Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nekem ez annyira visszás, mikor az egyik tüntetés nagyon könnyednek állítanak be - hiába halnak meg öten -, másikat meg ostromnak nevezik. Nem érzitek ezt furcsának?

A kettős mérce és a hamis tájékoztatás az, amely ezen politikusok fegyvertárába tartozik. Ugyanakkor teljesen jogosnak tartom ezt a Trump és a többi hasonló politikus részéről, miért? Azért, mert elsősorban olyan tömeget próbálnak irányítani, akiket folyamatosan tűzben kell tartani. Szerintem mindenki érzi, hogy mióta újból egyre nagyobb teret nyer a szélsőjobbos politika, azóta minden országban egyre erőteljesebb a feszültség. Mindig félni kell valamitől, rettegni a migránstól, rettegni attól, hogy külföldi erők befolyásolják az ország jelenét és jövőjét. Rettegni attól, hogy a külföldről érkező elveszi a munkád, féljél már b*zdmeg, különben nem fogsz ránk szavazni!

Én ennél egy sokkal komolyabb dologtól félek: az emberek teljesen behódolnak a hatalomnak és önként felajánlkoznak, hogy végrehajtják az elnyomók kéréseit. Saját magukat hajtják igába, döntik nyomorba, mindezt azért, hogy pár 100 vagy 1000 fő jól éljen, miközben az ő életszínvonaluk folyamatosan csökken (szerencsére megmagyarázzák nekik, hogy ez a külföldi országok miatt van, esetleg a migránsok miatt). Lássuk be, érdekli az ilyen hatalmat az, hogy VELED mi van? Nem. Soha nem is érdekelte, az a legfontosabb, fizesd az adókat, költsél sokat és csöndben legyél. Ne gondolkodjál, mert az nem menő. Legyél inkább zsellér, drogozzál, nem kell iskolába se járnod, felesleges. Az a jó, ha a mi (vezetők) gyerekeink járnak. Vegyél fel minél nagyobb hiteleket a bankjainkból, amivel egy életre eladósítod magad. Szüljél, esetleg adunk kölcsönt kezdetben, de aztán, hogy utána miből fogod fizetni a sulikat, kit érdekel? Legyen zsellér abból a gyerekből, nem kell itt mindenkinek tanultnak lenni. Minél butább a nép, minél kevesebb a gondolkodó, annál jobb.

Mit használnak ki az autoriter vezetők? A megelőlegezett engedelmességre való fogékonyságunkat. Ezért volt ennyi követője Hitlernek, ezért volt ennyi követője ezeknek a "politikusoknak". Stanley Milgram (Yale Egyetem pszichológusa) csinált egy tesztet, melyről itt olvashattok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Milgram-k%C3%ADs%C3%A9rlet

Ez is alátámasztja, hogy egy kellően agresszív (és természetesen karizmatikus) vezető, képes összefogni csoportokat és olyan dolgokba is belekényszeríteni, ami előtte eszükbe sem jutott. Közös utálat a migránsok iránt, de migráció mindig létezett, hiszen ez egy normális körforgás az emberiség életében. Országunk nem akarja, hogy csak úgy jöjjenek hozzánk a külföldiek - pláne ne illegális bevándorlók -, szóval nagyon megszűrünk mindent. Ugyanakkor 2019-ben 62073 külföldi érkezett az országba és kapott tartózkodási engedélyt (ezzel Európa középmezőnyébe tartozunk, ha 1000 főre vetítjük az adatot: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20201127-2?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2Fhome%3F). Nem mindegyik ukrán vagy szerb munkás, hiszen vannak között szíriai, iráni, kínai, pakisztáni, török és még lehetne sorolni bőven a különböző nemzetiségeket. Valaki dolgozni jött, valaki tanulni, valaki meg csak úgy, élni. Feltűnt ez a 62 ezer bárkinek is? Szerintem nem. Van Magyarországon migráns? Döntsenek az emberek maguk erről.

Ki a jó migráns? Magyarországon eléggé nagy arányú az arab orvosok száma a kórházakban - valószínűleg szemészeten vagy kardiológián találkoztál már velük -, de róluk nem szól a fáma a migráció kapcsán. Ők ugye a jó migránsaink, mint a sportolók, akik nekünk nyernek érmet. Azt viszont honnan lehet tudni, hogy ki radikalizálódik és ki nem? Nehéz kérdés.

Zinedine Zidane családja vajon jó migránsnak számított? Honnan tudhatták a francia hatóságok, hogy majd születni fog egy világklasszis játékosuk? Honnan tudhatták volna azt, hogy Zidane vb-döntőt nyer nekik, majd nyolc évvel később felpangálják őt és lefejeli az ellenfelét? Láthatták előre ezt a haragot? Nem hiszem. Paul Pogba muszlim. Az ember, akinek beszéde (és gólja) után a francia válogatott 2018-ban világbajnoki címet nyert.

