Giro d'Italia 2020

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


10. szakasz: https://www.procyclingstats.com/race/giro-d-italia/2020/stage-10
1. Peter Sagan
2. Brandon McNulty
3. Joao Almeida
4. Ben Swift
5. Jai Hindley

Szakasz végeredménye:
1. @gavrilo14 és @GreenEagle 2-2 pont
2. @Hajdunorbert89 , @LuckyBeny , @BvB_09 , @Latzka és @Pozzato 1-1 pont

Összetett állása:
1. @Latzka 26 pont
2. @gavrilo14 25 pont
3. @GreenEagle 24 pont
4. @LuckyBeny 22 pont
5. @Pozzato és @Hajdunorbert89 21-21 pont
6. @BvB_09 18 pont
7. @curpy82 és @firgabácsi 15-15 pont
8. @Powell 14 pont
9. @Giggs 13 pont
10. @RedMunchen 8 pont
11. @peshark 4 pont

Gratulálok @GreenEagle és @gavrilo14 , szép volt!  :beerchug:
Számoljátok át a pontokat, hibát észleltek, szóljatok nyugodtan!  :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 13, 2020, 16:11:52
Ez férfimunka volt Sagantól, nem semmi. Sokan kritizálták - köztük én is -, de erre az etapra nagyon összekapta magát. Fuglsangnál megint jött a szerencsétlen nap, sajnos ez nála GT-ken borítékolható. Ma két összetett esélyessel csökkent a lista, maradt Almeida, Kelderman, Nibali, Majka és Pozzovivo.

Ezen a Giron ilyen bátran szűkíteni? :) Az első 15 még 3 percen belül van; van még itt az időjárás + a korona + a 'különösen bolondos idei Giro effekt' miatt még vagy 1000 féle forgatókönyv a végeredményt illetően ;D

Idézetet írta: Latzka Dátum október 13, 2020, 17:24:05
Ezen a Giron ilyen bátran szűkíteni? :) Az első 15 még 3 percen belül van; van még itt az időjárás + a korona + a 'különösen bolondos idei Giro effekt' miatt még vagy 1000 féle forgatókönyv a végeredményt illetően ;D
Igen, ez igaz, itt bármi megtörténhet. Én az általam "optimálisnak" vélt forgatókönyvvel számoltam.
Az eddigi szakaszokra alapoztam, ahol azért látható volt, ha volt egy komolyabb megindulás valamelyik hosszabb emelkedőn, akkor azt a Fuglsang - Nibali - Kelderman - Pozzovivo - Majka ötös bírta, olykor kiegészülve Almeidával és Kruijswijkkel. Utóbbi már nincsen versenyben, Fuglsang hátránya pedig tetemesre növekedett.
Quick Step: Almeida + Masnada. Kétségem sincs afelől, hogy Lefevere beáldozza majd Masnadát a 18. vagy 20. szakaszon, ha Almeida addig kitart. A portugálnak az a két szakasz a szűk keresztmetszet, kronón jobb a többieknél, rövidebb (meredekebb) emelkedőket a gyorsasága miatt jobban bírja, mint Nibali.
Sunweb: Kelderman + Hindley. Dettó QS, biztosra veszem, hogy Hindley csak azért van még itt, mert eddig nem mentek 2000 méter fölé. Azért ő a hosszú emelkedőket nem bírja, Kelderman győzelmében bíznak, 18. vagy 20. szakaszon őt is beáldozzák.
Bahrain: Bilbao + Pernsteiner. Elvileg utóbbi lett volna a vezér, de Bilbao eddig jó. Azonban két hónap alatt két körversenyt volt megcsinálni. A TdF-en ment egy erőset Landáért, szóval szerintem az utolsó szakaszokra fogyhat el. Azért ő az Etnán sem volt annyira erős. Ha hosszú az emelkedő, akkor bajban lehet a spanyol. Pernsteiner pedig nem olyan bringás, aki 2000 méteren Pozzovivo vagy Nibali szinten lenne. Egyszerűen nem képes erre, ahhoz valami óriási csoda kéne, hogy ő mellőlük a mezőnyből erőből megverje (előzetes szökés nélkül).
Trek: Nibali. Sokat nem kell magyarázni, eddig nekem 2016-os Giro feelingem van, minden tökéletesen alakul számára, csak a forma nincs meg, de rutinból lehet még így is megoldja a top3-at.
Bora: Majka + Konrad. Előbb vagy utóbb, de Konradot be fogják áldozni. Nincs mese, mivel Sagan nyert egy szakaszt, újra esélyes van a pontversenyre. Konrad nem bírja sem a hosszú meredek emelkedőket, sem a 2000 méter feletti magasságot, sem az egyenkéntiket. Akkor lehet esélye csak, ha Majkával történik valami, de a realitás akkor is 5-8. hely.
NTT: Pozzovivo. Fantasztikus Pozzo, támad, mint fénykorában. A "Kicsi" nem bírja a kronót, de a hegyekben odaverhet, ha egészségügyileg rendben lesz.
Astana: Fuglsang. Ahogyan írtam eddig többször is, valami mindig történik vele a GT-ken. Ez pont ma jött elő, megtippelhetetlen, hogy épp mikor kerül bajba. Az sem segít neki, hogy öt társa maradt csak, igazi hegyi segítő csak Rodriguez. Ez nagyon karcsú, megfelelő támadást nem fog tudni így megcsinálni. Időfutamon háromhetesen a második hét végén, harmadik héten rendre gyengébbet ment. Természetesen bármikor benne van, hogy indít egy hosszabb akciót, ráadásul bírja a hideget is, de jelenleg a top favoritokkal szemben 1, 1,5 vagy 2 perc hátránya van. Ez rendkívül sok. Korai támadás esetén viszont megvan annak a veszélye, hogy egyedül kell végig dolgoznia, ami utána komolyan visszacsaphat az utolsó egyenkéntin. Túl kevés a szakasz, túl sokszor kell komfortzónán kívül kerülnie és ehhez gyenge a csapata is. Egy Rodriguez nem tudja izolálni Keldermant vagy Nibalit. Ellenben az ő segítőit hamar kiszórhatják, akkor pedig egy 18. vagy 20. szakaszon egyedül maradhat az utolsó 50-60 km-re. Hidegben, folyamatosan visszajárni frissítőért a csapatkocsihoz, egyedül, miközben elől lehet egy támadás....
CCC: Zakarin. Utolsó hétre jöhet a hideg, ami annyira nem a barátja. Volt gondban a vasárnapi etapon is. Ráadásul ott lesz egy-két húzós lejtmenet is, ahol Nibaliék beválalósabbak nála, simán kioszthatnak neki az esőben 1-2 percet, amit a hegyen újra le kell dolgoznia. Tőle olyan támadás kéne a 18. vagy 20. szakaszon, ahol 5-6 percet minimum a főmezőnyre ver, erre még Froome sem volt képes.

