csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 17 vendég van a témában




Idézetet írta: csabax Dátum augusztus 31, 2019, 23:33:13
Cagliari - Inter 2  :great:

Az az igazság, hogy én egyáltalán nem vagyok semennyire sem a milánói FC Internazionale kedvelője, sőt az általam legkevésbé kedvelt focicsapatok közé tartozik az általában antifutballt játszó FC Internazionale Milano, ám mindezek ellenére úgy vélem, hogy ebben az idényben jól fog teljesíteni ez az olasz élvonalbeli csapat. Ezért aztán – szigorúan csakis sportfogadásügyileg - a megszokottnál jobban figyelek majd ezen alakulat idei szereplésére, s ezt azzal kezdem, hogy a Cagliari elleni idegenbeli mérkőzésen győzelmet tippelek a milánói együttesnek. Legalább lesz, akit káromolni tudok, ha nem "jön" a tipp. Amúgy pedig, egyáltalán nem mellékesen, ha fociról és Milánóról van szó, akkor szerintem ezerszer inkább az AC Milan, mint az FC Internazionale. Ám jobban teszem, ha maradok inkább a kaptafánál.

Szóval: Cagliari - Inter. A hazaiaknál Alessio Cragno, Fabrizio Cacciatore, Leonardo Pavoletti és a magyar vezetéknevű olasz Paolo Faragó fognak kimaradni, míg pedig a vendégeknél a holland Stefan de Vrij fog hiányozni. Elképzelhető, hogy a vendégeknél a kisebb sérüléssel bajlódó uruguayi Diego Godin és Stefano Sensi sem fognak majd játéklehetőséghez jutni, viszont szerintem ezt a dolgot inkább figyelembe sem veszem a meccs kezdéséig. Amúgy pedig semmi baj nem lehet azzal, hogy ha mégsem játszhatnak majd az előbb említettek, hiszen simán pótolni tudják őket a milánóiak. Például úgy, hogy a szlovák Milan Skriniar mellett Andrea Ranocchia és Danilo D'Ambrosio fognak szerepelni a vendégek védelmében.

Azt sem tudni biztosra, hogy a nemrégiben az angol "tehenészektől" (Manchester United) igazolt chilei Alexis Sanchez játszani fog-e avagy még nem, de szerintem ezzel sem érdemes foglalkozni, hiszen az Inter csatársorában játszhat majd az argentin Lautaro Martinez és a belga Romelu Lukaku is.

És amúgy is: a hazaiaktól több fontosabb játékos is hiányozni fog, de szerintem még akár velük együtt is lényegesen magasabb színvonalat képviselnek a vendégek, mint a hazaiak. Nekem pedig az a véleményem, hogy ez a különbség látszani fog e mérkőzés végeredményében. Nem számítok sziporkázó játékra a vendégektől, de arra azért igenis számítok, hogy legalább 1-2 gól különbséggel nyerni fognak.

Tipp: győz az FC Internazionale

1-2

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 01, 2019, 00:20:13
AIK Stockholm - Djurgardens IF 1  :great:

Ez a svéd élvonalbeli találkozó nem csak amolyan "hatpontos" meccs lesz, hanem vélhetően a svéd bajnoki címről is dönteni fog ez az AIK Stockholm - Djurgardens IF találkozó. Ugyanis az Allsvenskan első két helyezettje, a 43 ponttal 2. helyezett AIK Stockholm és a 47 ponttal 1. helyezett Djurgardens IF fognak játszani egymás ellen. És mivel már túl vannak a csapatok a 16 csapatos svéd élvonalbeli pontvadászat felén, és már a 22. fordulónál tartanak a felek, simán lehet feltételezni, hogy amennyiben a 4 pontos előnnyel bíró fővárosi vendégcsapat fogja nyerni ezt a rangadót, s ezután immár 7 pont lesz az előnye a rivális fővárosi házigazdák előtt, akkor nagy valószínűséggel azt is lehet majd gondolni, hogy a bajnoki cím sorsa is eldőlt.

Főleg ezen pontkülönbség miatt tippelek a hazaiak győzelmére, hiszen eléggé motiváltak lehetnek az AIK Stockholm játékosai, s ők is tudják, hogy amennyiben nem győznek, viszont nyerni bírnak a vendégek, akkor ők nagyon-nagyon valószínűsíthetően búcsúzhatnak majd a svéd bajnoki címtől. Tehát röviden: vagy nyernek, vagy pedig elbukják az idei bajnoki címet!

Szerintem eléggé nagy a tét ahhoz, hogy kellőképpen motiváltak legyenek és nyerni akarjanak hazai pályán. A döntetlen eredmény sem túl jó nekik. Persze, azért némileg jobb, mint ha vereséget szenvednének otthon, viszont a döntetlen is azt jelenti, hogy a vendég Djurgardens IF kerül közelebb a bajnoki cím elnyeréséhez.

Így tehát nagyon is tudatában vagyok annak, hogy a vendéggyőzelem mellett és a döntetlen eredménynek is eléggé nagy a valószínűsége, de hát mindezek ellenére ezúttal az lesz, hogy vállalom a rizikót és sima hazai győzelemre tippelek. Lesz, ami lesz. Ezúttal is 50 százalék esélyem van arra, hogy nyertes lesz a tipp, valamint szintén 50 százalék esélyem van arra, hogy vesztes lesz a tipp.

