A koronavírus és hatásai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#795 április 03, 2021, 14:54:26, zbking
Idézetet írta: Nezocsa Dátum április 03, 2021, 13:51:59
Én ezt a kombót használom heti 1x: 2 kanál méz + 1-2 gerezd reszelt fokhagyma + igazi citromból egy két csepp lé plusz egy kis rost a citromból. Ezt összekevered és hagyod állni 10 percig. Vitaminbomba.
Fokhagymara azt szoktak mondani, hogy ha feldaraboljuk, es beaztatjuk 75 vagy 90%-os alkoholba, az egy fel ora alatt kiszedi a fokhagymabol az osszes fontos anyagot, utana csak a lét kell betolni kiskanállal. De kipróbálom amit írtál.

Ui: megyek írok pár dolgot a szögikről, mert Oak lebasz :redchug: :ok:

https://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,18391.0.html

Idézetet írta: MessiÁs Dátum április 03, 2021, 14:03:03
Ezek MEGELŐZÉSRE nagyon jó praktikák, de ha így vagy úgy elkaptad a virust, akkor megehetsz te 3egesz citrom fát, 3 fej fokhagymaval, segíteni nem fog. Igaz ártani se. De nem véletlenül nem sztenderd kezelési szer egyik se. Így hogy 4. napja vagyok bent, van néhány szobatarsam, látom ki mit kap, köztük én is. Nálam szolumedrol a nyerő szer, ami egy kortikoszteroid, azért kapja a tudom mert túlzottan reagált a virusra, épp ezért nem szaturalok meg megfelelően.

Igazad van. A pandémia jó ha heti 1-2x tudok csak ide felnézni pár percre és olvasni. Most is csak azért tudok írni, mert dolgozom és nyugis nap van. E topikban az utolsó olvasásom márc. 25-e volt. Azért reagáltam most. Szerintem ez az év is mehet a kukába. Ezért ha valaki még most el kezdi a MEGELŐZÉST, akkor talán nem kerül kórházba. Már ezért megérte az előbbi hozzászólás. Direkt nem az kórházi dolgokhoz szóltam hozzá, mert ahhoz nem értek.

Én is tudnék történeteket mesélni árván maradt gyerekekről. . vagy arról mint Soundnál nem jön ki az orvos és mentő 5 napig (negatív COVID teszt miatt) a rokonom éjjel nappal köhög lázas és Te adsz egy otthon véletlenül megtalált bontatlan antibiotikumot amivel elkerültük, hogy nagyobb baja legyen.
De nem teszem, Ahogy fogadni se fogadok több mint 1 éve. Mert nem tudtam úgy fogadni, hogy utána néztem, utána olvastam volna rendesen az adott meccsnek vagy fogadásnak. Ez a kibaszott vírus mindent felborít. IDŐT VESZ EL MINDENTŐL. Otthon vagy a gyerekkel de nem tudsz szülő lenni, mert szűlöként tanárt játszol 2 gyerek mellett, asszony helyett bevásárolok és néha főzőm is és este 8 ra erőm sincs Netflixet nézni...sportot főleg nem.
A gyerekeimmel vagyok még sem tudod nekik megadni a gyerekkort, Játszótér kosárlabda kis bandázások a kishaverjaival stb. És Te magad sem tudsz a haverokkal sörözni, a Szomszéddal dartsozni a a gyerekkel vagy a haverokkal focizni.. az asszonnyal lenni...

Nálunk végül a 8. tünetes napon lett teszt - pozitív.
Mivel péntek volt azt üzentte a messengeren a házi orvos, hogy majd hétfőn hívjam.
Mikor hívtam kb ez volt a 4. hívásom a tünetek jelentkezése óta - akkor sem beszéltem vele, csak az asszisztensig jutottam. Ő azt mondt, hogy ez már a 11. nap hagyjam a francba az egészet...hívjam, ha tünet mentes vagyok.
A 14-ik napon hívtam őket másfél órán keresztül kb 31 hívásom volt, senki sem vette fel - ez a héten csütörtökön volt. Azt akaram mondani, hogy három napja tünet mentes vagyok..nem sikerült. Megint megírtam messengeren.
Jött a válasz egy privát telószámmal - azt azonnal felvette, s mondta, hogy menjek a kultúrházba oltatni..... ?????
Magyaraul azt se tudta értelmezni amit írtam neki, kvázi a 14. napon tudtam orvossal beszélni....
Akkor megértette, s mondta, hogy fel kell szabadítson - jött egy adag adminisztrációs baromság.

A lényeg:
1. Rajtunk van ez a Covid szar - brutál vírus, senkinek sem kívánom - a szövődményeket pláne nem...
2. Alapban jó szar a lakosság immunrendszere, sztem 80-90 % nem sportol, nincs erő, nincs kondi, nem költ az egészségére eleget - ennek több oka van. anyagi és sorrendiség beli (értékrend)
3- Az eü rendszerünk kb moldáv/tadzsik szint - mi vagyunk a hibásak, mert kellett volna 3-4 forradalmat csinálni, hogy ne lopják szét alólunk az országot. Egyetlen megoldásod van, ha full szarul vagy és pánikolsz, akkor kihívod a mentőket.
4. Mindezek ellenére, felelőtlenek, könnyelműek megkockáztatom, totál hülyék vagyunk. Oltás tologatás, felelőtlen maszk viselés, közösségi élet élése...szóval most nem lehet swinger bulikat tarani....se részt venni ilyenekben!

