Rob is elkezdi

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


február 20, 2010, 23:09:53, Rob Agibaf
Talán eljött az ideje, hogy elkezdjem ezt a naplót. Előre is elnézést, ha abbamarad, de sajnos hiányzik belőlem az adminisztrációs fegyelem, viszont azt olvastam, hogy aki jó akar ebben a játékban lenni (és feltétlenül ez a célom), az elemezzen. Üljön le minden parti után és értékelje azt, tanuljon minden egyes handből.

A naplómnak kettős funkciót tervezek:

1) Ha egy versenynek vége (SNG), akkor ne csapjak bele a következőbe anélkül, hogy lehiggadnék egy kicsit, illetve hogy helyre kerülne bennem, hogy a heads-upban játszott (mert miért ne jutnék el addig?  ;) ) handek közül mennyire kevés játszható tízkezesben a következő verseny elején.  Amíg naplót írok, addig szépen leül az előző verseny izgalma.

2) Górcső alá akarom venni az általam kulcsfontosságúnak gondolt handeket, hogy a naplót újra- és újraolvasva mindig szem előtt legyen a tanulság, és persze kihasználandó a sportfogadás.org szakértő táborát, hogy amennyiben megtisztel, elmondja róla a véleményét.

Tavaly nyáron pókereztem először és akkor pumpáltam is bele némi pénzt, mostmár ha van felesleges, inkább lehúzom a vécén, minthogy befizessek valamelyik terembe. A hozzáállásom az, hogyha elég jó leszek, akkor úgyis építek bankrollt befizetés nélkül is.

Így érkeztem meg a PKR terembe, aholis 10 centes pot limit holdem SNG versenyekkel lehet megkeresni az indulótőkét a 12 centes kezdő SNG versenyekhez. Mostmár van $1.60-am  ;D és remélem csak gyarapodni fog!  :ok:

A másik terem a betfair, ahol óránként van 5 dolcsis freeroll250 indulóval, 50 hely fizet, tulajdonképpen ujjgyakorlat 5 centet levenni, a final table pedig – ami szintén elég könnyen megvan, csak éppen rá kell szánni két órát – valamivel többet is fizet. Ráadásul a  reggeli órákban elég benevezni és sitoutként is esik az ötcent. A befolyt pénzből a 11 centes SNG versenyek csábítanak a bankroll építésre. Itt 1.25$ van a számlámon momentán és ez a számla remélem előbb utóbb túlmutat majd a pókeren és az összegyűlt pénz lehetővé teszi hogy új lendületet vegyen "Rob lovas naplója" is! Tulajdonképpen ez a fő oka annak, hogy ezt az egyébként nem túl tetszetős és gyéren  látogatott termet használom.

Előre is elnézést kérek a közösség profijaitól, ha untatom őket, persze viszonylag egyszerű nem benézni egy naplóba,  de ha mégis hozzászólnak egy-egy versenyemhez, azt látatlanban is nagyon szépen köszönöm!

Üdv. Rob! Sok sikert és kitartást kívánok!  :ok:

Kezdjük is el egy ma délutáni esettel:

Terem:PKR

Tízkezes no limit holdem SNG

Beülő: 0.25+0.05 $

Helyezés: 2.

Nyeremény: $ 0.75



Rémgyenge asztaltársaság gyűlt össze, két teljesen fogalmatlan, 3-4 calling station, egy lúszagresszív, illetve két feszes mókus, joggal reméltem, hogy én hagyom el utoljára az asztalt. Persze éppen ez a közeg tett extra feszessé az elején, dobtam mindent, várva a megfelelő pillanatra. A két fogalmatlan hamar elszállt, aztán az 50/100-as szinten ez el is jött pocket rakéták cut offban, emelés 500-ra, négy (!) megadás a calling stationökről. Flopon két hatos esett és inkább csak reméltem, mint tudtam, hogy az ötszázas emelés elriasztotta a pottól a maradék kettőt, a körbecsekk után két kisebb stack kifizette az all-inemet.

Minden a várkozás szerint alakult, és hogy mégsem nyertem meg a versenyt, az annak volt betudható, hogy egy aggresszív filippinó pöcs minden flopra megkapta a magas párját, amit sohasem mert/tudott verni senki. Brutális stacket halmozott fel, én pedig minimális 1700-as stackkel kezdtem a heads-upot 250/500-nál. Egyszer még sikerült vakot rabolnom, de aztán az A5s-omat verte K3o-tal...

