Szerencsejáték piac Magyarországon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: zero977 Dátum június 30, 2023, 22:00:01SZTFH
"A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH)  a bankokkal együttműködve megkezdi az illegális szerencsejátékokkal összefüggő bankszámlák pénzforgalmi blokkolását, vagyis az engedély nélküli szerencsejáték-oldalakkal kapcsolatos be- és kifizetések korlátozását 2023. júliusától. Ugyanezen időponttól a magyar bankok a törvénysértő szerencsejáték oldalakra irányuló bankkártyás fizetéseket is visszautasítják. "
https://sztfh.hu/sztfh-uj-eszkozok-erositik-az-illegalis-online-szerencsejatekok-elleni-fellepest/

SZTFH
"2023. július 1-jét követően viszont bővül a Hatóság illegális szerencsejáték-szervezőkkel szemben alkalmazható intézkedéseinek eszköztára. A honlap blokkoláshoz kapcsolódóan a pénzforgalmi szolgáltató az engedély nélküli online szerencsejáték-szervezéssel érintett, bankkártyával végrehajtott, külföldre irányuló tranzakciók realizálását a törvény erejénél fogva köteles megakadályozni."
https://sztfh.hu/szigorubb-fellepes-a-tiltott-online-szerencsejatekok-ellen/

Neked legyen igazad! DE:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99100034.tv

13/C. § *  (1) A szerencsejáték-felügyeleti hatóság határozatban elrendeli az e törvény szerint tiltott szerencsejáték-szervezéssel összefüggő pénzforgalmi korlátozását annak a fizetési számlának, amely tiltott szerencsejáték szervezéssel kapcsolatban tét befizetésére vagy nyeremény kifizetésére szolgál (a továbbiakban: tiltott fizetési számla).

(2) A tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozása a tiltott fizetési számla terhére vagy javára teljesítendő fizetési megbízás vagy fizetési művelet – ide nem értve a hatósági átutalást és az átutalási végzés alapján történő átutalást – haladéktalan visszautasítása, vagy visszautalása a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvény hatálya alá tartozó pénzforgalmi szolgáltató (a továbbiakban: pénzforgalmi szolgáltató) részéről.

(3) A tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozását a szerencsejáték-felügyeleti hatóság által – a 13/E. § (1) bekezdése szerint – közzétett tiltott fizetési számla száma alapján hajtja végre a tiltott fizetési számlát vezető pénzforgalmi szolgáltató. A külföldi pénzforgalmi szolgáltató által vezetett tiltott fizetési számla javára indított vagy terhére fogadott, határon átnyúló fizetési művelet teljesítését a belföldi pénzforgalmi szolgáltató a tiltott fizetési számla adatai alapján végrehajtott szűrés vagy azzal megegyező eredményt elérő technikai megoldás révén akadályozza meg, a tiltott fizetési számla javára teljesítendő fizetési megbízás visszautasításával, illetve a tiltott fizetési számla terhére fogadott fizetési művelet visszautalásával.

(4) A tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozását a szerencsejáték-felügyeleti hatóság határozatlan időtartamra rendeli el.

(5) A tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozásáról hozott határozatban a szerencsejáték-felügyeleti hatóság megjelöli a tiltott szerencsejáték-szervezést végző nevét, lakcímét, székhelyét, adószámát, ha ezen adatok a tiltott szerencsejáték-szervezéshez használt honlap tartalma alapján azonosíthatók. A tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozása elrendelésének nem feltétele, hogy a szerencsejáték-felügyeleti hatóság a tiltott szerencsejáték-szervezést végző személyét azonosítsa.

13/D. § *  (1) A szerencsejáték-felügyeleti hatóság 13/C. § (1) bekezdés szerinti pénzforgalmi korlátozást elrendelő határozatának kötelezettje – annak határozatban való megjelölése nélkül – a pénzforgalmi szolgáltató, Magyarországon vezetett tiltott fizetési számla esetében a fizetési számlát vezető pénzforgalmi szolgáltató.

