Tomka Sf.org-on eltöltött pályafutása...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: sunik29 Dátum június 18, 2017, 14:28:58
Csak normál paraszti ésszel 84 db-os kivalasztott tipp és  30% profit annyit er mint egy lepke fing , az nem mérvadó , hogy mekkora adatbázisból lesz az nem mérvadó , csak a tippek mennyisége. Más szóval és ennyi erővel és további szűkítéssel lesz 1 tipped és 100tol 50% ig profit. Az jön le nekem, persze lehet ,h tévedek ,h te talan Kristóf vagytok abban a meggyőződesben ha kevesebbet tippeltem volna akkor sikeresebb lehettem volna . Nem rossz indulat vezérel , csak a tippek csökkenése és a profit növekedése visszamenőleg , nem lesz  az elvárásnak aranyos. Sajnos tapasztalatból írom.

Azt mondom, hogy részben vagyok csak ebben a meggyőződésben. Az elmúlt 8 évben sok mindent kipróbáltam, láttam.
Ismerek olyan srácot Angliából, aki évi 20-30 tippet játszik meg, ott egy tippet 1.8-2.0 szorzón és 10.000 euróval. Idén eddig 17 tippje volt és 15 volt pipa. Kérdezem én profitális? ROI ~ 40%.
Egyébként pedig azt, hogy havi szinten 84 tippet játszok meg és 30%-s ROI-val szerintem elég jó eredmény, pontosabban eredmény lenne.

Nem értek azzal egyet, hogy nem mérvadó egy adatbázis. Te mi alapján fogadsz, te is használsz adatbázist, az egy dolog, hogy nem te állítod össze. És ezek nem a megjátszott tippjeiből összerakott adatbázisok, hanem statisztikai honlapoktól lementett, megvett és elkért adatok. Nem az, hogy na kevesebbet tettem volna sikeresebb lettem volna.
Egyébként ez az egész adatbázisos dolog úgy fut, hogy megvannak az adatokat. Ehhez írtam a függvényeket és kiderül, hogy melyik intervallumokban a legjobb a beválás. Kijönnek a statisztikai adatok egy mérkőzés párra. (Lent a kép) Az adatbázis alapján pedig megállapítom, hogy ilyen %-s értékeknek mekkora a beválása majd nézem a mérkőzést és eldöntöm, hogy megjátszom. A számok pedig nem szoktak hazudni...
Az elmúlt félévben három hónapot tudtam rendesen végig játszani a vizsgáim miatt. Ez február, március, május és ismét fél hónap a június.
Összes tipp: 502, 64 % találati arány mellett. Ez ~ 2.830 euró profit. 10 % ROI. Én ezt elég jó eredménynek tartom. (Persze magammal szemben szubjektív vizsgálattal vagyok)

Mondjuk azt kicsit furának érzem, hogy engem, aki évek óta játszik és itt adom az adataimat táblázataimat és segélteimet egy fél éve játszó sráchoz hasonlítasz.

Még folyik az adatgyűjtésem és feltöltés, remélem rád tudok cáfolni, mert elég sok munkaórám van és még lesz benne.

A sikereid , csakis magadnak koszonheted, nem erdekel , es nem esik rosszul.Sot!! Visszont jol csinalod ha dolgozol rajta, vagy dolgoztal erte, szerintem is jo, ha vannak adataid, de 84 tipp semmi , ha nem vagy Perumal mint az angol baratod ,akkor lessz aztan meglepetes, es dolgozhatsz megint a finomitason kb ugyanilyen poziciobol, leszmitva az idot. Nem sertegetlek, van benned potencial, de a" kevesebb neha tobb"nek akkor van ertelme ha a "kevesebb"rol olyan infod van amit csak te tudsz v annyi adatod van a haterben ami teged igazol. Kivancsi vagyok az uj tendenciara es majd a mecseidre is mert annyi no name csapatra fogadtal semmi hateradat nelkul, h ez a sok adat ami most van az nem lehet h azok a mecsek adatai legyenek. Udv.Beke  :beerchug:

Na skacok, ha már kicsit holtszezon is van és az elmúlt két hétben csak tanultam. Ennek köszönhetően legalább elmondhatom, hogy 5-re diplomáztam és hivatalosan is geoinformatikus lettem.
Lassan visszarázódok, illetve próbálok felzárkózni a hírekkel és információkkal.


Kiírtam egy újabb szavazást, majd kérlek szavazzatok! Köszi.  ;)

Idézetet írta: Tomka Dátum június 27, 2017, 21:17:04
Na skacok, ha már kicsit holtszezon is van és az elmúlt két hétben csak tanultam. Ennek köszönhetően legalább elmondhatom, hogy 5-re diplomáztam és hivatalosan is geoinformatikus lettem.
Lassan visszarázódok, illetve próbálok felzárkózni a hírekkel és információkkal.


Kiírtam egy újabb szavazást, majd kérlek szavazzatok! Köszi.  ;)

" 5-re diplomáztam és hivatalosan is geoinformatikus lettem. "

Gratulálok Tomka!   :great: :beerchug:

Gratulálok! A kérésem csak annyi ezzel a diplomával milyen állást lehet betölteni?

