A korábbi hozzászólásokkal kapcsolatban röviden annyi lenne csak a megjegyzésem, hogy – ahogy azt többen is mondták – tökéletes megoldás szerintem sincs. Jöhetnek új szabályok, használhatjuk a régieket, egy biztos: ha 300 emberből csak 30 nyerhet, akkor mindig lesz 270, aki nem lesz boldog a jelenlegi állapottal. De ezzel nincs is semmi baj, ez így természetes.
Viszont elkezdtem számolgatni, és egy kis érdekességet megosztanék veletek.
Aki ismer, az tudja rólam, hogy én nagyon szeretem a statisztikákat és a számolgatásokat. Éppen ezért azt próbáltam megnézni, hogy – mindenféle "trükközés" nélkül – milyen eredményt lehet elérni ebben a játékban (klubban). Próbáltam venni egy olyan átlagos fórumozót, aki naponta max. egy órát tud csak itt lenni az oldalon, egyetlen sportágban sem számít nagy spílernek, és emellett még a tippeléseknél is hullámvölgyben van.
1. Ha valaki naplót vezet, akkor azt gondolom, hogy a napi két bejegyzés nem számít extrának. (Ez máris 8 pont.)
2. Ugyanígy nem tűnik rendkívülinek naponta 1 (azaz mindössze egyetlen egy) értelmes hozzászólás a fórum sport részlegén, hiszen valamilyen sportágat mindenki szeret, de legalább egyhez biztos, hogy ért is. (Ez újabb 3 pont.)
3. A napi cikkeknél ha csak a 4-5 közül egyhez szólok hozzá (hiszen én sem érthetek mindenhez), az újabb 2 pont.
4. Nyertes tippek: Számoljunk úgy, hogy béna vagyok, és a tippjátékban a napi 6 lehetséges tippből csak hármat találok el, az SPF Kupában a három tippből csak egyet, és az SPF Ligában is csak napi egy jó szelvényt adok le. (Ez napi 5 sikeres tipp, vagyis 10 pont.)
5. A fogadóirodákhoz nem szólok hozzá, a fórum sportrészlegén kívül más témához szintén nem szólok hozzá, emellett – mivel nem viselkedem sportszerűen, valamint segítséget sem nyújtok társaimnak – az extra jutalom 10 pontot sem kapom meg soha.

Ezekkel összesen napi 0 pontot érek el.
Ha az eddigieket összeadom, akkor egy szolidan kezelt napon könnyen összejöhet 23 pont. Ez 30 nappal számolva 690 pont. (És még messze vagyok a napló maximális 80 bejegyzésétől, egyszer-egyszer szóltam csak hozzá a cikkekhez, valamint a fórumhoz, és a napi nyertes tippeknél is elég bénára állítottam be a mutatómat.)
De nézzük tovább:
6. Mind a négy hétvégén kitöltöm az Sftotót, de tételezzük fel, hogy ragaszkodom a meglepetésekhez, és emiatt minden héten csak 4 helyes tippem lesz a 13-ból. (4 x 4 x 2, vagyis ez összesen 32 pont az adott hónapban.)
7. Nyolc SfScore szelvénnyel számolok (4 szombaton, 4 vasárnap). Bár néha hétköznap is van, de induljunk ki abból, hogy nem csak hülye vagyok, de feledékeny is, így ezekről folyton lemaradok. Minden egyes SfScore-nál csak 3 pontot érek el (soha nem találok el egyetlen eredményt sem pontosan – mivel egyetlen mérkőzés sem végződik soha 2-1-re –, és az öt mérkőzésből is csak 3-nál tippelem meg jól a győztes). (8 x 3 x 1, vagyis ez összesen újabb 24 pont havonta.)
690 + 32 + 24 = 746 pont
Mindez úgy, hogy igazából semmi extra nem kell hozzá.
Viszont ami az érdekes az egészben, az az, hogy ennyi ponttal a legtöbb hónapban a Top10-ben lehetett végezni, de mindig (!!!) a legjobb 15-ben.
Ezek persze csak számok, és nekem is volt már ennél jóval kevesebb pontom is egy adott hónapban, de arra jó, hogy megmutassa, hogy akit érdekel ez a játék, az különösebb megerőltetés nélkül is el tud érni jó eredményt.