III. félidő

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Sergio Ramos a Real Madridnál fejezné be a karrierjét

Sergio Ramos, a Real Madrid világbajnok és kétszeres Európa-bajnok labdarúgója a királyi klubnál szeretné befejezni pályafutását.

Szándékáról a madridi Marca írt, a 34 éves futballista testvérét, egyben játékosügynökét, René Ramost idézve, aki biztos benne, hogy öccse szerződést hosszabbít a blancóknál.
   
"A labdarúgásban mindig történhet valami változás, de jelen esetben mindkét oldal ugyanazt kívánja - mondta az ügynök. - Sergiónak az álma az, hogy a Realban fejezze be karrierjét, s úgy látom, a klub is ezt akarja."
   
Hozzátette, hogy a szerződéssel kapcsolatos megbeszélések még nem kezdődtek meg ugyan, de szerinte nincs miért nyugtalankodniuk.
   
"Mihelyt a klub kész lesz rá, megkezdjük a tárgyalást" - jelentette ki.
   
Sergio Ramos a Sevillától 2005-ben érkezett a madridiakhoz, a szerződése jövő júniusban jár le. A Reallal négyszer nyert Bajnokok Ligáját és ugyanennyiszer spanyol bajnoki címet. Az elmúlt tizenöt évben 444 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a királyi gárdában, és 64 gól fűződik a nevéhez. A nemzeti válogatottban, amelynek szintén ő a csapatkapitánya, 170 alkalommal jutott szóhoz, és 21-szer volt eredményes.

forrás: MTI

Visszatérne a jobbról befelé cselezés királya

Arjen Robben 11 hónapja visszavonult, de nagyon úgy fest, hogy a befelé törés hiányzik neki. Tovább


Premier League - Videófalon lesznek a stadionban a Tottenham-drukkerek

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham Hotspur szurkolóinak egy része virtuálisan ugyan, de ott lehet a Manchester United elleni szombati rangadón.

   
A koronavírus-járványt övező leállás miatt szerdán zárt kapuk mögött folytatódnak a Premier League küzdelmei, a BBC beszámolója szerint a londoni klub azonban egyedi megoldással "varázsol" nézőket stadionjába, ahol a drukkerek élőben egy videófalon jelennek majd meg és bíztatják kedvenceiket.
   
Ennek köszönhetően a játékosoknak is olyan érzésük lehet majd, minta a drukkereik a helyszínen szorítanának értük.
   
Az elmúlt időszakban újraindult bajnokságokban a televíziós közvetítések során mesterséges zajkeltéssel növelték a valódi futballélményt, de több helyen is virtuális segítséggel festettek fel nézőket a stadionokba.

forrás: MTI

UEFA: szeptemberben kerülhet sor a budapesti Szuperkupa-meccsre – sajtóhír

Szeptember 24-én kerülhet sor a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének idénynyitó összecsapására, az európai Szuperkupa-mérkőzésre Budapesten – írja a Reuters.

A Sky Italia értesüléseire hivatkozva a múlt héten már beszámoltunk arról, hogy Porto helyett Budapesten rendezhetik meg idén az európai Szuperkupa-meccset, a Reuters hírügynökség pedig most már pontos dátumról ír: a BL- és az El-győztes szeptember 24-én, csütörtökön csaphat össze a magyar fővárosban – a Nemzeti Sport információi szerint nézők előtt!

A tavaly novemberben átadott Puskás Arénában jelen állás szerint ez a találkozó lehetne az első nemzetközi kupamérkőzés. A Szuperkupa-meccset jövőre az Európa-bajnokság három csoportmérkőzése és egy nyolcaddöntője, majd 2022-ben az Európa-liga-döntője követi.

Szintén friss hír, hogy a Bajnokok Ligája Lisszabonba tervezett nyolcas döntőjére augusztus 12–23. között kerülhet sor, két különböző helyszínen, a Benfica (Estádio da Luz) és a Sporting CP (Estádio José Alvalade) stadionjában. A nyolcaddöntők még le nem játszott visszavágói (Manchester City–Real Madrid, Bayern München–Chelsea, Juventus–Lyon, Barcelona–Napoli) után – melyeknek a helyszíne továbbra sem tisztázott – augusztus 12–15. között bonyolíthatják le az egymeccses negyeddöntőket, utána 18-án és 19-én a két elődöntőt, a finálét pedig 23-án rendezhetik a portugál fővárosban.