Kicsoda ez a személy?
https://gw.geneanet.org/public/img/media/deposits/d0/34/15119768/medium.jpg?t=1548755797

Wilfried, aki Kamerunból származik, de valószínűleg, mikor átlépte a határt, nem sokan gondolták, hogy a fia világbajnoki döntőben gólt fog szerezni. Ezek a migránsok... Be akarnak jönni az országba, aztán világbajnoki címeket akarnak nyerni nekünk. Kijutottunk az Eb-re és egy Guadeloupe-i származású színes bőrű játékos szerezte az egyenlítő gólt. Miért csinálta ezt?

https://i.insider.com/555c92086bb3f7b238798015?width=1100&format=jpeg&auto=webp
A képen látható személy a 20. század egyik leggazdagabb emberének (gyakorlatilag cégeivel uralta az arab térséget) az egyik gyermeke. Egy olyan korszakban, amikor 1 millió dollár is életed végéig elég lett volna, ez a gyerek 10 évesen több tízmillió dollárt örökölt (egyes adatok szerint 30, mások szerint 50, de vannak olyan források is, miszerint 200 milliót). Egyetemre ment, közgazdaságtant tanult, külföldre járt, majd úgy gondolta, belőle bizony a világ egyik legnagyobb terrorszervezének a feje lesz és több ezer embert fognak megölni a parancsára. Gondolta volna ez valaki egy milliárdos gyerekéről, aki az átlagtól jobb környezetben szocializálódik?

Nem kell ahhoz migránsnak lenni, hogy lerombold az országod Capitoliumát és félelmet kelts az emberekben. Ezek a tüntetések, sosem lehet tudni, milyen irányba visznek, érdemes megnézni az előbbi hozzászólásokban említett BLM-mozgalmat.


Nincs megállás, hiszen ez még nem az összes bűnözési forma:



Jól látható, hogy az üzletek kirakatainak betörése drasztikusan növekedett, ahogyan a súlyos testi sértés is. Ugyanakkor volt egy érdekes kapcsolat: amint elkezdett növekedni mondjuk Chicagóban a súlyos testi sértések és a lövöldözések aránya, úgy csökkent a családon belüli erőszaké. Mi az, ami még csökkent? Tüntetések kezdetén nem, de közvetlenül utána drasztikusan: megerőszakolások száma. A "békeidők" átlagától jóval inkább elmaradt, mert az emberek levezették a feszültséget a kinti tüntetések során. Az adatokat itt találjátok, több városra és bűncselekményre lebontva: https://citycrimestats.com/covid/

Azért esett a választásom Chicagóra, mert eléggé megosztott az etnikum (egyharmad fehér, egyharmad afroamerikai és egyharmad latinó), kiemelkedő bűnözési rátával. A 2020-as év katasztrofális volt a város vezetői szerint, sajnálatos módon rengeteg gyilkosság történt: 774. Előző évben 500 környékén maradtak, gyakorlatilag 50%-kal nőtt a gyilkosságok aránya. Mindez a BLM-mozgalom miatt, igaz? Mondanám azt, hogy így van - mert ez lenne a logikus -, de volt egy év ami majdnem meghaladta ezen adatokat: 2016 és 762 haláleset. Hogy lehet az, hogy Barack Obama elnöksége alatt sikerült 500 alatt tartani a gyilkosságok számát, 2016-ban ez felkúszott a mostani szintre? BLM-mozgalom? Nem is létezett. Mi történt 2016-ban? Botrányos kampány és a szintén botrányos választás, ahol Trump került hatalomra (emberek megosztása, hergelés a latinók és az afroamerikaiak ellen). Van-e kapcsolat? Év elején, még nem volt probléma, amint közeledett a választás, úgy növekedtek a gyilkosságok, de még így sem lehet egyértelműen kijelenteni a kapcsolatot. Ezt a két képet a végére itt hagyom: mikor végre elkezdett csökkeni a gyilkosságok száma Amerikában, akkor érkezett egy "új világ" képviselőjeként Trump. A széthúzás és az erőszak pedig egyre inkább nőtt.

https://cdn.statcdn.com/Infographic/images/normal/14823.jpeg

https://1.bp.blogspot.com/-mWQw7rgREho/XZfaO0HaavI/AAAAAAAAMNM/rbx5b7ncgLMxIuQySbmVaflti3H5cYZMgCLcBGAsYHQ/s1600/homiciderate.PNG


Felőlem hívhatnák Postás Józsinak is az adott ország elnökét, de legyen már végre nyugalom. Emlékszem, 15 évvel ezelőtt nem volt belőle gond, ha valaki jobbos vagy balos, most pedig bármelyik oldallal is szimpatizálsz, rohadék vagy. Ha nem szimpatizálsz senkivel, akkor hazudsz és libsi vagy komcsi vagy. Régebben kint a grundon nem érdekelt senkit, hogy fideszes vagy mszp-s az illető, kiválasztottad a csapatodba, aztán mehetett a foci. Manapság már egy hétvégi családi ebédet nem lehet ordibálás nélkül megcsinálni, ha nem mindenki egy irányba húz. És ha egy irányba húznak? Akkor meg szintén a politika lesz a téma, hogy az a rohadt másik oldal, mit ehetnek, biztos libát és bárányt. Kérdeztem 70 és 80 éves embereket, volt-e ilyen feszültség politikából így az átlagos emberek között, mint az elmúlt 10 évben? Nem igazán... Lehet csak az idő szépítette meg az eseményeket?