(2) A tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozásához kapcsolódó hatósági eljárásban hozott döntését a szerencsejáték-felügyeleti hatóság hirdetményi úton közli. A hirdetményt 3 munkanapig kell a szerencsejáték-felügyeleti hatóság honlapján közzétenni. A határozat közlésének napja a hirdetmény közzétételét követő 3. nap. A hirdetmény tartalmazza

a) a döntés számát, a hatóság elnevezését és székhelyét,

b) az ügy tárgyát és rövid ismertetését,

c) a tiltott szerencsejáték-szervezéshez használt márkanevet,

d) a tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozása végrehajtása érdekében, ha azonosítható, a tiltott szerencsejáték-szervezést végző nevét, lakcímét, székhelyét, ezek hiányában a tiltott szerencsejáték-szervezéshez használt honlapon kapcsolattartásra megjelölt elérhetőséget,

e) a tiltott fizetési számla számát, és

f) tájékoztatást arról, hogy az érintettek hol és mikor tekinthetnek be az ügy irataiba.

(3) A tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozását a szerencsejáték-felügyeleti hatóság megszünteti, ha az elrendelés oka megszűnt. A határozatra és a pénzforgalmi korlátozással összefüggő egyéb döntésre – a 13/H. § szerinti mentesítési eljárás során hozott döntés kivételével – az (1) és (2) bekezdésben foglaltakat alkalmazni kell.

(4) A pénzforgalmi korlátozás elrendelése és megszüntetése alapjául szolgáló ellenőrzési jegyzőkönyv közlését a szerencsejáték-felügyeleti hatóság mellőzi.

13/E. § *  (1) A szerencsejáték-felügyeleti hatóság a tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozása végrehajtásának biztosítása érdekében vezeti és honlapján közzéteszi a tiltott fizetési számlák nyilvántartását.

(2) A tiltott fizetési számlák nyilvántartása a pénzforgalmi korlátozást elrendelő végleges és végrehajtható határozat alapján tartalmazza:

a) a tiltott fizetési számla számát,

b) ha azonosítható, a tiltott szerencsejáték-szervezést végző nevét, lakcímét, székhelyét, adószámát, ezek hiányában a tiltott szerencsejáték-szervezéshez használt honlapon kapcsolattartásra megjelölt elérhetőségét és a tiltott szerencsejáték-szervezéshez használt márkanevet és

c) az a) és b) pont szerinti adatok honlapon történő közzétételének időpontját év, hónap, nap bontásban.

(3) A szerencsejáték-felügyeleti hatóság a pénzforgalmi korlátozást elrendelő határozat végrehajthatóságának bármely okból történő átmeneti vagy végleges megszűnése esetén ennek tényét – az átvezetés időpontjának év, hónap, nap bontásban történő megjelölésével – a tiltott fizetési számlák nyilvántartásában átvezeti.

(4) A szerencsejáték-felügyeleti hatóság a tiltott fizetési számlák nyilvántartásának adattartalmát a hatósági döntés véglegessé válását követő második munkanapon aktualizálja és közzéteszi honlapján. A szerencsejáték felügyeleti hatóság a (3) bekezdés szerinti esetben a pénzforgalmi korlátozást elrendelő határozat végrehajthatósága átmeneti vagy végleges megszűnéséről való tudomásszerzést követő munkanapon vezeti át ennek tényét a tiltott fizetési számlák nyilvántartásában.

(5) A pénzforgalmi szolgáltató köteles folyamatosan figyelemmel kísérni a tiltott fizetési számlák nyilvántartását és módosításait a tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozásának (6) bekezdés szerinti időpontban történő és teljes körű végrehajtása érdekében a 13/C. § (3) bekezdése szerint. A tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozásának végrehajtása során keletkezett adatokat a pénzforgalmi szolgáltató a végrehajtástól számított 8 évig köteles megőrizni, valamint a 13/C. § (2) bekezdése szerinti intézkedéseiről nyilvántartást vezetni.