A találkozókra jelen állás szerint zárt kapuk mögött kerül majd sor, de ha a portugál közegészségügyi helyzet engedi, akkor nincs kizárva, hogy korlátozott létszámban mégis beengednek nézőket a mérkőzésekre.

A Paris Saint-Germain, az Atalanta, az Atlético Madrid és az RB Leipzig még a koronavírus-járványt megelőző intézkedések előtt bejutott a legjobb nyolc közé.

Az Európa-liga végjátékában hasonló lebonyolítási rendszer várható, a németországi nyolcas döntő augusztus 10-én veheti kezdetét. A nyolcaddöntő még le nem játszott visszavágóinak az ország négy városa, Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen és Köln adhat otthont. A női Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét Spanyolországban, azon belül Bilbaóban és San Sebastiánban rendezhetik meg.

Hivatalos bejelentés szerdán, június 17-én várható az ügyben, az UEFA végrehajtó bizottsága ekkor dönt a BL-t, az El-t, valamint a jövő évi Európa-bajnokságot és a Nemzetek Ligája lebonyolítását érintő kérdésekben.

(forrás: NSO)

MLSZ: ismét korlátozás nélkül látogathatók a labdarúgó-mérkőzések

Az országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, melyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott. Ez azt is jelenti, hogy ismét korlátozás nélkül látogathatók a mérkőzések.


A szervezet a honlapján közzétett csütörtöki közleményben kiemeli, hogy Magyarország kormánya június 18-i hatállyal megszüntette a 40/2020 (III.11.) kormányrendelet szerinti veszélyhelyzetet, ezzel párhuzamosan hatályát veszítette a koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény. Az MLSZ elnöksége a jogszabály-változások után, csütörtökön a labdarúgásban bevezetett szabályok felülvizsgálatáról egyeztetett, és döntést hozott azok eltörléséről.
   
Ez alapján nem maradnak érvényben a május 28-tól bevezetett, a stadionok lelátóit és a mérkőzések megrendezését érintő szabályozások, ami azt jelenti, hogy a szervező kluboknak mostantól lehetőségük nyílik a lelátók korlátozások nélküli megnyitására. Az MLSZ ugyanakkor felhívja a figyelmet a higiéniás és egészségügyi előírások, ajánlások alkalmazásának fontosságára, valamint a sportpályákon a megfelelő viselkedés betartására, ahogy fogalmaz: a járvány terjedésének megakadályozása a továbbiakban is közös felelősségünk.
   
A közlemény emlékeztet rá, hogy az MLSZ a megfelelő óvintézkedések mellett, május 23-tól indította újra a Magyar Kupa, az OTP Bank Liga és a Simple Női Liga küzdelmeit. A szervezet az újraindítás előtt részletes egészségügyi és vizsgálati protokollt vezetett be, melynek része volt többek között a rendszeres, kötelező tesztelés, illetve a stadionokban egy elkülönített sportzóna felállítása. Ezeket a szabályokat csütörtöki döntésével eltörölte az elnökség.
   
A sportolók, stábtagok egészségének védelme ugyanakkor továbbra is kiemelten fontos feladat marad. A játékosok, stábtagok tesztelési folyamata, illetve az ezekkel kapcsolatos döntések meghozatala a klubok saját hatáskörébe kerül - áll az mlsz.hu-n.

forrás: MTI

Bajnokok Ligája - Lőw Zsolt: nagy hendikeppel indul a PSG a bajnokság lezárása miatt

Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának magyar másodedzője szerint a francia bajnokság lezárása miatt jelentős hátránnyal indulnak más országok csapataihoz képest az európai kupaporondon.


A szakember az M1 aktuális csatornának elmondta: örülnek, hogy megmaradt a lehetőségük a Bajnokok Ligája-trófea elnyerésére azzal, hogy a hosszú kényszerszünet után Portugáliában végül mégis megrendezik a sorozat nyolcas döntőjét, amelybe a párizsiak a Dortmund búcsúztatásával jutottak. Kiemelte: a futballidény világjárvány miatti márciusi leállása előtt nagyon jó formában voltak, összeállt a csapatuk, összeért a munkájuk, és meggyőző mérkőzéseket játszottak.
   
