Foci - Átigazolási hírek - 2020 nyár

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


AZ AS ROMA CSILLAGÁVAL ERŐSÍTETT A LEICESTER CITY – HIVATALOS

Hosszas egyeztetéseket követően a Leicester City együttese végül a vasárnap délelőtti órákban erősítette meg az AS Roma játékosának szerződtetését...

A Leicester City együttese megerősítette, hogy vételi opcióval kölcsönvette az AS Roma tehetséges török szélsőjét, Cengiz Ündert. A kiszivárgott híresztelések szerint most 3 millió eurót fizettek érte, a 2020-2021-es idény végeztével pedig nagyjából 24.5 millió euró ellenében szerződtethetik őt véglegesen.

A 23 esztendős kiválóság 2017 nyarán 13.4 millió euró ellenében került a Basaksehir gárdájától az "Farkasokhoz". Első szezonjában 32 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezalatt nyolc találatot szerzett, miközben a török válogatottban is egyre több feladatot kapott. Ám az első két idényét követően az elmúlt kiírásban már kevesebb lehetőséghez jutott, első sorban az újonnan felfedezett Nicolo Zaniolo csillogása miatt. A legutóbbi szezonban is eleinte jobbára csak csere volt, ám csapattársa sérülése révén újra megkapta a lehetőséget, és remek játékkal bizonyította, hogy jó döntés volt őt nem elengedni. Ünder az elmúlt évad során eddig 23 mérkőzésen lépett pályára csapata színeiben.

Megszerzése iránt az elmúlt hónapokban számtalan angol klub mutatott érdeklődést, melyek közül az utóbbi hetekben már kizárólag a "Rókák" voltak reálisan versenyben érte.

Forrás: fociclub.hu

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Premier Leagube-ben szereplő Wolvehampton Wanderers mindenben megegyezett az FC Barcelonával a katalánok portugál jobbhátvédje, Nelson Semedo leigazolását illetően. A 26 éves játékos eladása újabb ajtót nyithat ki a Barca számára.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano legfrissebb értesülései szerint az FC Barcelona, és a játékos is mindenben megegyezett a Wolverhamptonnal, és a hivatalos bejelentést még ezen a héten megtehetik az angolok. Romano szerint Semedo 2025 júniusáig ír alá hosszú távú szerződést új csapatával – így kilencre bővülne a Wolves portugál játékosainak száma.

A vételár egyelőre nem ismert, de a Transfermarkt 40 millió euróra becsli a jobbhátvéd piaci értékét, és az átigazolási időszak korábbi szakaszában a Juventus érdeklődése kapcsán is ezt az összeget emlegették a spanyol sajtóban.

A Barcelona számára ezzel a transzferrel megnyílhat egy ajtó: Ronald Koeman korábban egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy ahhoz, hogy a klub új játékosokat igazoljon, kénytelen eladni néhányat. Semedo távozásával a katalánok újra megkörnyékezhetik az Ajaxot a 19 esztendős jobbhátvéd, Sergino Dest leigazolása kapcsán.

Arról múlt héten beszámoltunk, hogy a Bild információi szerint a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München már mindenben megegyezett a Desttel a fiatal játékos klubváltását illetően, ám az Ajax és a bajorok még nem tudtak megegyezni a pontos vételár kapcsán. Semedo távozásával a Barca is beszállhat a jobbhátvédért futott versenybe, de Romano úgy fogalmazott: a müncheniek magabiztosak afelől, hogy véghez viszik az átigazolást.
forrás:nso.hu

Mi ez a portugál mánia a klubnál, ezt nem értem.

Gondolom ahoz is van koze hogy jok , eddig 4 jatekosuk volt tobbnyire kezdo a vallogatban is  Portugalia az europa es a nemzetek ligaja  cimvedoje, meg ugye Jorge Mendez jatekosai/edzo van/vannak tobbnyire ott.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum szeptember 21, 2020, 13:36:07
Mi ez a portugál mánia a klubnál, ezt nem értem.
Portugál edző, portugál játékosügynök portugál kirakatcsapata  :redchug:

Nincs semmi bajom ezzel, félreértés ne essék. Csak szemetszúrt a dolog, ennyi. Láttam az előző szezonban pár találkozójukat, egész szép focit játszik/játszott a csapat.

ÚJBÓL KÖLCSÖNADTA FIATALJÁT A BARCELONA – HIVATALOS

A Barcelona együttese a hétfő délutáni órákban jelentette be, hogy a következő idényre újból kölcsönadta fiatal védőjét...

A Barcelona csapata hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy az elmúlt tavaszhoz hasonlóan, a következő idényre is kölcsönadta tehetséges védőjét, Moussa Wague-t, aki a 2020-2021-es évadot a görög PAOK csapatánál töltheti.

