OFFTOPIC

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Furcsa amúgy, hogy ha a saját életemre gondolok, akkor totál azt gondolom, mint te Robi. Például a 2 éves fiamnak karácsonyra akart venni az egyik családtag egy tabletet, mondtam, hogy még véletlenül se, inkább mesekönyveket, mert sokat olvasunk. Aztán volt is vita a dologból, mert mindenáron azt akart venni, és akkor mutattam neki könyvet, amiben a gyerekfejlődésről van szó, és aki előbb kezd érintőképernyőzni, az nehezebben tanul meg írni, és rosszabbak lesznek a logikai képességei, mert talán nem is hinnénk, de maga az írás megtanulása, gyakorlása rengeteg dolgot fejleszt az agyban. Szóval a könyvben ezt digitális autizmusnak nevezték el, beletartozik az is, hogy a szülő inkább benyomja a tableten, okostévén a mesét. Ez aztán a gyerek képzelőerejét nullára tekeri, és mivel szinkronizált szarságok többnyire, vagy nem mozog a szájuk a szereplőknek, nehezebben tanulnak meg beszélni. Mert hogy a beszéd tanulásában a felnőtt száját is figyeli a gyerek. Hovatovább a covid miatt is sokaknál késik emiatt a beszéd megtanulása, mert a maszk miatt nem látnak szájakat mozogni.

Szóval végső soron igazat kell adnom neked, csak úgy elsőre olyan modern lazaságnak tűnt, hogy ott tablettel rohangál a tanár :)

Idézetet írta: TiB Dátum február 19, 2022, 11:09:31Furcsa amúgy, hogy ha a saját életemre gondolok, akkor totál azt gondolom, mint te Robi. Például a 2 éves fiamnak karácsonyra akart venni az egyik családtag egy tabletet, mondtam, hogy még véletlenül se, inkább mesekönyveket, mert sokat olvasunk. Aztán volt is vita a dologból, mert mindenáron azt akart venni, és akkor mutattam neki könyvet, amiben a gyerekfejlődésről van szó, és aki előbb kezd érintőképernyőzni, az nehezebben tanul meg írni, és rosszabbak lesznek a logikai képességei, mert talán nem is hinnénk, de maga az írás megtanulása, gyakorlása rengeteg dolgot fejleszt az agyban. Szóval a könyvben ezt digitális autizmusnak nevezték el, beletartozik az is, hogy a szülő inkább benyomja a tableten, okostévén a mesét. Ez aztán a gyerek képzelőerejét nullára tekeri, és mivel szinkronizált szarságok többnyire, vagy nem mozog a szájuk a szereplőknek, nehezebben tanulnak meg beszélni. Mert hogy a beszéd tanulásában a felnőtt száját is figyeli a gyerek. Hovatovább a covid miatt is sokaknál késik emiatt a beszéd megtanulása, mert a maszk miatt nem látnak szájakat mozogni.

Szóval végső soron igazat kell adnom neked, csak úgy elsőre olyan modern lazaságnak tűnt, hogy ott tablettel rohangál a tanár :)

Igen én is így gondolom. Viszont az is tény, hogy a mai srácoknak tartani kell a lépést a fejlődő világgal, ahogy a tanároknak is. Ezért is írtam, hogy respect a videóban lévő tanárnak azért, ahogy próbálja a kütyüket az oktatás szolgálatába állítani. Ez teljesen rendben van. Az nincs rendben, hogy a mai srácok jelentős része teljesen "bezombul" tőlük. Rengeteg ismerősömtől hallom, hogy nem tud a gyerekével, testvérével mit kezdeni, mert suliból hazaérve beül a gép elé és kész. Megszűnik létezni. Ha elzavarják a géptől, akkor jön a mobil. Attól meg ugye nem lehet eltiltani, mert telefon mégiscsak kell az embernek.
Az egyik nő ismerősöm panaszkodott pont, hogy a 16 éves öccse használhatatlan. Apja kőműves és a lány anno járt zsebpénzért neki segíteni tégláthordani stb. A srác egyszer nem volt. Motiválhatatlan a hülye kütyü miatt.

