Giro d'Italia 2021 (Kibeszélő és tippjáték)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


20. szakasz

1. Almeida
2. Bernal
3. Yates
4. Caruso
5. Vlasov

20.szakasz

1.Almeida, João
2.Yates, Simon
3.Martin, Daniel
4.Pedrero, Antonio
5.Bernal, Egan

20.szakasz

1. Simon Yates
2. Egan Bernal
3. Joao Almeida
4. Davide Formolo
5. George Bennett

Giro 20. szakasz

Elég bonyolult helyzet van bonyolult lehetőségekkel és végkimenetellel a mai szakaszt illetően. Talán röviden annyit lehet mondani, hogy az Ineos érdeke, hogy menjen végig egy szökés és minél lassabb legyen az iram, míg Almeida és Yates csapatainak az érdeke az, hogy nem mivel Yatesnak nagyon kellene a jóváírás (is) megint, Almeida ( és a Quickstep ) meg nagyon szeretne egy szakaszt nyerni, ezért ne menjen el szökés.
Kérdés hogy a csapataik akarják/tudják-e végig kontrollálni a szakaszt, üldözni a szökevényeket.
Kemény szakasz lesz, három heggyel, az első a San Bernardino véget nem érő hosszúságú, várhatóan sokkal fajsúlyosabb szökevények lesznek mint a tegnapi szakaszon voltak és többen is lehetnek. A szakasz is alkalmasabb a szökésre mint a tegnapi volt.
Igazából én azt mondom 50-50% ez ma, hogy el tud-e menni a szökés.
Ha igen akkor jó tipp lehet Antonio Pedrero top3 elég decens, 7.25-ös oddszon. Tegnap láthatóan direkt rápihent a maira, legalábbis az hogy 25 percet kapott erre utal nekem, hiszen a héten két hegyi szakaszon is nagyon jól ment, egyszer szökni is próbált de nem tudta végigvinni. Azon kevesek egyike aki jól megy hegyre, a forma is megvan még utolsó héten + a csapatának is nagyon kellene egy szakasz. Úgy sejtem megpróbálja ma.
Ha viszont a tegnapi forgatókönyv lesz ami szintén elég esélyes, akkor adja magát Almeida top3 2.10-ért.
Elképzelhető valamiféle együttműködés is ma Almeida és Yates között talán mert az érdek közös: ne menjen el szökés + szakadjon le mindenki a végén.
Nem zárok ki Yates részéről egy "segíts, vezess, cserében tied a szakaszgyőzelem" dolgot sem.
Meglátjuk.
Az biztos, hogy Almeida ma is össze fogja magát törni, hogy valahogy megnyerje a szakaszt.
Mivel elég bizonytalan a forgatókönyv, komoly tippnek nem nagyon látok mára jobbat mint a főoldali elemzésben szereplő H2H Bardet.

20. szakasz

1. S. Yates
2. Almeida
3. Bernal
4. Caruso
5. Bardet

20.szakasz

1.Almeida
2.Yates
3.Martin
4.Formolo
5.Bernal

20.

1. S Yates
2. J Almeida
3. E Bernal
4. G Bennett
5. D Martin

Idézetet írta: firgabácsi Dátum május 29, 2021, 09:37:27
Elképzelhető valamiféle együttműködés is ma Almeida és Yates között talán mert az érdek közös: ne menjen el szökés + szakadjon le mindenki a végén.
Nem zárok ki Yates részéről egy "segíts, vezess, cserében tied a szakaszgyőzelem" dolgot sem.

Én is így látom, hogy lehet ma is lesz egy BikeExchange - Quick Step közös munka. Tegnap is volt, próbálkoztak mindennel, én azt is belelátom, hogy lehet egyszerre megy el Almeida és Yates. Ezen az etapon, ha a lábak megvannak, akkor 2-5 perc simán kiosztható. Almeida esetében ez újbóli 4. helyet jelentene (és fehér trikó 2. hely), de szerintem az ötödik biztos, Yates pedig minimum második lehetne. Bernal részéről egy rossz nap volt eddig, muszáj menniük, mert a kolumbiainál sosem lehet tudni, hogy mikor szól közbe az a hát. Egy San Berdardino van annyira hosszú, hogy a folyamatos terhelés kikészítse őt - természetesen nem így kell nyernie a többieknek -, akkor gondban lehet. Ha Bernal okosan beosztja az erejét (ez nála szerintem alap), illetve elkerülik a fájdalmak, akkor simán lehozza majd az etapot, de Yates legalább megpróbálta. Azért egy Giro második hely is nagyon szép.

