csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


#26310 május 15, 2020, 17:53:07, csabax
Shakhtyor Soligorsk Reserve - Slavia Mozyr Tartalékok 1  :great:

#26311 május 16, 2020, 16:04:01, csabax
Torpedo Belaz Zhodino - Gorodeya 1X  :great:
FC Energetik-BGU Minsk tartalékok - Dinamo Brest Tartalékok 1X  :great:
Hapoel Haifa - Hapoel Hadera, 1.5 gól felett  :great:

Szorzó: 1.60

Idézetet írta: csabax Dátum május 12, 2020, 20:29:37
Ferencváros - Zalaegerszegi TE 1  :great:
Nebitçi FT Balkan - Ahal FT X2  :great:
Merw FT - Altyn Asyr FK X2  :great:

Szorzó: 1.56

2-0
1-2
0-4

Idézetet írta: csabax Dátum május 13, 2020, 21:59:33
Torpedo Zhodino Reserves - FC Gorodeya Reserves, 2.5 gól felett  :great:
FC Energetik Türkmenbasy Mary - FK Köpetdag Aşgabat X2  :great:

Szorzó: 1.70

16. perc: 3-0
2-4

Idézetet írta: csabax Dátum május 14, 2020, 20:38:48
Shakhtyor Soligorsk Reserve - Slavia Mozyr Tartalékok 1  :great:
4-1

#26315 május 16, 2020, 17:27:20, csabax
Borussia Dortmund - FC Schalke 04, mindkét csapat gólt szerez  :noway:

Stílusosan térhet vissza a március elején félbeszakadt német élvonalbeli bajnokság, hiszen a szombati nyitányon rendezendő Dortmund-Schalke meccs - azaz a Revierderby néven ismert összecsapás - egyúttal Németország egyik legjelentősebb focirangadója is. Bár minden tőlük elképzelhetőt megtesznek a hatóságok, hogy egészségügyi és egyéb szempontokból is biztonságos legyen a párharc, azért még így is nagy egészségügyi kockázatot jelent ez a találkozó. Az sem számít, hogy nem lesznek nézők Európa egyik leghangulatosabb stadionjában, a szponzornevén Signal Iduna Parkként ismert dortmundi Westfalenstadionban, mert az azért valószínűsíthető, hogy a társadalmi távolságtartással és egyéb orvosi ajánlásokkal kevésbé törődő focidrukkerek között rengetegen lesznek majd olyanok, akik a stadion közelében vagy különböző utcákon és tereken összeverődve vagy akár egymás otthonában fognak szurkolni a kedvenceiknek.

Lehet ismét olyan statisztikai adatokkal foglalkozni, miszerint a hazaiak két támadója, a 19 éves norvég Erling Haland és a 20 éves angol Jadon Sancho a Bundesliga szezonjának második felében külön-külön is több gólt szereztek (9 gól, illetve 5 gól), mint a Schalke játékosai együtt összesen (4 gól). Satöbbi. Az sem tűnik elhanyagolhatónak, hogy jelenleg immár csak a Borussia Dortmund a német élvonalbeli focibajnokság egyetlen olyan csapata, amelyik ebben az idényben még nem kapott ki egyetlen egyszer sem hazai pályán. A vendég gelsenkircheni együttes annak a BVB-nek az otthonában fog játszani, amelyik gárda az eddigi 12 hazai meccse közül 9-et megnyert, 3 döntetlent játszott és 41-10-es gólaránnyal rendelkezik. No és, persze, 2. helyezett a Bundesligában. 

Azért a Schalke csapatát sem kell félteni a Ruhr-vidéki derbiken, hiszen legutóbb éppen tavaly mutatta meg a gelsenkircheni csapat, hogy pillanatnyilag akármennyire gyengének is tűnik vagy lehet akármilyen "lesajnált" állapotban, az tutira biztos, hogy az ilyesmi abszolút semmit sem számít Németország egyik legjelentősebb focirangadóján. Ugyanis az történt az előző bajnokságban, hogy hiába fordult elő akkor a derbik történetében a legnagyobb pontkülönbség a két csapat között csapat között, s hiába volt a Borussia előnye 42 pont a Schalkéval szemben, sőt, hiába nyert Gelsenkirchenben 2-1-re a Borussia, mert Dortmundban sok gólt szerezve 4-2-re győzött a "lesajnált" Schalke. És ehhez hozzá kell tenni, hogy az a - sok focidrukker által idén is már a meccs előtt sima vesztesnek nevezett - Schalke az utóbbi 8 Ruhr-vidéki derbi közül 7 mérkőzésen nem kapott ki.