A 21 éves jobbhátvéd 2018 óta áll a katalánok alkalmazásában, a B csapat meghatározó játékosaként tavaly áprilisban mutatkozhatott be az első csapatban, ám a 2018-2019-es szezonbeli három La Liga-mérkőzése után az elmúlt kiírás őszi felében csupán egyetlen bajnoki jutott neki. A több játéklehetőség reményében januárban kölcsönben távozott a francia OGC Nice csapatához, de ott is csupán öt bajnokin kapott lehetőséget.

A 19-szeres szenegáli válogatott hátvéd egyelőre kölcsönben távozott, ahogy például korábban az ígéretes fiatalok közül Carles Pérez vagy Jean-Claire Todibo, míg a minap éppen Riqui Puig útját adták ki, így nem kizárt, hogy Wague sem húzza már sokáig a katalánoknál.

Forrás: fociclub.hu

Barcelona: Suárez szerződését felbontották, ingyen távozhat – sajtóhír

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az FC Barcelona közös megegyezéssel felbontotta Luis Suárez szerződését, aki így ingyen távozhat a katalánoktól. A 33 éves csatár közel áll hozzá, hogy az Atlético Madrid játékosa legyen. 
nso.hu

Ahogyan a többiek írták, a Wolves kvázi egy portugál csapat. Sztori annyi, hogy 4-5 évvel ezelőtt a Fosun International (kínai konglomerátum) megvásárolta a klubot, akinek az elnöke, Guo Guangchang történetesen jóban van Jorge Mendes ügynökkel. Abban az évben bejelentették, hogy létrehoznak egy ügynökséget kínai játékosok számára, ami egy fedőcég volt, igazából a Gestifute (aminek vezetője Mendes) ügynökség miatt kellett Mendes, aki gyorsan elkezdte közvetíteni a játékosokat az angol klub felé. Ebből akkor óriási botrány lett, több feljelentés is volt Mendes ellen, de maradjunk annyiban, hogy a portugál hatalma óriási. Ő képes játékosokat és csapatokat felemelni, egyből EL-be vagy BL-be juttatni, nem egy szimpla ügynök, rengeteg elnököt, játékos, edzőt, befolyásos embert és bírót ismer.

Mendes jó barátja, Nuno Espirito Santo (aki a klub edzője) így került a Wolveshoz, gyakorlatilag oda megy Espirito Santo, ahová Mendes helyet tud neki szorítani. Anno vele kezdődött Mendes ügynöki karrierje, így mindig segít Esprito Santónak. Mendes köbzenjárására kerülhetett anno a Valencia kispadjára (ott is jóban volt az elnökkel az ügynök), ekkor kezdődött meg a Valencia csapatának feltöltése a Gestifute ügyfeleivel (Joao Cancelo, Otamendi stb.), majd jött a szurkolók felől érkező harag a portugálok irányába, aztán távozott Santo.

További sztori Mendes kapcsán: hogyan lett a Famalicao - egy második (és sokadik) vonalas kiscsapat - az egyik portugál meglepetéscsapat? Az elnökség jó barátja lett Jorge Mendes. A felvásárláshoz egy fedőcéget használtak, az Quantum Pacific Group-ot, ahol Idan Ofer az elnök. Történetesen Ofer egy izraeli milliárdos és Mendes jó barátja. Mendesnek papíron ugyan nincsen részesede a klubban (ahogyan a Wolves esetében sem volt), de ott mozog a háttérben. Ofer melyik klubba fektetett még be az elmúlt években? Atlético Madrid. Ez 2017 végén történt, mi zajlott ezek után az átigazolási piacon?

Ekkor már a Mendesnek érdekeltsége volt a Wolvesnál, ahová rögtön postázott két Atlético Madrid játékost a következő átigazolási időszakban: Diogo Jotát és Jonny Ottót. Közben "megleptésre" érkezett Gelson Martins a Sportingtól, ami szintén Mendes érdekeltségi körébe tartozik. Következő évben ki érkezett történelmi összegért, minden idők legdrágább igazolásaként a Ticóhoz? Joao Félix, szintén Portugáliából.  ;)  Az már csak hab a tortán, hogy Mendes sosem volt papíron Félix ügynöke, de mikor az átigazolásáról tartottak sajtótájékoztatót, akkor Mendes ott ült mellettük. Kinek adta el például az Atlético Madrid a Portugáliából frissen igazolt Gelson Martinst? A Monacónak, ahol Dmitry Rybolovlev az elnök, akinek ki a jó barátja? Ki az a személy, akinek Monte Carlóban van hatalmas ingatlana? Jorge Mendes.

