Május 16, 2021, 00:56:54 am CEST

Szerző Téma: Csak egy kis politika...  (Megtekintve 32925 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető zbking

Re:Csak egy kis politika...
« Válasz #360 Dátum: Április 30, 2021, 08:52:56 am CEST »
HVG kommentben olvastam, miután bejelentette Zsírdisznó, hogy 100 ezer Pfizerre lehet regisztrálni, de lefagyott az oldal:

"ma felírtam a Bakancslistámra: rászarni Orbán Viktor sírjára!"

Legnagyobb,  5 percig röhögtem


Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Pozzato

Re:Csak egy kis politika...
« Válasz #361 Dátum: Május 01, 2021, 20:34:01 pm CEST »
Nekem az egész itthoni helyzet azért is kezd egyre inkább elkeserítő lenni, mert három helyről várjuk a segítséget: EU, USA és az ellenzéki összefogás. Az ellenzéki összefogás meg az első két helytől.  ;D

Az EU-tól szerintem felesleges bármi érdemi dolgot várni, amíg Merkel és társai ott vannak a fazék mellett (tudom, német asszonyság idén pihenőre vonul), addig bőven megfelelő számukra a jelenlegi kormány is. Ha komolyabban be akartak volna avatkozni, elmúlt 11 év alatt megtették volna (mivel nekik is dől a lé, ezért miért tennék?). USA? A Közel-Kelet helyzetét sem tudták megoldani, de elég csak a "drogháború" és az amerikai térségre gondolni. Mit értek el az elmúlt 30 évben abban a régióban? Semmit. A kartellek vezetői jönnek és mennek, mindig van bőséggel utánpótlás (ide bezzeg nem kellenek akadémiák milliárdokból, megtanulják hamar a fegyverkezelést, az anyag porciózását, és a területvédekezést).

A közbiztonság szinte mindenhol botrányos, Mexikó olyan, mint egy háborús övezet, de Kolumbia se volt sokkal jobb. Hiába a temérdek beleölt pénzt, sok látszata nem volt. Amikor akad egy személy, aki kitálal, akkor mi történik? Semmi. Erre jó példa az egykori paramilitáris szervezet vezetőjének, Salvatora Mancusónak tárgyalása. A félkatonai csoportok is aktív szerepet vállaltak a kokainüzletben (Narcosból emlékezhetünk a Castano fivérekre), így tett Mancuso is az AUC élén. Rengeteg ember haláláért volt felelős (1000+), majd a kolumbiai nagy "leszerelési" akcióban, elfogadta ő is az Uribe-kormány ajánlatát (elmond dolgokat, cserébe kap egy Escobaréhoz hasonló börtönt). A faszi úgy belendült a 2007-es tárgyalásán, hogy elmondott mindent, szó szerint. Gondolta, nem aprózza el.  ;D

Azt vallotta, hogy a gyilkosságokban és a kokainüzletben benne volt mindenki: Mario Uribe (szenátor, az akkori miniszterelnök unokatestvére), egyéb magas rangú politikusok (elnököt nem nevezte meg, mert vele kötött egyeséget), rendőrség, katonaság, multicégek (banántermelők, szállítmányozók, olajvállalatok stb.). Ha ez nem lett volna elég, elmondta a CBS amerikai csatornán is élő adásban. Nem történt semmi, Kolumbia is inkább hallgatott egy sort erről, volt pár látszat intézkedés: Mario Uribét is leültették 4,5 évre, de utána minden folytatódott tovább. Érdemi büntetést nem tudnak ezeknek adni, mert még a börtönből is irányítják a dolgokat (azt a pár év büntetést meg simán kibírják egy jó intézményben, Mancuso is már szabad, börtönből saját weboldala volt...). Azok az országok jó példa rá: hiába egy vezető nemzet beavatkozása, hiába sok-sok beleölt dollár, hiába minden, ha fent összeérnek a szálak, akkor mindegy. Abban biztos vagyok, amit az elmúlt évtizedekben beavatkozás címén csinált USA a két említett országban (Kolumbia és Mexikó), annak náluk a tizede sem lesz (de még lehet századrésze sem).

Azért is írtam ezt le, mert mind a jelenlegi ellenzék, mind a 2009-es Fidesz azzal jött: elszámoltatás lesz. Maximum a pénzeiket számolják el jövőre is mind a két oldalon.  ;D 

Nem elérhető csabax

Re:Csak egy kis politika...
« Válasz #362 Dátum: Május 04, 2021, 20:47:49 pm CEST »
Íme egy példa arra, hogy miért háborognak többen az erőfölényüket fitogtató multik ellen.