Neves játékosok fognak hiányozni a Dortmund-Schalke derbiről. A hazaiaktól legelőször mindenképpen Marco Reus csapatkapitányt érdemes megemlíteni, aki combsérülés miatt fog kimaradni, ám Axel Witsel (ágyéksérülés) és Emre Can (izomsérülés) hiányzása is jelentősnek számít, hiszen személyükben meghatározó belső középpályások nem játszhatnak a dortmundiaknál. Az előbbiek mellett szinte jelentéktelennek számít, hogy a szintén sérült francia Dan-Axel Zagadou sem szerepelhet a házigazdáknál. Lucien Favre edző számára talán az lehet majd a legkézenfekvőbb megoldás, hogy a belső középpályásként is játszatható német válogatott csatár Julian Brandtot visszarendeli és mellé kezdőjátékosnak nevezi a dán Thomas Delaneyt.

A vendég gelsenkircheni együttesben is lesznek hiányzók: a török Ozan Kabak, a francia Benjamin Stambouli és a spanyol Omar Mascarell. Közülük a legérzékenyebb veszteség talán a gerincsérüléssel bajlódó középhátvéd Kabaké. Azonban nem tűnik jelentősnek a kétségkívül szép jövő előtt álló 20 éves focista hiányzása, hiszen könnyedén játszhat helyette a szintén 20 éves Jean-Clair Todibo. Ráadásul a francia utánpótlás válogatott labdarúgónak még érdekében is áll jól teljesíteni, hiszen Lipcsébe kíván igazolni az onnan távozni készülő Dayot Upamecano helyére. Azért még az sem zárható ki, hogy Ozan Kabak helyén a sérülésből felépült szenegáli Salif Sanét fogja játszani David Wagner edző. Mint ahogyan az is megtörténhet, hogy Todibo és Sane egyaránt kezdőjátékosok lesznek. Ám mindez valószínűleg mellékesnek tűnik az mellett, hogy a 21 éves Weston McKennie és a 23 éves Suat Serdar is szerepelhetnek majd a Schalke középpályás sorában. És ha valakik megnehezíthetik a 2. helyezett dortmundiak dolgát, akkor bizonyára ők azok.

Úgy döntöttem, hogy még túl korai valamelyik csapatra fogadnom, s inkább a gólváltást választom.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.


#26316 május 16, 2020, 17:27:00, csabax
TSG Hoffenheim - Hertha BSC, mindkét csapat gólt szerez  :noway:

Ugyan tényleg lehet néha azt mondani, hogy jobb itt, mint a sitten, ám ez most hatványozottan igaz lehet. Gondolom én, hiszen az a terv a német élvonalbeli és másodosztályú foci restartolásával, hogy annyi Bundesliga 1 és Bundesliga 2 találkozót fogok nézni, hogy még az egeret is kinézem a lyukból.

Itt van mindjárt ez a TSG Hoffenheim - Hertha BSC mérkőzés. Már így előre, kapásból mondom, hogy én bizony - akárcsak a Ruhr-vidéki rangadónál - ezúttal is arra fogok tippelni, hogy gólváltás lesz és mindkét csapat gólt fog szerezni. Mert hiszen ez a dolog úgymond elvárás a hazaiaktól, míg pedig az vendégek immár a nagyon sokadik edzőváltás után vannak ebben az idényben, s mivel általában az szokik lenni, hogy trénerváltásokkor a focisták jó benyomást akarnak tenni az új edzőre és ezért "orrvérzésig" hajtanak, szóval van esély arra, hogy gólt fognak szerezni a berliniek. Mármint szerintem van esély ilyesmire, mert amúgy egyelőre még csak az van, hogy majd meglátom, hogy mi lesz.