A járványt nem vettem számításba, nem tudom, milyen hatással volt a bűnügyi statisztikákra. Pl. a családon belüli konfliktusokat növelhette. Lényeg a lényeg, valószínűleg 2-3k-rel nőtt az emberölések száma tavaly, de szerintem számolhatunk 5k-rel is az 5-6 év óta bekövetkezett emelkedés miatt. A "kisebb" bűncselekmények száma pedig még sokkal többel növekedhetett nominálisan. Az emberölések mindig szélsőséges esetek. Hogy félholtra vernek másokat (vagy társaikat) a tüntetők, olyan üzleteket fosztanak ki vagy gyújtanak föl, amelyért a tulajdonos egész életében dolgozott, embereket rúgatnak ki (a Capitolium-incidens után is látjuk ezt tömegesen), vagy mondjuk kényszerítenek letérdelésre az utcán, félemlítenek meg, terrorizálnak, ezek sokszor be sem kerülnek a statisztikákba vagy ledegradálják őket. A BLM egyébként 2013-ban alakult, de tavaly kapott nagy lendületet egy elvetemült bűnöző halála miatt, akit ma szentként tisztelnek e békés mozgalmárok. Ez egy rasszista mozgalom, az alábbi video is betekintést ad a gondolkodásukba.
https://www.youtube.com/watch?v=BYZ2XoaBO2A
A capitoliumi csata értelmetlen hiba volt, ezt elismeri a jobboldal is, nem kell ehhez sok ész. Miközben a baloldal egy pillanatra sem ismeri el a BLM és egyéb liberális eszmék alapvető bűnösségét, bűneit. A BLM nagyságrendekkel kártékonyabb mozgalom ennél a tüntetésnél, Biden, Harris és társaik rasszisták, nagyon sok gátlástalan csalás történt a választáson, és most készülnek 10 millió illegális migránsnak állampolgárságot adni. A média többnyire békés tüntetésekről hazudozik, embereket rúgatnak ki, a magukat a bűnözőktől megvédőket üldözik. Egy videó egy ausztrál nézőpontból:
https://www.youtube.com/watch?v=0gwb1VqqVLQ&t=192s
Végül az amerikai nemzet sorsa az lesz, ha így folytatódik, mint a kisebbségbe került erdélyi magyarság vagy a dél-afrikai búrok esete. Elnyomott kisebbség lesz. Kérdés, megéri-e az integrációs kísérlet, vagy mennyi áldozatot, hány milliót ér meg, hogy talán 1000 év múlva egy civilizációs szintre kerüljenek a különböző népek (de ez is csak feltételezés, még sosem következett be).
Vannak azonban hősök is, a tavalyi év és talán az elmúlt évtizedek hőse a 17 éves Kyle Rittenhouse, aki megmenekült a rá támadó antifa-bűnöző tömeggel szemben, amikor üzletek felgyújtását akarta megakadályozni, mindent megtett, hogy ne használjon jogos önvédelmet, ne használja ki tudását a rá támadó felnőttekkel szemben, és amikor nem tehetett mást, hatalmas lélekjelenléttel megvédte magát. Ezt persze egészen másképp értelmezi a média...
Mint korábban rámutattam, jobboldal már nem létezik, a mai jobboldal a szavazatokért nemzetieskedő baloldal (a bevándorláspárti Merkeltől a cionista Trump-családig), a baloldal pedig a BLM-es, szélsőséges, erőszakosan egyenlősítő, kommunista szélsőbal. Trump és Orbán Izrael-párti bohócok, nem jobboldaliak.

Számomra mind a két tüntetéssorozat elitélendő (az eszkalálódás miatt), ugyanakkor csak azt akartam megmutatni, hogy az erőszak nem vezet sehová, csak erőszakot szül. Régen rossz az, ha valakit már születésénél fogva bűnözőnek bélyegzünk meg. A gond az, hogy a Trump mellett kiálló emberek nem igazán értik meg azt, hogy mi történne akkor, ha ők születnek színes bőrűnek? Az élet minden területén diszkriminációval kéne szembesülniük, ha pedig véletlenül ki akarják őket emelni, segíteni nekik, akkor pedig megkapják, hogy ezeket a büdös fekákat még segítik is.

És ez visszafelé is érvényes, ha olyan területen jársz, ahol a fehérek vannak kisebbségben, akkor te részesülsz ilyenben. Ezeket kéne visszaszorítani és megérteni, hogy elsősorban emberek vagyunk. Mindegyik csoportban vannak gyilkosok és rossz emberek, ugyanakkor jók is. Nem kéne egyik oldalnak sem álszentként viselkedni.
https://yourvoiceohio.org/wp-content/uploads/2019/03/Homicide1.png

https://stijnbruers.files.wordpress.com/2020/06/black-lives-matter.jpg?w=1024

Érdekes és egyben megdöbbentő, hogy a legnagyobb erőszak épp a fehérek között van...

