A húsz évesek korosztályát képviselő Leylah Annie Fernandez és Clara Tauson harmadik összecsapásukra készülnek, miután a dán szőkeség mindkétszer verte kanadai ellenfelét.

Leylah Annie Fernandez 027
Leylah Annie Fernandez idei mérlege kemény borításon 16/10, a Clara Tausoné pedig 16/9. (Fotó: Harjanto Sumali/Shutterstock.com)

Közel két év telt el Leylah (WTA 72.) US Open-döntőjétől, amit nem követtek kiemelkedő sikerek, idén pedig egy WTA-torna főtábláján sem nyert három mérkőzést. A Wimbledon után, Washingtonban váltott vissza kemény borításra, ahol selejtezőket kellett játszania. A főtáblára került, de már a második fordulóban búcsúzott. Az otthoni Montreal-i 1000-es kategóriájú eseményen két kört haladt előre, ezt követően Cincinnatiban a nyitó selejtezőmeccsén kikapott. Nem túl ígéretes az eredménysorozata az idény utolsó Grand Slamje előtt és Clevelandban is indult. Nehéz sorsolásban volt része és azzal a Linda Noskovával csapott össze, aki nemrég Prágában döntőzött és Cincinnatiban pedig a nyolcaddöntőig menetelt. Mégis, Leylah csupán két gémet veszített ezen a mérkőzésen.

Leylah és Clara is 2021-ben voltak a legeredményesebbek

Következő fordulóban Clara Tauson (WTA 90.) lesz az ellenfele, aki 2019-ben junior Australian Open-bajnok volt (Leylát verve a döntőben) és 2021-ben nyerte eddigi két WTA bajnoki címét Lyonban és Luxembourgban kemény borításon. Neki sem ívelt felfele pályafutása az elmúlt két évben, idén ő sem nyert három meccset WTA-tornák főtábláin. A Wimbledon után, Varsóban második meccsén, Prágában pedig első meccsén búcsúzott. Clevelandban a selejtező második körében kikapott, de főtáblára került, ahol Barbora Krejcikova ellen borította a papírformát méghozzá úgy, hogy a második szettben csak egy gémet veszített.

Annak ellenére, hogy mindketten hullámvölgyben vannak, meglepően jól kezdtek az e heti, tengerentúli torna főtábláján. Az utóbbi időben Leylah mintha enyhén jobban teljesített, a bukmékerek oddsai viszont jóval esélyesebbnek mutatják. A helyzetkép szerint a jelenlegi erőviszonyok ennél kiegyensúlyozottabbak és Tauson az idén már verte Fernandezt a Roland Garros salakján.

augusztus 23., szerda

Tipp Szett hendikeppel Tauson, Clara +1.5 @ 1.48

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 22. 5:32 UTC.