Az viszont már viszonylag biztosnak tűnik, legalábbis most ennek mondják, hogy a horvát csatár Andrej Kramaric, az algériai támadó középpályás Ishak Belfodil és az örmény - szintén támadó középpályás - Sargis Adamyan nem fognak szerepelni a hazaiaknál, míg a vendégektől az eltiltott cseh Vladimír Darida, a holland Karim Rekik és a viselkedési problémái a keret közeléből ideiglenesen elzavart elefántcsontparti Salomon Kalou fognak hiányozni. A "feltűnési viszketegség" és másegyebek miatt partvonalon kívül helyezett Salomon Kalou elgondolkozhat közben, ám természetesen csakis abban az esetben, ha nem csak agya, hanem esze is ehhez a művelethez, szóval az az elefántcsontparti "vakhangya" elgondolkozhatna azon, hogy a saját "idétlenségeivel" leginkább a csapattársait sújtja.

A hazaiaknál várhatóan játszani fognak az osztrák Christoph Baumgartner, a togói Ihlas Bebou, a dán Robert Skov, Sebastian Rudy, Dennis Geiger és Florian Grillitsch is, míg pedig a vendégeknél a kispadon Bruno Labbadia az új "hajjakend". Ha nem lesz gólváltás ezen a meccsen, akkor így jártam.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.


#26317 május 16, 2020, 17:26:30, csabax
RB Leipzig - SC Freiburg, RB Leipzig 1.5 gól felett  :noway:

Igazából az lenne a tippem, hogy a 24 éves Timo Werner, a hazaiak válogatott csatára bármikor gólt fog szerezni. Ám ilyen lehetőség nincs az SfGuruban, ezért jobb megoldás híján kénytelen leszek valami másikra fogadni. Az van, hogy a hosszabb szünetek után nem szeretek az első pár fordulóban valamelyik csapatra tippelni, hiszen szerintem ilyenkor még nem igazán lehet tudni, hogy a szünet miként befolyásolja a játékosok formáját. Ugyan most nem kezdődik új bajnokság, hanem csak bő 2 hónapos kényszerszünet volt, ám ez nálam már olyan pihenőnek számít, amelyen a focisták könnyedén formán kívül kerülhetnek.

Most mégis az fog történni, hogy ha már Werner gólszerzésére nem lehetséges tippelnem, akkor - jobb híján - a lipcseiek győzelmére fogadok. Sőt, variálok még picit, s nem az RB Leipzig sima győzelmére fogadok, hanem arra, hogy egy gólnál többet fog szerezni otthon a lipcsei alakulat. Az előbb, amolyan megszokásból, majdnem azt írtam, hogy saját szurkolói előtt fog egynél több gólt szerezni a lipcsei alakulat, ám nem tettem, mert nagyon gyorsan korrigáltam magam azzal, hogy nézők márpedig nem lesznek ezen a mérkőzésen. Mármint ezen a találkozón sem lesznek nézők, hiszen mindegyik Bundesliga-meccs zárt kapus lesz. Jut eszembe a zárt kapukról: remélem, hogy a kapusokat azért beengedik a stadionokba, viszont abban is reménykedek, hogy ők nem fogják majd jól zárni a kaput.

A 21 gólos Werner második helyezett a góllövők listáján a 25 gólos Bayern München-csatár Robert Lewandowski előtt. Vagyis úgy is lehet fogalmazni, hogy Timo Werner egyelőre még harcban van a gólkirályi címért. Már csak az kérdéses, hogy meddig lesz ez így. Mert az tuti, szerintem, hogy ha ebben a fordulóban Werner nem fog gólt szerezni, ám Lewandowski képes lesz gólt szerezni, akkor valószínűleg az lesz ezen forduló után, hogy a lipcsei játékos ki fog szállni a gólkirályi címért zajló küzdelemből és Lewandowski nyugisan várhatja a bajnokság végét, hogy megkapja a gólkirálynak járó serleget.

Azért is tippelek nem csak a hazaiak győzelmére, hanem ezen belül még arra is, hogy egy gólnál többet fog szerezni az RB Leipzig, mert Timo Wernernek sokat használna, ha legalább 2-3 gólt szerezne egymaga. Valószínűleg ő is tudatában van annak, hogy ebben a gólkirályi címért zajló dologban most amolyan "mindent vagy semmit" következik számára.

Tipp: RB Leipzig 1.5 gól felett.

#26318 május 16, 2020, 20:48:04, csabax
Erzgebirge Aue - SV Sandhausen 1  :great:

Na, úgy döntöttem, hogy ezt a német másodosztályú mérkőzést "bepróbálom". Hátha a hazai gárdának nem ártott meg a kényszerpihenő és így sikeres lesz a tippem. Ám az is biztos, hogy nem "szállok" el a téttel és eléggé alacsony lesz. Hiába, na, azért mégis az van, hogy szünet után vannak a csapatok és még nem igazán lehet tudni, hogy merre van az arra.