Idézetet írta: sportbettorpro Dátum január 13, 2021, 12:24:24
Vannak azonban hősök is, a tavalyi év és talán az elmúlt évtizedek hőse a 17 éves Kyle Rittenhouse, aki megmenekült a rá támadó antifa-bűnöző tömeggel szemben, amikor üzletek felgyújtását akarta megakadályozni, mindent megtett, hogy ne használjon jogos önvédelmet, ne használja ki tudását a rá támadó felnőttekkel szemben, és amikor nem tehetett mást, hatalmas lélekjelenléttel megvédte magát. Ezt persze egészen másképp értelmezi a média...
Mint korábban rámutattam, jobboldal már nem létezik, a mai jobboldal a szavazatokért nemzetieskedő baloldal (a bevándorláspárti Merkeltől a cionista Trump-családig), a baloldal pedig a BLM-es, szélsőséges, erőszakosan egyenlősítő, kommunista szélsőbal. Trump és Orbán Izrael-párti bohócok, nem jobboldaliak.
Kyle Rittenhouse esete szintén érdekes:
Adott egy 17 éves fiú, aki militarista szervezetekkel szimpatizál és elvileg tagja is az egyiknek - ezzel még semmi probléma nincsen, fiatalon mindenkinek vannak becsípődései -, illetve Trump-hívő és fegyvereket gyűjt. Támogatta a Blue Lives Matter mozgalmat, de mi is az valójában? A Blue Lives Matter mozgalom 2014-ben jött létre és az volt a jelszavuk, hogy a rendőrséget támogatják (mindamellett a Black Lives Matter ellenpólusa). Ez azonban nem minden esetben valósul meg, csak akkor, ha a rendőrség az ő kedvük szerint cselekszik. Ilyen volt például a Black Lives Matter elleni fellépés is, mikor a rendőrség hagyta a Blue Lives Matter tagjainak agresszióját (erről később). A Capitoliumnál elkövetett ostrom alkalmával azonban a Blue Lives Matter tagjai a rendőrség ellen fordultak (mert nem támogatták őket, közeli felvételeken lehetett is látni tétova rendőröket, akik nem tudták, mit csináljanak), agresszívan elkezdték őket ütni, mondván nem támogatták őket a Capitolium elfogalásában (ott is volt a Blue Lives Matter zászló).

A csoportosulás valódi célja nem kizárólag a rendőrök támogatása, hanem az, hogy feszültséget fenntartsa. Ki volt az, aki először állt ki a Blue Lives Matter mozgalom mellett? Nem találjátok ki, vagy mégis? Donald Trump. Ő volt az, aki a választási kampányában az "erőszakos" rendrakást forszírozta az országban. A rendőri erők erőteljesebb bevetését, amit épp amiatt próbált bevezetni, mert szerinte az Obama-kormányzat végefelé, már erősen csökkent a rendőri megbecsülés az országban. Kétségtelen tény, hogy nem változott a rendőrök által elkövetett gyilkosságok száma, gyakorlatilag stagnált 10 éven át. Ahogyan az is látszik, hogy a fegyvertelen színes bőrűek többen halnak meg a fehéreknél a rendőrségi túlkapások miatt. Önmagában viszont a rendőri önbíráskodás volt magas az elmúlt években. Lehetséges, hogy rosszul mértek fel adott szituációkat, lehetséges, hogy nem megfelelő képzést kaptak, ezt nem tudhatjuk.

Aminek én örülök, hogy megemlítetted, hogy a Black Lives Matter 2013-ban alakult, ezt nagyon sokan jótékonyan elfelejtik (oldaltól függetlenül). Mikor kezdődtek a tüntetések? 2014-ben, rögtön eléggé vehemensen "rajtoltak", egészen 2016 végéig, 2017-re lecsöndesedett a dolog kicsit. Erről a magyar médiában rendkívül kevés szó esik. Azt is érdemes megnézni az előző hozzászólásomban linkelt képeken, hogy hiába jött létre akkoriban a BLM-mozgalom, nem követte bűncselekmény növekedés.

Visszatérve Rittenhouse esetére: támogatója volt a Blue Lives Matternek, tüntetéseken vett részt. Az egyik ilyen tüntetésre meghívták őt Kenoshába, ahová felfegyverkezve érkezett. Ekkor "találkozott" egy Joseph Rosenbaum nevezetű emberrel, aki 36 éves fehér férfi volt, kukát gyújtott fel, amit Rittenhouse el akart oltani. Rosenbaum és közte szóváltás alakult ki, ami üldözésig fajult. Rittenhouse elfutott volna, de a fegyvertelen Rosenbaum utolérte. Mi történt ezek után? Rittenhouse négy golyót eresztett a fehér apukába (akinek 2 éves gyermeke van), majd utána próbált elmenekülni. Önvédelemnél eléggé furcsa, hogy négy különböző testrészbe lősz. Többi tüntető megtámadta őt, mire egy másikra is lőtt - akit nem talált el egyetlen golyó sem, hiába lőtt rá testközelből Rittenhouse -, majd utána Anthony Huber (szintén fehér férfi) próbálta megállásra bírni a menekülő Rittenhouse-t (gördeszkával ütötte meg, hogy megálljon). Rittenhouse őt is lelőtte (újabb fegyvertelen embert, közvetlen közelről a mellkasába lőtt), majd utána egy újabb tüntető közeledett Rittenhouse felé, nála már fegyver volt, de feltartotta a kezét (megadva magát), mire Rittenhouse lelőtte őt is. Neki a karját találta el, megúszta az esetet. Mit mondott mindezek után Rittenhouse? Ez volt a feladatom. Becsületére váljék, elindult a rendőrök irányába, ugyanakkor ők csak gratuláltak neki, hogy jót cselekedett. Milyen fegyverrel ment egy 17 éves tüntetni?



