Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Az idei évtől állítólag törvény kötelezi a mikulást ,hogy kémény helyett az ereszcsatornán közlekedjen! 1 nap alatt elfogadták a hátizsákban érkező törvényjavaslatot a tisztelt házban kezeltek.




És megmagyarázzák, brutál, kihozzák hogy áldozat.

https://youtu.be/v7HHsL0I0IM

Egyetértek Milannal. A legtöbb embert be lehet etetni a másik oldal szidásával az egyik oldal részéről. De emögött szerintem inkább a nemzettel szemben álló "baloldal" áll mindkét oldalon. A baloldaliság manapság sokkal erősebb (lásd liberális eszmék, Lenin-szobrok, stb.), tudjuk, hogy a Fidesz is baloldali-liberális volt, amíg nem vette fel a jobboldaliság álarcát. A magyarság már régóta elvesztette az önrendelkezés képességét, már 100 éve sem tudtunk harcolni a szedett-vedett román csapatok ellen, elveszett az ország 2/3-a, olyan területek, mint Kárpátalja, amely addig nem tartozott Ukrajnához, és ahol most épp magyarokat akartak megmérgezni, miközben Orbánék bőszen autonómiáznak (a másik kezükkel az ereszt szorongatva). A Szájer-ügy is eklatáns ügy, nincs benne semmi újdonság igazából. (És ez az ember írta a nemzet alkotmányát...)
Üdv, csak a nemzet!

Lehet én vagyok vakon és nem lesz igazam, de a tegnapi "győztünk" után kicsit olyan érzésem van, mint mikor Trump kihírdette a győzelmét, majd rá egy napra kiderült, nem is ő nyert, mert sokan nem voltak tisztában a választási metódussal. Olvasgattam Rutte és Frederiksen nyilatkozatait délelőtt, kár, hogy nem jelent meg a magyar médiában, mert ők nem feltétlen azt mondták, hogy elfogadják a német javaslatot, hanem azt, hogy 2021. január 1-től jönnek a vizsgálatok, különben nincs pénz. Természetesen megtörténhet az, hogy a csúcson majd megegyeznek a felek - mert közben már Löfven és a svédek számára "elfogadható" Merkel ajánlata -, de még akkor is van minimum 4-5 olyan ország, melyek hezitálnak és nem akarnak ebbe belemenni.

Frissítés:
Mire leírtam, már ki is került Rutte nyilatkozata a magyar médiában is.

Egészen döbbenetes, hogy itt jár a magyar kormány: https://fb.watch/2sjJX-jKVN/

Rengeteg nő áldozta az egyenlőségért az életét, ez meg jön itt ezzel az érd be, hogy nőként kevesebb vagy szöveggel. Ha az a rengeteg nő nem áldozta volna fel képletesen, vagy konkrétan az életét az egyenlőségért folytatott harcban, ez a nőszemély egy konyhában sütne, és várná az esti pofont a férfitől, aki több, mert férfinek született.

Lelki Trianon  :o

Brutál szinten vannak az országot irányító emberek.

Idézetet írta: TiB Dátum december 20, 2020, 23:00:28
Lelki Trianon  :o

Brutál szinten vannak az országot irányító emberek.
Félelemetes, hogy bármeddig "visszanyúlnak" hogy saját hibáikat a multal takargassák.....

Nézem a CNN élő közvetítését, annyit mond az egyik tudosító: ezek a cselekedetek jól jellemzik Trump elnökségének időszakát, szégyen.

Nem is nagyon lehetne vele vitatkozni.

Nálunk is ez lenne ha nyernének a demokraták.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 06, 2021, 21:35:22
Nézem a CNN élő közvetítését, annyit mond az egyik tudosító: ezek a cselekedetek jól jellemzik Trump elnökségének időszakát, szégyen.

Nem is nagyon lehetne vele vitatkozni.
Egy hozzászólás erejéig felfüggesztem azt, amit.

A közismerten önelégült és beképzelt amerikaiak mostanáig nem hitték el, hogy náluk, az Amerikai Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban, történhet olyasmi, ami leginkább a banánköztársaságokban szokott történni. Innentől kezdve "visszavehetnek az arcoskodásból", mert mégis megtörtént.

Az az egyetlen jó dolog ebben az egészben, hogy ami a 1930-as évek elején Adolf Hitler Németországában még működött az a 2020-as évek elején már nem működik az Amerikai Egyesült Államokban. Ugyanis az USA fontosabb állami intézményei kiválóra vizsgáztak és élesben bizonyították, hogy az ottani demokrácia annyira nagyon szilárd, hogy még az amerikai elnök által irányított puccskísérletnek is képes ellenállni.

Donald Trump túl messzire ment és átlépte azt a bizonyos vonalat. Szerintem teljes mértékben megérdemelné, hogy bírósági eljárás után börtönbüntetésre ítéljék.

Azert az nagyon ijeszto, hogy ez az ostoba, elmebeteg idiota az USA elnoke lehetett.

A félelem attól, hogy elveszíthetsz mindent, felülírta az alapvető viselkedési normákat. Trump nem abba a kategóriába tartozik, aki ilyenkor próbál normális keretek között megoldást keresni, hanem eluralkodik rajta a pánik, ami agressziót szül. Már önmagában börtönbüntetést járna azért is, amiket az elnöksége előtt és alatt tett, ez már csak hab a tortán. Ahogyan mondták a közvetítések alatt is, ez lesz Trump öröksége.

Van ennek több pozitív és negatív oldala is, pozitív, hogy az Egyesült Államok annyira erős alapokon nyugszik - ahogyan Csabax is említi -, hogy egy ilyen esetet is elviselt. Az országok többségében ez azzal járt volna, hogy a puccsot kezdeményező elnök hatalmon marad, erőből megoldja a dolgokat. És ezzel együtt jön a negatív oldala is, hiszen ahol nincs ilyen erős alapokon az ország, ott simán hatalmon tud maradni egy autoriter vezető (nagyon sok ilyen országot fel lehetne sorolni, sajnos).

A nagyobb gond az, hogy ez a típusú vezető egyre inkább elterjedtebbé válik a világban. A megboldogult Anna Politkovskaja is ír erről az Orosz napló c. könyvében (ennek kéne kötelező olvasmányak lennie középiskolában), hogyan jut hatalomra az ilyen vezető, illetve mire képes (bármire...). Európában is egyre több a követője ennek a stílusnak, legújabb Janez Jansa - aki amúgy elsőként gratulált Trumpnak -, de ebbe az irányba tolódik Macron is most már, hogy megszilárdítsa a hatalmát (2022-ben választás) és még lehetne mondani jó pár aktív vezetőt...