Az azért már eddig is biztosnak tűnik, hogy az Erzgebirge Aue sokkal jobban teljesít otthon (12 mérkőzésen 8 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, 24-11-es gólarány), mint teszi ezt idegenben. Ellenben a vendég SV Sandhausen nem éppen megfelelően szerepel a stadionjától távol (12 mérkőzésen 2 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség, 13-16-os gólarány). Ez amolyan nem olyan nagyon rossz teljesítmény, viszont az is tény, hogy láttam már jobb idegenbeli mérleget is. Szerintem jó lehet nekem, ha "maradok" a hazai sikernél. Hátha! Ki tudja, merre?

Egyelőre rejtély, hogy miként vészelte át a házigazda Erzgebirge Aue a kényszerpihenőt, ám remélem, hogy nem túl rosszul. Jelenleg éppen a középmezőny van a gárda, a 8. helyen, s várhatóan az élvonalbeli selejtezős 3. helyezés is ugyanannyira messze lesz tőle, mint a kieséses selejtezős cucc. Tehát elvileg az van a hazai együttesnél, hogy nagyon nyugisan várhatja a Bundesliga 2. befejezését és addig jól "szórakozhat" néhányat.

A Kelet-Németországba látogató SV Sandhausen kissé rosszabb helyzetben van, pillanatnyilag a 13. helyezés a csapaté, ám van 29 pontja és amennyiben nem téveszt túl sokat a következő fordulókban - például úgy, hogy nyerni fogja az otthoni találkozóinak zömét -, akkor nem kell majd aggódnia a közeljövőben a kiesés miatt. Mert hiszen ez esetben az annyira távol lesz a sandhauseni csapattól, hogy na. Hangsúlyozom: csakis abban az esetben, ha viszonylag jól fognak teljesíteni otthon. Most azért ne játszanak túl jól. Sőt, ha lehet kérni, akkor ezúttal teljesítsenek nagyon rosszul.

Tipp: győz az Erzgebirge Aue.

#26319 május 16, 2020, 17:26:05, csabax
Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn 1  :noway:

Most ugrik a majom a vízbe, avagy mindkét csapat számára csak most derülhet ki igazán, hogy mi a dolog nyitja. Igazi kiesési rangadónak ígérkezik ez a német élvonalbeli összecsapás, hiszen mindkét együttes kiesési helyen van jelenleg és bizony mindkettő nagyon szívesen menekülne onnan. Egészen pontosan az van most, hogy a vendég SC Paderborn tökre utolsó helyezett ebben a "bundás ligában" (18. helyezés), míg pedig a házigazda Fortuna Düsseldorf a kiesési osztályozós 16. helyen van. Tehát elvileg az van, hogy mindkét gárdának nagyon-nagyon szükséges az ezen a meccsen nyerhető 3 pont.

Tényleg két nagyon gyenge csapat fog meccselni egymással: a Fortuna Düsseldorf otthoni mérlege egyáltalán nem fényes (12 mérkőzésen 3 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 13-23-as gólarány), de szintúgy nagyon pocsék az SC Paderborn idegenbeli mérlege is (12 mérkőzésen 2 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség, 13-23-as gólarány). Az is hasonló még, hogy mindkét csapatnál 13-23-as a hazai, illetve idegenbeli gólarány. Sőt, még az is a hasonló dolgokhoz tartozik, hogy mindkét alakulatból 2-2 játékos fog hiányozni: a lengyel támadó középpályás Dawid Kownacki és az amerikai kapus Zack Steffen, illetve a hátvéd Luca Kilian és a csatár Streli Mamba.

Soundhoz hasonlóan én is kínlódós, nyögvenyelős meccsre számítok. Számomra egyértelmű, hogy mindkét együttesnek kábé egyforma esélyei vannak a győzelemre, s jobbára csak a pillanatnyi forma kétséges. Az tutira biztos, hogy a vendégek számára körülbelül ez lehet az utolsó esély a német élvonalban való maradásra, ám a hazaiaknak is szükségesek a pontok, hiszen - elvileg - ők is menekülnének a kiesési zónából. Egyelőre csakis az tűnik viszonylag biztosnak, hogy itt is, ott is nagyon "hajtani" fognak.

