A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Profesija Dátum december 08, 2021, 00:48:58
Vágom Drága Nyuszika, de én konkrétan orvos mellett alszom és hál Istennek még mellette is kelek fel.

Szóval, hogy értsük egymást: ha valaki azt állítja, hogy a 10 halálesetből csak 2 volt beoltva, aki aznap meghalt.
Annak a 2-őnek minek kellett felvennie a védőoldást, hogy reménykedjen benne, hogy túléli?
Gondolkozzunk már egy kicsit...

Meg mi az , hogy enyhébb lefolyású, ha valaki felveszi.
Ez egy akkora oltári nagy baromság, hogy nem igaz..

Kerdezd meg az asszonyt hogyan mukodik az immunrendszer, hogyan alakul ki az immunvalasz es hogyan lehetseges hogy ugyanaz a virus valakinel enyhebb valakinel sulyosabb lefolyasu. Miert vannak olyan betegsegek amiket ha elkaptal egyszer utána mar nem fogod vagy csak joval enyhebben.

Az van, hogy tisztán látszik, hogy nem ér semmit az oltás. Itt van 3 grafikon, normalizálva 1 millió főre. Tisztán látszik, hogy az Egyesült Királyságban is (ahol relativ sok oltott van) ugyanakkora baj van, mint Magyarországon, hasonló napi fertőzési adatokkal.

Ja, nem. Egy faszt. :redchug: :2funny: :2funny:
Izraelt be sem teszem, mert nincs kedvem zsidózást olvasni. Pedig az még durvábban alatta van.

Talán ezzel a fotóval lehet legjobban érzékeltetni, hogy miért is vesztek össze @Sound munkatársai. Egyébként hozzáteszem, hogy itt teljesen normális diskurzus folyik, kivéve mikor @Nyuszika10 benyomja, hogy "aki, hülye,haljon meg"

Én is csatolok egy képet a mai kor gondolkodásáról ::)

 Egyébként hozzáteszem, hogy itt teljesen normális diskurzus folyik, kivéve mikor @Nyuszika10 benyomja, hogy "aki, hülye,haljon meg"

Mondhatnám azt is hogy ne olvasd amit írok és akkor nem lesz min felháborodnod.De a továbbiakban kivonom magam a magasröptű vitából,belátom ez nem az én terepem.
Már csak azért is teszem mert hétfőn meghalt a kolléganőm covidban.Két hétig volt lélegeztetőgépen.Sok közös munkánk volt,ennek nagyrésze most egyedül rám hárul úgyhogy örülök ha pihenni tudok és nem értelmetlen vitát folytatni.
Ő volt az a kollégám akivel többször is beszéltünk az irodában meg a főnökünk is kérte hogy oltassa be magát harmadszor,mert csak két kínait kapott a tavasszal és a munkahelyen kb. két hónapja végzett antitest(vagy micsoda)vizsgálat kimutatta hogy semmi védettsége sincs.Sajnálom őt,de nyilván az ő hibája.Nekünk meg többiek az irodában akik bedőltünk a gyógyszermaffiának és nyakra-főre oltattuk magunkat érdekes módon semmi bajunk sincs.Senki sem pusztult bele az oltásba se és nem betegedett meg covidban sem.
És ezzel részemről a téma lezárva,majd curpy82 meg Profesija leírja a tutit.

Tegnap 22 óra után még úgy volt, hogy neked nincs olyan ismerősöd akit beoltottak és belehalt volna. Hétfő az tegnapelőtt volt. Egyébként gondolom majd megmondod a családjának is, amit itt idéztem tőled.

Az hogy ma reggel tudtuk meg hogy hétfőn este meghalt az nem jöhet szóba,ugye te zseni?Kedden délután telefonálták meg a főnökömnek és mi reggel tudtuk meg a hírt.Elemezd még a hozzászólásaimat,biztos találsz bennük kivetnivalót.
Látom simán átugrottál egy ember halála felett és velem foglalkozol,keresed a fogást.A te családodnak majd szívesen idézek Moldovától.

Idézetet írta: Nyuszika10 Dátum december 08, 2021, 21:33:16
A te családodnak majd szívesen idézek Moldovától.

Nagyon szomorú, hogy ezt képes voltál leírni. :noway:

Nagyon szomorú, ami kollégáddal történt. Próbálom rekunstrálni az esetet az általad leírtakból (nyugodtan írj, ha valami kimaradt, így lehet érthetőbb lesz mindnyájunk számára ez a tragikus történet).
Kedd (12.07.):
Idézetet írta: Nyuszika10 Dátum december 07, 2021, 22:10:35
Ha a munkahelymen lévő kb. 100 embert (akik enyhe vezetőségi nyomásra szinte kivétel nélkül beoltatták magukat)meg a szép nagy létszámú rokonságot meg a szoros ismeretségi kört veszem gyakorlatilag 90% feletti lehet az átoltottság és a többség Pfizert meg Modernát kapott (az öregek először beérték a kínaival de aztán egy kivételével mindenki Pfizert kapott harmadikra).Szóval érdekes módon a közvetlen oltás utáni napok esetleges kellemetlenségeit (láz,fájdalom az oltás helyén) leszámítva hihetetlen módon e közül a 150-200 ember közül egy sem halt bele az oltásba és nem is jött elő semmi betegsége.

