Rengeteget kellett várjon Maria Sakkari, hogy élvonalhoz méltó bajnoki címet szerezzen, de Guadalajarában sikerült ez neki és úgy, mint a mexikói menetelése során, a japán eseményen is összecsap Caroline Garciával.

Maria Sakkari 029
Megkönnyebbülhet Maria Sakkari az első WTA1000-es tornagyőzelme után. (Fotó: Colin McPhedran/shutterstock.com)

Ezt a sikerét megelőzően, a huszonnyolc éves játékos (WTA 6.) csupán egyszer, 2019-ben Rabatban salakon volt még végső győztes pályafutása során. Mondhatni, hogy ez túl kevés volt egy olyan valakitől, aki évek óta az élvonal tagja. Miután az őszi kemény pályás idényt egy elveszített döntővel kezdte Cori Gauff ellen Washingtonban, sehol sem nyert egy meccsnél többet a Guadalajara-i nagyméretű eseményig. A US Open első fordulójában elszenvedett veresége nagyon megviselte, azonban Mexikóban felszabadult és szettvesztesség nélkül menetelt végig a versenytáblán. Nem ment szabadságra a görög játékos és Tokióban folytatta győzelemsorozatát, ugyanis csak négy gémet veszített Misaki Doi ellen.

Idén mindkét meccsét nyerte Garcia ellen

A Guadalajara-i elődöntőben, Sakkari 6-3, 6-0-ra verte a huszonkilenc éves Garciát (WTA 10.). A francia világbajnok nem a legjobb formában van, amiről a San Diego-i torna alkalmával írtunk, ezért nem volt annyira meglepő a kimenetel, azonban a szigorú végeredmény igen. Caroline 2023-ig mindhárom Sakkari elleni mérkőzését megnyerte és ezek kemény borításon zajlottak, úgy mint az idei két összecsapásuk is. Ebben az évben először Dohában játszottak egymás ellen, akkor a görög hölgy 2-1-es szettarányban nyert, méghozzá a döntő felvonás tie-breakjében. Garciáról tudni kell, hogy ő is magabiztosan kezdett Tokióban és két játszmában ejtette ki Anhelina Kalininát, de ismét elbukhat a görög földről érkező játékos ellen.

Részletek Sakkarinak a Guadalajarában szerzett, Garcia elleni győzelméből

szeptember 29., péntek

Tipp Játék hendikeppel Sakkari, Maria -3.5 @ 1.86

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 28. 17:46 UTC.