slow tippjei

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#60 október 23, 2008, 21:50:16, slow
A mai UEFA kupa meccsek közül két nagyszerű formában lévő együttest választottam. Szerintem mindkettő megnyeri a mérközést, de az biztos számomra, hogy egyik sem fog otthon kikapni. Ezért inkább mindkettőt 0-ás asian hendivel raktam.

CSKA Moszkva-Deportivo tipp: CSKA 0-ás asian hendi 1,35  3-0   :ok:
Udinese-Tottenham tipp: Udinese 0-ás asian hendi 1,38  2-0   :ok:

odds: 1,87   :great:

A CSKA nagyon jó formában van, hazai bajnokságukban 2.-ok. Utolsó 9 meccsét zsinórban megnyerte. Ellenfele a spanyol bajnokság középmezőnyében szereplő  Depor, mely az idegenbeli meccsein nem brillirozik. Esetleg egy döntetlenre elegek lehetnek, de szerintem erre is kicsi az esély.
A Serie-A 2. helyezettje fogadja a premier league nyeretlen sereghajtóját. A Spurs kegyetlen rossz formában van: 8 meccs 2 pont, 5 rúgott és 12 kapott gól. Szerintem itt sem nyernek a vendégek.

#61 október 26, 2008, 02:19:43, slow
Szombati tippek:

Bayern-Wolfsburg tipp: Bayern 0-ás hendivel  1,2  4-2   :ok:
Barcelona-Almeira tipp: Barca  1,22  5-0   :ok:

odds: 1,46   :great:

A németeknél a Bayern a középmezőnyben tanyázik. Ideje lenne elmozdulni onnan. Ehhez nyernie kellene, de a Bayern már többször megviccelt korábban és a farkasok idegenben (is) most nagyon masszívak. Abban vagyok biztos, hogy a bajorok nem kapnak ki otthon.
A Barca most nagy formában van, a BL-ben is legázolták a Baselt 5-0-ra. Nagyon megy a szekér, szerintem most is begyűjtik a 3 pontot. Gondolkodtam, hogy hendikeppel kellene megrakni, de az Almeira se rossz csapat most és viszonylag kevés gólt kaptak.


#62 október 26, 2008, 22:58:13, slow
Vasárnapi tippeim:

Manchester City-Stoke tipp: Man. City -1 asian hendi 1,61  3-0   :ok:

Real Madrid-Atletic Bilbao tipp: Real -1 asian hendi 1,345  3-2

Odds: 2,16 --> 1,61 lett   :great:

A Manchester City a Portsmouth elleni 6-0-ás hazai győzelme után 3 meccs alatt mindössze 1 pontot szerzett. Itt az ideje győzni, főleg hazai pályán, az ellen a Stoke ellen, ami idegenben mindössze 1 pontot szerzett (igaz azt a Liverpool ellen). A vendégektől hiányozni fog az előző év játékosa Liam Lawrence és Sorensen kapus. A hazaiaknál több játékos is képes bevenni az ellenfél kapuját: S. W. Phillips, Elano, Robinho, Ireland. Úgy gondolom, hogy nyer a City és ha nyer, akkor több góllal: 3 győzelme van eddig két 3-0 és egy 6-0.
A Real azt a Bilbaot fogadja, ami 7 meccs alatt mindössze 4 gólt lőtt. A hazaiaknak nyernie kellene, hogy tartsa a lépést az élmezőnnyel, valamint feledtesse a Juve elleni BL vereséget. A vendégek az utolsó 3 meccsüket zsinórban elveszítették: két 0-1 hazai környezetben a Barca és a Getafe ellen és egy 0-4 idegenben a Sevillatól. Idegenben két döntetlent tud felmutatni a Huelva és a Malaga ellen. Az elmúlt években ebben a felállásban 8 találkozójuk közül egyszer nyert a Bilbaó 7-szer a Real, ebből 6-szor 2 vagy több góllal. Szerintem ez ma se lesz másként.