Szokványos tini puska, semmi extra. Mindezek után elmenekült a helyszínről, majd időbe telt, mire megtalálták őt és gyilkosság miatt vád alá helyezték. Sors iróniája, hogy egy olyan korszakban erősödött meg a Blue Lives Matter mozgalom, ahol 2013 környékén elkezdett csökkeni a rendőrök elleni erőszak. Az egyik cikken jól érzékelteti a helyzetet: "There can be no better encapsulation of what Blue Lives Matter really stands for than the image of a self-described "patriot" beating a police officer with an American flag because he was defending the national legislature from an attempted putsch."
https://theweek.com/articles/960175/what-blue-lives-matter-always-about

Szintén a sors fura fintora: egy feketék elnyomása elleni tüntetésen egy fehér férfi megölt két fehér férfit. Miközben a vezetők mosolyognak, verik a mellüket, hogy igazuk van, semmi sem változik, elnyomás ugyanúgy éri a különböző rasszokat, ráadásul most már egymást gyilkolják az emberek, de minden marad a régiben. Gyerekeket paliznak be, hogy egy jó célért fognak fegyvert, utcára küldenek fiatalokat, miközben az egész mögött álló emberek kimennek és golfoznak egy jót vagy elmennek meccset nézni, franc se foglalkozik ezzel a fáradt tüntetésekkel.

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 13, 2021, 14:53:39


Visszatérve Rittenhouse esetére: támogatója volt a Blue Lives Matternek, tüntetéseken vett részt. Az egyik ilyen tüntetésre meghívták őt Kenoshába, ahová felfegyverkezve érkezett. Ekkor "találkozott" egy Joseph Rosenbaum nevezetű emberrel, aki 36 éves fehér férfi volt, kukát gyújtott fel, amit Rittenhouse el akart oltani. Rosenbaum és közte szóváltás alakult ki, ami üldözésig fajult. Rittenhouse elfutott volna, de a fegyvertelen Rosenbaum utolérte. Mi történt ezek után? Rittenhouse négy golyót eresztett a fehér apukába (akinek 2 éves gyermeke van), majd utána próbált elmenekülni. Önvédelemnél eléggé furcsa, hogy négy különböző testrészbe lősz. Többi tüntető megtámadta őt, mire egy másikra is lőtt - akit nem talált el egyetlen golyó sem, hiába lőtt rá testközelből Rittenhouse -, majd utána Anthony Huber (szintén fehér férfi) próbálta megállásra bírni a menekülő Rittenhouse-t (gördeszkával ütötte meg, hogy megálljon). Rittenhouse őt is lelőtte (újabb fegyvertelen embert, közvetlen közelről a mellkasába lőtt), majd utána egy újabb tüntető közeledett Rittenhouse felé, nála már fegyver volt, de feltartotta a kezét (megadva magát), mire Rittenhouse lelőtte őt is. Neki a karját találta el, megúszta az esetet. Mit mondott mindezek után Rittenhouse? Ez volt a feladatom. Becsületére váljék, elindult a rendőrök irányába, ugyanakkor ők csak gratuláltak neki, hogy jót cselekedett. Milyen fegyverrel ment egy 17 éves tüntetni?



https://twitter.com/i/status/1298502384654651392

Itt látni lehet , mindenki maga dontse el..., en tuti nem akarnám hátulról megtámadni . 


Idézetet írta: Pozzato Dátum január 10, 2021, 22:13:54...

Abban igazad van, hogy az átlagkereset 3-szorosához kötött tiszteletdíj Európában az élvonalhoz tartozik az adott ország átlagkeresetét nézve (csakúgy, mint a német vagy osztrák), de javíts ki, ha tévednék, az egész vita onnan indult, hogy te 1 havi átlagkeresetet adnál az országgyűlési képviselőknek, az pedig még a fővárosi átlagkeresethez képest is jóval elmaradna (2020. I–III. negyedév 491 246 Ft). Persze azzal, hogy az átlagkeresethez van igazítva a tiszteletdíjuk, azzal egy olyan helyzetet teremtettek maguknak, hogy automatikusan emelkedik az egyébként jó bérük, míg a közszféra többi ágában az emeléshez további jogalkotói lépések szükségesek.
Na de rendben, szóval te miniszterelnökként lecsökkentenéd a bérüket 1 havi átlagkeresetre. Utána a saját béredet is lecsökkentenéd ennyire? Hiszen nem dolgoztál te sem meg azért, hogy milliós miniszterelnöki bért kapj, csak jól helyezkedtél, nem?

