Spanyol Foci Zóna

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: janikovic$ Dátum május 21, 2011, 20:11:00
Tudja valaki, hogy a Depor oddsa miért kúszik felfelé??
Szerintem azért, mert az irodák azt várták, hogy egy tartalékos Valencia áll ki, de nagyon úgy fest, hogy az alapcsapat kezd.

 :o  :-\  Remélem azért behúzzák!!!  Sociedad kiesést logikáztam ki 1ébként!  :D

Összeírtam a kis álomcsapatom erre az idényre(Barca és Real játékosokat nem írtam, mert, akkor nem került volna be más :D ) A 3-4-3-at muszáj volt alkalmaznom, hogy beférjen mindenki, akit akartam.

Guaita - Cáceres, Mikel San José, Botía - Cani, Medel, Mehmet Topal, Griezmann - Agüero, F. Llorente, Rondon/Soldado

Spanyolország: először lesz négy madridi klub az élvonalban

Mivel tegnap este eldőlt, hogy a Rayo Vallecano lesz a másik biztos egyenes ági feljutó a spanyol élvonalba, így a történelemben először fordul elő, hogy négy madridi klub is képviselteti magát Spanyolország első osztályú labdarúgó-bajnokságában.

A 2011–2012-es idényben tehát négy klub (Atlético Madrid, Getafe, Rayo Vallecano, Real Madrid) képviseli a madridi tartományt, ennél többet egy tartomány sem ad az élvonalnak a következő szezonban.

A listát eddig Valencia tartomány vezette négy csapattal, de mivel az Hércules kiesett, a valenciaiak három klubbal (Levante, Valencia, Villarreal) visszaszorultak a második helyre.

A keleti parton fekvő Valencia tartomány mellett Andalúzia is három gárdát ad a ligának: Málaga, Sevilla és – bár ugyan az Almería búcsúzott, helyére érkezik a Sevilla ősi riválisa, a másodosztályt megnyerő – Real Betis. Amennyiben a Granada vagy az Elche is kiharcolja a feljutást a playoffban, úgy eggyel több andalúziai együttes lesz az élvonalban, kiegyenlítve a madridi közösséget.

Hosszú évek után ugyanakkor először fordulhatna elő, hogy Galícia tartomány nem ad csapatot az első osztálynak, hiszen a Deportivo kiesésével már csak a második vonalban hatodik helyre befutó Celta Vigo sikeres rájátszásában bízhatnak az északnyugatiak.

forrás: nso.hu

A múltkor néztem egy műsort és ott hangzott el szakértők szájából: mindegy mi van, mindegy hogy van, egyszerűen új arcok kellenek a csapatokba. A profi világban a show-nak ez is szerves része a szakértők szerint.
A magam részéről csak annyít tennék hozzá, én jobban szerettem azokat az időket, amikor fejből vágtam a csapatok összeállítását.

Remek videó. Kösz TiB  :ok:

IdézetDe mi lesz Neymarral, ha megveszik Agüerot?
Tib: Ha megveszik Agüerót, nem fogják megvenni Neymart is, meg lehet nyugodni.

Ami a legvalószínűbb, hogy végre átállnak igazi 4-3-3-ra. Én annak örülnék a legjobban, ha Benzema - Agüero - Cé hármas lenne elől.

A Barcelona a fénymásolópatronokon is spórol

"Fénymásolópatronokon is spórol a spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő FC Barcelona labdarúgóklub. Sandro Rosell elnök egy tévéinterjúban közölte, hogy a központban működő fénymásológépekben fekete-fehérre cserélik a színes patronokat, így évi 30 ezer eurót takarítanak meg.

,,Emellett az ünnepségeinken lemondunk az étkeztetésről és a testőrök számát is csökkentjük - tette hozzá az egyesület vezetője. Takarékos vagyok és kemény, de hát 364 ezer eurós adóssággal küszködünk."

A katalánok ugyanakkor kevésbé szűkmarkúan kívánnak eljárni az új igazolásoknál: a kiszemelt chilei Alexis Sanchez (Udinese) és a spanyol Cesc Fabregas (Arsenal) egyaránt 40 millió eurójába kerülne a klubnak."