Nagyon jól játszott a Bilbao, nem állt be védekezni, de szerencsére nyert a Reál, ezért nem buktam. Ezzen a meccsen látni lehetett, hogy a Madrid védelme nem igazán van a helyzet magaslatán, többször átjátszották és zavarba hozták őket. 8 meccsen 12 gólt kaptak. A tanulság számomra az, hogy a jövőben erre odafigyeljek.

#64 október 27, 2008, 22:24:04, slow
Mára egy két tippből álló kombit gondoltam alacsony téttel:

Dinamo Moszkva-CSKA Moszkva tipp: Dinamo +1 asian hendi 1,295  1-3   :noway:
Braga-Amadora tipp: under 3 1,25  4-0 a 74.percben   :noway:

odds: 1,6

A moszkvai rangadón a Dinamo fogadja a remek formában lévő CSKA-t. A hazaiak otthon nagyon jók, mindössze 1-szer kaptak ki az első helyezett Kazantól. Ezen kívül 2 döntetlen (FK Moszkva, Samara) és 9 győzelem a hazai mérleg. A vendégek brilliroznak nemcsak a bajnokságban, hanem nemzetközi szintem is. A bajnokságban zsinórban 6 győzelmet tudhatnak maguk mögött és 12 forduló óta nem találtak legyőzőre. Mégis a Dinamora fogadok a következő indokok miatt:
- a nagy sorozatok egyszer úgyis megszakadnak és szerintem most fog ez bekövetkezni;
- a Dinamo hazai környezetben a legtöbb pontot gyűjtötte;
- az előző öt egymás elleni meccsükön a Dinamo 3-szor nyert, a CSKA 1-szer (2-3) és volt egy döntetlen. A két utolsó meccsükön a Dinamo 2-0 ill. 1-0-ra nyert ráadásul idegenben;
Ezeket figyelembe véve a hazaiak szerintem ha ki is kapnak, akkor is max. 1 góllal. Ebben az esetben 1-es szorzóval lehet számolni az asian hendi miatt.

A portugáloknál két nem túl gólerős csapat találkozik egymással. Öt forduló után a Braga gólaránya 3-4, az Amadoráé 4-2. Over/undereket tekintve: 0/5 ill. 1/4. A legutóbbi 11 találkozójuk alkalmával max. 3 gólig jutottak (3-szor volt 2-1 az eredmény). 4 vagy több gólt szerintem nem fognak lőni ezen a meccsen. Ha 3 gólt sikerülne termelniük, akkor 1-es oddsal kell számolni.

Hmm hát ezekre a tippekre most nagyon nem éreztem rá. Pedig délután még azt hittem...  :icon_confused:
A CSKA tovább robog, a portugálok meg megtalálták a góllövő cipőt. 

Idézetet írta: TiB86 Dátum október 27, 2008, 23:29:31
A hosszú zöld sorozatba nem akartam beleoffolni, ezért csak így utólag gratulálok. Nagyon tetszik, hogy minden tippedhez írsz egy rövid elemzést.
:great:

Köszi. Kicsit hiányolom, hogy csak az SFGuru játéknál vannak indoklások. Én azért írok mindig indoklást, hogy lehessen látni, hogy miért is választotam azt a meccset.

Idézetet írta: slow Dátum október 28, 2008, 09:26:35
Köszi. Kicsit hiányolom, hogy csak az SFGuru játéknál vannak indoklások. Én azért írok mindig indoklást, hogy lehessen látni, hogy miért is választotam azt a meccset.

Ha átmásolnád az SfGuru-s topicba is ezeket, szerintem simán beleférnél a játékba, mert jobbakat írsz mint egyesek, akik indokolásnak szánják őket... ;)

#68 október 29, 2008, 23:22:10, slow
Tegnap délelőtt éreztem a Wolfsburg és a Bodeaux győzelmét. Úgy gondoltam majd délután még egyszer átrágom és akkor döntök, hogy megrakom-e. Sajnos a tegnapi elfoglaltságaim miatt nem tudtam megrakni ezeket pedig jöttek volna simán.  >:(
Ma a bőség zavarával küszködök, ezért egy kicsit kockázatosabb kombit hoztam össze nagyon alacsony téttel:
MU-West Ham tipp:1 1,2  2-0   :ok:
Arsenal-Tottenham tipp:Arsenal -1 asian hendi 1,625  4-4   :noway:
Liverpool-Portsmouth tipp: 1 1,36  1-0   :ok:
Roma-Sampdoria tipp:1 1,72  elmaradt
Napoli-Reggina tipp: 1 1,44  3-0   :ok:
Kalmar-Gefle tipp: 1 1,35  3-1   :ok:

Heerenveen-Vitesse tipp: Heerenveen -1 asian hendi 1,455  0-2   :noway:
Zenit-Saturn Moszkva tipp: 1 1,3  2-2   :noway:

odds: 16,77   :noway:


Rövid indoklások:
Az MU az előző meccsén döntetlenezett az Evertonnal és ha nem akar az élbojtól lemaradni, akkor most nyernie kell. Meghatározó sérültjük nincs, a vendégektől Cole, Noble és Ashton se játszik. Mindkét csapat támadó szellemű, de a vendégektől pont a támadók fognak hiányozni.
Az ágyusok nagy formában vannak a sereghajtót otthon le kell hogy győzzék. Fontosabb sérült náluk sincs.
A Pool a Portsmouth-t fogadja, amely a nagyobb csapatoktól (MU, Chelsea, játékoskeretét tekintve ide sorolom a Manchester Cityt is) kikapott. Hiányzik előről Torres, de vannak páran akik tudnak gólt lőni helyette. Jövőhéten BL meccs az Atletico ellen, előtte hétvégén pedig egy idegenbeli meccs igaz a Tottenhammal, de lehet akkor pár emberke pihentetve lesz. Viszont akkor a mai meccset hozni kell.
A Roma nagyon rossz szériában van, de szerintem ma ez megszakad. A Samp idegenben 1 pontot és 3 vereséget tud felmutatni, inkább otthon gyüjtögetik a pontokat. A farkasok ma nemcsak a becsületükért, az edzőért, hanem mindenért játszanak.
A Napoli hazai környezetben 100, a Reggina idegenben 0 %-os. Remélem mindkettő tartja a formáját. A Reggina ráadásul a sereghajtó.
A hollandoknál a Heerenveen otthon nagyon jó, sok gólt lőnek, a Vitesse idegenben 0 pontos és a 7 bajnoki meccs alatt mindössze 4 gólt lőttek.
A Zenit hazai környezetben a legtöbb gólt lőtte (12 meccs 28 gól), a Saturn pedig idegenben a legkevesebbet 13 meccs alatt 4-et. Bajnok már nem lehet a Zenit, de illene előrébb végeznie, mint a jelenlegi 6. hely.

Mind papírforma tipp. Ha bejön, akkor sok lé jön a konyhára, ha elmegy minimálisat vesztek :)


Szép kis meccsek voltak ma! Az Arsenal a 89. percig 4-2-re vezetett, a Heerenveen az eddigi 7 meccsén mindig minimum 2 gólt lőtt, most egyet se.  :o:
Éreztem én, hogy ma nem szabad nagyobb téttel játszani. Az Arsenalon elhasaltam volna.

#70 november 03, 2008, 09:41:23, slow
Szombati tippek:
Chelsea-Sunderland tipp:1  1,16  5-0   :ok:
Atl. Madrid-Mallorca tipp: Atletico -1 asian hendi 1,975  2-0   :ok:

odds: 2,3   :great:

A Chelsea legutóbbi hazai meccsén kikapott a Liverpooltól 1-0-ra, majd idegenben verte magabiztosan a Hullt 3-0-ra idegenben. Most is ilyen magabiztosságot és győzelmet várok a kékektől. A bajnokság legjobb védelmével rendelkező hazaiak eddig 10 meccsen 4 gólt kaptak. Ezalatt 22 gólt termeltek. A vendégek legutóbb a Stoke-tól kaptak ki idegenbe. Mindössze 9 gólt lőttek, ami a Chelsea védelme ellen szerintem kevés lesz.
Az Atletico egy nagyon rossz szériát tudhat maga mögött. 4 meccsből 3 vereség és legutóbb 1 döntetlen. Hozzá kell tegyem, hogy ez mind rangadó volt olyan csapatok ellen, mint a Sevilla, Barca, Real Madrid, valamint a legutóbb a Villareal. Ez utóbbiről annyit, hogy 10 emberrel 4-2-ről mentettek a meccs hajrájában 1 pontot. Szerintem ez nagy lökést adhat a csapatnak. Most már egy gyengébb ellenfél jön, ami szerintem bele fog futni a késbe. A remek játékosokból (S. Pongolle, Aguerro, Forlan, Simao, R. Garcia, Maniche, Maxi Rodrigez) álló hazaiak szerintem megszórják a felemás teljesítményt nyújtó Mallorcat.


