Bundesliga 07/08

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Pénteken, augusztus 10-én indul a német bajnokság, s az idén mindenki számára a Bayern München a legesélyesebb a bajnoki cim megszerzésére, hisz nagyon beerösitettek a bajorok azért, hogy hamar felejteni tudják a tavalyi csak negyedik poziciót.
A dobogóra pályázik a tavalyi bajnok Stuttgart, a Schalke, de a Werder Bremen is.
Kemény csata fog kialakulni az UEFA kupás poziciókért amelyre a Hamburg, a Bayer Leverkusen, a Borussia Dortmund, a Nürnberg, a Wolfsburg, a Hannover, illetve a Hertha is pályázik, persze ezen csapatok meglepetést is szerezhetnek, s dobógon végezhetik a bajnokságot.
A kisebb csapatok is nagyon megfognak küzdeni, főleg azért, hogy jó helyen végezzék az idényt, s ha lehet elkerüljék a kieső zónát.

VFB Stuttgart

A tavaly nagy meglepetésre bajnoki cimet szerzett a Stuttgart, s idén is legalább egy dobogós helyett megpályáznak.
Távozott a csapattól, Timo Hildebrand, helyette a Nürnbergből érkezett Raphael Schäfer fogja védni a stuttgartiak hálóját.
A csapathoz érkezett Yildiray Bastürk, Gledson, Ewerthon illetve Ciprian Marica

Fc Schalke

A tavaly nagyon jó formában szerepelt a csapat, s közel álltak a bajnoki cimhez, végül csak a második hely maradt a gelsenkircheniek számára.
A csapatból távozott Lincoln, helyére a horvát Ivan Rakitic érkezett.

Fc Bayern München

A tavalyi szezon, mondhatni katasztrófális volt a bajorok számára. A csapat úgy indult a bajnokságban, hogy megörzi a bajnoki cimét, de a végén csak egy UEFA kupás helyett jelentő, negyedik helyett értek el.
A csapat világklasszisokkal erösödött a nyáron, a Fiorentinából, Luca Toni érkezett, mig az OM-től Franck Ribery-t vásárolták meg a müncheniek.

Werder Bremen

A Werder idén szeretne magasan végezni, de ezért pótolniuk kell Klosét, aki a Bayern-hez került.

Hamburger SV

A csapat a tavalyi szezonban két játékot mutattot, egyszer a kiesés ellen küzdöttek, utána meg sikerült a hetedik helyre felkerülni, s mindezt Huub Stetevensnak köszönhetik.
A játékoskeret nem változott, sőt mi több, sérüléséből felépült Vincent Kompany, aki sokat segithet majd a hamburgiaknak.

Borussia Dortmund

A dortmundiaknak új edzőjük van, mégpeddig a hamburgból érkező Thomas Doll, s tőle, meg a csapattól nagyon sokat várnak a szurkolók.

Bayer Leverkusen

A tavalyi bajnokságot 5-dik helyen végző Leverkusen sokat költött a nyáron új játékosokra, rengeteg, tehetséges fiatal játékos került a csapatba, akik most nagyott produkálhatnak. A német kupából való kiesés viszont nem a legjobb előjel.

Fc Nürnberg

A tavaly a Nürnberg benne volt a top10-ben, s sikerült megnyerni a német kupát is, igy nagyon jó szezont zártak. Idén szeretnének valami hasonlót produkálni, viszont ez nem lesz a legegyszerübb feladat.

VfL Wolfsburg

Az utóbbi szezont 15-dik helyen végző Wolfsburg, idén szeretne sokkal jobban futballozni, s visszakerülni a top10-be, ahol régen volt. Ebben fog segiteni a csapatnak a volt Bayern edző, Felix Magath.

Hannover 96

A Hannover célja a most kezdödő bajnokságban egy európa kupás hely, de ezért nagyon sokat kell dolgozniuk. Huszti Szabolcs és csapata elég sikeres felkészülési perióduson van túl, ahol jó eredményt értek el a Real Madrid ellen is.

