Az őszi idény egyik legjobban várt meccse következik Angliában: a Liverpool a bajnoki éllovas Manchester Unitedet fogadja. Mindenképpen látványos találkozóra számíthatunk, ahol a csapatok ikonjai, Wayne Rooney és Steven Gerrard lényegesen eltérő szerepet kaphatnak.

A meccs oddsai

A Liverpool szezonkezdete eddig jó, persze nem olyan látványos, mint sok szurkoló remélte, de a vörösök még így is az élmezőnybe tartoznak. A múltkori, Everton elleni siker megmutatta, hogy az alaposan átalakított gárda képes rangadót is nyerni, Kenny Dalglishnak pedig az a legfontosabb dolga, hogy ezt a mostani találkozó előtt is elhitesse játékosaival. Ehhez szinte elég lenne az is, hogy megmutassa a két gárda egymás elleni statisztikáit: a Liverpool a legutóbbi hat United elleni találkozóból négyet megnyert, hazai pályán pedig sorozatban három győzelmet aratott.

 

A Manchester United az utóbbi hetekben nem kápráztatta el a közönséget, legutóbb ugyan legyőzte 2-0-ra az újonc Norwichot, ám azt megelőzően 1-1-re végzett a Stoke otthonában, valamint csak az utolsó pillanatokban mentett pontot az Old Traffordon a Basel ellen – ami ennél is fontosabb, hogy a csapat játéka egyik alkalommal sem volt túl meggyőző. Hullámvölgyek persze minden csapat életében vannak, a Manchester United pedig az eddigi összteljesítményével rászolgál a jelenlegi legjobb angol csapat jelzőre.

 

A United jó sorozatában kulcsszerepet játszott Wayne Rooney, azonban a hétközi, Montenegró ellen kapott piros lapja, valamint az eset körüli felhajtás nem éppen a legjobb módja a rangadóra való felkészülésnek. Sir Alex Ferguson, a gárda menedzsere maga is elmondta, a lehető legrosszabbkor jön Rooney szempontjából a Liverpool elleni rangadó, és ezért lehetséges, hogy az angol válogatott támadót pihentetni fogja.

 

Magával a találkozóval kapcsolatban mindhárom végkimenetel mellett szól valami, ezért a legjobb megközelítés talán a döntetlenre (3.40) való fogadás lenne.

 

Több/kevesebb, mint 2.5 gól

Kétség sincs afelől, hogy jelenleg mindkét gárda jobb támadásban, mint védekezésben. Emellett az is biztos, hogy mivel nagyon korai szakaszában vagyunk még a bajnokságnak, egyik csapat sem fog csupán a biztos pont reményében pályára lépni – ez a hozzáállás amúgy is távol áll a két menedzsertől. Biztosak lehetünk benne, hogy lesznek gólok, ez esetben pedig magabiztos fogadás lehet a 2.5 gólnál többre tenni (1.97).

 

Gólszerzők

Wayne Rooney lehetséges pihentetése önmagában is elég nagy szenzáció, azonban ennél is nagyobb durranásnak ígérkezik Steven Gerrard várható visszatérése. A Liverpool csapatkapitánya nincs még 100%-os állapotban, azonban még így is kulcsember tud lenni bármely csapatban – ráadásul többször is bizonyította, hogy akár sérülten is képes vezéregyéniség lenni. Gerrard számos gólt szerzett már a United ellen, amennyiben pedig kezdőként kap lehetőséget, érdemes lehet az 5.00-val adott gólszerzésére tenni.

 

Lapok

A találkozóval kapcsolatban ez tűnik a legegyértelműbb tippnek: a Liverpool és a Manchester United mérkőzései rendre paprikás hangulatúak, a legutóbbi hét, Anfielden rendezett rangadón pedig összesen 5 kiállítás volt. A piros lap benne van a pakliban (ez akár szójátéknak is megfelel), ám ennél biztosabbnak tűnik 1.65-tel megtenni, hogy a játékosok legalább kilenc pontot összegyűjtenek azon a piacon, ahol egy sárga 2, egy piros pedig 5 pontot ér.

 

Tippek:

Döntetlen (3.40)

2.5 gólnál több születik (1.97)

Steven Gerrard gólt szerez (5.00)

Kilenc vagy annál több pont a lapok piacán (1.65)

 

Az oddsok a Betfair fogadóirodától vannak.