Írhatnám, hogy várhatóan főleg a két "gólzsák" - a házigazdáktól a marokkói-norvég Tarik Elyounoussi és a vendégektől a Sierra Leone-i Mohamed Buya Turay - párharca lesz ez a rangadó, s írhatnék még egyebeket is, ám az az igazság, hogy mindennél arra jutnák, hogy nyerni fog a hazai csapat. Szóval inkább "hagyom" a dolgot.

Tipp: győz az AIK Stockholm.

1-0


Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 01, 2019, 12:47:14
Arsenal - Tottenham, szerez gólt a hazai csapat  :great:
45. perc: 1-2


#24337 szeptember 04, 2019, 12:31:45, csabax
Angola - Fülöp-szigetek, Fülöp-szigetek -1.5 pont hendikep   :noway:

Elkészítette a belga átvilágító cég a futballakadémiai sorrendet
"A legjobb hat: Debrecen, DVTK, Felcsút, MTK, Honvéd, Győr
7–15: Békéscsaba, Kecskemét, Ferencváros, Fehérvár, Újpest, Vasas, Szombathely, Pécs, Nyíregyháza
15–19.: Kaposvár, Szeged, Kisvárda, ZTE"

https://index.hu/sport/futball/2019/09/03/akademiai_sorrend_2019/



Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 01, 2019, 16:07:06
FCSB - FC Viitorul, szerez gólt a vendégcsapat  :great:
45. perc: 1-1

#24341 szeptember 05, 2019, 21:53:11, csabax
Bianca Andreescu - Elise Mertens 1   :great:

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 01, 2019, 22:00:24
Dominik Koepfer - Daniil Medvedev, 31.5 játék felett  :great:
39 játék

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 02, 2019, 09:04:57
VfB Stuttgart - VfL Bochum 1  :great:

Megelőlegezem a dolgot, s így - szerintem - a házigazdákról fog szólni ez a német másodosztályú focimérkőzés. Elsősorban arra alapozok, hogy a régebben 5-szörös német bajnok és 3-szoros német kupagyőztes VfB Stuttgart játékosai és vezetői kellőképpen nagyon szégyellik magukat az élvonalból a másodosztályba való kiesésért, tehát szégyellik magukat nagyon, s ezért úgy fognak teljesíteni ebben a bajnoki idényben, hogy valamennyire feledtetni tudják szurkolóikkal a mérhetetlenül hatalmas blamát. Ezek mellett még ott lebeghet a szemük előtt a rivális Hamburger SV példája is, amelyik együttesnek az VfB Stuttgarthoz hasonlóan jelentős múltja van, ám a korábbi élvonalból való kiesés után nem bírt a következő idényben visszajutni az élvonalba és ezért még most is ott tart, hogy kénytelen a német második ligában szerepelni és továbbra is reménykedni abban, hogy egyszer majd csak "összejön" az a feljutás. Talán valamikor...

Na, az ilyesmit kerülheti el a házigazda VfB Stuttgart a vendég VfL Bochum győzelemmel. És, persze, sok egyéb másik elkövetkezendő sikerrel is, de szerintem jobban járok, ha most maradok inkább ennél a VfB Stuttgart - VfL Bochum találkozónál. Természetesen a hazai gárda élcsapatnak számít ebben a mezőnyben, s bár még 4 forduló után is veretlen, egyelőre csak az 5. helyen van a tabellán. Éppen ezért motivációs tényező nálam az is, hogy ez a stuttgarti alakulat egészen a 2. helyig léphet előre egy újabb otthoni győzelemmel. Ami szerintem nem lehet túl nehéz feladat, hiszen az ellenfél VfL Bochum az utolsó előtti helyen van a tabellán, azaz 17. helyezett, s eddig még egyszer sem sikerült nyernie, pedig már kétszer is játszott otthon. Egyszer éppen a III. ligából feljutott újonc Wehent fogadta, de azon a hazai meccsen sem bírt győzni, hanem csak 3-3-as döntetlent játszott. Méghozzá úgy, hogy az újonc Wehen Wiesbaden 3-0-ra vezetett azon a meccsen és a hazai csapat VfL Bochum némi szerencsével két gólt szerzett és az utolsó 3 percben és így bírt csak egyenlíteni.

Ezúttal a hazaiaknál a belga Orel Mangala, a lengyel Marcin Kaminski és az osztrák Sasa Kalajdzic nem fognak játszani, illetve a vendégeknél Ulrich Bapoh lesz kénytelen kihagyni a találkozót. A házigazda stuttgarti együttes játékosai nem csak jobban fociznak a vendégeknél, de most még azt is kihasználhatják, hogy káosz van az ellenfélnél, ahol mindössze néhány nappal ezelőtt menesztették a vezetőedzőt.

Tipp: győz a VfB Stuttgart.

2-1

#24344 szeptember 04, 2019, 19:20:33, csabax
Dabrowski G. / Xu Y-F. - Kuzmova V. / Sasnovich A. 1  :noway:

Szívás.  :) :) :)

Egy spanyol bringaverseny buktatta le a világ legpechesebb dílerét
"A spanyol rendőrség negyven tő marihuánát foglalt le Igualadában a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt közvetítő televíziós helikopterének segítségével."
https://444.hu/2019/09/04/egy-spanyol-bringaverseny-buktatta-le-a-vilag-legpechesebb-dileret