Raktam még egy nagyobb kombót is kis téttel:
Chelsea-Sunderland tipp:1  1,16   5-0   :ok:
Atl. Madrid-Mallorca tipp: Atletico -1 asian hendi 1,975  2-0   :ok:

Juventus-Roma tipp: Roma +1 asian hendi 1,29  2-0   :noway:
Bayern-Arm. Bielefeld tipp:1  1,16  3-1   :ok:
Cottbus-Schalke tipp:2  1,615  0-2   :ok:

Dortmund-Bochum tipp:Dortmund 0-ás asian hendi 1,21  1-1
Bolton-Manchester City tipp: Man. City 0-ás asian hendi 1,7  2-0   :noway:

odds: 11,34   :noway:


A Juve 13 sérülttel rendelkezik, ráadásul jövőhéten BL meccse van Madridban. A farkasoknak már nagyon rég volt sikerélményük. Ha ki is kapnak, akkor is max. 1 góllal.
Úgy érzem a Bayern beindult. A legutóbbi 6 Bayern-Bielefeld találkozón hazai siker született. Remélem ez a hagyomány folytatódik.
A Schalke a hétközi fordulóban megtört egy 4 meccses nyeretlenségi sorozatot. Remélem tart még a lendület a sereghajtó ellen.
A Dortmund a gyengécske Bochummal találkozik és szerintem nyerni fog, de azt biztosra veszem, hogy nem kap ki.
Hasonló a helyzet a Cityvel is.

#71 november 02, 2008, 20:13:33, slow
Borussia Dortmund-Bochum
tipp: Dortmund 0-ás asian hendi  1-1
odds: 1,21 --> 1

Mára ezt a tippet érzem nagyon erősnek, ezért meg is raktam nagy téttel. A Dortmund az a csapat, ami nem nagyon szeret kikapni. 1 veresége volt a listavezető Hoffenheim otthonában. A vendégek pont az ellenkezője: 1-szer győztek, akkor is hazai környezetben a gyenge Bielefeld ellen. A hazaiak otthon még nem kaptak ki: 1 győzelem - a Stuttgart ellen - és 4 döntetlen. A vengégek még nem nyertek idegenben, mindössze 2 remijük van a Cottbus és a Bayern ellen. Szerintem ma is max. döntetlenre jók, de már az is nagy meglepi lenne. Főleg úgy, hogy a legjobb támadójuk Sestak és a 3 gólos Dabrowski is hiányozni fog. A támadójátékuk eddig se volt valami erős, de így még gyengébb lesz.
Korábbi meccseik ebben a felállásban:
2007/2008 Dortmund - Bochum 2:1
2006/2007 Dortmund - Bochum 1:1
2004/2005 Dortmund - Bochum 1:0
2003/2004 Dortmund - Bochum 4:1
2002/2003 Dortmund - Bochum 4:1
2000/2001 Dortmund - Bochum 5:0
Szerintem simán nyer a hazai csapat, de a labda gömbölyű, ezért számomra ez a biztosabb tipp, főleg nagy téttel.

