Giro d'Italia 2020

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#345 október 22, 2020, 11:27:46, Pozzato
Lehet, hogy valamit én számoltam el, nem néztem még az élő közvetítést, de még a leggyorsabb itinernél is jóval gyorsabban kezdték a szakaszt. Amúgy a hegyi összetett valószínűleg eldőlt, elvileg Visconti nem indult.

Arra amúgy nagyon kíváncsi leszek, hogy a franciák a Giro szakaszt lemondták, akkor a vasárnapi Vueltát is lemondják majd? Mert elvileg ott is járvány van, nem csak az olasszal határos részeken. A szombati Giro szakaszon semmit se kellett volna tenniük a franciáknak, nem ott van a cél, bemennek a versenyzők, majd visszatérnek olaszba. A vasárnapi spanyol körversenyes szakaszon viszont ott a cél, elvileg ott a szállás. Ha azt megtartják, akkor egyértelműen meg akarták szivatni az olaszokat.

Frissítés:
38,5 km/h-s átlag (14 km heggyel rajtoltak), bekezdtek az elején, ha ez így folytatódik, akkor sokan megtörnek majd a Stelvión, de kizárt, hogy ezt bírják.

Kivéve Ganna, ő bírni fogja  ;D

Elment a szökésbe, innentől esélye sincs senkinek.  ;D  Élő fogadás még nincs rá, de én 1.01-nél többért nem adnám a győzelmét.  ;D


Idézetet írta: gavrilo14 Dátum október 22, 2020, 13:00:31
@Pozzato mi lett viscontival?
Túlterheltté vált a térdkalácsa, elvileg napok óta küzdött fájdalommal. Mondjuk ezt Twitteren olvastam.

#350 október 22, 2020, 14:55:59, Pozzato
Almeida most bukja az első helyet, illetve, ha így folytatódik, akkor a dobogót. Pozzovivo kiszállt. Bahrein is kiesik, Majka is.

Nibali, Fuglsang is...
Kelderman sincs jó állapotban.

#351 október 22, 2020, 15:31:48, Pozzato
Én a mai nappal el is engedtem egy hosszabb időre ezt a sportágat. Nem Nibali vagy Pozzovivo miatt, hanem az teljes röhej, mikor Rohan Dennis a hegyen olyan tempót megy, hogy leszakítja a komplett mezőnyt. Az a Dennis, aki nem szereti a hideget, aki elsősorban kisebb dombokat bírja, illetve kevésbé meredeket emelkedőket. Az ő tempójától leszakad mindenki az idei év egyik legnehezebb szakaszán úgy, hogy a szakasz korábbi részén is hatalmas tempó volt az emelkedőkön. Láttam sok dolgot kerékpáros közvetítések során, de ez teljes agyrém.

Nem is elbukott tippel lenne problémám, benne van, hanem azzal amit látunk. Egyáltalán nem reális, leírva is vicc, hogy a két ausztrál versenyző a hidegben és hóban leszakítva Keldermanékat.  ;D

Magyar közvetítésbe belehallgattam, elkezdi a kommentátor: Dennisék voltak hegyi edzőtáborban, ezért jók.  ;D Ha ez így ment volna, akkor anno Tony Martint meg Fabian Cancellarát elküldték volna a GT-k előtt, aztán lenne pár háromhetes győzelmük. Maradjunk annyiban, ügyesek az ausztrálok, illetve az Ineos bringásai, Ganna és Dennis is megtanult hegyre menni.  :)

A képen megtalálható az eddigi etapok eredményei és pontszámai. A következő három szakaszról is így egyben, tömbösítve fogok beszámolni, mert sajnos egyáltalán nincs időm naponta számolni. A Vueltán is hasonló elven fog működni a számolás, mert a következő hetek eléggé zsúfoltak, mondjuk ezt tudtam, mikor belevágtam ebbe az egészbe. Szóval elnézést mindenkitől, ha hiba van, írjatok nyugodtan!  :ok:
Megmondom őszintén, nem találtam ki semmilyen jó módszert az utolsó 4-5 szakaszra a tippelés szempontjából. Mivel én is versenyben vagyok, ezért úgy gondolom az a legjobb megoldás: nem egyezhet meg két tippsor. Ebből szerintem eddig sem volt gond, nagy a merítési lehetőség.