Mindeközben a Monacónál milyen átigazolások történtek? Eladták az Atléticónak Lemart, Joao Moutinhóékat a Wolvesnak, de előtte még 2015 környékén vettek játékosokat Portugáliából (Bernardo Silva, a Gestifute jelenlegi ékköve), majd előfordult, hogy apróért adták tovább a játékosokat, olyan csapatoknak, mint a Wolves (Ivan Cavaleiro), illetve óriási pénzekért is, mint Silva esetében.

Rybolovlev kapcsán lehetett tudni, hogy a csapatot csak pénzmosásra használták, illetve az elnök megpróbálta a profitmaximalizálást, de hasonló az eset a többi klub esetében is. Wolves mögött is nagyon komoly pénzek mozognak, nem hiába vannak kínai kézben. Arról nem is beszélve, hogy Mendes kapcsolatai nem állnak meg ennyinél, játékosokat juttatnak közel egyéni elismerésekhez, illetve mesterségesen kreálnak tehetségeket, volt is szó a Nehuen Pérez-féle botrányról, aki a Famalicaóból végül épp az Atlético Madridhoz került, mindezt úgy, hogy felkerült a top40 legígéretesebb fiatal listájára, de nem igazán tudták, miért.

Mendes mindig ott van, jó helyen, olyan világsztárok az ügyfelei, mint Cristiano Ronaldo vagy Joao Félix. Tökéletes marketinget csinál a játékosainak, mindig középpontban tartva, még akkor is, ha nincsenek mindig jó formában. Bejárása volt Pérez irodájába, de mióta Bartomeu az elnök, hirtelen jó kapcsolata lett a katalánokkal is (hirtelen nagy felvásárlója lett a csapatnak az Everton, ahová épp James Rodriguez is került, aki Gestifute játékos...). Paco Alcácer és André Gomes véletlenül kerültek a Barcához? Dehogyis, Bartomeu elnök jött, látott és lecsapott a kétes ügyletre, amiben ott volt a másik oldalon Mendes. Véletlen volt, hogy miután érkezett Madridba Cristiano Ronaldo, jöttek a Gestifute fiúk? Angel Di María, Fabio Coentrao, illetve miután Rybolovlev átvette a Monacót, jöhetett James Rodriguez is, de az sem véletlen, hogy Casillas épp a Portóhoz igazolt.


Visszatért Angliába a spanyol válogatott játékos

Angliában folytatja a pályafutását a 7-szeres spanyol válogatott védő, Mikel San José.

San José szabadon igazolhatóként írt alá a másodosztályú Birmingham City-hez. A baszk védő szerződését nem hosszabbította meg az Athletic, miután San José erre a szezonra teljesen kiszorult a csapatból. Mindössze 9 bajnokin lépett pályára és a bajnokság újraindítása után egyáltalán nem is játszott.

A 31 éves játékos 2 éves szerződést kötött a birminghami együttessel. Anglia nem lesz ismeretlen a játékos számára, korábban két évet töltött a Liverpool utánpótlásában, de felnőtt mérkőzésen nem lépett pályára a Vörösöknél.

San José otthonos környezetbe kerülhet a birminghamieknél, hiszen a csapat vezetőedzője, a szintén baszk, Aitor Karanka, illetve ő lesz a klub hatodik spanyol játékosa a keretben.

forrás: fociclub.hu

Megvan az Arsenal új kapusa – HIVATALOS

Emilian Martínez eladása után megtalálta új cserekapusát az Arsenal csapata, akinek érkezését a londoni klub a hétfő esti órákban erősítette meg...

Az Arsenal együttese közösségi oldalain keresztül jelentette be, hogy az izlandi válogatott hálóőre, Rúnar Alex Rúnarsson személyében találta meg újdonsült kapusát. A Transfermarkt információi szerint az új portás 2024-ig írt alá az "Ágyúsokhoz", és amíg elődjét, az argentin Emiliano Martínezt 20 millió euróért értékesítették, addig érte mindössze 1 millió eurót fizettek.

A londoni klub szurkolói körében a közelmúltban hatalmas felháborodás történt a kapus ellen, miután az angol és az izlandi sajtó megszellőztette a leigazolásának lehetőségét, hiszen a Rúnarsson korábban tíz évvel ezelőtt a közösségi oldalán keresztül nyíltan pocskondiázta az Arsenal korábbi legendás menedzserét, Arséne Wengert.

Ennek ellenére Mikel Arteta kitartott kiszemeltje mellett, és eltántoríthatatlan volt a leigazolását illetően. Rúnarsson az elmúlt két évben a francia élvonalbeli Dijon kapuját védte, azt megelőzően pedig a dán Nordsjaelland első számú hálóőre volt. A 25 éves kapus 2017 óta öt alkalommal kapott szerepet hazája nemzeti válogatottjában.