#72 november 05, 2008, 07:57:35, slow
Keddi BL:
Werder Bremen-Panathinaikos
tipp: Werder -1 asian hendi  0-3   :noway:
odds: 1,655   :noway:

A hétvégén a Bréma 5-1-re lelépte a Hertha-t. Egy rossz sorozat szakadt meg ezzel a bajnokságban. Úgy érzem a Pizarro, Rosenberg, Diego, Almeida támadókkal rendelkező brémaiak magukra találtak. Remélem a hétvégi lendületük kitart és több góllal nyernek. A BL-ben még nem kaptak ki, 3 döntetlenjük van. Ha az Inter mögött tovább akarnak jutni, akkor ezt a meccset hozni kell. Már pedig szerintem ebben a csoportban az Internek és nekik kellene továbbmenni.
A Panathinaikos a Panoniost verte idegenben 2-1-re. Szintén egy hosszú nyeretlenségi sorozat szakadt meg. Sok gólt kap a Pana, a védelmük nem igazán jó: 8 meccs alatt 9 gólt kaptak a görög bajnokságban. Már pedig az jóval gyengébb, mint a Bundesliga. A remek támadókkal rendelkező Bréma szerintem berámol párat. A BL-ben sem brillirozik a védelmük: 3 meccs alatt 7 gólt kaptak. Idegenben egyszer játszottak a ciprusi Anorthosis Famagusta ellen és kikaptak 3-1-re.

Egy kis kihagyás után a hétvégére a következő kombit gondoltam:
Porto-Guimares tipp:1
MU-Stoke tipp:1
Rangers-St.Mirren tipp:1
Valencia-Gijon tipp:Valencia -1 asian hendi
Győr-Siófok tipp:1

odds: 3,51

A Porto a két utolsó bajnokiján kikapott, két hete a Leixoes verte 2-3-ra otthon, legutóbb a Naval otthonában kaptak ki. Így a nem túl előkelő 8. helyen serénykednek, amit nem igazán szoktak meg sem ők, sem a szurkolók. A Guimares idegenben jobb, mint hazai környezetben: 2 győzelem és 1 döntetlen a mérleg. Szerintem ez a jó idegenbeli sorozat most fog megszakadni, egy igen motivált Porto otthonában, mely két utolsó meccsén a Dinamo Kievet (BL) és tizikkel a Sportingot (kupa) verte. Ideje a bajnokságban is előrébb lépniük. A korábbi éveket és 12 mérközést figyelembe véve: 9 Porto, 2 Guimares győzelem és 1 döntetlen született.

A Manchester legutóbb a kicsit tartalékosan felálló ágyusoktól kapott ki. Jelenleg 8 ponttal vannak lemaradva a két éllovastól. Ez a lemaradás elég tetemes, ezért hazai környezetben az ilyen meccseket hozni kell és el kell feledtettni a múlt heti fiaskót. A QPR elleni kupameccsen Ferguson pihentette a sztárokat.

A skótoknál a legjobb védelem találkozik a leggyengébb támadósorral. A vendégek 13 meccs alatt mindössze 8 gólt tudtak összehozni. A Rangers egyetlen eddigi veresége pont a St.Mirren otthonában volt, de úgy gondolom ez a meglepetés most nem fog megismétlődni. A hétközi fordulóban a Rangers remizett a Motherwell-el, ezért kicsit lemaradt a nagy rivális Celtictől. A korábbi 3 évet nézve a Rangers 9 meccsből 8-szor nyert és 1 döntetlen volt.

A Gijon eddig minden nagy csapattól kikapott és szerintem így lesz ez most is, ráadásul több góllal.

A Győr már 4 meccs óta nem tud nyerni. Legutóbb az Újpest otthonából hozták el az egyik pontot, előtte pedig 3 vereség volt. Itt az idő nyerni, főleg hazai környezetben az ellen a Siófok  ellen, akiknél most áll a bál. Ráadásul a vendégek rendelkeznek a leggyengébb támadósorral: 14 meccsen 9-szer találtak be, idegenben mindössze 2-szer. A Győr szerintem sokkal jobb csapat annál, hogy a 12. helyen legyen. A feljebb jutáshoz a hazai meccseket hozni kell, főleg a gyengébb ellenfelek ellen.



Egy kis kihagyás után a hétvégére a következő kombit gondoltam:
Porto-Guimares tipp:1  2-0   :ok:
MU-Stoke tipp:1  5-0   :ok:
Rangers-St.Mirren tipp:1  2-1   :ok:
Valencia-Gijon tipp:Valencia -1 asian hendi  2-3   :noway:
Győr-Siófok tipp:1  0-0   :noway:

odds: 3,51   :noway: