális szolgáltatásként be lehet állítani, hogy előre meghatározott dátumokon automatikusan küldjön a kívánt címre, bizonyos összegeket (schedule payments).

A "Next" gombra kattintva, megjelenik a pénzküldés második lépése, ahol meg kell adnod annak a személynek a Skrill-os e-mail címét, akinek a pénzt szeretnéd küldeni, valamint az e-mail témáját (e-mail subject), illetve megjegyzéseket (explanation note). Miután mindezt elvégezted, jöhet a harmadik lépés.

A harmadik lépésnél meg fog jelenni, a pénzküldés részletes adatai (recipient e-mail : kézbevevő e-mail címe; recipient status : ez lehet registered, vagyis van MB-s számlája, vagy not registered, vagyis még nincs MB-s számlája; "You will send" : itt írja az összeget amit küldsz, s alatta a "Fee", az a kezelési költség). Ezeket ha leellenőrizted, s minden rendben van, akkor megnyomhatod a "Send" gombot, s a következő oldalon saját biztonságod miatt, kérik majd a születési dátumodat. Ha ezt kitöltötted, s megnyomod a "Next" gombot, akkor a tranzakció már végre is hajtódott, s a pénzed úton van.

A pénz küldés kezelési költsége 1% (egészen 0,50 euróig), a pénz fogadás kezelési költsége pedig 0, vagyis nincs kezelési költség.

4.Lépés - Pénzigénylés

Ha egy bizonyos összeget szeretnél igényelni a Skrill-tól ezt megteheted, ha rá klikkelsz a "Withdraw" gombra. Itt három lehetőséged lesz: banki kifizetés, bankkártyás kifizetés, illetve csekk általi kifizetés.

További Skrill (Moneybookers) szolgáltatások

Gyakran ismételt kérdések

Miért jó nekem a Skrill (Moneybookers)?

A Skrill egy óriási előnye, hogy ez a leggyorsabb mód arra, hogy egyik irodából a másikba átvigyük a pénzt. Az irodák nagy része pár órán belül kiutalja a pénzt a Skrill számládra és utána már töltheted is fel egy más irodához, vagy azonnal kiveheted, ha van Skrill MasterCard-od.

Egy másik előnye, hogy szinte bármelyik irodánál elfogadott fizetési mód.

Nagyon jó arra is, hogy ismerőseidnek pénzt küldj, főleg külföldre, mivel alacsonyak a tranzakciós díjak.

Biztonságos-e a Skrill?

Egyszerű válasz: igen. A cég az Angliában található, és az angol törvények szerint működik, az angol FSA (Financial Services Administration) felügyeli. Komolyan veszik az ügyfelek azonosítását is, ezért kell a különböző dokumentumokat is elküldeni ellenőrzésre, ha kérik. A weboldalt  128 bites titkosított csatornán éred el, ezt a böngésződ jelzi is egy kis lakat ikonnal.

Egy másik fontos dolog, hogy ha Skrillen keresztül fizetsz be bárhova, a bankkártyád és bankszámlád adataid nem kerülnek közlésre a harmadik fél irányába, tehát csak te és a Skrill között lesznek ismertek ezen adatok.

Lehet több Skrill számlám?

Nem! A Skrill mindent elkövet, hogy ezt megakadályozza.

Mi a SWIFT kód?

A Swift ( Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) kód, az egy nemzetközileg elfogadott, bankok azonosítására szolgáló kód. A Swift kód helyett szokták használni a BIC ( Bank Identifier Code) elnevezést is. A kód 8 vagy 11 karakterből áll. Az általad használt banknál érdeklődhetsz a Swift kód után.

Mi az IBAN kód?

Az IBAN (International Bank Account Number) kód, az egy nemzetközi bankszámlaszám. A magyar szabványok szerint az IBAN 28 jegyből áll, de ez országonként változik.

Milyen költségeket számol fel a Skrill?

A Skrillnél ha pénzt szeretnél igényelni akkor különböző kezelési költségek vannak: banki kifizetés, vagy bankkártyás kifizetés esetén a kezelési költség 1,80 euró, csekk általi kifizetésnél viszont 3,50 euró. A legjobb megoldás a banki, vagy a bankkártyás kifizetés, hisz ez egyszerűbb, s kevesebb pénzbe, meg időbe kerül.

Nincs minimális kifizetendő összeg, arra viszont ügyelni kell, hogy az igényelt összegből ki lehessen fizetni a kezelési költségeket. A pénznem amiben küldik az megfelel azzal a pénznemmel amelyiket az MB-s számládnál használsz, de a pénzigénylésnél majd látni fogod, hogy milyen pénznemben küldik.

A Skrill-nál megnézheted a személyes adataidat, ha a "My Account"-ra klikkelsz, sőt a "History"-nál követheted az eddigi tranzakciókat, valamint a "Profile"-nál módosíthatod a személyes adataidat.

Ha bármilyen kérdésed van a Skrill-vel kapcsolatban, azt felteheted a Fórumon.