(6) A pénzforgalmi szolgáltató a tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozásának végrehajtása során az (1) bekezdés szerint közzétett, (2) bekezdés a) pontja szerinti adatot a szerencsejáték-felügyeleti hatóság honlapján történő közzétételt követő azon második olyan napon 13 órától alkalmazza, amely napon a fizetési művelet teljesítése céljából nyitva tart (a továbbiakban: banki munkanap) és amelyet megelőzött banki munkanap.

(7) A szerencsejáték-felügyeleti hatóság az (1) bekezdésben foglalt kötelezettség teljesítése során a tiltott szerencsejáték-szervezést végző nevét, lakcímét, kapcsolattartásra megjelölt elérhetőségét – az illegális szerencsejáték-szervezők pénzforgalmi korlátozása céljából – a tiltott fizetési számlák nyilvántartásából történő törlését követő 8 évig jogosult kezelni.

( 8 ) A szerencsejáték-felügyeleti hatóságnak a tiltott fizetési számlák nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat ellátó foglalkoztatottja a feladatellátás során a tiltott szerencsejáték-szervezést végző nevét, lakcímét, kapcsolattartásra megjelölt elérhetőségét kizárólag az illegális szerencsejáték-szervezők pénzforgalmi korlátozása érdekében végrehajtandó feladatai céljából, az azok ellátásához szükséges mértékben megismerheti és kezelheti.

13/F. § *  A pénzforgalmi szolgáltató az általa kibocsátott készpénz-helyettesítő fizetési eszköz – ide nem értve a csekket és az elektronikus pénzt – használatával összefüggésben annak birtokosa terhére vagy javára teljesítendő

a) szerencsejáték-szervezéssel érintett kereskedelmi kategória kódhoz,

b) 348 országkódtól eltérő országkódhoz, és

c) interneten keresztül nyújtott pénzforgalmi szolgáltatáshoz

kapcsolódó, autorizációs előzménnyel rendelkező fizetési műveletet a teljesítés felfüggesztése vagy egyéb módon történő késeltetése nélkül, haladéktalanul visszautasítja.

13/G. § *  (1) A pénzforgalmi szolgáltató az írásbeli nyilatkozatuk szerint szerencsejáték-szervezést végző személyek, szervezetek közül – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – kizárólag a szerencsejáték-felügyeleti hatóság által engedélyezett és a szerencsejáték-felügyeleti hatóság honlapján közzétett közhiteles hatósági nyilvántartásban szereplő szerencsejáték-szervezővel köthet és tarthat fenn fizetési számla vezetésére irányuló keretszerződést, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatával kezdeményezett fizetési műveletre vonatkozó fizetésikártya-elfogadói szerződést.

(2) A pénzforgalmi szolgáltató fizetési számla vezetésére irányuló keretszerződést köthet az engedélyes szerencsejáték-szervezők közhiteles hatósági nyilvántartásában nem szereplő olyan gazdasági társasággal, amelynek főtevékenysége a Központi Statisztikai Hivatal által kiadott TEÁOR'08 nómenklatúra szerinti ,,92.00 Szerencsejáték, fogadás", ha az írásban nyilatkozik a pénzforgalmi szolgáltatónak, hogy szerencsejáték szervező tevékenység engedélyezése iránti kérelmet nyújt be a szerencsejáték-felügyeleti hatósághoz. A pénzforgalmi szolgáltató a fizetési számla vezetésére irányuló keretszerződést azonnali hatállyal felmondja, ha a gazdasági társaság a szerencsejáték szervezésére vonatkozó jogosultságát a szerződés megkötésétől számított 6 hónapon belül a szerencsejáték-felügyeleti hatóság engedélyének bemutatásával nem igazolja.

(3) A szerencsejáték-szervezést végző személlyel (szervezettel) megkötött fizetési számla vezetésére irányuló keretszerződést vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszköz használatával kezdeményezett fizetési műveletre vonatkozó fizetésikártya-elfogadói szerződést a pénzforgalmi szolgáltató azt követő 30 napon belül azonnali hatállyal felmondja, hogy a szerencsejáték-felügyeleti hatóság honlapján közzétételre kerül, hogy a szerencsejáték-szervezést végző személy (szervezet) szerepel a tiltott fizetési számlák nyilvántartásában.