Nehezíti a helyzetüket ugyanakkor, hogy az európai topbajnokságok közül egyedüliként a Ligue 1-t nyilvánították befejezettnek, a francia élvonal bajnokának a PSG-t hirdették ki, miközben a német, spanyol, angol és olasz futballélet is újraindult.
   
"A három, három és fél hónapos szabadság után borzasztó nehéz lesz a munkánk. Óriási hendikeppel indulunk a többi bajnokság csapataihoz képest, mert ők azért egy bajnoki ritmusból jönnek majd, tétmérkőzéseket játszanak, miután mostanra már minden nagy bajnokság elkezdődött" - mondta. Hozzátette: a PSG mellett a szintén francia, egyelőre viszont még csak nyolcaddöntős Lyonnak is meg kell küzdenie ezzel a problémával.
   
Lőw kiemelte: bár a játékosoknak kiadtak személyre lebontott edzésterveket, nagyon kevés lehetőségük adódott a fizikai állapotuk ellenőrzésére.
   
"Mint egy Kinder-tojást, úgy várjuk a hétfői kezdést, hogy igazából milyen formában vannak a játékosaink" - utalt a magyar szakember a közös munka újrakezdésére, amelyet koronavírus-teszt és orvosi vizsgálatok előznek meg.
   
Az edzéseket ötfős, kis csoportokra bontva kezdik meg, majd a létszámot fokozatosan bővítve, körülbelül július közepén jutnak el odáig, hogy a teljes keret együtt dolgozhasson.
   
A tervek szerint saját utánpótláscsapataikkal vagy francia másodosztályú gárdákkal játszanának felkészülési mérkőzéseket, amennyiben pedig ezt a francia jogszabályok nem teszik lehetővé, úgy külföldi edzőtáborra is sor kerülhet.
   
A PSG július végén, 23-án, illetve 30-án játssza le két hazai kupadöntőjét: a Ligakupában a Lyon, míg a Francia Kupában a Saint-Étienne lesz a párizsiak ellenfele.
   
Lőw Zsolt hangsúlyozta: "nagy siker lenne, és nagy ajándék az élettől", ha a PSG a BL megnyerésével lehetőséget kapna az Európai Szuperkupában való részvételre, és az Európa-liga győztesével magyar közönség előtt a Puskás Arénában mérkőzhetne meg.

forrás: MTI

Az argentin futballedzők a legkeresettebbek külföldön

Argentína vezeti a világranglistát a külföldön foglalkoztatott labdarúgóedzők számát illetően - a Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) frissen közreadott elemzése szerint.


A svájci CIES június elsején zárult felmérése 91 ország 128 futball-ligájára terjedt ki, és a lajstrom élén nagy fölénnyel áll a dél-amerikai ország, amelynek 68 edzőjét alkalmazzák a világ 22 országában. A trénerek közül előszeretettel szerződtetnek spanyolokat is: az ibériai országból 41-en dolgoznak külföldön, a lista harmadik helyét pedig Szerbia foglalja el: 34 edzője tevékenykedik 24 országban.
   
Az analízis tanúsága szerint 78 országban foglalkoztatnak külföldi edzőt, köztük egyetlen magyart, amivel Magyarország a rangsorban holtversenyben az 58.
   
Az élcsoport:

1. Argentína 68 edző
2. Spanyolország 41
3. Szerbia 34
4. Németország és
   Olaszország 27-27
6. Portugália 25
7. Uruguay 24
8. Anglia 20
9. Brazília 16
10. Kolumbia és
    Franciaország 14-14
...58. Magyarország 1

forrás: MTI

La Liga - A Real Madrid panaszt tett a sűrű program miatt

A Real Madrid panaszt tett a spanyol labdarúgóligánál, amely úgy alakította ki az élvonal 33. és 34. fordulójának menetrendjét, hogy a fővárosiak két mérkőzése között csupán 62 óra telik el.


A tervek szerint a Real Madrid jövő csütörtökön 22 órától fogadja a Getafe csapatát, majd vasárnap 14 órától az Athletic Bilbao otthonában szerepel, így a két meccs között nem áll rendelkezésre a minimális 72 órás pihenőidő.
   
A Marca című spanyol sportnapilap keddi beszámolója szerint a fővárosiak úgy érzik, hátrányos helyzetbe kerültek a címvédő FC Barcelonához képest, amely jövő héten kedden és vasárnap játszik, mindkétszer 22 órától, vagyis jóval több idő telik el a két mérkőzése között.
   