Egyelőre nagy kérdés, hogy a PL-ben mennyi szerephez juthat az izlandi hálóőr, valószínűleg Bernd Leno mögött csak epizódszereplő lehet, mert a német kapust a sérülése idején hibátlanul helyettesítő Martíneznek sem lehetett esélye kiszorítani őt.

forrás: fociclub.hu

Sam Lammers az Atalantába igazolt.

Az Atalanta együttese kedden délelőtt bejelentette, hogy a PSV Eindhoven csapatától megszerezte a tehetséges csatár, Sam Lammers játékjogát. A kiszivárgott híresztelések szerint a bergamóiak 9+2 millió eurót fizettek érte a holland klub részére.

A 23 éves támadó 2015-ben mutatkozott be a PSV első csapatában, azt megelőzően az eindhoveniek korosztályos csapatait szolgálta évről évre. A 2018-2019-es szezonban egy másik holland első osztályú csapat, a Heerenveen részére adták kölcsön, melynek soraiban több lehetőséghez jutott és 31 bajnoki mérkőzés alatt 16 találat formájában bizonyította rátermettségét.
forrás:fociclub

Leigazolta az Inter a Barca középpályását – HIVATALOS

Végrehajtotta hosszú ideje rebesgetett átigazolását az olasz bajnokság (Serie A) új szezonjában a trónra hajtó Inter csapata, miután szerződtette a Barcelonával szerződést bontó rutinos játékost...

Az Inter csapata megerősítette, hogy szerződést kötött a Barcelona gárdájától távozó rutinos középpályást, Arturo Vidalt.

Az olasz sajtó úgy tudja, a rutinos játékos 2+1 éves megállapodás megkötésére készül a Nerazzurrival. A 33 esztendős chilei középpályás két évvel ezelőtt nagyjából 20 millió euróért cserébe szerződött a katalánokhoz a Bayern München együttesétől. Vidal a két idény alatt állandó kiegészítő emberként, jobbára csereként 96 tétmérkőzésen lépett pályára a Blaugrana színeiben, az elmúlt szezonban is jutott neki 33 bajnoki és 7 BL-fellépés.

A bajoroknál töltött időszakot megelőzően a 115-szörös chilei válogatott játékos 2011 és 2015 között már az olasz rekordbajnok Juventus színeiben játszott a Serie A-ban, első három évében alapembere volt az Inter mostani mesterének, Antonio Contének, aki gőzerővel csábította most őt a milánóiakhoz.

Az újabb hangzatos igazolással Conte a második évében nagy dobásra készülhet az Inter vezetőedzőjeként. Azok után, hogy tavaly másodikok lettek a bajnokságban és döntőt játszottak az Európa-ligában, tovább formálták keretüket, és minden bizonnyal olasz és nemzetközi szinten egyaránt még magasabb célokért szeretnének küzdeni a 2020-2021-es idényben.

forrás:fociclub.hu

Hova igazol Edinson Cavani?

Felmerült már vele kapcsolatban az Atletico Madrid, Real Madrid és Benfica is. Az Unibet szorzói alapján a portugál csapatnál köthet ki, te mit tippelsz?

Cavani klubcsapata október 16-án:

• Benfica - 2.80
• Atletico Madrid - 3.00
• Juventus - 4.00
• Real Madrid - 10.00
• AC Milan - 13.00
• Leeds United - 13.00

Teljes kínálat a Labdarúgás - Speciális - Átigazolások menüpont alatt!

NORVÉG TÁMADÓVAL ERŐSÍTETT AZ RB LEIPZIG! – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese a mai nap folyamán hivatalos fórumain bejelentette, hogy leigazolták a Crystal Palacetól Alexander Sörlothot.

Új támadót szerződtetett a Gulácsi Pétert és Willi Orbant is foglalkoztató RB Leipzig gárdája. A német alakulat Alexander Sörlothot igazolta le a Crystal Palace csapatától. A 24 esztendős játékosért a hírek szerint 20 millió eurót fizetett a lipcsei alakulat. A norvég támadó 2025 nyaráig kötelezte el magát új kenyéradójánál.

Sörloth 2018 januárjában került Angliába a Midtjylland csapatától. A támadó azóta a Palace színeiben összesen 20 mérkőzésen lépett pályára, mivel a londoniak többnyire kölcsönadták őt. Először a Gentnél töltött el fél évet, majd a legutóbbi szezont a Trabzonspor alakulatánál töltötte, ahol kiváló számokat produkált. A török gárdánál összesen 49 meccsen kapott szerepet, amelyeken 33 gólt és 11 asszisztot jegyzett. A 24-szeres norvég válogatott támadó új csapatában a 19-es mezszámot fogja viselni.

Forrás:fociclub.hu