És itt jön a hogyan lettem shortstack tanulmány:

Start time of hand: 20 Feb 2010 14:01:32
Last Hand #1193390741
Game Type: HOLD'EM
Limit Type: NO LIMIT
Table Type: TOURNAMENT
Money Type: TOURNAMENT CHIPS
Blinds are now $125/$250
Button is at seat 3
Seat 1: ryanmarsh - $1,810
Seat 3: bedosh - $8,125
Seat 6: rinatgift - $1,840
Seat 7: Robigaf - $3,225
Moving Button to seat 6
Robigaf posts small blind ($125)
ryanmarsh posts big blind ($250)
Shuffling Deck
Dealing Cards
Dealing [Qc Qs] to Robigaf
bedosh raises to $875
rinatgift folds
Robigaf calls $875
ryanmarsh folds
Dealing Flop [Jh 8s Ac]
Robigaf checks
bedosh bets $7,250 (all-in)
Robigaf folds
bedosh shows [Ah XX]
bedosh wins $2,000
Seat 1: ryanmarsh - $1,560
Seat 3: bedosh - $9,250
Seat 6: rinatgift - $1,840
Seat 7: Robigaf - $2,350
Robigaf: i knew dont worry
bedosh: lol
End Of Hand #1193391769


Magyarázatként annyit, hogy a filippinó csiplíder AXs-ra mindig 4-5 nagyvaknyit emelt, amit általában nem adott meg senki, ő pedig mindig megmutatta a lapját, hogy lássuk mekkora faszagyerek. Így amikor beemelte a szokásos összeget tudtam, hogy egy ásza van és szinte kizárható, hogy király legyen mellette, mert akkor csiplíderként bubble-on, tolta volna be az egészet. Így amikor QQ-val megadtam a tétet, tulajdonképpen csak egy magasabb laptól kellett tartanom, tehát simán megadható lett volna. Persze flopon lejött az ász és eldobatta velem a dámapárt, majd megmutatta, hogy tényleg ott volt az ász, ami felől az előzmények ismeretében szemernyi kétségem sem volt.
Ezáltal visszakerültem gyakorlatilag a két shortstack szintjére, és elkönyvelhettem, hogy bár az oddsaim indokolták a megadást, mégsem lett volna szabad belemenni. És itt mindjárt jön a kérdés a tapasztaltabb versenyzőtársak felé: ti eldobtátok volna a QQ-t flop előtt???

A történet folytatása az, hogy a csiplíder elnyomta mindhármunkat, én pedig nagyon sokáig nem láttam figurás lapot, majd miután mindketten feldupláztak én pedig ezer alá mentem, nem maradt más választásom, minthogy 72o-tal betámadjam a feszesebb alacsony stacket, aki KJ-val megadta... Mákolt kettes párral kerültem vissza a körforgásba és lettem végül második.

Szia,

Először is üdv köztünk, remélem folyamatosan vezeted majd a naplót:)

Ez a QQ eset igen érdekes, egyedül a két nagyobb párral szemben vagy esélytelen, AK ellen is kb 53%-47% a javadra. Ha tudod, hogy ezekre a lapokra preflop pusholna, akkor szerintem egy 3bet allin jobb megoldás lett volna, főleg, hogy a stacked 1/4-ét hívta meg, a call a legrosszabb ilyenkor. Az allint megmagyaráztam miért, a dobást meg ilyen helyzetbe nem szokták ajánlani.

Dris:)

Köszönöm, Dris!

Nyolcezer chippel nem hinném, hogy eldobta volna, ha all in megyek, így mindenképp jobban jöttem ki belőle, hogy nem estem ki bubble-on. Ez a csávó gyengébb játékos volt nálam. De értem és a jövőre nézve erősebb játékosok ellen nagyonis megszívlelendőnek tartom a visszaemelést!   :ok:

Üdv. Rob !

Sok sikert   :beerchug:

GL kolléga a BR építéshez.

A handhez pedig csak annyit, hogy itt, ahogy Dris is írta, a call a legrosszabb megoldás. Igazából a QQ ilyen helyzetben annyira erős lap (főleg ilyen pár centes siteken) hogy nem kell félni feltenni rá a versenyt. Ha jobban megnézed, volt 13BB-d, ami durván 9-es M-számnak felel meg, ebben a helyzetben ezt be kell vállalni. Ha számolgatni akarsz, akkor szedd le a pokerstove nevű progit, elég hasznos. Ha ténylegesen úgy van, hogy Ax-el emel, + ideveszem a felsőbb laptartományba tartozó lapokat, + a pocket pairokat (kb ezekkel callolhat) akkor durván 70-71%-od van a range-e ellen. A helyzetet egy kicsit módosítja az, hogy bubble periodban vagyunk, de én ilyen kis versenyen nem engedném el, hanem betolnám. Az hogy most kikaptál volna, nem jelent semmit, hosszútávon gondolkozz és akkor rájössz, hogy a push a jó megoldás.

Köszönöm, jó buli lesz ez a napló, csak ne veszítsétek el a kedveteket hozzámszólni!

Én általánosságot vezettem bele ebbe a megadott példába:)

1, Tudjuk, hogy ha A x van nála, és az X az egy másik magas lap, akkor preflop betolja a szetonjait.
1.1, Nem tolta be, csak emelt. Ez persze jelenthet mást is, de Ax a legvalószínűbb

2, QQ van nálad. Két erősebb laptól kell csak félni, AA, KK, ezekben az esetekben kb 20% esélyed lenne a győzelemre. Viszont ezeket kizártuk az egyes pont miatt, ahogy az AK-t is, ami ellen 53%-ban lennél favorit. Maradnak az AJ, A10, A9, talán még A8, KQ, KJ és ennyi.