(4) A kártyaelfogadói szerződésben lévő fizetési számla számának módosítását a szerencsejáték-szervezést végző személy (szervezet) kérésére a pénzforgalmi szolgáltató abban az esetben végezheti el, ha a szerencsejáték-szervező a szerencsejáték-felügyeleti hatóság honlapján közzétett, az engedélyesek közhiteles hatósági nyilvántartásában szerepel.

(5) Az (1)–(4) bekezdésben foglaltakat az EGT-államban bejegyzett gazdasági társaság magyarországi fióktelepe részére történő pénzforgalmi számlanyitásra is alkalmazni kell azzal, hogy a szerencsejáték szervezésére vonatkozó jogosultságot a fióktelep a szerencsejáték-felügyeleti hatóság által az EGT-állami gazdasági társaság részére kiadott engedéllyel igazolja.

13/H. § *  (1) A kedvezményezett a szerencsejáték-felügyeleti hatósághoz benyújtott, bizonyítékokkal alátámasztott kérelmében kezdeményezheti annak megállapítását, hogy a tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozás vagy a 13/F. §-a szerinti visszautasítás alapjául szolgáló esemény nem tartozik e törvény hatálya alá.

(2) A kedvezményezett a kérelemben megjelöli a tiltott fizetési számla pénzforgalmi korlátozás vagy a 13/F. §-a szerinti visszautasítás alapjául szolgáló eseményhez kapcsolódóan kezdeményezett fizetési megbízás összegét, jogcímét, a pénzforgalmi szolgáltatóját, a fizetési számláját, valamint a visszautasítási előzménnyel rendelkező fizetési megbízás esetén a fizetési megbízás megadásának a napját.

13/I. § *  A szerencsejáték-felügyeleti hatóság a 13/H. § (1) bekezdése szerinti kérelem tárgyában hozott, mentesítést megállapító végleges határozatáról a fizető fél pénzforgalmi szolgáltatóját és belföldi kedvezményezett esetén a kedvezményezett pénzforgalmi szolgáltatóját

a) a határozat száma és véglegessé válásának napja,

b) az ügyfél neve (elnevezése) és lakóhelye (székhelye),

c) a fizetési megbízás összege és jogcíme, valamint

d) a fizetési számla száma

megjelölésével elektronikus úton értesíti.

13/J. § *  A pénzforgalmi szolgáltató mentesül az e törvényben foglalt felelőssége alól, ha

a) a tiltott szerencsejáték szervezésével összefüggő fizetési művelet teljesítéséhez olyan fizetési rendszert vesznek igénybe, amely a pénzforgalmi szolgáltatón kívül álló okból nem alkalmas a fizető fél vagy a kedvezményezett haladéktalan azonosítására,

b) a tiltott szerencsejáték szervezésével összefüggő fizetési műveletet olyan készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel, vagy szolgáltatás útján – így különösen elektronikus pénzzel – kezdeményezik, amely fizetési eszköz birtokosa megbízását nem a fizetési számlája terhére adja, vagy

c) ügyfele valótlan nyilatkozata, vagy visszaélésszerű magatartása miatt nem tud megfelelni a 13/E. § és 13/F. §-ban foglaltaknak.

13/K. § *  A 13/C–13/J. §-ban foglaltak pénzforgalmi szolgáltatók általi végrehajtását a szerencsejáték-felügyeleti hatóság felügyeli.

Én tudom, hogy a sajtóban az utóbbi napokban végigfutott a hír, meg a pánikkeltés, de a bankkártyás fizetésen kívül jó képbe lenni a teljes szabályzattal, ahol kerek perec le van írva. Aztán, hogy ez milyen módon valósul meg, ez a jövő titka. De ott van. Szóval ne altassuk magunkat.

