Giro d'Italia 2020

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Giro 20. szakasz

1. Hindley
2. T.G. Hart
3. Ben O'Connor
4. Kelderman
5. Fuglsang

20.szakasz

1.Almeida, João
2.Hindley, Jai
3.Masnada, Fausto
4.Geoghegan Hart, Tao
5.De Gendt, Thomas

20.szakasz

1. Geoghegan Hart, Tao
2. Hindley, Jai
3. O'Connor, Ben
4. De Gendt, Thomas
5. Bilbao, Pello

20. szakasz
1. Geoghegan Hart
2. Kelderman
3. Hindley
4. Konrad
5. Bilbao

20. szakasz

1. Geoghegan Hart
2. Hindley
3. Bilbao
4. O'Connor
5. Kelderman

Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget eddig, de tegnap visszanéztem a csütörtöki szakaszt és feltűnt valami: Patrick Konrad végig erősebb volt Rafal Majkánál. Két emelkedő volt, ahol Majka időt adott neki: Etna és Piancavallo. Előbbit egyértelműen a lengyel bírta jobban (első héten volt...), de a Piancavallón Konrad segített Majkának, hogy minimalizálja a veszteségeket.

Hasonló volt a helyzet a Stelvión. Majka miatt maradt vissza Konrad, aki amúgy még bírt volna menni a többiekkel, de a főnöknek vége volt hamar. Ami érdekes volt utána: Majka olyannyira nem bírta a tempót, hogy Konrad végül majd 3 percet adott neki.

Olvastam Majka nyilatkozatát, azt mondta, hogy egész nap nem érezte jól magát (gyomor), reméli valami változik az utolsó 2 szakaszra. Gondoltam rá, hogy kínálnak a Bora két versenyzőjére egymás ellenit, de végül sajnos nem így lett. Konrad nyilatkozatát is olvastam, azt mondta, hogy a Stelvión saját tempóra váltott, majd az utolsó emelkedőn már nagyon jól érezte magát, ezért tudott még ennyit előrébb jönni.

Az eredeti terv nem jött össze (Konrad H2H, mivel Almeida ellen 1.57-ért felesleges tenni, Majka ellen meg nem adtak szorzót), szóval maradt egy kockázatos tipp: top3. A logika az: Sunweb és Geoghegan Hart a legerősebb (természetesen Ganna és Dennis a legjobb hegyimenők  ;D), utánuk a Fuglsang - Bilbao - Konrad trió, mármint a Stelvio szerint.

A 20. szakaszt megváltoztatták, Sestriere megmászása a könnyebbik úton, legalábbis szerintem. Igen, lesz három emelkedő, ami gyakorlatilag egy és ugyanaz, ráadásul robbanékony versenyzőkre lett tervezve. El fog menni egy szökés, de nem hiszem, hogy a Sunweb engedi majd a jóváírások miatt, hogy hazaérjenek. Itt minden másodperc számítani fog.

Majka elszállt összetettben, Konradnak nem kell segítenie a lengyelt, végre mehet. Két versenyző volt a top3-on kívül, akik saját tempóban jók voltak: Konrad és Bilbao. Továbbra is azt mondom, hogy Bilbao hatalmasat megy, kizárt, hogy ezt végig bírja. Konradtól viszont vagy egy támadást várok - messze van összetettben -, vagy saját tempóban képes valahogy a legjobbak mellett maradni, aztán a lankásabb részen beérkezni a top3-ba.

Az osztrák számára utolsó esély ez a szakasz, mert az egyenkénti nem az ő műfaja. Síkon nem jó, itt viszont kifizetődő lehet a robbanékonysága. Néztem a csütörtöki etapon, frissnek tűnt a végén, jó állapotban volt a körülményekhez képest. Ez a 9.00-es szorzó egy próbát megért, aztán majd este nézem az eredményeket, 15. hely Konrad, 7 percet kapott, mert ez a Giro ilyen.  ;D


Valter Ati 9. hely; azért ez fincsi! :) :ok:

21.szakasz

1.Ganna
2.Dennis
3.Cerny
4.McNulty
5.Tratnik

Giro 21. szakasz

1. Ganna
2. Cerny
3. Dennis
4. Campanaerts
5. Almeida

21.szakasz

1. Ganna
2. Dennis
3. J. Almeida
4. Alex Dowsett
5. Campenaerts

21. szakasz:
1. Ganna
2. Campenaerts
3. Bjerg
4. Rosskopf
5. Tratnik

21.szakasz

1. Ganna
2. Dennis
3. Campenaerts
4. Cerny
5. McNulty

21.szakasz

1.Ganna, Filippo
2.Dennis, Rohan
3.Almeida, João
4.Campenaerts, Victor
5.De Gendt, Thomas

21.szakasz

1. Ganna, Filippo
2. Dennis, Rohan
3. Cerny, Josef
4. Campenaerts, Victor
5. Bjerg, Mikkel

21.szakasz

1. Filippo Ganna
2. Rohan Dennis
3. Josef Cerny
4. Victor Campanaerts
5. Joao Almeida