Neteller

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: dbz Dátum december 17, 2023, 11:24:15Itt is két mező volt, az állampolgárság és a foglalkozás. Csak nem azért kérik, hogy a különböző országoknak kiadhatják az adatokat ezek után? Mert ha jól tudom, akkor ezek a szolgáltatók nem adták ki az pénzügyi adatokat.
Ha eddig azt hitte valaki, hogy nem adják ki, az nagyon nagy tévedésben volt. Évek óta van automata adatközlés. Ez nem egy svájci bank, és már azok is évek óta kiadják.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum december 17, 2023, 11:25:38Ha eddig azt hitte valaki, hogy nem adják ki, az nagyon nagy tévedésben volt. Évek óta van automata adatközlés. Ez nem egy svájci bank, és már azok is évek óta kiadják.

Akkor kb. semmi különbség nincs, hogy a netellerre/revolutra utalod ki, vagy otp-re? :)

Idézetet írta: dbz Dátum december 17, 2023, 11:59:25Akkor kb. semmi különbség nincs, hogy a netellerre/revolutra utalod ki, vagy otp-re? :)
Ha nagyobb összeg, akkor nincs. Kisebbekkel nem foglalkozik senki.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum december 17, 2023, 12:01:02Ha nagyobb összeg, akkor nincs. Kisebbekkel nem foglalkozik senki.

Mondjuk a magyar bankoknak sztem alapból küldenek ilyen kérést, a külföldi bankoknál meg jahh, honnan tudnák, hogy van ott valami, ha a netellernek küldenek kérést, akkor kb. a világ bármelyik bankjáknak küldhetnének.

És a nagyobb összeg az mennyi? Azt lehet tudni? :) Milliók vagy tízmilliók?
Érdekes, hogy ilyenről soha nem lehetett hallani, hogy az ilyen top pokerprok mondjuk, akik tényleg akár 100 milliókat nyertek ps-en, azok hogy adóztak, mert mostmár kiköltöztek Máltára, Andorrába, UK-ba vagy valahova, de az első 10 éveben sztem nem, itthonról nyomták.

Idézetet írta: dbz Dátum december 16, 2023, 23:41:02We need more information about you
Regulations require that you provide some additional information by 5 Feb 2024 to continue using Neteller.

Sziasztok!
Tud valaki erről valamit? Mi a céja ennek? Milyen infókat akarnak? Kinek adhatják ki ezeket az infókat? Nem találok semmit erről a témáról.
Milyen szabályozásról van itt szó? Legalább hivatkozhatnának valamire.
Ha valaki nem adja meg az infókat, akkor bezárják az accountot? Vagy csak ideiglenesen zárolják, amíg nem adod meg az infókat?
Valaki tud bármit erről?

Skrill-en is amúgy ugyanez van.
Amennyiben tényleg érdekel téged az ilyesmi, akkor a Neteller használati feltételeket érdemes elolvasni: https://www.neteller.com/en/policies-terms/terms-of-use/?_gl=1%2Amhp06j%2A_ga%2AMTc4NDA2NzkyLjE3MDI4MTQ0ODE.%2A_ga_L8GGGYGBJ1%2AMTcwMjgxNDQ5NS4xLjEuMTcwMjgxNDcxOC4wLjAuMA..

Ez a szabályozás főleg a pénzmosás elleni küzdelem miatt van, és a világ jelentős részének pénzügyi szolgáltatói alkalmazzák.
Aki elfogadja, az használhatja az adott pénzügyi szolgáltatást, ám aki nem fogadja el, az nem használhatja az adott pénzügyi szolgáltatást.

Elég sokszor volt szó róla itt a fórumon is.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum december 17, 2023, 13:56:36Elég sokszor volt szó róla itt a fórumon is.
Így igaz, sokszor volt szó róla. Igazad van.
Ennél is lehet tapasztalni, hogy mennyire nagyon hiányosak az emberek egy részének a pénzügyi ismeretei.

(Amiről, természetesen, nem ők tehetnek. Ugyanis az iskolában töltött éveik alatt megpróbálnak beléjük "tömni" nagyon sok fizikai törvényt és matematikai számítást, függvényt, egyenletet, amit azután ők nagy eséllyel soha nem használnak az életben, de közben nem tanítják őket pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek egy részét nagyon nagy eséllyel gyakran fogják használni az életükben.)