3, Neked 3225, míg neki 8125 zsetonja volt. 875-ös hívást kaptál, ami azt jelenti, hogy 2350 előttem. Ha ezt visszatolod rá, akkor neki 4100az pothoz kellett volna megadni 2350-at, és ha veszít, akkor előtte marad 4900, amivel elveszítené a chipleaderséget, plusz a banki esélye csak 47:82, avagy 1:1,74-hez, amit igen kevés lappal tudna tartani.

Ezektől függetlenül, lehetséges hogy callt mond, és akkor szerencséje van, viszont nem lesz mindig szerencséjük az ellenfeleknek ilyen esetben, így hosszútávon nyereséges vagy.

Ui.: Ha a számolásokat elrontottam sorry, nagyon rég aludtam:)

Én is sok sikert kívánok! :ok:  Ötleteden buzdulva ki is próbáltam gyorsan ezt a betfaires mini versenyt (a 22 órásit) és még bent vok :)

Hajrá, Latzka! Igazából csak a ruszkiktól kell ott tartani, mert az ostoba karaktereikkel, amiket még a gépem sem ismer fel átbeszélik egymás lapjait...

Idézetet írta: Latzka Dátum február 20, 2010, 22:48:59
Én is sok sikert kívánok! :ok:  Ötleteden buzdulva ki is próbáltam gyorsan ezt a betfaires mini versenyt (a 22 órásit) és még bent vok :)

Milyen volt a verseny én is gondolkodtam rajta régebben, hogy benézek a betfaire.

Idézetet írta: gigazo Dátum február 21, 2010, 16:10:45
Milyen volt a verseny én is gondolkodtam rajta régebben, hogy benézek a betfaire.

Nem sok mindent kell csinálni a top50-hez, eddig 2/2. Most a 16 órásin is már több, mint 100-an kiestek pedig még csak 20 perce megy.

Terem: Betfair

Kilenckezes Rookie 0.10+0.01$ SNG

Helyezés: 2.


Ma ez volt az egyetlen versenyem, tanulság és használható lapok nélkül jutottam be shortstackként fizető helyre, pozícióból csipegetve tartottam meg az indulóstacket. Az utolsó háromban aztán egy nyolcas párra floppolt set segített felduplázni a csiplíder ellen, stabilizálandó a helyzetemet, mielőtt sajnos idő hiányában ott kellett hagynom a versenyt. A srácok úgy tűnik inkább egymással foglalkoztak, minthogy engem kitoljanak, mert végül második helyen végeztem, mint utólag mindez kiderült...

Nem is emelnék ki ebből egyetlen handet sem, tényleg sima verseny volt, komoly ellenfél nélkül, valszeg meg is nyertem volna, ha végig tudom játszani.

Terem: PKR

Tízkezes SNG 0.25 + 0.05 $

Helyezés: 4.


Ilyen is van, megkerülhetetetlen tanulsággal, nem adtam hitelt flopon egy emelésnek, amely a versenybe került. Az igazság az, hogy ügyesen megvezetett a srác azzal, hogy hasonló körülmények között bemutatott már korábban egy blöfföt... A hülyeség ettől még hülyeség marad, nem volt blöff-fogó lapom.

Table #25246125 - STT #15353579
Starting Hand #1196097971
Start time of hand: 22 Feb 2010 09:04:10
Last Hand #1196097788
Game Type: HOLD'EM
Limit Type: NO LIMIT
Table Type: TOURNAMENT
Money Type: TOURNAMENT CHIPS
Blinds are now $125/$250
Button is at seat 7
Seat 6: azivo9sqeza4 - $6,060
Seat 7: Robigaf - $1,980
Seat 8: saedf - $4,385
Seat 10: Snarf72 - $2,575
Moving Button to seat 8
Snarf72 posts small blind ($125)
azivo9sqeza4 posts big blind ($250)
Shuffling Deck
Dealing Cards
Dealing [8s Ad] to Robigaf
Robigaf calls $250
saedf folds
Snarf72 calls $250
azivo9sqeza4 checks
Dealing Flop [9h 2d 5c]
Snarf72 bets $750
azivo9sqeza4 folds
Robigaf raises to $1,730 (all-in)
Snarf72 calls $1,730
Robigaf shows [8s Ad]
Snarf72 shows [7s 7d]
Dealing Turn [Qs]
Dealing River [Jc]
Robigaf has High Card: Ace
Snarf72 has One Pair: 7s
Snarf72 wins $4,210 with: One Pair: 7s
Seat 6: azivo9sqeza4 - $5,810
Seat 7: Robigaf - $0
Seat 8: saedf - $4,385
Seat 10: Snarf72 - $4,805
End Of Hand #1196097971