SPF Klub Infó

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Knapp Dátum február 04, 2013, 20:47:55
A haladó tippjátékban minden hónapban nyer majd valaki 5100 pontot...

5100pontot??? Jól irtad te ezt?

Ja igen értem, te már mindjárt átszámoltad 5000be +100 ami eredetileg is jár. Világos

Idézetet írta: Micuka Dátum február 04, 2013, 15:54:41
Nem akartam többet megszólalni ez ügyben, pedig eléggé zavart a hozzászólásom félremagyarázása. Nem akarom visszakeresni a különböző reagálásokat, a lényeg, hogy az ,,ingyenélő"-től szépen eljutottunk a ,,tipikus magyar mentalitásig". Na, ha valami tipikus, akkor ez az.
Ez az a mondat, amiért mégis írok. Mert ezek szerint ezt nem lehetett kiolvasni a hozzászólásomból, vagy nem fogalmaztam meg elég érthetően. A harmadik eset, hogy ez senkit nem érdekel.

Számtalan hozzászólásban elhangzott az az érv, hogy mi a fenét akarok, hiszen itt minden ,,ingyen" van, én meg még az ,,ingyennél" is ,,ingyenebb" akarom. Aki ezt olvasta ki belőle, lelke rajta, de nem értett meg semmit.

Hogy Knapp kolléga felvetésére válaszoljak.

Leírom szerintem hogyan működik ez a weblap, biztos lesznek pontok, ahol tévedek, de nagy vonalakban igaz lesz.
Mindenki azon örömködik, hogy itt minden ingyen van és akkor én mit kötözködök.
Nos, szerintem nincs semmi ingyen. Először is (bár lehet, hogy anno hobbiként indult), ma ez már egy üzleti vállalkozás és nem jótékonysági intézmény, ÉS HOGY NEHOGY FÉLREÉRTÉS ÉS FÉLREMAGYARÁZÁS LEGYEN EBBŐL, EZZEL NINCS SEMMILYEN PROBLÉMA, sőt sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe (ez utóbbi csak vicc volt). Milan-ék szívós munkával eljutottak oda, hogy ez ma már valószínűleg egy sikeres vállalkozás, ami a bevételeiből tartja fenn magát, meg persze az üzemeltetőit. Szinte biztos vagyok benne, hogy a lapon megjelenő reklámok fejében, a látogatottságtól függő bevétele van a lapnak. Ez teljesen rendben van, ennél sokkal gyengébb lapok is megélnek ebből. Ezekből a bevételekből osztanak vissza a különböző játékokra. Ezeket a bevételeket viszont a felhasználók (vagyis Ti) generálják azzal, hogy megfelelő gyakorisággal látogatják az oldalt. Teljesen nyilvánvaló, hogy minél nagyobb a látogatottság, annál nagyobb a bevétel és persze akkor többet is lehet visszaosztani a felhasználóknak, akik ettől jobban érzik magukat és még többször fogják látogatni az oldalt. Nincs ezzel semmi probléma, amíg ez normálisan működik, vagyis amíg a felhasználók úgy gondolják, hogy a befektetett munkájuk megtérül. Megtérül azzal, hogy szórakoznak, kiélik grafomán hajlamaikat, barátságokat kötnek, stb. és ne adj isten néha még nyernek is egy kis pénzt. Erre mondják, hogy ingyen van, de ne legyenek kétségeink, ez nem volt ingyen, megdolgoztak érte, még ha nem is tudják és nem is úgy gondolják, vagy nem szeretnék úgy gondolni. Ezt nem akarom ragozni, elég, ha egy régi mondást idézek: ,,Az idő pénz." Márpedig a fentiekhez elég sok időt kell itt eltölteni.

Az is teljesen normális, hogy az üzemeltetők szeretnék minél jobban növelni a felhasználók számát és a látogatottságot (és ezzel a bevételt) és ez is teljesen rendben van addig, amíg ez elfogadható eszközökkel történik. Például szerintem az is egy látogatottságnövelő tényező, hogy az üzemeltetők és a felhasználók (egy része) kvázi baráti viszonyban van egymással, ez nincs mindenhol így.
Akkor van probléma, amikor a látogatottság növelésére irányuló eszköz nem egészen ,,tiszta". A pontgyűjtő rendszer, meg a shop önmagában rendben lenne (ahogy ezt már leírtam többször is), de az szerintem már átlép egy határt, amikor ,,becsillantunk" egy-két nagyon vonzó ajándékot, hogy tessék erre is lehetőség van és ez elhomályosítja azt a tényt, hogy annak feltételei teljesíthetetlenek. (Persze szó szerint nem igaz, hogy teljesíthetetlen, de mindenki láthatja, hogy mégis, mert kell hozzá 20 év.)

