Igazi erődemonstrációt láthattunk a japán fővárosban Jessica Pegulától, aki idei második bajnoki címét szerezheti meg ha legyőzi Veronika Kudermetovát.

Jessica Pegula 053
Jessica Pegula karrierjének mindhárom bajnoki címét kemény borításon nyerte, Kudermetova viszont egyetlen tornagyőzelmét zöld salakon szerezte. (Fotó: lev radin/Shutterstock.com)

Augusztusban Montrealban WTA1000-es tornát nyert a huszonkilenc éves amerikai játékos (WTA 4.), azonban a US Openen a vártnál kissé alulteljesített, ugyanis a nyolcaddöntőben elég szigorú vereséget szenvedett el Madison Keystől. Ha arra gondolunk, hogy Madison a New York-i Grand Slam döntőse volt 2017-ben, akkor a kimenetel nem olyan nagy meglepetés, viszont a 6-1, 6-3-es végeredmény talán igen. Ennek a vereségének nem érződtek nyomai Tokióban, mivel Pegula nagyon fölényes győzelmeket aratott. Cristina Bucsa ellen három gémet, Daria Kasatkina ellen csak egyet(!), majd a Guadalajarai WTA1000-es bajnok Maria Sakkari ellen ötöt. Jessica az idei 33 kemény pályás meccsgyőzelmével, több mint kétszer sikeresebb Veronikánál, aki ezen a típusú borításon 16 meccset nyert 2023-ban.

Kudermetova első meccsét nyerte Swiatek elleni öt összecsapásból

Azok után, hogy az őszi kemény pályás idényrészben a huszonhat éves orosz játékos (WTA 19.) csak két meccset nyert a tokiói tornáig, meglepő lehet a japán fővárosban való szereplése. Az első két fordulójában, Harriet Dart és Kayla Day ellen nem veszített játszmát, azonban a negyeddöntőben és az elődöntőben harmadik felvonásban jutott tovább. Az utolsó nyolc között azt a volt világelső Iga Swiateket győzte le, aki ellen az eddigi négy mérkőzésén még szettet sem tudott nyerni. Az elődöntőben honfitársát, Anastasia Pavlyuchenkovát ejtette ki közel három és fél óra játékidő után. Kudermetova csak egyszer találkozott Pegulával és három szettben nyert is, de ez az idei mérkőzésük salakon zajlott Madridban. Ezúttal még nehezebb lehet majd nyernie az esélyesebb amerikai játékos ellen. Amellett, hogy Jessica hengerelt Tokióban, a kemény borítás is neki kedvezőbb és még fizikailag is frissebben állhat ki a döntőben, így nagy a győzelmének valószínűsége.

Részletek az eddigi egyetlen Pegula - Kudermetova összecsapásból

október 01., vasárnap

Tipp Játék hendikeppel Pegula, Jessica -3.5 @ 1.75

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 30. 10:20 UTC.