Összetett állása:
1. @Latzka 50 pont
2. @gavrilo14 és @Pozzato 43-43 pont
3. @GreenEagle és @LuckyBeny 41-41 pont
4. @Hajdunorbert89 38 pont
5. @Powell 35 pont
6. @firgabácsi és @curpy82 34-34 pont
7. @BvB_09 30 pont
8. @Giggs 29 pont
9. @oakland23 14 pont
10. @RedMunchen 9 pont
11. @peshark 4 pont

Szerintem sem lesz gond abból ha csináljuk ahogy eddig 😉

#354 október 22, 2020, 19:57:46, firgabácsi
Idézetet írta: Pozzato Dátum október 22, 2020, 15:13:21
Én a mai nappal el is engedtem egy hosszabb időre ezt a sportágat. Nem Nibali vagy Pozzovivo miatt, hanem az teljes röhej, mikor Rohan Dennis a hegyen olyan tempót megy, hogy leszakítja a komplett mezőnyt.
Nem is elbukott tippel lenne problémám, benne van, hanem azzal amit látunk. Egyáltalán nem reális, leírva is vicc, hogy a két ausztrál versenyző a hidegben és hóban leszakítva Keldermanékat.  ;D

Igen, érdekes dolgok történnek. Én előző két napot látva megtettem mai napra O'Connort szakaszgyőzelemre  :) Őrültségnek tűnt, de itt most őrültségek történnek lásd Gannát, Dennist stb. és ma egy pillanatig úgy tűnt hogy O'Connor tényleg ott lehet megint egymást követő három napon. Aztán csak nem, talán tényleg túlzás lett volna, mindenesetre érdekes ez.
A napi tippek indoklásban is azt írtam egyik indoknak, hogy nem tudom mit "reggelizik" az ausztrál, de úgy lett két egymást követő szakaszon szökésből először 2. utána szakaszgyőztes, hogy előtte nagy versenyen semmi számottetvő eredménye nem volt  :)

Igazad van @firgabácsi , szerintem egyáltalán nem volt őrültség. Ha nincsen Dennis és előtte a Sunweb tempója, lehet ezt is megcsinálta volna... Úgy tudták ledolgozni a hátrányt, hogy Sunwebnél ketten dolgoztak, meg aztán Dennis ment, miközben O'Connor kezdetben még Nibalinak is időt adott.  ;D

Fogalmam sincsen, mi folyik ezeknél a csapatoknál, illetve az angol anyanyelvű versenyzőknél - elsősorban ausztrál -, de tényleg meghökkentő. Tavaly Geoghegan Hart nem bírta szökésből Sepp Kuss tempóját egy 8 km-es emelkedőn, most alázza a komplett mezőnyt (azon a szakaszon egyébként a Vueltán 2 percet kapott egy bizonyos O'Connor, aki még Padunról is leszakadt az emelkedőn). Hindley, aki sem az emelkedőn, sem a lejtmenetben nem tudta felvenni a kabátját, gyakorlatilag le kellett volna fagynia a bringáról, szakaszt nyert. Biztos a legendás hideg ausztrál hegyekben sokat gyakorolta ezt kisebb korában.  ;D Mondjuk a közvetítésben megmondták, edzőtábor csodákra képes. Eltöltesz két hetet a hegyekben, aztán ledurrantasz mindenkit. Hülye Nibali meg hónapokat volt fent idén, sok is lett.  ;D Azt hitték, hogy ez úgy működik, mint a Pro Cycling Managerben: elküldöd a versenyzőket edzőtáborba, kapsz hegyi plusz pontot és Girót nyersz.

Stage #19

1. Demare
2. Sagan
3. Swift
4. Cimolai
5. Ballerini

19.szakasz

1.Demare
2.Sagan
3.Hodeg
4.Bjerg
5.Frapporti

Giro 19. szakasz

1. Demare
2. Hodeg
3. Ben Swift
4. Consonni
5. Sagan





19.szakasz

1.Démare, Arnaud
2.Ballerini, Davide
3.Viviani, Elia
4.Sagan, P
5.Hodeg, Alvaro Jose