#905 június 29, 2017, 18:18:13, Tomka
Idézetet írta: oldsmuggler Dátum június 28, 2017, 21:11:41
Gratulálok! A kérésem csak annyi ezzel a diplomával milyen állást lehet betölteni?

Kutató intézetekben (TAKI, MÁFI, MTA)
Adatszolgáltatók (FÖMI, VÁTI) FÖMI-nek már január óta más a neve, de lényegében ugyan azt a feladatot végzi.
Emellett pedig a E-ON-tól a MOL-ig mindenki alkalmaz geoinformatikusokat, akik digitális térképeket készítenek nekik. (Pl. geodéziai pontossággal elkészíteni a csőhálózatok digitálistérképét - ahol a pontosság 5 cm-en belül van -, adatbázisokat készíteni, műhold felvételek elemzése, stb.

Hogy értsétek miről van szó. A tanulmányaim alatt digitális- és analógtérképek készítését tanultam, GPS-RTK adatok feldolgozását, távérzékelési (Műhold felvételek, repülőgépről készített felvételek és manapság pedig a drón felvételek a legújabb eszközök) raszteres képeknek a digitalizálását, adatbázisok építését. Programok közül, amit tanultam: Qgis, ArcMap, Photoshop, GlobalMapper, Trackmaker. Ezek közül pedig a legösszetettebb, amivel a nagyobb cégek dolgoznak az ArcMap, ami komplex adatbázisok készítésére jó. Nehéz, de szerettem velük dolgozni.

Főként adatok feldolgozásával, adatbázisokkal szeretnék foglalkozni és a GPS-el vagy RTK-val való mérések is közel állnak hozzám. Ebből készítettem a szakdolgozatomat is, egy város közlekedésitábla adatbázisát készítettem el, ahol minden táblát GPS-el rögzítettem és a táblák típusát/állapotát is feldolgoztam, ezeket pedig OSM alaptérképen jelenítettem meg. (Erről tettem egy képet a mellékletbe)

Szerencsére lehetőség van - főleg Budapesten -, így nem is akarom elkapkodni. Most egy-két hónap pihenés jön, mert nem kell rögtön munkába állnom, így próbálom majd a legjobb állást elkapni.

Visszarázódásként csak 25 euróval egy biztosnak tűnőt tettem, de csak egy gól lett. ;)

(0-0) Over 0.5,1.0 AEK Larnaca v Lincoln Red Imps FC (1st Half Goal Line)   29/06/2017   None   1.750   ½ Win ½ Void  :great:

Gratula Tomka a diplomádért.  :beerchug:

#908 július 01, 2017, 10:51:15, Tomka
Mára ezek, amikben a legbiztosabb vagyok. Félidő over 0.5-re illetve over 2.5-re, esetleg második félidőben a 65. perc utánra is jók lehetnek.





Na baszki ez közel volt, eléggé biztosnak éreztem, hogy itt még lesz egy gól.

(1-1) Over 2.5 Sydney Olympic v Manly Utd (Goal Line In-Play)   02/07/2017   None    2.000  :great:

#911 július 04, 2017, 19:13:32, Tomka
Live: -Normal Bet

- Over 0.5 Germany Women v Brazil Women (First Half Goals)   04/07/2017   None   1.57 :great:


Live: - Normal Bet = 50 euró (A hónap elején indított bank 1/20)
Live: - Big Bet = 100 euró (A hónap elején indított bank 1/10)


#912 július 04, 2017, 19:49:19, Tomka
Live: -Normal Bet

- (0-0) Over 0.5 FCI Tallinn v Hibernians (Alternative Goal Line)   04/07/2017   None   1.500  :great:
(Ezt akartam az előbb kitenni.)


Live: - Normal Bet = 50 euró (A hónap elején indított bank 1/20)
Live: - Big Bet = 100 euró (A hónap elején indított bank 1/10)


A mostani szavazásomat lezártam. Az eredmények a következők:

Mit gondolsz a személyes jellegű információkról?
* Közelebb hozza az embereket egymáshoz, jó dolog 23 db (79.3%)
* Számomra nem releváns, de maradhat. 3 db (10.3%)
* Nem valló az ilyen jellegű információ egy ilyen fórumra. 3 db (10.3%)

Így úgy gondolom ezentúl is megosztom veletek az életeseményeimet, amik persze jelentősebbek.
Most újabb szavazást írtam ki, kérlek majd szavazzatok. Ígérem lassan befejezem a közvélemény kutatást.  ;D
A lényeg az, hogy némileg változott a kiválasztási rendszerem, alakítottam a dolgokon illetve lehet könnyebben érhető, ha mutatom is a folyamatot. Több statisztikai weblapot, programot, excel szerkesztési folyamatot és több hasznos tippet mutatnék meg.
A héten kellene vennem egy új fülest, így akár a hétvégén fel is avatom.  ;)

#914 július 06, 2017, 16:04:57, Tomka
Live: -Normal Bet

- Over 1.5 FC Astana v Kaisar Kyzylorda (Match Goals)   06/07/2017   None   1.50  :great:


Live: - Normal Bet = 50 euró (A hónap elején indított bank 1/20)
Live: - Big Bet = 100 euró (A hónap elején indított bank 1/10)