A teljes informatikus gárda bérét nem követem, mert nagyon széles spektrumon mozognak, én a senior programozókat, illetve orvosokat vettem alapul. Értsd miért: ha a legfelsőbb szinten lévő, nem kispályás politikusok béréről vitatkozunk, akkor ne egy kezdő informatikus, orvos bérét vegyük már alapul (az övékét az alsóbb szinteken politizálókkal hasonlítsuk), elvégre nem keres minden politikus sem úgy, mint az országgyűlési képviselők.

Itt találsz sok milliós bér feletti informatikus álláspályázatot: https://nofluffjobs.com/hu/jobs?criteria=salary%3Ehuf1104900m
https://index.hu/gazdasag/2020/10/29/ceges_auto_es_home_office_a_millios_fizetesek_mellett/

Hogy miért hoztam fel más szakmákat? Hogy lássuk, hogy más területeken is vannak a magyar átlagviszonylatokhoz képest kiemelkedő bérek, és az országgyűlési tiszteletdíjak nem egyedülállóan magasak. Persze lehet jobb lett volna, ha mondjuk a bírák, ügyészek, minisztériumi vezetők fizetését említem, az szintén közszféra, és szintén nem ritka a milliós fizetés. Igazából, ha megélhetési politikusokról beszélünk, akkor más szakmabelieket is nevezhetnénk megélhetésinek. Szerintem nem jelenthetjük ki általánosítva, hogy egy politikus csak jól helyezkedett, nem tett le semmit az asztalra, már csak azért sem, mert akár egy orvos is lehet országgyűlési képviselő.

Az eduline-os cikkel nem tudom mit akartál, te írtad, hogy 2010-ben a politikusok minimálbére éppen meghaladta az átlagbért, egy szinten volt a tanárárokéval, én erre írtam, hogy ez így eléggé ferdítésszagú, és linkeltem az origos cikket, amire te bemásoltál egy olyan cikket, amely ugyanúgy nem igazolja az eredeti állításodat. Majd az új számításod se fedi a valóságot, mert csak az alapdíjat számoltad az országgyűlési képviselőknél, holott arra még minimum rájön a választókerületi pótlék (fővárosi választókerület esetén az alapdíj 60%-a, a fővárostól távolodva egyre nagyobb százalékban), így a legkevesebb, amit kaphatott egy országgyűlési képviselő 2010-ben 371 040 Ft volt, az pedig még az általad linkelt cikk szerinti egyetemi tanári és a főiskolai oktatói 247 300 Ft keresetet is 50%-kal meghaladta.

Neked a politikusok bére fontos Tigris, nekem pedig azoké az embereké, akik nem egy újabb horvátországi hajóra gyűjtenek, hanem szeretnék kifizetni a havi számláikat. És igen, lecsökkenteném ennyire a saját béremet is, sőt, lennék annyira nagylelkű, hogy a többieknek a svéd szintet javasolnám (1,5x), míg magamnak sima átlagkeresetet. Miért? Mert míg neked ennyire fontos a pénz és az, hogy a politikusaink jól keressenek - miközben, ha valaki elvenné tőlük, akkor te egyből az orvosokat hozod fel példának, hogy nekik kéne csökkenteni -, addig nekem az a fontos, hogy példát mutassak azzal, hogy én nem harácsolok. Tudom, ez manapság nem menő, mert az a jó, ha a Budai Várnegyedben élsz havi 30 ezerért, de engem másképp raktak össze. Vannak emberek, akiket nem az vezérel, hogy gyorsan - adott esetben négy év alatt - meggazdagodjanak. Ha látom, hogy az ország rossz helyzetben van, akkor nem béremeléssel kezdem a ciklust, hanem megpróbálok rendet rakni, segíteni azoknak, akik nélkülöznek, nem még nehezebb helyzetbe hozni mindenkit. Sokkal jobb lenne, ha nem azért akarna valaki politikus lenni, hogy megalapozza a jövőjét és meggazdagodjon, de ez sajnos utópia.