McNulty - Pedrero - Geoghegan Hart: Nem rossz versenyzők, de nekik reálisan akkor lehetne esélyük, ha a top5-6 favorit mind kiesik. Ők egyszerűen nincsenek azon a szinten, mint egy Pozzovivo vagy Kelderman, rutin sincs meg hozzá.

Ahhoz, hogy itt komolyabb meglepetés legyen a győztes szempontjából, szerintem az kell, hogy minimum 4 összetett esélyes valamilyen módon elszálljon. Van rá esély, nem sok, de van. A hierarchiát a csapaton belül csak olyan esetben rúgja fel a sportigazgató, ha nagyon indokolt (kiesés, tetemes hátrány), máskülönben be fogják áldozni az egyelőre top10-ben lévő segítőket. A jelenlegi 3 perces határ szerintem annak tudható be, hogy igazán komoly tempó egyelőre csak az Etna közepétől volt, ha megnézitek, ott alakult a mostani különbség is. Azóta alibiztek, ez a mai is "kiváló" szakasz volt, szép menés volt, de egyik összetett esélyest sem rázta meg a tempó (Fuglsang sem amiatt kapott időt). Ahol menni kellett (Etna), ott meg a Pozzovivo - Kelderman - Nibali - Majka négyes volt a legerősebb a 2 percen belül lévő favoritok közül (2 percen kívül még Fuglsang), plusz még Almeida.

Nekem van korábbról egy Majka top3-as fogadásom, szerintem ha nem csapja meg a Covid, jönni fog. Mondom ezt most, aztán ja, ki tudja mi lesz még itt. Mondjuk halkan jegyzem meg, Zakarin top3-ra is fogadtam, de ha papíros mix lenne, és nem tippmixprós, már tépném a szelót  ;D

Szuper áttekintés @Pozzato :ok:

Egyértelmű, hogy tapasztalat hiányában nincs olyan rálátásom, ezért látom talán kicsit másképpen. Nem tudom belőni annyira, hogy mi az a határ, ami még megfogható, s mi az ami már nem. Az engedi a szememben jobban kinyitni az ollót, hogy itt nem a csapatok erőssége dönt, mint a Touron, hanem az egyéneké. Ez pedig talán többet megenged; de majd kiderül :)

Stage #11

1. Demare
2. Gaviria
3. Cimolai
4. Sagan
5. Swift

Fun fact

461 nap után nyert ma újra versenyt Peter Sagan. Ez karrierje eddigi leghosszabb, győzelem nélküli időszaka volt és egyben első Giro szakaszsikere is.

Én csak azon filózok Nibali hogy nyerhetné meg. Esetében Keldermant tartom a legnagyobb riválisnak, mert tőle a kronókon várhatóan percen felül fog kapni, és most is van fél perc hátránya. 2 percet nehéz lesz ledolgoznia a két hegyi szakaszon, látva azt hogy Kelderman milyen formában van.
Pedig talán ez az utolsó esélye a Cápának, hogy GT-t nyerjen, mert már nagyon kopottak a fogai.... 🙂

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum október 13, 2020, 20:15:30
Én csak azon filózok Nibali hogy nyerhetné meg. Esetében Keldermant tartom a legnagyobb riválisnak, mert tőle a kronókon várhatóan percen felül fog kapni, és most is van fél perc hátránya. 2 percet nehéz lesz ledolgoznia a két hegyi szakaszon, látva azt hogy Kelderman milyen formában van.
Pedig talán ez az utolsó esélye a Cápának, hogy GT-t nyerjen, mert már nagyon kopottak a fogai.... 🙂

Hát talán úgy ahogy szokta, az utolsó héten. Ott majd lesz egy szakasz amin nagyon megy neki szokás szerint és akkor...vagy soha tényleg már ha ezen a Girón nem.

11. szakasz

1. Demare
2. Sagan
3. Ballerini
4. Vendrame
5. Swift

11. szakasz

1. Gaviria
2. Molano
3. Ballerini
4. Cimolai
5. Hodeg

11. szakasz

1. Demare
2. Sagan
3. Alvaro Hodeg
4. Viviani
5. Ballerini

11. szakasz

1. Démare, Arnaud
2. Gaviria, Fernando
3. Sagan, P
4. Viviani, Elia
5. Hodeg, Alvaro Jose

11. szakasz

1. Demare
2. Sagan
3. Gaviria
4. Hodeg
5. Cimolai

11.szakasz

1.Démare, Arnaud
2.Viviani, Elia
3.Sagan, P
4.Gaviria, Fernando
5.Hodeg, Alvaro Jose