A Skrill egy internetes tranzakciókezelő vagy más néven pénztárca, melynek segítségével feltöltheted az online kaszinótermeknél a számláidat, küldhetsz pénzt barátaidnak, ismerőseidnek, valamint különböző átutalásokat végezhetsz, illetve használhatod online vásárlásra is. A Skrill használata nagyon egyszerű, minimális angol tudás ajánlott, mivel jelenleg nincs magyar felületük.

A következőkben elmagyarázzuk a teljes használatot olyanok számára is, akik nem, vagy kevésbé értenek angolul. A Skrilles számládhoz igényelhetsz egy Skrill Mastercardot is, amelynek segítségével bármikor hozzáférhetsz a Skrilles számládon levő összeghez.

Skrill számlanyitás

Skrill Weboldal megnyitása

A regisztrációs folyamat elindításához kattints a nyitólap közepén található Open a free account gombra. Első lépések során meg kell adnod az e-mail címed, illetve egy jelszót, majd a következő oldalon személyes adatokat (név, illetve születési dátum; First Name - Család név, Surname - Keresztnév) kérnek. Harmadik lépésként a tartózkodási országod (pl. Hungary) kell megadnod, illetve a pénznemet (pl. euró) melyben számládat szeretnéd vezetni. Figyelem! A pénznemet utólag nem lehet cserélni, így választanod kell egy olyat, amely számodra megfelelő.

Skrill regisztráció (forrás: sportfogadás.org)

Következő lépésként a pontos lakcímed kell megadnod, majd utolsó lépésként a telefonszámod. Végül be kell jelölnöd, hogy elfogadod a Skrill felhasználási feltételeit. Ezen lépések után a számlánkat megnyitottuk, viszont fontos, hogy regisztrációnkat megerősítsük.

Skrill regisztráció folyamata (forrás: sportfogadás.org)

Ezt megtehetjük, ha rákattintunk a Skrill üdvözlő levelében található hivatkozásra (verify your email). Belépés után a számlánk így jelenik meg:

Skrill főoldal (forrás: sportfogadas.org)

Skrill számla feltöltése

Miután bejelentkeztél a Skrill számládra, utána a számládat feltöltheted amennyiben a Deposit-ra kattintasz. Több befizetési mód közül választhatsz, mint pl. banki átutalás, Paysafecard, Rapid vagy Neteller. Amennyiben bankkártyával szeretnéd feltölteni a számlád, akkor előbb azt le kell ellenőrizzék annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a bankkártya valóban a te neveden van. Egy harmadik fél bankkártyájával nem lehetséges befizetni. 

Skrill befizetési lehetőségek (forrás: sportfogadás.org)

Ha befizetést szeretnénk eszközölni a számlánkra, akkor a Deposit Now opciót kell választani. Megadhatjuk bankkártyánk/számlánk adatait, amivel feltöltethetjük a Skrill számlánkat. 

A bankkártyád ellenőrzése abból áll, hogy a Skrill levon a kártyádról egy kis összeget (1.01€ és 2.99€ közötti értéket). A következő lépést neked kell megtenned, hisz ellenőrizned kell a bankkártya számlájának a kivonatán, hogy mekkora összeget vontak le. Ha megtaláltad a levont összeget, akkor ezt az oldalon a Verify credit/debit card-nál meg kell adnod, s utána már minden működni fog. Az eleinte levont összeg felkerül a Skrilles számládra, tehát nem vész el.

Ezt az összeget euróban vagy dollárban vonják le, és ugyanebben a valutában kell megadnod. A pontos összeget a számlakivonaton találod meg, és a tranzakció részleteinél keresd az összeget euróban. Ne próbáld kiszámolni forintból az euró értékét, mert a pontos árfolyamot nem tudod! Csak 3 próbálkozásod van az összeg beírására, a harmadik hibás próbálkozás után a kártyát többet nem regisztrálhatod a Skrillnél!

Netbankon keresztül is megkeresheted a pontos összeget, de ez általában csak akkor jelenik meg euróban, miután a tranzakció lezajlott, ami minimum 2-5 munkanap. Tehát amig függő tranzakcióként jelenik meg a netbankod felületén, addig sok esetben az összeget csak forintban látod. Miután ez feldolgozott állapotba kerül, megkeresheted a hónapközi számlakivonaton. Ha nem sikerült megkeresni az eurós összeget, várd meg a számlakivonatot papíron, vagy kérj egyet a bankban. A kezdeti ellenőrzés után már bármikor feltöltheted a Skrilles számlád bankkártyád segítségével.

Amennyiben banki átutalás által szeretnéd feltölteni a számlád, a "Cards and Bank Accounts" oldalon add hozzá a bankszámlád, majd ennek következtében feltöltheted számlád banki átutalás által is.

