Míg a versenytábla felső ágán Iga Swiatek tarol, az alsó ágon a második kiemelt, Aryna Sabalenka hengerel és csak egy lépésre van, hogy az éveleji Melbourne-i sikere után, Párizsban is a döntőbe jusson.

Aryna Sabalenka 047
Aryna Sabalenka idén bajnoki címeket nyert Adelaideban és az Australian Openen kemény borításon, illetve Madridban salakon. (Fotó: Marta Fernandez Jimenez/Shutterstock.com)

A Roland Garros volt mostanáig az egyetlen olyan Grand Slam-torna, ahol a huszonöt éves fehérorosz játékos (WTA 2.) nem ért legalább az utolsó négy közé, de idén szettvesztesség nélkül menetelt eddig a szakaszig. Legjobban helyezett ellenfele, a világranglista 30. lépcsőfokán álló Sloane Stephens volt, akit a nyolcaddöntőben búcsúztatott. A negyeddöntőben a nemrég Strasbourgban bajnoki címet nyerő Elina Svitolina próbálta eredménytelenül megállítani. Talán az eddigieknél acélosabb ellenállást tanúsíthat az utolsó négy között Karolina Muchova, aki másodjára játszhat Grand Slam-elődöntőt, miután ezt a teljesítményt 2021-ben Ausztráliában hajtotta végre először. A római WTA1000-es tornán elért nyolcaddöntőjének lendülete Párizsban fokozódott és csak a második fordulóban veszített játszmát. Még a 2021-es döntőst, Anastasia Pavlyuchenkovát is két játszmában ejtette ki a negyeddöntőben.

A huszonhat éves Karolina (WTA 43.) sem mondható vérbeli salakjátékosnak és neki is a Roland Garros volt eddigi legeredménytelenebb rangos eseménye, amelyen az elmúlt két évben a harmadik fordulóig jutott. A negyeddöntőkben Muchova 21 győztest és 15 ki nem kényszerített hibát gyűjtött, Sabalenka pedig 30 győztest és 37 ki nem kényszerített hibát, de az oddsok szerint, a csehországi játékos messze esélytelenebb annál az Arynánál, aki ez egyetlen egymás elleni mérkőzésükön 7-5, 7-6-ra győzött Zhuhaiban 2019-ben kemény borításon.

Ne feledd, hogy a Roland Garrosra megtett nyertes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadásbajnokságán.

június 08., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Sabalenka, Aryna -2.5 @ 1.42

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.