Tipp: győz a Fortuna Düsseldorf.


#26320 május 17, 2020, 20:00:27, csabax
Borussia Dortmund - FC Schalke 04, 1.5 gól felett  :great:
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach, 1.5 gól felett  :great:
RB Leipzig - SC Freiburg 1X  :great:

Szorzó: 1.55

#26321 május 18, 2020, 01:33:33, csabax
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach, mindkét csapat gólt szerez  :great:

Ennél a német élvonalbeli találkozónál amolyan számomra teljesen természetes módon, arra tippelek, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni. Elsősorban a vendégektől várok gólszerzést, talán nem hiába ők az esélyesebbek. Ám azért reménykedek abban is, hogy legalább egy gólt fognak szerezni a hazaiak is, ha már az van náluk, hogy ők otthon szoknak jobban teljesíteni és az eddigi 12 hazai mérkőzésükön 27 gólt szereztek. Vagyis bőven két gól felett szereznek otthon minden hazai meccsen. Remélhetőleg ezúttal is képesek lesznek arra, hogy legalább egy gólt szerezzenek. Hiányzójuk is csak két játékos van, a német Erik Durm és a portugál Goncalo Paciencia. Igaz, a vendégek is viszonylag jól állnak ezen a téren, ugyanis tőlük is csak két játékos fog kimaradni, a svájci Denis Zakaria és a mellékszereplő amerikai Fabian Johnson. Elvileg van esély az adok-kapokra. Elvileg.

Minden bizonnyal az is sokat fog számítani a vendégeknél, mármint teljesítmény szempontjából, hogy a Borussia Mönchengladbach újabban és önhibáján kívül csődhöz közeli helyzetbe került. Azon már túl vannak az egyesületnél, hogy csökkentsék az illetékesek fizetését, hiszen éppen a Borussia Mönchengladbach volt az első klub a Bundesligában, ahol vállalták a bércsökkenést. Mivel önhibáján kívül ilyen "szorult" helyzetbe került a mönchengladbachi csapat, ám az eddigi jó szereplése révén még Bajnokok Ligája-szereplésre is esélyes az alakulat, tutira biztosnak veszem, hogy "kaparni" fognak a vendégjátékosok. Náluk azt jelenti az eddigi jó szereplés, hogy már most is BL-helyen van a csapat (4. hely, 25 mérkőzésen 15 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, 49-30-as gólarány, 49 pont). Ezt a helyezést már csak megőrizni szükséges, s ha sikerülni fog, akkor "jöhet" a hatalmas pénzbevételt jelentő Bajnokok Ligája-szereplés és simán megmenekülhet nehéz helyzetéből a Borussia Mönchengladbach.

Az Eintracht Frankfurtról csak annyit, hogy remélhetőleg "hozni" fogja most is azt a gólképes hazai formáját.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.

Idézetet írta: csabax Dátum május 15, 2020, 08:41:24
Torpedo Belaz Zhodino - Gorodeya 1X  :great:
FC Energetik-BGU Minsk tartalékok - Dinamo Brest Tartalékok 1X  :great:
Hapoel Haifa - Hapoel Hadera, 1.5 gól felett  :great:

Szorzó: 1.60
3-1
2-1
61. perc: 2-0

#26323 május 18, 2020, 01:33:05, csabax
FC Union Berlin - Bayern München, FC Union Berlin 0.5 gól felett  :noway:

Valószínűnek tartom, hogy a listavezető vendég Bayern München csapata fogja nyerni ezt a német élvonalbeli mérkőzést. Sőt, még pontosítok is a gondolatmenetemen, hiszen igazából nem csak valószínűnek tartom a bajorok idegenbeli győzelmét, hanem szinte biztosnak is. Azért mindössze csak szinte biztosnak, mert ebben az életben szerintem csak a halál biztos. Amúgy pedig az van most, hogy a szombati Revierderbin az FC Schalke 04 ellenében aratott 4-0-ás győzelmével immár 54 pontos a 2. helyezett Borussia Dortmund együttese és már csak 1 pont hátrányban van az 55 ponttal éllovas Bayern München mögött. Szóval, elvileg, nagyon nagy szüksége van a győzelemért járó 3 pontra a bajorországi gárdának. Gondolom én ezt most, éppen úgy, ahogyan tegnap azt gondoltam, hogy az FC Schalke 04 képes lesz legalább egy árva gólt szerezni idegenben, aztán pedig ma mégis kénytelen voltam azzal szembesülni, hogy a "királykékek" maximum csak egymáshoz képesek passzolni, mert az ellenfél kapujára egyáltalán nem veszélyesek.