Adósság a köbön – csőd fenyegeti a La Ligát



A spanyol klubok évek óta dőzsölnek, de a takaró egyre kisebb: csúnyán kilóg a lóláb. A profi labdarúgók sztrájkja és a liga csődje valós fenyegetés. Se acabó la fiesta! – azaz, vége az esztelen habzsolásnak.

Bajban van Ibéria, s most nem csak a két ország nemzetgazdaságában megfigyelhető anomáliák miatt sóhajtozunk, hanem szeretett sportágunk jövőjéért aggódunk a mediterrán térségben. Olaszországot, Portugáliát és Görögországot most hagyjuk is. E helyen csak a spanyol liga sorsáért imádkozunk. Ráfér.

A csillogás mögött omladozó falak

A La Liga olyan kirakat, amit öröm nézni, csak be ne menj a boltba! De hát ez a világ legerősebb bajnoksága – tör elő a sörhab-rúzsos ajakak közül a kocsmaigazság. Majd jön a CR7 vagy Messi a jobb? Barca vagy Real? Unalomig játszott kérdések, miközben a spanyol bajnokság jövője bizonytalan. Évek óta tákolják a profi klubok költségvetéseit, de az adósságcsapdából képtelenek szabadulni. Elszállt igények, esztelen túlköltekezés és teljesítetlen számlák az egyik oldalon, forráskiesés és csökkenő bevételek a másikon. A megváltó nemzetközi kupaindulás pedig csak kevesek lélegzetvételét biztosítja, azaz, aki kimarad, lemarad. Mint a régi szaknévsoros reklámban. A szerencsésebb persze fújhat egyet, majd jövőre ismét indul a cidri: az előre elköltött pénzekre alapozott költségvetések világát megeszi a gazdasági krízis. Másként fogalmazva, Spanyolországban vége a habzsolásnak: Se acabó la fiesta! Hogy a versenyt mégis bírni tudják, a klubok eddig jellemzően két út között választottak: egyrészt újabb hitelezők bevonása, másrészt külföldi milliárdosok tulajdonosi székbe emelése.

Ha jönnek az arabok, az a baj...

Utóbbi jelenség már tavaly kirajzolódott a spanyol ligában, amikor három klubnál is tulajdonosváltás történt: a Getafe, a Málaga vagy a Santander esete (az északi egyesület talán azért rossz példa, mert most arról hallani, Ali Syednek sem nagyon akaródzik fizetni a játékosoknak, Marcelino García Toral mester ezért le is lépett a szezon után, így a város jelenleg új befektetők után kutat, hogy visszavásárolja a kantábriai klubot) azt mutatja, az ibériai bajnokság klubjai becses portékának számítanak a pénzüket már máshova elszórni nem tudó arab és ázsiai milliárdosok számára. Mondjuk ki: szerencséjükre. Lehet ugyanis hümmögni, meg csóválni a fejünket, de tudni kell, Al-Thani és a hozzá hasonló üzletemberek nélkül már nem lenne foci sem Málagában, sem Santanderben, sem a Getafénál. A spanyol nagymenők ugyanis fülük botját sem mozdítják, egyszerűen nem akarnak belenyúlni a honi darázsfészekbe. A külföldi tőke meg szivárog befelé: régen még, ha egy orosz iparmágnás meg egy arab sejk találkozott, az autóparkon mérték össze erejüket, a 21. századra a labdarúgó egyesület birtoklása lett a hatalmi státusz mérvadója.

A lóvéról szól minden

A spanyol klubok úsznak az adósságban. Az egyesületek összesen közel 4.000 millió euró mínuszt halmoztak fel az évek során, mindezt úgy, hogy remény sincs arra, hogy valaha visszafizessék elmaradásaikat. A kialakult helyzet első számú kárvallottjai természetesen a pénzük után futó labdarúgók, akiknek a száma a Primera és a Segunda Divisiónban meghaladja a 300 főt. Az ,,elégedetlenkedők" már a 2010–2011-es kiírásban is sztrájkkal fenyegettek, s hogy akkor a leállás elmaradt, az csak a jóistennek, meg a profi szövetség szigorának volt köszönhető. A spanyol labdarúgásban 21 klub érintett csődeljárásból fakadó jogi procedúrában, a fizetésképtelenek száma pedig folyamatosan nő. A hitelezők türelme apad. Ha csak valami csoda nem történik, a következő kiírásban több egyesületnél is beinthetnek a labdarúgók.