Hertha BSC

A berlinieknek új edzőjük van, Lucien Favre személyében, s a cél a top10-ben való végzés.

Eintracht Frankfurt

A frankfurtiak nagy célokkal indulnak a bajnokságban, megprobálnak bejutni a legjobb 10 közé, s ezért aktivak is voltak a játékospiacon a nyár folyamán. Aarón Galindo a Grasshopperstől, Mehdi Mahdavikia a Hamburgtól, Junicsi Inamoto peddig a török Galatasaraytól érkezett.

VfL Bochum

A Bochum a tavaly nagy meglepetésre a 8-dik helyen végzett, ezt köszönhetően a görög Gekas-nak is, aki viszont most távozott a csapattól, igy idén nem lesz olyan egyszerü a bochumiak dolga, inkább a kiesés elkerülésén fognak majd dolgozni.

Energie Cottbus

Az Cottbus a nyáron három fontos kulcsemberét veszitette el, s habár volt jelentős szerzemény is, nem biztos, hogy nagyot tudnak produkálni idén.

Hansa Rostock

A Rostock két év után újból felkerült a Bundesliga-ban, az idén a fő cél a bentmaradás lesz.

Arminia Bielefeld

A Bielefeld fő célja az idei bajnokságban a benntmaradás

MSV Duisburg

Az újonc Duisburg nagy játékoskerettel vág neki az idei bajnokságnak, s idén a benntmaradás a cél.

Karlsruhe SC

Kilenc év után újból felkerült a Bundesligába a Karlsruhe, viszont szvsz. a csapatnak nagy problémái lehetnek, hisz Eduard Becker edző számára mindössze, csak 21 profi játékos áll rendelkezésre.








Pénteken indul az e heti bundesliga a>>Karlsruhe - Hannover 96<< meccsel ami egy 3 esélyes meccsnek tűnik mivel Karlsruhe elég jól kezdte a bajnokságot a Nürnberg legyőzésével a Hannover otthon kikapott a Hamburgtól.Ezért Én személy szerint ezt a meccset 1X-re tenném.
Werder Bremen - Bayern München>>ezt a meccset is 2re vagy X2re tenném mivel a Bremen Bl selejtezőt játszott és eléggé elfáradt.A bayern pedig erővel duzzadva várja a rangadót elég jó játékosokkal és formában!!!
Schalke 04 - Borussia Dortmund-1X-re tenném!

Idézetet írta: Torrero17 Dátum augusztus 16, 2007, 10:43:45
Pénteken indul az e heti bundesliga a>>Karlsruhe - Hannover 96<< meccsel ami egy 3 esélyes meccsnek tűnik mivel Karlsruhe elég jól kezdte a bajnokságot a Nürnberg legyőzésével a Hannover otthon kikapott a Hamburgtól.Ezért Én személy szerint ezt a meccset 1X-re tenném.
Werder Bremen - Bayern München>>ezt a meccset is 2re vagy X2re tenném mivel a Bremen Bl selejtezőt játszott és eléggé elfáradt.A bayern pedig erővel duzzadva várja a rangadót elég jó játékosokkal és formában!!!
Schalke 04 - Borussia Dortmund-1X-re tenném!

Én -mivel a Bundesliga a legszeszélyesebb bajnokság-ebben a fordulóban is meglepetéseket várok:a Hannover idegenben jobb,mint otthon,szerintem megverik az "elbizakodott" Karlsruhét.A Werder idén nem igazán esélyes a bajnokságra,de 1-2 bravúr benne van a játékukban:most is megpróbálnak nyerni,de az over eléggé esélyes..A Schalke otthona oroszlánbarlang,szerintem is elverik a mindig rosszul rajtoló Dortmundot.És egy meglepit várok még:a Leverkusen vendéggyőzelmét a Hamburg ellen(1:3,természetesen Gekas firstjével)

A Hannover győzelmét én is várom. Ázsiai hendikeppel fogok is fogadni rá.