1. Bankkártya általi feltöltés

Amennyiben bankkártyával töltöd fel a számlád, akkor jobban jársz abból a szempontból, hogy az összeg azonnal ott lesz a számládon, s nem kell várnod napokig, viszont megvan a hátránya is, hisz kezelési költséget vonnak le, tranzakcióként 1%-ot. Miután kiválasztottad, hogy bankkártyával töltöd fel a számlád, utána meg kell adnod a bankkártyád számát. A következő lépés, hogy megadd a lejárati dátumot, valamint a kártya hátsó részén szereplő CVC2 számot (bankkártya hátán szereplő utolsó 3 számjegy).

Skrill bankkártyás befizetés (forrás: sportfogadas.org)

2. Banki átutalás

A banki átutalás 1%-os kezelési költséggel jár. Hátránya, hogy 2-től 5 napig tarthat, amig a pénzösszeg a számlán lesz.

Ha ezt a befizetési opciót választod, akkor a Skrill megadja a bankszámla adatait, amelyre neked át kell utalnod a pénzt. Általában minden országban nyitottak egy bankszámlát, tehát belföldi utalást kell végrehajtanod (Magyarországon a Raiffeisen Banknál van megnyitva a számlájuk).

Skrill bankszámláról történő befizetés (forrás: sportfogadas.org)

Ezeket az adatokat a bankban meg kell adnod, s kérned kell, hogy erre a bankszámla számra utaljanak át neked az óhajtott összeget (Account Holder - Számlatulajdonos, Bank - Bank neve, City/Town - Város, Swift - Swift kód, IBAN - IBAN kód, Account currency - Pénznem amelyben a számla van megnyitva, Reference - ezt nagyon fontos megadni, hisz ez a saját ID-d az MB-nél és igy tudnak azonosítani).

Fontos még tudni, hogy a bankszámla tulajdonos az te kell legyél, hisz nem fogadnak el olyan átutalásokat, mely egy harmadik személyt is bevon a tranzakcióba.

További számlafeltöltési lehetőségek:

Számlád ellenőrzése és limitek növelése

A számla megnyitásakor a tranzakciós összegek korlátozva vannak, de ezen korlátokon változtathatunk amennyiben elvégzünk pár számlaellenőrző lépést. Az aktuális limiteket megtekinthetjük a "Settings" menüpont alatt, a "Limits & Verification"-re kattintva.

Hogyan ellenőrzik identitásunkat:

 1. Fényképes ellenőrzés
  Jogosítvány, útlevél vagy személyi másolatot kell feltöltenünk/küldenünk.
  Alternatívaként, ellenőrizhetjük a bankkártyánkat, s akkor már nincs szükség a fényképes ellenőrzésre, viszont lakcím ellenőrzés ebben az esetben is szükséges.
 2. Lakcím ellenőrzés (egyik az alábbiak közül)
  Közüzemi számla (villany, gáz, vagy víz) másolat, mely nem régebbi mint 3 hónap (telefonszolgáltató számla nem jó)
  Bankszámla kivonat másolata
  Lakcímet igazoló lap (városi hivataltól pl.)
  Hivatalos banki levél, mely tartalmazza a dátumot, és egy banki alkalmazott által van aláírva, mely a lakcímedet igazolja

A fent említett dokumentumok elküldése után ellenőrzik azokat, majd, ha mindent rendben találnak, akkor a tranzakciós limiteket megemelik.

Pénz küldése Skrillen keresztül

Biztosan sokan közületek szeretnétek pénzt átutalni a kaszinótermekhez, valamint haveroknak, rokonoknak pénzt küldeni. Ezt most a Skrill segítségével egyszerűen megoldhatjátok. Miután bejelentkeztek a Skrilles számlátokra, az oldalsó menüben találtok egy olyan lehetőséget, hogy "Send". Arra, ha ráklikkeltek akkor egy felugró ablakban a következő dolog fog megjelenni:

Skrill pénzutalás (forrás: sportfogadas.org)

Az első mezőbe az illető Skrillnél használt e-mail címét kell megadjuk, majd ki kell választanunk a pénznemet (euró, forint stb.), illetve az összeget kell beírnunk. Opcióként üzenetet is írhatunk, amennyiben az Add name and message-re kattintunk. A következő oldalon ellenőrizhetjük, hogy az adatok (e-mail cím, összeg) pontosak, illetve itt vehetünk tudomást arról is, hogy mennyibe fog kerülni az átutalás. Nem utolsó sorban kérhetnek születési dátumot is, amellyel igazoljuk azonosságunkat.

A "Send money"-ra rákattintva a tranzakció megtörténik, mi pedig ezt láthatjuk az Account Overview oldalon, vagy akár az  All Transactions menüpont alatt.

Pénzigénylés Skrillről

Ha egy bizonyos összeget szeretnél igényelni a Skrilles számládról ezt megteheted, ha rákattintasz a Withdraw gombra. Itt két lehetőséged lesz: banki kifizetés, vagy bankkártyás kifizetés.

Tranzakciós díjak:

 • banki kifizetés: 3.95€
 • bankkártya általi: 2.95€

Ha bármilyen kérdésed van a Skrillel kapcsolatban, azt felteheted a Skrill fórumon.