Miért hoztam fel az Eduline-os példát? Elismerve a tévedésem, illetve a tiédet is. Amúgy lehetséges, hogy államtitkárok bérével szerencsésebb lett volna összehasonlítani az országgyűlési képviselők bérét, hiszen a két csoport hasonló létszámú és keresetű, de vannak emberek, akik inkább az orvosoktól és a programozóktól vennék el a nagyobb bért. Mindenki más, elfogadom, hogy számodra mi a prioritás Tigris.  :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum január 17, 2021, 00:26:25
Neked a politikusok bére fontos Tigris, nekem pedig azoké az embereké, akik nem egy újabb horvátországi hajóra gyűjtenek, hanem szeretnék kifizetni a havi számláikat. És igen, lecsökkenteném ennyire a saját béremet is, sőt, lennék annyira nagylelkű, hogy a többieknek a svéd szintet javasolnám (1,5x), míg magamnak sima átlagkeresetet. Miért? Mert míg neked ennyire fontos a pénz és az, hogy a politikusaink jól keressenek - miközben, ha valaki elvenné tőlük, akkor te egyből az orvosokat hozod fel példának, hogy nekik kéne csökkenteni -, addig nekem az a fontos, hogy példát mutassak azzal, hogy én nem harácsolok. Tudom, ez manapság nem menő, mert az a jó, ha a Budai Várnegyedben élsz havi 30 ezerért, de engem másképp raktak össze. Vannak emberek, akiket nem az vezérel, hogy gyorsan - adott esetben négy év alatt - meggazdagodjanak. Ha látom, hogy az ország rossz helyzetben van, akkor nem béremeléssel kezdem a ciklust, hanem megpróbálok rendet rakni, segíteni azoknak, akik nélkülöznek, nem még nehezebb helyzetbe hozni mindenkit. Sokkal jobb lenne, ha nem azért akarna valaki politikus lenni, hogy megalapozza a jövőjét és meggazdagodjon, de ez sajnos utópia.

Miért hoztam fel az Eduline-os példát? Elismerve a tévedésem, illetve a tiédet is. Amúgy lehetséges, hogy államtitkárok bérével szerencsésebb lett volna összehasonlítani az országgyűlési képviselők bérét, hiszen a két csoport hasonló létszámú és keresetű, de vannak emberek, akik inkább az orvosoktól és a programozóktól vennék el a nagyobb bért. Mindenki más, elfogadom, hogy számodra mi a prioritás Tigris.  :ok:

Csökkenteni végig te akartál a túl jó keresetre hivatkozva, én csak kérdésként tettem fel a más jól fizetett szakmák bércsökkentését a magas bérekre reflektálva. De te most is csak általánosítasz, a te vélekedésed szerint, aki politikus, az csak luxushajókra gyűjt, kurvázik, és semmit nem tett le az asztalra, hogy jól keressen, ezért nem is érdemli meg, hadd hulljon a férgese. De akkor legyen, te bért csökkentenél, én meg inkább a korrupció felszámolására törekednék. ;)

#278 január 17, 2021, 10:57:01, sportbettorpro
Ez azért sajátos értelmezése ennek a történetnek, @Pozzato. Embere válogatja, ki hogy értelmezi az eseményeket. Az igazság azonban nyilvánvalóan a Kyle-félék oldalán áll, mivel őket valóban a kegyetlen, tiszta igazság kiderítése érdekli, nem az, hogy ferdíthetik, csűrhetik-csavargatják, leplezik azt saját kicsinyes érdekük szerint. Ők nem többet és többet elvenni akarnak másoktól igazságtalanul, pusztítani, hanem építeni, segíteni másoknak. Így tett Kyle is Kenoshában, aki 17 (!) évesen vállalta, hogy egy másik államban védi egy tisztességes ember vagyonát, üzleteit a gyújtogató, primitív zavargókkal, csoportban támadó őrjöngő, gyáva bűnöző hordákkal szemben. Nem sikerült, ha jól tudom, az egyik üzletét felgyújtották. Erkölcsileg sok eszköz megengedhető, ha valakinek az üzletét zavargók akarják felgyújtani, vagy minimum félholtra akarják verni a kiskorú személyt, mert az segíteni akar megvédeni másokat, mások tulajdonát. Rosenbaum provokált, kereste a bajt (ő maga kiabálta, hogy lőjj le plusz n betűs szó). Kyle el akart futni, de utolérte ideggyenge, provokátor támadója (akit talán az húzhatott fel, hogy Kyle eloltott egy szemetest vagy ilyesmi, és fiatal is volt, és ez nagyon bosszantó lehet egy bűnöző számára), és el akarta venni a fegyverét, ami életveszéllyel fenyegette a gyermeket. A sajnálatos esemény után elfutott, de a tömeg is üldözni kezdte, ahogy az a BLM-eseknél lenni szokott. Nem lehetett tudni, mi lesz a vége, Kyle életét veszti, vagy csak kórházba kerül egy időre. Az élete forgott veszélyben, a tömeg mindenre elszánt volt, egy gyereket üldözött, akitől el akarta venni a fegyverét. Huber gördeszkával ütötte fejbe, Grosskreutz pedig az újabb tragikus események után közeledett hozzá fegyverrel a kezében. Gyávasága miatt megtorpant egy pillanatra, majd jól látható, hogy ismét közelebb lépett, fegyverét Kyle oldala felé emelve. Ekkor Kyle őt is semlegesítette. Grosskreutz később azt nyilatkozta, nagyon sajnálja, hogy nem ürítette ki abban a pillanatban az egész tárat. (Nem mintha tudta volna, mik voltak a pontos előzmények vagy azokat képes lett volna értelmezni.) Mindhárman bűnözők természetesen, van köztük sátánista is. Kyle meg akarta adni magát, de a rendőrök azt mondták, menjen haza, hát hazament, nem bujkált. Kyle egész életét börtönben töltheti az (afro-amerikai) ügyész szerint, amely szintén elég sajátosan mutatta be az eseményeket. Szerintem nem így lesz, a jogos önvédelem végig igazolható, csak apróbb cselekményeket követett el, elvileg nem volt fegyverviselési engedélye, de ez max. pár évet jelent. Ez volt tehát a tavalyi év legmegosztóbb éjszakája Amerikában. A jó és a gonosz csatája, melyben az igazság egy pillanatra megcsillant.
Az ilyen BLM-es, fosztogató fehérek elárulják saját közösségeiket, nagyon sok ilyen van a liberális befolyásolásnak köszönhetően. (Ez is szépen megmutatja egyébként, mennyire kevésbé rasszisták a fehérek, mint a jogait követelő kisebbség.) Ők tehát árulók, bűnözők, Rosenbaum pedig inkább közel-keleti származású, tehát nem fehér. Ahogy egyébként Kyle sem igazán, ő részben latino, ha jól tudom (bár ez sem nagyon zavarja a baloldalt).
Nem tudom, milyen előítéletekkel szembesülni, de ha azok a tömeges, évezredes rossz tapasztalatok miatt jogosak, akkor érthetőek. Mindenkinek vannak problémái, nem mások rasszistázása, vádolása, bűnbakká nyilvánítása, kifosztása, kirúgatása, stb. a megoldás.