De ha szigorúan a videót nézem csak, akkor baromi jó a tanár módszere, mert próbálja a kütyüt hasznossá tenni a gyerek oktatása során. Így lenne értelmük, de ha non-stop gamelésre, képernyő-bámulásra használják, akkor nem sok.

youtube-on nézem az ausztrál kosár bajnokit, egyszer a semmiből egy komment:

iTz Jhay ᖽᐸ�my life sucks thats why i live in hungary

 ;D

Ezt elhiszitek? Ha az így van, az oddsmesternek már holnap tuti, hogy nem kell felvennie a munkát!

Úgy tűnik, hogy Roman Abramovicsnak egyszerre 4 állampolgársága van:

- 1.) Roman Abramovics orosz állampolgár;
- 2.) Roman Abramovics izraeli állampolgár;
- 3.) Roman Abramovics litván állampolgár;
- 4.) Roman Abramovics portugál állampolgár.

Vajon ez igaz?
Ilyesmi lehetséges?

Idézetet írta: csabax Dátum március 12, 2022, 10:53:45Úgy tűnik, hogy Roman Abramovicsnak egyszerre 4 állampolgársága van:

- 1.) Roman Abramovics orosz állampolgár;
- 2.) Roman Abramovics izraeli állampolgár;
- 3.) Roman Abramovics litván állampolgár;
- 4.) Roman Abramovics portugál állampolgár.

Vajon ez igaz?
Ilyesmi lehetséges?

Elszúrta, az angolt kellett volna felvennie.

Idézetet írta: sleve Dátum március 12, 2022, 18:10:16Elszúrta, az angolt kellett volna felvennie.
Egyszerre 2 állampolgárságról már hallottam. Sokan vannak így.
Egyszerre 3 állampolgárságról is hallottam. Úgy vettem észre, hogy nincsenek olyan nagyon sokan. (Bár simán lehet, hogy én vagyok lemaradva.)
Egyszerre 4 állampolgárságról még nem hallottam.
Ezt lenne jó megtudnom, hogy létezik-e olyan, hogy egyszerre legálisan legyen valakinek 4 állampolgársága.
Létezik-e olyasmi, hogy úgy lehet gyűjteni az állampolgárságokat, mint ahogyan lehet gyűjteni a bélyegeket?

Idézetet írta: curpy82 Dátum március 11, 2022, 23:39:06Ezt elhiszitek? Ha az így van, az oddsmesternek már holnap tuti, hogy nem kell felvennie a munkát!
@curpy82, ezt kifizették???

Idézetet írta: csabax Dátum március 12, 2022, 18:58:33Egyszerre 4 állampolgárságról még nem hallottam.
Ezt lenne jó megtudnom, hogy létezik-e olyan, hogy egyszerre legálisan legyen valakinek 4 állampolgársága.
Létezik-e olyasmi, hogy úgy lehet gyűjteni az állampolgárságokat, mint ahogyan lehet gyűjteni a bélyegeket?

Kevin Kurányi Brazil, Magyar, Német, Panamai állampolgársággal rendelkezik a Wikipédia szerint.

#4554 március 12, 2022, 22:34:32, curpy82
Idézetet írta: oakland23 Dátum március 12, 2022, 19:13:32@curpy82, ezt kifizették???

Ránéztem az oldalra ma. Azt írták, hogy igen. Volt aki "hússzal" rakta. Azaz inkább mondjuk azt, csak hússzal. 9 éve nem vesztett meccset a cseh bajnokságban talán a Prága.
Sajnos utólag találtam meg ezt a meccset. 5 évente egyszer, ha van ilyen.

Ott voltam épp a lottózóban, amikor ezt "levakarta".

Zebrája van az árnyéknak.


Hiánypótló cikk, hiszen nagyon fontos a mindennapjaink során, hogy az álmilliomosok nehogy elhitessék velünk, hogy milliomosok.

Így szúrja ki könnyen az álmilliomosokat!
https://index.hu/fomo/2022/03/30/csalas-tinder-svindler-milliomos-anna-sorokin/

Ez biztosan nagy játékos. Ilyen névvel!!!