Én még a Hamburg SV - Leverkusen meccset tenném meg X2-re.A leverkusen elég jól erősített mondjuk ez a Hamburgról is elmondható.De a héten a hamburg uefa kupa meccset és akárhogy is nézzük vamennyit kivett belőlük a meccs.
Nyerni sztem nem fog a Hamburg!

Sajnos a multkori tippem az nem jött be,lehet a Hamburg rápihent a leverkusen meccsre és ezért xel a Honvéddal:))!
A hétvégén szerintem a Nürnberg - Werder Bremen 1xre várom,a Bremára elég kemény meccs vár a jövőhéten Zágrábban mivel otthon csak 2-1 nyertek!
Bayern München - Hannover 96-Fix 1es
VfB Stuttgart - MSV Duisburg-1es
Eintracht Frankfurt - Hansa Rostock-1es
VfL Wolfsburg - Schalke 04-x2

A Dortmund - Werder meccsről mi a véleményetek? Mintha rosszul kezdett volna a Werder és mostanában meglelte volna a formáját, de ettől függetlenül bármi lehet. Olyasmin gondolkozom, hogy Werder lő gólt 1.28-ért vagy olyasmin hogy HT/FT X2/X1 2.06-ért.

Csak egy megérzés: Arminia Bielefeld - Hansa Rostock VENDÉG 4.85-ért......

Egy kis kockázatot ez is megér:Leverkusen-Bochum ,félidő:Bochum:5,90ért,Betfair
Nekem a Bochum jó szereplése igazi meglepetés a Bundesligában.Azt hittem,hogy ott Gekas nélkül nincs élet.Mégis;Bechmann egész jól pótolja a görögöt,a középpályája és védelme magasan szervezett,kapusuk jó.Tippem ellen szól,hogy  a görög ismeri a csapatot.De a Leverkusen az egyik legkiszámíthatatlanabb csapat:képes bárkit megverni és bárkitől kikapni.A szorzót tulzónak tartom(én nem játszom meg,mert fogadalom köt).

A Bochum - Frankfurt meccsel kapcsolatban mit gondoltok (Bundes?)? Én 1x-re tippelek, igaz sokkal jobban áll a Frankfurt (3ik, míg a Bochum 11). Viszont a Bochum otthon nem vesztett még meccset, a Frankfurt pedig idegenben még nem nyert. Elég jó kis csapatnak tartom a Bochumot, otthon veszélyesek, a Bundesligában meg amúgy is kevés a vendéggyőzelem.

Idézetet írta: ab_aevo Dátum szeptember 21, 2007, 17:49:16
A Bochum - Frankfurt meccsel kapcsolatban mit gondoltok (Bundes?)? Én 1x-re tippelek, igaz sokkal jobban áll a Frankfurt (3ik, míg a Bochum 11). Viszont a Bochum otthon nem vesztett még meccset, a Frankfurt pedig idegenben még nem nyert. Elég jó kis csapatnak tartom a Bochumot, otthon veszélyesek, a Bundesligában meg amúgy is kevés a vendéggyőzelem.
Naplócskámban írtam már a tippjeimet rá.Nyílt játékot vállaló csapatokról van szó(főleg a Frankfurt)Szerintem izgalmas mérkőzés lesz és gólgazdag.Mindkét csapat képes akár megfordítani is a mérkőzést.Tippjeim ezért:H/D,V/D,V/H,V/D (félidő/végidő).És most megteszem overre is.

Én igazából X2-re tenném!
Mivel a frakfurt nagyon jó formában van ezért sztem egy két kontrával nyerni fognak , igaz h játszottak uefa kupát de ott is nyerni tudtak.A bochum se rossz de nem is jók annyira sztem!

Jó meccs a Leverkusen - Bayern, csak nem adtak meg egy érvényes gólt a Bayernnek  :wall:. Legalább 10 cm-el elaludt a partjelző elaludt.
600

Mostanában elég kritikus a játékvezetés mindenhol. Szükség lenne a videóbíróra.