Ennél az FC Union Berlin - Bayern München meccsnél ugyan a vendégek győzelmét várom, viszont ennek ellenére arra tippelek, hogy a házigazda berlini csapat fog legalább 1 gólt szerezni otthon. Az való igaz, hogy jól szokik teljesíteni idegenben a Bayern München (mérleg: 12 mérkőzésen 8 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, 35-15-ös gólarány), ám az a helyzet, hogy a házigazda FC Union Berlin sem szokik túl rosszul teljesíteni hazai környezetben (mérleg: 12 mérkőzésen 6 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség, 18-16-os gólarány). Ezúttal pedig, ugyebár, az lesz, hogy otthon fog játszani az FC Union Berlin.

Ugyan lesznek hiányzók (a piros lap miatt eltiltott Marvin Friedrich, Akaki Gogia, a holland Sheraldo Becker és a török Yunus Malli, illetve Niklas Süle, a brazil Philippe Coutinho és a francia Corentin Tolisso), ám talán még így is képes lesz egy gól szerzésére a Bundesligában újonc berlini együttes. Természetesen jobban fog játszani a vendég Bayern München, ám talán lesznek annyira lelkesek a hazai játékosok, hogy ha már az élvonalban játszhatnak a neves rekordbajnok ellen, akkor küzdeni fognak annak érdekében, hogy a meccs végén ne szerzett gól nélkül kullogjanak le a pályáról. És ne legyenek annyira "kutyaütők" mint azok az elképzelés nélküli Schalke-focisták voltak szombaton.

Tipp: FC Union Berlin 0.5 gól felett.


Idézetet írta: csabax Dátum május 16, 2020, 01:19:46
Erzgebirge Aue - SV Sandhausen 1  :great:

Na, úgy döntöttem, hogy ezt a német másodosztályú mérkőzést "bepróbálom". Hátha a hazai gárdának nem ártott meg a kényszerpihenő és így sikeres lesz a tippem. Ám az is biztos, hogy nem "szállok" el a téttel és eléggé alacsony lesz. Hiába, na, azért mégis az van, hogy szünet után vannak a csapatok és még nem igazán lehet tudni, hogy merre van az arra.

Az azért már eddig is biztosnak tűnik, hogy az Erzgebirge Aue sokkal jobban teljesít otthon (12 mérkőzésen 8 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség, 24-11-es gólarány), mint teszi ezt idegenben. Ellenben a vendég SV Sandhausen nem éppen megfelelően szerepel a stadionjától távol (12 mérkőzésen 2 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség, 13-16-os gólarány). Ez amolyan nem olyan nagyon rossz teljesítmény, viszont az is tény, hogy láttam már jobb idegenbeli mérleget is. Szerintem jó lehet nekem, ha "maradok" a hazai sikernél. Hátha! Ki tudja, merre?

Egyelőre rejtély, hogy miként vészelte át a házigazda Erzgebirge Aue a kényszerpihenőt, ám remélem, hogy nem túl rosszul. Jelenleg éppen a középmezőny van a gárda, a 8. helyen, s várhatóan az élvonalbeli selejtezős 3. helyezés is ugyanannyira messze lesz tőle, mint a kieséses selejtezős cucc. Tehát elvileg az van a hazai együttesnél, hogy nagyon nyugisan várhatja a Bundesliga 2. befejezését és addig jól "szórakozhat" néhányat.

A Kelet-Németországba látogató SV Sandhausen kissé rosszabb helyzetben van, pillanatnyilag a 13. helyezés a csapaté, ám van 29 pontja és amennyiben nem téveszt túl sokat a következő fordulókban - például úgy, hogy nyerni fogja az otthoni találkozóinak zömét -, akkor nem kell majd aggódnia a közeljövőben a kiesés miatt. Mert hiszen ez esetben az annyira távol lesz a sandhauseni csapattól, hogy na. Hangsúlyozom: csakis abban az esetben, ha viszonylag jól fognak teljesíteni otthon. Most azért ne játszanak túl jól. Sőt, ha lehet kérni, akkor ezúttal teljesítsenek nagyon rosszul.

Tipp: győz az Erzgebirge Aue.

3-1