Zene

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


"Báhoá is més ezutáá, tudod válak kicsi lány,
Bákit csókosz ezutáá, várlak"

no.1. sláger gyanús


Ma valamilyen oknál fogva a Dal c. műsornál kötöttem ki, aki rendszeresen nézi, azoktól kérdezném, mi ez?  ;D  Mindenki szuper, mindenki Michael Jackson, Phil Collins és Beyoncé, mindenki csodálatosan énekel, 10 pont alatt alig kaptak a résztvevők. Az ízlés szubjektív, de szerintem ezt a mezőnyt a Kolbasz Boyz is csukott szemmel oktatná.


#392 február 23, 2022, 14:55:12, robmiller
Számomra ez a zene rengeteget jelent. Anno mikor a Vácban fociztam utánpótlás szinten, akkor élte a klub az "Aranykorszakát". Na nem azért, mert én 6-7 évesen ott kergettem a bőrt, hanem mert bajnokok lettünk többek között. Labdaszedőként emlékszem, hogy nekem akkor a váci nagycsapat volt az Isten, s libabőrös voltam teljesen amikor ez a zene felhangzott a stadionban kivonuláskor....

Aztán 20-as éveimben a nosztalgián túl felfedeztem, hogy ez mekkora nyugati prograganda volt anno a széteső Szovjetunió után. Totálisan átjárja az egész klipet az az utopisztikus hangulat, hogy vége a kommunizmusnak, s a Vasfüggöny eltűnésével egy gyönyörű szép, békés világ jön el, ahol kb. kolbászból lesz a kerítés mindenhol...

Aztán itt van 2022, és hallgatva ezt a számot, nézve a klippet, elcsodálkozom, hogy az eltelt 30 év során mennyire nem az lett, mint amit a Pet Shop Boys várt...

Én pedig igyekszem a régen volt Vác FC-Samsung dicsőséges időszakát megőrizni emlékezetemben, többek közt ennek a számnak a segítségével.. :(


Idézetet írta: robmiller Dátum február 23, 2022, 14:52:48Aztán itt van 2022, és hallgatva ezt a számot, nézve a klippet, elcsodálkozom, hogy az eltelt 30 év során mennyire nem az lett, mint amit a Pet Shop Boys várt...

Hatalmas retro zene!

Én azt vallom, hogy nehéz úgy új rendszert építeni, hogy a régi politikai berendezkedés haszonélvezőiből kerül ki a "megváltó" új csoportosulás. Ezért nem ment végbe nagyon sok egykori szovjet vagy Szovjetunióhoz kötődő ország rendszerváltása. Olyanok kerültek akkor a húsosfazékhoz, akik nem rendszerváltozást akartak, hanem még több pénzt eltenni.

Lehet úgy csinálni, mint Észtország (a sikersztori), illetve lehet úgyis, mint Magyarország stb., ahol visszazuhantak oda, ahol voltak (vagy mélyebbre...). Amiről a politikai témában beszéltünk és volt is kérdés, hogyan lehetne felemelni Magyarországot, azt az észtek anno megvalósították, ebben láttam én is a jövőt, minőségi termékek:
"A rendszerváltáskor az észt politika liberális gazdaságpolitikát hirdetett, az állam nem avatkozott be a paic működésébe, nem alkalmaztak védővámokat, egyfajta Laissez-faire kapitalizmus valósult meg. Az észt ipar a minőségtelen szovjet piacról átállt a minőségibb termelésre. Nagyon szigorú költségvetést követtek, nem zárhatott hiánnyal az észt költségvetés. Minden plusz forrást az oktatásba invesztáltak.

A szabadpiac magával hozta a szabad vállalkozásokat, az innovációt, a fejlődést, ennek lett az eredménye a Skype, a legismertebb észt start-up, de említésre méltó a Taxify is. Az országban elképesztő digitalizálás zajlott le, ma már elektronikusan bármit elintézhetnek az észtek, ez jelentős idő és energiaspórolás, szavazhatnak online, állampolgárságot igényelhetnek, vállalkozásokat indíthatnak, bárhonnan a világból. Az oktatásba invesztált források pedig a világ egyik legfejlettebb oktatási rendszerét hozták létre. Az észt diákok évek óta a világ legjobbjai a PISA-teszteken, már általános iskolában elkezdenek programozni tanulni, így ellentétben a magyar diákokkal, az észtek nem digitális analfabétaként kerülnek ki az oktatási rendszerükből.
"

Forrás: https://bahir.hu/2021/06/05/esztorszag-mi-a-paranyi-balti-allam-sikerenek-a-titka/

Érdemes amúgy elolvasni a cikket, kicsit hosszú, de látható, mi lett volna a járható út. Azon pedig épp tegnap gondolkodtam el, hogy míg 15-20 éve negyedennyire se volt napi téma a politika, addig mostanra mindenhol ott van, mindenki erről beszél, még itt a fórumon is évek óta a leginkább pörgő topicok között volt a politika (vagy olyan, ahol megemlítették valamilyen módon a politikát).


Világsztár, mint zenei felelős? Lehetséges, hogy ebből rendszer lesz, de az biztos, hogy az Euphoriának nagyon jót tett, hogy az egész zenei szekcióért Labrinth felelt. Hívtak egy világszerte ismert énekest, aki nem spórolt, külön albumot rakott össze a sorozatnak. Több kiemelkedő szám is volt közötte, zeneileg is nagyon erős volt a sorozat, ez is sokat dobott pluszban egy-egy szituáción. A második évad végén jött ez a zene, ami 2 perctől lesz igazán kiváló, mikor Zendaya énekel.


Gyerekek, felfogja valaki, hogy ez a hangzás 21 éves??? :o  :o  :o  Good old days...


Nem tudom van e kozuletek aki nezett vagy meg mindig nez South Parkot, de szerintem ez minden idok legjobb promoja.

Most mar 4 SPban elhangzott zenet plusz a focimdalt enekeltetnek el egy korussal. Azert micsoda fapofa kell ezek eleneklesehez.


Önmagában ezért megérte visszanézni a Straight Outta Compton c. filmet, mert az N.W.A. ikonikus számát DJ AK "újrahangszerelte" 2020-ban. Az eredeti is ütős, de így jobb plusz hozzátettek egy Tupac verzét is. Tipikusan az a zene nekem, amit egyszer meghallgatok és napokig ez megy....

Ez a Tiesto egy zseni. Ennyi ido utan is kepes barmikor csinalni egy zsenialis számot.

De ne feledkezzunk meg Ava Maxrol sem. Gyönyörű, tehetseges es az utobbi evek egyik legjobbja.

Mar le is töltöttem az egy órás verziót.



A véletlen lejátszásnak köszönhetően megint "visszakaptam" Beton.Hofi comic sins albumát. Zseniális sorok.
"Peruviano puro, ledarál úgy, mint a Dúró
Brigádom numero uno, a tied prostamol uno"



#404 április 26, 2022, 00:40:29, Alk
Az alap kegyetlen, a refrén is. Nagyon erős sorok, kiemelni is nehéz, a szóhasználat és szituációk leírása pedig igazán eredetivé teszi.