Ha szarban a foci, akkor szarban a haza

Az a nagy rakás förmedvény, ami a spanyol labdarúgás körül kavarog, nem áll meg a sportág határainál. Hatásai megfigyelhetők az ,,iparág" több terültén is. A kosárlabdában az Estudiantes, a Joventut, a Menorca, a Valladolid és a Granada is elismerten csúszásban van a fizetésekkel, míg az Alicante a felszámolás szélére került. A kézilabdában a gondok egészen a Ciudad Real magasságáig elérnek, míg a röplabdában eddig csak öt egylet iratkozott fel a következő szezonra. A fiesztának tehát vége, most indul az agónia.

Idézetet írta: TiB Dátum június 18, 2011, 11:21:34
Jó rég írtál Csabber :) ....
Eléggé. Mostanában nem nagyon látogatom az oldalt, mert ritkán sportfogadok. Az elmúlt szemeszter kemény volt, most meg már nem nagyon van mire fogadni, bár azért a Copa Americán próbát teszek. Kerestem a naplómat is de nagyon elsüllyedt, majd talán újra megnyitom ha elkezdődik az új év.  :D

Spanyol focihoz: a Malága nagyon beindult, veszik a játékosokat kilóra. Lufu biztos nem örül neki, hogy ellopták Joaquint és Iscot is akarják. :)

Idézetet írta: Csabber Dátum június 24, 2011, 19:26:17
Spanyol focihoz: a Malága nagyon beindult, veszik a játékosokat kilóra. Lufu biztos nem örül neki, hogy ellopták Joaquint és Iscot is akarják. :)
Joa távozásának örülök. Nem sok minden múlt már rajta itt. Kapott új ajánlatot csökkentett fizetésről, de ő nem fogadta el ennyi. Jövőre lejárt volna a szerződése most kaptunk még érte egy kis aprót. Iscoval hosszabbít a klub, mert semmiképpen nem akarjuk elengedni. Nagy hiba is lenne a következő Aimar-Silva szintű játékosunkat.

Ideírom a másik hírt, ami miatt beléptem ide, de csak most láttam ezt a hsz-edet.

Manuel Fernandes eltűnt. A Besiktas már megegyezett a klubbal és a játékossal is, de Fernandes a szerződése aláírása előtt eltűnt Törökországból.   ;D

Ez kéész :D Kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége. :o

Idézetet írta: TiB Dátum június 30, 2011, 22:31:37
Úgy tűnik ez a te kedvenc klubjaid sajátja. Fradinál meg Schembri meg Abdi játszott ilyen eltűnőset nem? :)
Ilyen ez ;D Miért nem tudtam kis koromban gazdag csapatot választani ;D Schembriről azóta se tudni, hogy hol fog játszani jövőre ;D Remélem nem lesz csapata és visszahúz Máltára. Nagy lett az arca. Abdi legalább beállt a sorba és az utóbbi fél évben már azt mutatja, amit tud.

fantasy la liga-ba írtam már pár hete. benézhetnél :)

Fantasztikus volt az utóbbi 2 nap. Minden Valencia játékossal lett közös képem, láthattunk egy Valencia-PSV meccset(2-0 ide). A mai edzést is méterekről néztük. A végén meg az az ajándék :D Rami, Piatti, Tino, amit akarsz. Áá hatalmas volt. Amunt! Készül az élménybeszámoló :D

Idézetet írta: TiB Dátum július 20, 2011, 23:33:44
Ááá de király neked :) Én nagyon várom az élménybeszámolót. Piatti nagyon kicsi, és nagyon gyors?
ÁÁ nagyon gyors. Legalábbis élőben gyorsabbnak látszik, mint a TV-ben(de lehet, hogy csak a PSV védői lassúak :P ) Eléggé kilógott a sorból a "magasságával" :D

Nos itt az élménybeszámoló írás: Valencia edzőtábor