20. szakasz: https://www.procyclingstats.com/race/giro-d-italia/2021/stage-20
1. @curpy82 6 pont
2. @Latzka 5 pont
3. @LuckyBeny és @BvB_09 4-4 pont
4. @Hajdunorbert89 , @Powell , @firgabácsi és @peshark 2-2 pont

Összetett:
1. @LuckyBeny 63 ponr
2. @Latzka 61 pont
3. @peshark 54 pont
4. @Hajdunorbert89 52 pont
5. @GreenEagle 50 pont
6. @BvB_09 47 pont
7. @Powell 44 pont
8. @firgabácsi és @curpy82 40-40 pont
9. @Rwilla 25 pont
10. @RedMunchen 9 pont
11. @Giggs 8 pont
12. @csacsi1899 4 pont

Gratulálok a szakaszgyőzelemhez @curpy82 , szép volt!  :beerchug:
Számoljátok át a pontokat, ha hibát észleltek, írjatok bátran!

Az utolsó szakaszra a tippeket nekem küldjétek el holnap délig!

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 29, 2021, 11:31:04
Én is így látom, hogy lehet ma is lesz egy BikeExchange - Quick Step közös munka. Tegnap is volt, próbálkoztak mindennel, én azt is belelátom, hogy lehet egyszerre megy el Almeida és Yates. Ezen az etapon, ha a lábak megvannak, akkor 2-5 perc simán kiosztható.

Grat a H2H-hez az volt mára a tuti mint kiderült, én sem láttam annál jobbat, Bardet simán hozta.
Az Ineos tökéletesen kontrollálta a versenyt. Yates és Almeida elfogytak mára, igazából nem hogy indítani nem tudtak Martinez tempójából, hanem az is nehézséget okozott, hogy tegyék rá a kereket.
Az Ineos tökéletesen megoldotta igazából taktikailag a napot, kihasználta a csapat erőfölényét, ügyesen tartották közben a megfelelő távolságot Carusóval is, nem engedték el nagyon.
Holnap Carusótól földöntúli menet kellene miközben Bernalnak meg kellene rogynia, hogy ne ő nyerje a Girót. Nem túl esélyes forgatókönyv.
Ez megvan Bernalnak ha nagy gikszer nem történik. Holnap szurkolhatunk viszont Valternek hogy minél jobb helyezése legyen végül összetettben.

Köszi! :ok:   Így van, ez innentől sima Bernal, mondjuk tavaly a Tour utolsó kronója előtt is azt gondoltuk, Roglic win jön. Mondjuk azért Bernal fejben nem egy Rogla. Bukás ne legyen, hozzák le rendben a napot, aztán Bernal behúzza második GT-győzelmét. Nem gondoltam volna ezt a Giro előtt, de ezek szerint az Ineos ért az altatáshoz. Ahogyan írtad, mára elfogyott Yates és Almeida, tegnap sokat kivett belőlük. Elvileg a Vueltán jöhet majd egy visszavágó, mert az Ineosnál ott lesz Bernal (és Adam Yates), QS-ben Evenepoel és Almeida, Movistarnál López, EF-nél Urán, tiszta kolumbiai verseny lesz.  ;D Ja, Pogacarról se feledkezzünk meg...

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 29, 2021, 17:30:50

Az utolsó szakaszra a tippeket nekem küldjétek el holnap délig!
Nekem nem enged uzenetet küldeni neked..  ::)

Idézetet írta: peshark Dátum május 29, 2021, 21:22:02
Nekem nem enged uzenetet küldeni neked..  ::)
Hmm, én tudok neked, arra tudsz válaszolni?

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 29, 2021, 21:24:06
Hmm, én tudok neked, arra tudsz válaszolni?

Megkaptam, de ugyanez:

Értesítés küldése
'Pozzato' blokkolta a privát üzeneted.

Idézetet írta: peshark Dátum május 29, 2021, 21:26:15
Megkaptam, de ugyanez:

Értesítés küldése
'Pozzato' blokkolta a privát üzeneted.
Nem emlékszem rá, hogy bármikor felraktalak volna a tiltólistára, de megtaláltalak.  :o  Elvileg mennie kéne most már, elnézést.