Szerda (12.08):
Idézetet írta: Nyuszika10 Dátum december 08, 2021, 19:54:30
Már csak azért is teszem mert hétfőn meghalt a kolléganőm covidban.Két hétig volt lélegeztetőgépen.Sok közös munkánk volt,ennek nagyrésze most egyedül rám hárul úgyhogy örülök ha pihenni tudok és nem értelmetlen vitát folytatni.
Ő volt az a kollégám akivel többször is beszéltünk az irodában meg a főnökünk is kérte hogy oltassa be magát harmadszor,mert csak két kínait kapott a tavasszal és a munkahelyen kb. két hónapja végzett antitest(vagy micsoda)vizsgálat kimutatta hogy semmi védettsége sincs.


Ha jól értem, akkor a kolléganőd idős volt és a 100 fős munkahelyeden azon kevesek közé tartozott, akik nem vették fel a harmadik oltást (mert, ha jól értettem, akkor szinte rajta kívül mindenki védett volt). Számomra az eset kapcsán szintén szomorú és egyben megdöbbentő volt, hogy valaki két hétig lélegeztetőgépen van, de a többieknek eszébe sem jut megkérdezni, hogy miért nincsen munkában két hete az illető? Az is benne van, hogy home office-ban dolgoztok, így sosem látjátok egymást, ezt nem tudhatjuk, mindenesetre a mondataidból nekem az jött le, hogy többször dolgoztatok együtt. Az kétségtelen, hogy munkatársad rosszul döntött (sajnálatos módon), mivel kínait kapott idős koránál fogva (ez már alapból sem jó), ráadásul utána nem kért olyat, ami érdemben védi.

Bocs Pozzato,világíts már rá az ellentmondásra mert én nem találom.
Az egyik idézetben arról írtam hogy az oltások felvételénél senkinek sem történt semmi komoly baja magától az oltástól
A másodikban meg hogy hogyan járt a kolléganőm.Természetesen tudtuk hogy kórházba került és két-három naponta tájékoztatott bennünket a családja.
Nem értem hogy miket és miért emelsz ki és hol az ellentmondás?Tényleg nem értem.
Nem hazudok,nem ferdítek,azt nézem hogy valahol nem fogalmaztam-e félreérthetőn de esküszöm nem értem mi az ellentmondás.Valahogy hozd össze egy-két mondatba hogy értsem.Neked még válaszolok,mielőtt zárok.

Alk,sajnálom de ha visszaolvasol akkor ő kezdett el kóstolgatni,nem a témáról írt -mert ugye oltásról győzködjük egymást-hanem engem próbált hiteltelenné tenni.Tipikus:nincs érve a vitához,így téged próbál lejáratni.Biztos jó politikus lenne belőle de én undorodom az ilyen figuráktól és nem bánom amit írtam róla.Pont.

@Nyuszika10 és @curpy82

Van egy szint, ami alá azért megkérlek ne sülyedjünk. Elhiszem, hogy nagy a feszültség manapság, de azért van egy határ!

Nem azért, hogy vitát generáljak de ma váltottam néhány szót a háziorvosommal. Sokkal több a covidos betege mint az előző hullámokban. Sokan betegszenek meg a két oltást felvettek közül is de legtöbbjüknek csak gyenge nátha tünettel. A nagyon betegek túlnyomó része oltatlan és rengeteg (Ő fogalmazott így) halottja van.

Igen @sleve , ezt kellene végre megérteni, felfogni, elfogadni sok embernek, hogy ez az oltás nem a betegségtől véd meg, hanem sokszorosan csökkenti az esélyét a súlyos betegségnek vagy a halálnak. Csökkenti, de nem szünteti meg, ezért lehetnek nagyon betegek vagy halhatnak meg oltottak is.
Nem emlékszem, hogy valaha/valahol olvastam volna azt, hogy aki beoltatja magát, annak onnantól hawajdídzséj az élet.

Hát, mikor az elején ilyen 90%-os hatásfokkal dobálóztak Fájzerék meg Modernáék, akkor abból bizony soknak a hawajdídzséj jött le. Nem igy kellett volna ezt a médiában tálalni. Csak hát a részvényárakat fel kell verni valamivel.

Idézetet írta: vmlinuz Dátum december 09, 2021, 21:31:58
Hát, mikor az elején ilyen 90%-os hatásfokkal dobálóztak Fájzerék meg Modernáék, akkor abból bizony soknak a hawajdídzséj jött le. Nem igy kellett volna ezt a médiában tálalni. Csak hát a részvényárakat fel kell verni valamivel.

Tényleg csak kérdezem, nem lehet hogy az az eredeti törzsre akár igaz is lehet? Azóta már itt az omikron sőt még a delta fertőz főként. Nyilván nem csak az oltás miatt de nagyjából az alap covid már el is tűnhetett, nem?