Mindenkinek jókat - dolgozzatok saját magatokon (legyetek jó állapotban: fizikai, mentális, szellemi). Ha segítséget kell kérnetek akkor ne habozzatok, tegyétek meg!

üdv, sound

Amivel próbálom karban tartani a szervezetem: Zöld japán tea, Béres C max, Béres Actival Magnézium , B-vitamin, sport. Ennél többet nem nagyon lehetek.

Idézetet írta: hillandkimi Dátum április 03, 2021, 17:54:04
Amivel próbálom karban tartani a szervezetem: Zöld japán tea, Béres C max, Béres Actival Magnézium , B-vitamin, sport. Ennél többet nem nagyon lehetek.

De, igenis tehetsz. A D vitamint ne felejtsd ki a felsoroltak mellett. Bár lassan a napsütés lesz az igazi D vitamin-forrás.

Idézetet írta: curpy82 Dátum április 03, 2021, 18:45:11
De, igenis tehetsz. A D vitamint ne felejtsd ki a felsoroltak mellett. Bár lassan a napsütés lesz az igazi D vitamin-forrás.

A béres C ben benne van :) D és C

Megkaptam a Modernát. Sima volt, bár elég sűrűn voltunk, ha valaki láz nélkül Covidosan menne oda, lerendezne vagy 30 embert, annyival találkoztam (voltam  1 méteren belül)

Megadták a második oltás időpontját is, május 2.

Kérdeztek, hogy hova szeretném az oltást, nyúl voltam, és túl aranyos is volt a doktornő, mert itthon mondtam a fiamnak, hogy a zacsimat mondom, de parasztság lett volna. A vállam olyan most, mintha belevertek volna ököllel egyet, lópuszit. Más nincsen.

OFF/Man Utd meccsen ezt nagyon éreztem (raktam még ugyanannyivel Brunot, mák volt, hogy beesett =>70.perc táján volt, hogy lapot kap)

Mason Greenwood
29.00
$4.00 Single
Stake $4.00
Return $116.00

Tetszik, hogy így kiálltál a választott oltástípus mellett :)

A zacsiba kért oltás lehetőségén annyira röhögtem, hogy majdnem megfulladtam :D

Az oltás utáni első három órában olyan érzés volt, mintha a lópuszit a vállamba a fölöttünk lakó 13 hónapos Panka adta volna.

A 6-7. órában Panka le lett cserélve egy dühös Mike Tysonra, aki ráadásul kettőt baszott bele a vállamba.


Péntektől kezdve minden brit hetente jogosult lesz két ingyenes koronavírus-gyorstesztre*, amelyhez akár a postán is hozzájuthat. A ingyentesztre az iskolások és szüleik, illetve mindazok, akiknek be kellett járniuk a munkahelyükre, eddig is jogosultak voltak. A kormány most a teljes népességre kiterjesztette a programot, amitől a járvány újbóli kitörésének kockázatát akarják csökkenteni

A 30 percen belül eredményt adó gyorstesztekhez bárki ingyen hozzájuthat majd a gyógyszertárakban, vagy akár a postán is.




Ilyen intezkedesek kellenek, az keves, hogy a Dagi elmegy hajnalban a vakcina raktarba

Ajjaj! Erre biztos kapsz majd választ @Fehérgyarmat!
Ahhoz lehet pattogtatok majd egy kis popcornt😉

A buszon ma nem messze tőlem ült egy faszi, maszk a tokájára lehúzva, ahogy kell. (50 év körüli)

Mondom neki, hogy Mester, ennyi erővel a farkára is rakhatná, ott se véd semmit. (FFP2-es tokavédő)

Azt mondja, hogy ha felrakja az orrára, akkor fullad.

Mondom neki, hogy ha nem rakja fel, valóban nem fog fulladni, mert a Covid osztályokon adnak oxigént, csak 4-5 nap, és a tepsiben már nincs semmi gond..

Azt mondja, 2 hete tesztelték, negatív volt.

Ezzel nem lehet mit kezdeni, és neki is 1 szavazati joga van.

Duzzogva felrakta a maszkot rendesen, aztán nemsokára leszállt.

Bazzeg, én örülök ha nyitnak holnap, de hogy háromszor szarabb a helyzet, mint amikor zártak, az tuti.


zbking

kábé pont az ilyen és hasonló sztorikra írom azt, hogy nem elég, hogy nagy szarban vagyunk, még hülyék is az emberek.
Hát tényleg! Ha már felelőtlenek, könnyelműek (hülyék) vagyunk - de legalább teljesen felkészületlenek is -, akkor nem érdemli meg ez a nyomorult nép, hogy jól megszívja...???

...hát sajnos azt gondolom, hogy törvényszerű, hogy súlyos veszteséheink lesznek/vannak, sőt elkerülhetetlen így.

Idézetet írta: zbking Dátum április 05, 2021, 02:09:30
Az oltás utáni első három órában olyan érzés volt, mintha a lópuszit a vállamba a fölöttünk lakó 13 hónapos Panka adta volna.

A 6-7. órában Panka le lett cserélve egy dühös Mike Tysonra, aki ráadásul kettőt baszott bele a vállamba.
Másnapra elmúlt, azóta is panaszmentes vagyok.