Szaúdi Professzionális Liga 2023/24

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Nem minden arany, ami fénylik...

Bajnokság kezdete: 2023 augusztus 11.
Bajnokság vége: 2024 május 27.
Csapatok száma: 18
Fordulók száma: 34

Ebben a témában lehet beszélgetni a szaúdi labdarúgó liga eseményeiről.  :topbet_125:



Egy Mahrez-Mané-Ronaldo-Benzema négyes ér annyit, mint egy Szoboszlai  ;D Az azé' kemény.

TOP5 szaúd-arábiai igazolás 2023-ban

Összegyűjtöttük azon játékosokat akik idén a Szaúd-Arábiai karriert választották. Őket akár élőben is követhetjük az új bajnoki szezonban. Olvasd tovább


A szaúdiaknál max 8 légiós lehet most egy csapatnál, de már most sok olyan csapat van, ahol van 10-12 leigazolt külföldi, ebből ugye csak 8-at tudnak regisztrálni. Kíváncsi vagyok, hány nap múlva jön a hír, hogy a liga átírta a szabályt, és kibővítik a légiósok számát 10-re vagy 11-re, akár 12-re.

Messze nem friss a wiki tabellája, de azt látni, hogy sok csapat már 'betelt', ennek ellenére a piacon aktívak. Ezért gondolom, hogy bővítés lesz

Nem meglepő módon Neymar megsérült és szeptember közepéig biztosan nem bevethető.

Szaúdi liga: Neymar pihenőre vonult, Ronaldo szenved, Firmino a király!

Csütörtök és péntek estére egy kis szaúdi liga, megnézhetjük ahogy elpasszolgat néhány kiégett labdarúgó.  Olvasd tovább


Gabri Veiga ----> al-Ahli

És ez miért érdekes:

Gabri Veiga az egyik legizgalmasabb árucikk volt a piacon ebben az ablakban. Megbízható források szerint figyelte a Liverpool, a Chelsea, a City, a Barcelona, a Real Madrid, míg 5 nappal ezelőtt Fabrizio Romano transzferguru Twitteren ,,Here We Go"-zott, miszerint Veiga Nápolyban folytatja pályafutását. A transzfer valamiért dugába dőlt, és éjjel Romano már azt jelentette: a játékos a szaúdi al-Ahli csapatában folytatja pályafutását.

Az U21-es spanyol válogatott tavaly több mint 10 gólt termelt, hasonlóra posztján az öt topligában az U21-es játékosok közül kizárólag Jamal Musiala (Bayern München) volt képes.

Mahrez, Firmino, Saint-Maximin, Mendy, Ibáñez, Demiral, Kessie és most Gabri Veiga, ők a szaúdi újonccsapat nyári szerzeményei. Itt már nem kizárólagosan kiöregedett sztárocskákat találni, Saint-Maximin például 26 éves, a török válogatott Merih Demiral 25, a brazil válogatott Roger Ibañez 24, most pedig itt van Gabri Veiga, aki 21 éves. Nem hogy nem kiöregedett sztár, hanem nagy potenciállal bíró tehetség.

Az al-Ahli menedzsere az a Matthias Jaissle, akit a Red Bull Salzburg kispadjáról érkezett, és Európa legtehetségesebb fiatal menedzserei között tartották számon. Ő most az a húzónév, aki Romano szerint nagy hatással volt Gabri Veiga döntésében.

Ha a szaúdiak Vision 2030 projektje kitart, és még 7 évig ,,élvezhetjük", ahogyan dézsából öntik a pénzt a sportágba, nagyon csúnya évek előtt állunk.  Mert amíg csak a pénzéhes, elvtelen veteránokra vetették ki a hálójukat, addig azért helyén tudtuk őket kezelni. Amikor már értékes szakmai tudás, és ilyen fiatal tehetség is náluk futballozik, azt gondolom, a határ a csillagos ég, ha okosan költik el a végtelen pénzt.

Nehéz bármit hozzáfűzni. Egyébként meg ott is csak focizni kell, mint kéne mondjuk Londonban vagy Nápolyban. Havalaki jó mentalitású, az kiteszi szívét-lelkét egy szaúdi meccsen is, ha meg nem, lehet bármilyen tehetséges, ha nincs mögötte alázat, akkor egy Arsenalban is csak lébecol a pályán. 21 éves, eléteszik, hogy mit kap a játékáért, nem is nagyon kérdez mást, csak azt, hol a toll, és hol kell áláírni.

Az meg nem kérdés ezek után, hogy lesz az UEFA BL sorozatában szaúdi csapat, csak az a kérdés, hogy mikor és mennyi. bár én még egyelőre mindig ott tartok, hogy hiába van mondjuk egy szaúdi derbi, meg egy Alavés-Getafe, én még mindig utóbbit nézem, de az is biztos, hogy az átlag néző ezzel pont fordítva van.

Idézetet írta: oakland23 Dátum augusztus 24, 2023, 09:39:17én még egyelőre mindig ott tartok, hogy hiába van mondjuk egy szaúdi derbi, meg egy Alavés-Getafe, én még mindig utóbbit nézem

Pont így vagyok én is :) néztem hétvégén spanyol másod meccset, aztán egy szaúdi élvonalt, valahogy nem adta ;D Mondjuk eleve beteg módon imádom a spanyol focit.

Amit én nem értek, az a pénz mennyisége. Azért aligha lehet kevés pénz az európai kluboknál is, tehát értem hogy sokszorosára nőtt a fizetésük azoknak, akik oda igazoltak, de mi a jóistent csinálnak ennyi pénzzel. Lehet én is kipróbálnám persze, tehát nem lenézés, csak nem értem. Alapjáraton akiből profi lesz, tehát túléli az utánpótlás viszontagságos helyzetét, az nagyjából biztosította a gyerekei életét is.

Al-Hilal - Al-Ettifaq tipp: Neymar nincs, de majd Mitrovic eldönti a meccseket

Sajnos elmarad az első komoly derbi, hiszen Neymar sérült, de Karim Benzema ott lehet a hétfői összecsapáson, amelynek hőse egy korábbi PL-játékos lehet? Olvasd tovább


Al-Nassr - Al-Shabab tipp: Ronaldo triplázott, de azért megelőzte ezt egy kis feszkó!

Cristiano Ronaldo, ha elkapja a fonalat, akkor kezdhetnek félni a szaúdi védők, mert ilyenkor hármassával rugdossa a gólokat.  Olvasd tovább


Al-Ittihad - Al-Hilal tipp: Mitrovic eldönti ezt a meccset is?

Egyre több sztár sérül meg Szaúd-Arábiában, előbb Neymar, most Benzema dőlt ki, ki lesz a következő? Olvasd tovább


Tökéletes összefoglaló a Liverpool korábbi csapatkapitánya, Jordan Henderson életéről. Kedvenc komment:
"Liverpool fan here. Agree with everything you said. It's really disappointing to see one of the best captains in the club's history leave in such a disgraceful way, betraying everything the club stands for. I don't think he's being called out on it enough by the media and, unfortunately, a part of the fanbase.
His interview just made it worse, throwing the manager and the club under the bus.
"



Ha arra vagy kíváncsi, milyen az adott személy valójában, sok-sok pénzt ígérj neki, ha úgy reagál, mint Henderson, akkor még a saját anyját is képes lenne eladni. Érdekes amúgy, hogy épp egy másik Liverpool csapatkapitány és legenda a klub edzője.