A cikk szerint a Real illetékesei először viccnek gondolták az időbeosztást, mert nem hitték el, hogy ilyen sűrű programot határozott meg számukra a liga.
   
A La Liga tabelláját harminc forduló után a Real Madrid vezeti jobb gólkülönbségének köszönhetően, mivel ugyanúgy 65 pontja van, mint a Barcelonának.

forrás: MTI

Augusztusban rajtolhat a brazil futballbajnokság

A brazil labdarúgó-szövetség azt tervezi, hogy augusztus 9-én elindítja a bajnokságot az országban dúló koronavírus-járvány ellenére.


A sportági szövetség (CBF) nyilatkozata szerint a futball visszatérése a pályákra az egészségügyi hatóságok engedélyétől függ, de a klubok elsöprő többsége a folytatás mellett van.
   
Az első osztály húsz klubjából tizenkilenc igent mondott rá, hogy ha muszáj, kész játszani saját stadionja helyett akár idegen helyszínen is - írta a CBF, hozzáfűzve, hogy a meccseket üres lelátók előtt, a biztonsági előírások maximális betartása mellett rendeznék.
   
Ha augusztus 9-e lesz a kezdődátum, a brazil élvonal bajnoksága 2021 februárjában ér véget.
   
Közel 55 ezer halálesettel és több mint 1,2 millió fertőzöttel Brazília az Egyesült Államok után a második az országok sorában, amelyeket a világjárvány a leginkább sújt.

forrás: MTI

Matthäus német útlevelet adna Messinek

Lothar Matthäus, a német labdarúgás kiemelkedő alakja dicsérte Lionel Messit, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás játékosát, akit szívesen látna a Bundesligában.


A korábbi 150-szeres válogatott, majd szövetségi kapitányként a magyar nemzeti együttest is irányító Matthäus úgy fogalmazott, hogy Messi bármikor Németországba költözhet.
   
"Tárt karokkal fogadjuk és útlevelet adunk neki. Boldogok lennénk, ha Leo a Bundesligába kerülne" - idézte az argentin La Nación az Aranylabda 1990-es tulajdonosát. "Őszintén szólva örülök, hogy van egy Messi a futballban. Jó játékos és jó ember".
   
A világbajnok Matthäus ugyanakkor elvetette, hogy Messit és a nagy előd Maradonát egymással hasonlítgassa össze.
   
"Még hogy Messi vagy Maradona? Argentína szerencséje, hogy van ez a két játékosa és könyörgöm, ne firtassák, hogy ki a jobb. A történelem két legjobb labdarúgójáról van szó" - tette hozzá.

forrás: MTI

MLSZ - Kétmillió forintra büntették Kuttor Attilát

Kétmillió forintra büntette Kuttor Attilát, a Mezőkövesd vezetőedzőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

A sportági szövetség honlapjának hétfői beszámolója emlékeztet rá, hogy a tréner a Debrecen elleni, hazai bajnoki mérkőzést követően az M4 Sportnak olyan nyilatkozatot adott, amellyel "kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését, és amely alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa", emiatt kell fizetnie.
   
A fegyelmi bizottság kiemelte, a döntés meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a testület egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta.
   
Az MLSZ hivatalának kiegészítésében úgy fogalmaznak: "véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sportszakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban résztvevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után".
   
Az OTP Bank Liga utolsó fordulóinak további fegyelmi eljárásait csütörtöki ülésén folytatja le a bizottság.

forrás: MTI

Utolsó mocskos, szemét, maffia banda. Mihelyt valaki kimondja az igazat, rögtön "karóba húzzák". Ilyenkor kéne az összes korábbi "megmondó" embernek - Véber, Horváth Feri, Szivics stb. - odaállni mellé...hányinger, ami megy itt már. Kétmillió..őrület.

Lesz 'KutThor visszavág" című film?

Idézetet írta: robmiller Dátum június 29, 2020, 19:05:59
Utolsó mocskos, szemét, maffia banda. Mihelyt valaki kimondja az igazat, rögtön "karóba húzzák". Ilyenkor kéne az összes korábbi "megmondó" embernek - Véber, Horváth Feri, Szivics stb. - odaállni mellé...hányinger, ami megy itt már. Kétmillió..őrület.

Tipikus "fogd be a szád, mert ha nem fizetsz eset". Szánalom.