Szerintem ez nem tisztességes eszköz a látogatottság növelésére.

Ez az utolsó mondat az egésznek a lényege, ez az én véleményem, nem kell vele egyetérteni, csak meg kell érteni, hogy én így gondolom. És nem kell "lehülyézni", "ingyenélőzni", "tipikus magyarozni".

Maradok továbbra is tisztelettel a Fórum tagja (ha lehet).

Azt szokták mondani, hogy a hallgatás beleegyezés, de mivel az általad felvázolt dolgok közt vannak olyan dolgok amelyekkel nem értek egyet, így muszáj volt megszólalnom.  ;D

Nagyon szeretném, ha eljönnél egy fórumtalálkozóra, melynek alkalmából esetleg megismerhetnénk egymást, s elmondhatnám az én hozzáállásom az egész weboldalhoz, hűségprogramhoz stb. , de persze nem csak erről szólna, téged is szívesen meghallgatnálak.

Erről eszembe jutott egy példa: mondjuk vállalkozó szellemű ember vagyok, van egy hobbim, pl. a zene, s minden vágyam, hogy majd egyszer saját diszkóm legyen.
Mi történik ilyenkor? Megnyílik a diszkó, megy a zene, megy a buli, jönnek a kliensek akik ugyancsak nagyon jól szórakoznak. Mindenki elégedett.

Hogyan működhetne tovább ez a diszkó, hogyan lehetnének még jobb bulik? Ha meghívnánk xy sztárfellépőt, s ehhez megfelelő marketingkampányt indítanánk.
Promóciót szervezünk, hogy aki a legtöbbet táncol az elmehet vacsorázni xy fellépővel, s a többiek sem szomorkodhatnak hisz ingyenes a pia, ha minimum 3 órát táncolnak. Van ugyan, egy pár személy aki nem bírja ki a három órát, sokan meg sem próbálkoznak, van aki ellenzi, hogy miért kell ezt tenni, hisz holnap izomláza lesz...

Mi történik ilyenkor? Kliensek egy része elégedett, közülük az egyik jelenleg is vacsorázik  ;D , a klub nyereséges, a vágyam teljesült: működik a diszkó.


Én csak annyit tudok ajánlani, hogy olvass a sorok közt (az utolsó kijelentés a legfontosabb).

És ezzel megkérlek, hogy ezt a témát zárjuk le. Folytatás a fórumtalálkozón (vagy privátban)... :cya:

Jöhetnek a kérdések az SPF Klubbal kapcsolatosan.  :beerchug:

Ha már fórumtalálkozó! A sajnálatosan elmaradt őszi találkozó helyett nem szervezünk egyet április-május magasságában? Addigra azért talán elmúlnak a fagyok a Hargitán is...

Idézetet írta: misk@ Dátum február 05, 2013, 08:13:00
Ha már fórumtalálkozó! A sajnálatosan elmaradt őszi találkozó helyett nem szervezünk egyet április-május magasságában? Addigra azért talán elmúlnak a fagyok a Hargitán is...

Lehet róla szó, 8 éves szülinapi buli... ;)

Idézetet írta: Milan Dátum február 05, 2013, 08:21:46
Lehet róla szó, 8 éves szülinapi buli... ;)

Támogatnám, csak nem lenne gond ha május 10 előtte lenne, mert akkor kezd a vizsgaidőszakom :D


Idézetet írta: afrikailajos Dátum február 05, 2013, 14:10:07
zene lesz?

Miért, ismersz valakit esetleg, aki tudná biztosítani a talpalávalót?  ;D

Idézetet írta: misk@ Dátum február 05, 2013, 15:08:53
Miért, ismersz valakit esetleg, aki tudná biztosítani a talpalávalót?  ;D
ismerni nem ismerek, bár itt a fórumon is lehet találni szerintem  :beerchug: :cya:

Idézetet írta: afrikailajos Dátum február 08, 2013, 11:38:14
ismerni nem ismerek, bár itt a fórumon is lehet találni szerintem  :beerchug: :cya:
Nem hagy ez téged nyugodni, bele vagy betegedve mint Csacsa a tehenekbe...  :great:

Sziasztok!
Olvastam erről a pontgyűjtésről. Hogyan lehet pontokat szerezni és beváltani stb.
A fórum hozzászólások után mikor kapom meg a pontokat?
Később vagy azonnal? Mert eddig nem kaptam pontot érte.
Köszönöm a segítséget:)

üdv: sasuke

Minden hónap 2. vagy 3. napján fut le a pontozás, ilyenkor ossza ki a rendszer az előbbi hónapra a pontokat.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum február 09, 2013, 14:27:38
Minden hónap 2. vagy 3. napján fut le a pontozás, ilyenkor ossza ki a rendszer az előbbi hónapra a pontokat.

Köszönöm :)