Vuelta a Espana 2019

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


3.

1. Valverde
2. Walscheid
3. Kelderman
4. Gilbert
5. Rojas

3. Szakasz

1.Lopez, Miguel Angel
2.De Gendt, Thomas
3.Valverde, Alejandro
4.Quintana, Nairo
5.Chaves, Esteban

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 25, 2019, 19:01:33
Megdöbbentő, hogy a legnagyobb költségvetésű klub nem tud összerakni egy normális csapatot a Vueltára. Jim Ratcliffe tele van pénzzel, elvileg még több folyik a csapathoz, mint az eddigi években, ehhez képest még a jövő évi csapatban is mindössze 12 fő neve biztos. Tour de France-on is szerencséjük volt Pinot kiválásával, de van egy olyan érzésem, hogy jövőre elkapja őket valamelyik csapat.

Ilyen mezőnyben egy Poels - Geoghegan Hart - de la Cruz triótól többet várnék. Poels pár éve még oktatott a hegyekben, fura az egész. Franciaországban is gyengék voltak önmagukhoz képest.

Valami csak nem jo a hatterben ezek szerint, vagy a vezetosegben tortent valami amit nem tudunk, de tenyleg furcsa (bar en nem szeretem az egyeduralkodo csapatokat), mondjuk az teny, hogy nezoi szempontbol ezerszer jobb ez igy ... :)

Nem tudom kinek mennyire erdekes ez a stat, de eleg impozans nevsor ez igy.. :)

Active riders with at least 2 stage wins at all 3 Grand Tours | #LaVuelta19

Bennati, Cavendish, T.Dumoulin, Froome, Greipel, Matthews, V.Nibali, N.QUINTANA, S.Yates

3.szakasz

1. S Bennett
2. F Gaviria
3. F Jakobsen
4. J Degenkolb
5. L Mezgec

Vuelta, 3. szakasz

1. Sam Bennett
2. Jakobsen
3. Gaviria
4. Walscheid
5. Boasson Hagen

Idézetet írta: peshark Dátum augusztus 25, 2019, 22:17:17
Valami csak nem jo a hatterben ezek szerint, vagy a vezetosegben tortent valami amit nem tudunk, de tenyleg furcsa (bar en nem szeretem az egyeduralkodo csapatokat), mondjuk az teny, hogy nezoi szempontbol ezerszer jobb ez igy ... :)

Elfigyelve a Jumbo-Visma kiemelt versenyzőinek technikáját (Roglic és Dumolin), lehet jön majd egy Sky/Ineos 2.0, ami hasonlóan domináns szerepet tölthet majd be. Mindenesetre biztosan történhetett valami, mert a szponzorváltás után egyből jöttek a bukások is. Tudom, ennek nincsen akkora jelentősége, de érdekes volt (május-június: Bernal, Thomas és Froome is bukott).

Érdekes ez a stat, mindig megdöbbenek, mekkora sprinter volt Bennati a 2000-es évek második felében. Emlékszem az akkori bringás menedzser játékokban rendre 80-81 körüli értékkel bírt a sprinteri kvalitása (mostani érából ez Jakobsen, Démare, Sagan, Bennett szint).

Vigóban beárazta az öregeket a Vuelta első szakaszán 2007-ben: Freire Gómez, Petacchi meg Zabel.. A saját korosztályt is ütötte akkoriban: Boonen, Greipel, Allan Davis
Az a durva, hogy előtte egy hónappal meg a Tour de France-on verte a mezőnyt Párizsban. Azért oda is eljutottak páran a krémből: Boonen (aki addigra már inkább pavés volt, mint sprinter), Hushovd, Hunter, Zabel, Förster..
Utána következő évben elment a Giróra és nyert még három etapot meg egy ponttrikót. Ez így 3 nagy körverseny egymás után és összesen 8 szakaszgyőzelem, ahol elverte a legjobbakat (amúgy még utána nyert egyet poénból a Vueltán is év végén).

Kiválóan használta ki az átmenetet, mert akkor jött Cavendish, őt is elverte még a Girón, de a McEwen, Zabel, Bettini, Hondo-féle öregeknél is egyértelműen gyorsabb volt. Elit bringás volt, de pont Pozzato és a sérülések akadályozták meg a sikeresebb karrierben. 2008 tavaszán sérült volt, ez pont kapóra jött Pozzatónak, akivel szinte azonos volt a tavaszi "menetrendjük". Ebből rengeteg vita volt házon belül, mivel Pozzato nyakára hozták Bennatit, de az olaszok egy újabb szupercsapatot akartak összehozni a Liquigasnál:: Albasini, Bodnar, Cataldo, Guarnieri, Kreuziger, Nibali, Pellizotti, Petito, Pozzato, Quinziato és Vanotti.

Pippo akkor már sztár volt, Milano - Sanremót nyert, Tour de France-on szakaszt, Tirreno - Adriaticót, gyakorlatilag királyként élt (Monacóban). Ehhez jött Bennati és vitte magával Corionit, mint felvezetőjét, akit el sem vittek a Giróra (cserébe a Vueltán segíthette Danielét). Az a Giro volt élete csúcspontja és egyben érdemi pályafutásának vége. A Mortirolón a hideg miatt begyulladt a már amúgy is sérült lábában Achillese. Ezek a sérülések a szezon későbbi részében is visszaütöttek, ahogyan az is, hogy a Vueltán megint összekaptak Pozzatóval. Elvileg Pozzato volt a vezér, akire épült a taktika, de Bennati szemmel láthatóan gyorsabb volt nála (nyert is sprintet). Sztori utána már csak annyi: Pozzato elszerződött a Katushához év végén, Bennati maradt, de a sérülések után már nem volt olyan sebessége.

Pechére akkor kezdett beérni Cavendish, jött még Farrar is, Greipel is szintet lépett. Közben a csapatánál is elindultak az összetett menők irányába, hiszen Nibali személyében egy kincsre bukkantak. Leigazolták mellé Ivan Bassót...
Ha ez nem lett volna elég, akkor egy év múlva - mikor talán az utolsó esélye volt Bennatinak, hogy visszatérjen az élmezőnybe -, érkezett a csapathoz egy bizonyos Peter Sagan és Elia Viviani.

Vuelta, 3. szakasz

1. Sam Bennett
2. Gaviria
3. Jakobsen
4. John Degenkolb
5. Boasson Hagen

3.Szakasz

1. S. Bennett
2. F. Gaviria
3. F. Jakobsen
4. L. Mezgec
5. E. Boasson Hagen

3.

1. S. Bennett
2. F. Gaviria
3. L. Mezgec
4. J. Degenkolb
5. F. Jakobsen

3.Szakasz

1. S. Bennett
2. Mezgec
3. F. Jakobsen
4. Gaviria
5. Walscheid

3. szakasz

1. Gilbert P.
2. Poels W.
3. Nieve M.
4. Thomas De Gendt
5. Degenkolb, John

3. szakasz

1. Bennett
2. Jakobsen
3. Gaviria
4. Mezgec
5. Degenkolb

3.szakasz

1. Sam Bennett
2. Fernando Gaviria
3. Edvald Boasson Hagen
4. Luka Mezgec
5. Fabio Jakobsen

3. szakasz

1. T. de Gendt
2. P. Gilbert
3. S. Higuita
4. A. Valverde
5. F. Gaviria

3.

1 Gaviria
2 Higuita
3 Valverde
4 Degenkolb
5 Walscheid