Olvasnivaló:
Rekordbevételt hozott össze, de egy cent társasági adót sem fizetett Európában az Amazon
https://444.hu/2021/05/04/rekord-bevetelt-hozott-ossze-de-egy-cent-tarsasagi-adot-sem-fizetett-europaban-az-amazon

Tehát:

Kell alapítani Luxemburgban egy leányvállalat céget, ahova a multi - például - Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban levő leányvállalatai elutalják az ezeken a piacokon megkeresett rengeteg pénzt. Legyen ez a pénz - mondjuk - sok-sok milliárd euró.

Nos, ezt a luxemburgi céget, ahova érkezett a sok-sok milliárd euró pénzösszeg, veszteségessé kell tenni.

Nem árt olyasmit is "meglépni", ha lehetséges, hogy adómegállapodást érdemes kötni Luxemburg miniszterelnökével. Akiről lehet tudni, hogy európai szinten nagyon-nagyon befolyásos politikus.

Az már egy másik "tészta", de a roppant sok-sok pénz miatt igencsak jó hír, hogy ez a luxemburgi miniszterelnök néhány év múlva az Európai Bizottság elnöke lesz. Vagyis az EU miniszterelnöke lesz.
Ugyanis az ilyesmi tökéletes álca arra, hogy az EU látszatra előbb simán aggódjon és utána pedig már nagyon aggódjon. Látszatra. És a megtévesztett emberek többsége majd csak azt fogja látni, hogy mennyire együttérző az EU azzal, hogy előbb csak simán aggódik, de utána már nagyon aggódik. Szóval ideális ez, hiszen az emberek többsége már nem igazán figyel arra, hogy az EU az aggódáson és a nagyon aggódáson kívül egészen konkrétan semmit sem csinál.

Adott tehát sok-sok milliárd euró bevétel és egy veszteséges cég. A Luxemburggal kötött adómegállapodásnak köszönhetően nemcsak nem kell adót fizetni és megmarad az a sok-sok milliárd euró, hanem adókedvezmény formájában még további több millió eurót kap a cég.

A multi vezetői megnyugodhatnak: az "adóoptimalizálás" problémáktól mentesen lezajlott.
« Utoljára szerkesztve: Május 04, 2021, 20:50:39 pm CEST írta csabax »

Nem elérhető TiB

Re:Csak egy kis politika...
« Válasz #363 Dátum: Május 04, 2021, 21:10:01 pm CEST »
Nem akarom védeni Luxemburgot, csak erről az jutott eszembe, amikor diákmunkán néhány embernek nem tetszett, hogy veszélyes anyagokat kellett zsákban cipelni, nem túl erős biztonsági előírások szerint mindezt 500 forint órabérért (most csak írtam egy összeget). Az volt a válasz a munkaközvetítőtől, hogy ha ti nem csináljátok meg, higgyétek el, hogy simán jön a helyetekre 500 forintért valaki más. Adóoptimalizálás addig lesz, ameddig lesz valaki más, aki ezt engedi, és mivel emberekről (országokról) van szó, mindig lesz valaki más.

Nem elérhető Pozzato

Re:Csak egy kis politika...
« Válasz #364 Dátum: Május 05, 2021, 17:59:11 pm CEST »
6 perc az életedből, kis érdekesség, nem csak Lölő gazdagodik, de ezt eddig is tudtuk, de most már hivatalos iratok is bizonyítják.

Nem elérhető TiB

Re:Csak egy kis politika...
« Válasz #365 Dátum: Május 05, 2021, 18:31:00 pm CEST »
Ez levezetésnek jó utána, hazafias dallamok ;D

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Latzka

Re:Csak egy kis politika...
« Válasz #366 Dátum: Május 05, 2021, 20:05:18 pm CEST »
Én a zenével kezdtem, mert az tudtam, hogy nagyon jó :) Na pedig jöhet Lölö és a slepp :laugh:

Sportfogadas.org

Exkluzív ajánlat!
« Válasz #366 Dátum: Május 05, 2021, 20:05:18 pm CEST »
5000 forint értékű ingyenes fogadás

Regisztrálj általunk az Unibethez és a befizetési bónuszod mellett egy 5.000 Forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz.

Kérdésed van ezzel kapcsolatban? Segítünk.