Ha a szegénységet szünetnénk meg, nem lenne rasszizmus. Ám van szegénység, és azt a rétegeket bárki ellen lehet uszítani. Az már mi a faszom, hogy Hollandiában a Fekete Pétert át kellett írni, Kormos Petire, mert túl rasszista. Lassan tényleg elakarják sokan törölni a történelmet és a népi hagyományokat. Minden történelmi korszaknak megvolt a jó és a rossz oldala.

Bezzeg a használtautón ott díszeleg minden hirdetésnél, hogy Henger-elrendezés: Soros...

Ez a tőlünk elvett pénzből pénzelt hálózat romba dönti a keresztény világ keresztény értékeit keresztény testvéreim.

TiB, azért tehetik tönkre az országot a politikusok, mert sokan hasonló szellemi szinten állnak. Amit egy politikus mond, azt egyszerűen elhiszik. A Fidesz nagy részének nincs sok köze a kereszténységhez, nemzethez, jobboldalhoz. Orbán sem kifejezetten magyaros, 93-ban mentek át jobboldalra, mert akkor ott már nem volt nagy párt, addig ultraliberálisok, keresztényellenesek (és sorosisták) voltak. Ma is milliárdokat adnak két hazai kisebbség szervezeteinek, csak a magyarellenes TEV-nek több milliárdot azért, hogy a magyarokat és már az összes európai nemzetet antiszemitázza. Kövesnek, Farkas Flórinak. Izrael kedvéért tiltakoztak az Izraelhez és az arabokhoz köthető állatkínzás ("kóser vágás") betiltása miatt, Izrael háborús bűnei mellett is kiálltak, amit nem sokan tesznek meg a világon. Maccabi olimpiát rendeztek. Az alkotmányunkat író Szájer az ereszen át menekült egy "házibuliból". És kapaszkodj meg, a Jobbiknak sincsenek szilárd elvei, egyik nap szélsőjobboldali, másik nap szélsőbalos. Az LMP-PM-féle zöld párt is véletlenül a liberális SZDSZ bukásakor jött létre, a nemzetet nem túlságosan kedvelő Momentum is meglovagolta az establishment-ellenességet és a fiatalokat, de az MSZP is a 40 évig kommunista, háborús bűnös MSZMP-ből alakult ki. Az EU-párti Gyurcsány-Dobrev DK-ja is a kommunista oldalhoz kötődik. Amíg ilyen az átlagszavazók szellemi szintje, addig mindig szélhámosokat fognak választani.

¯\_(ツ)_/¯

2020. október 17. - Szijjártó Péter felszólította Joe Bident, hogy tisztázza a korrupciós ügyeit

https://444.hu/2020/10/17/szijjarto-peter-felszolitotta-joe-bident-hogy-tisztazza-a-korrupcios-ugyeit


2021. január 21. - A két ország jó viszonyát hangsúlyozta Szijjártó Biden minisztereinek írt gratuláló levelében

https://telex.hu/kulfold/2021/01/21/szijjarto-peter-joe-biden-antony-blinken-egyesult-allamok-gratulacio

Idézetet írta: TiB Dátum január 21, 2021, 10:48:43
¯\_(ツ)_/¯

2020. október 17. - Szijjártó Péter felszólította Joe Bident, hogy tisztázza a korrupciós ügyeit

https://444.hu/2020/10/17/szijjarto-peter-felszolitotta-joe-bident-hogy-tisztazza-a-korrupcios-ugyeit


2021. január 21. - A két ország jó viszonyát hangsúlyozta Szijjártó Biden minisztereinek írt gratuláló levelében

https://telex.hu/kulfold/2021/01/21/szijjarto-peter-joe-biden-antony-blinken-egyesult-allamok-gratulacio

Olyan rosszindulatú vagy, négyszemközt tisztázták és azóta jó viszony.  :D