Túl nagy öngól lett volna részükről, a banki utalást hagyni.  ;)

..tudom még nagyon  az elején vagyunk,alig múlt éjfél...
unibetre kártyával  befizettem---kivettem... :-))

"  eddig jó "

Unibet máris lépett, van két új bankkártyabefizetési mód, ami kikerüli a blokkolást  ;)  :cya:  :beerchug:

Idézetet írta: zero977 Dátum július 01, 2023, 12:41:19Unibet máris lépett, van két új bankkártyabefizetési mód, ami kikerüli a blokkolást  ;)  :cya:  :beerchug:

Rosszul fogalmaztál (szerintem): Bővült az Unibet pénzügyi kínálata.  ;)

Idézetet írta: zero977 Dátum július 01, 2023, 12:41:19Unibet máris lépett, van két új bankkártyabefizetési mód, ami kikerüli a blokkolást  ;)  :cya:  :beerchug:
https://m.hvg.hu/kkv/20230629_rogan_antal_bukmekerirodak

A bet365-ön CIB Visa kártya be- és kifizetés még működik

Skrill-re nem tudsz befizetni magyar bankkártyával ha bepipáltad hogy "gambling".
Eddig ismert érintett bankok: MHB, CIB, Raiffensen
Még működik: OTP

Tegnap még lehetett, így ma reggel élesíthették.
Raiffensen SMS-ben értesített hogy elutasítva szerencsejátékhoz kapcsolódó tranzakció miatt.

Idézetet írta: zero977 Dátum július 02, 2023, 18:09:14Skrill-re nem tudsz befizetni magyar bankkártyával ha bepipáltad hogy "gambling".
Eddig ismert érintett bankok: MHB, CIB, Raiffensen
Még működik: OTP

Tegnap még lehetett, így ma reggel élesíthették.
Raiffensen SMS-ben értesített hogy elutasítva szerencsejátékhoz kapcsolódó tranzakció miatt.

Ez már kezd átmenni rettentő bosszantóba. OTP kártyáról ma még tudtam befizetni Unibetre, a Skrill is működik vele. De holnap lesz hétfő, sajnos ráfekszenek majd jobban gondolom. Lehet itt mesékről beszélgetni, de az egyértelmű cél, hogy csak magyar oldalakat használj, ami nem is zavarna, ha megütnék a színvonalat.

Idézetet írta: zero977 Dátum július 02, 2023, 18:09:14Skrill-re nem tudsz befizetni magyar bankkártyával ha bepipáltad hogy "gambling".


nem kell bepipálni, átváltod dollárba és máris tudsz vele befizetni az irodába, nekem is is eltartott egy darabig rájöttem

Ha forint alapú a Bet számlád akkor is működik ez?

Idézetet írta: zero977 Dátum július 02, 2023, 21:35:03Ha forint alapú a Bet számlád akkor is működik ez?

Persze csak a valtassal bosszantoan sokat fogsz bukni.
Ha befizetsz 10kt es azt elbaszott arfolyamon atvaltod mas penznemre akkor azt ugyan be tudod fizetni, de szinten visszavaltodik. Szerintem 10%nyi veszteseg kalkulalhato de 5 minimum.

En pl multheten fizettem be dollart a forintos unibetre. Igaz a dollart pokerbol kaptam.


Idézetet írta: attila77 Dátum július 02, 2023, 21:22:49nem kell bepipálni, átváltod dollárba és máris tudsz vele befizetni az irodába, nekem is is eltartott egy darabig rájöttem

De ha nem pipálod be, akkor meg nem fogsz tudni befizetni vele az irodához, vagy igen?

Idézetet írta: zero977 Dátum július 02, 2023, 18:09:14Skrill-re nem tudsz befizetni magyar bankkártyával ha bepipáltad hogy "gambling".
Eddig ismert érintett bankok: MHB, CIB, Raiffensen
Még működik: OTP

Tegnap még lehetett, így ma reggel élesíthették.
Raiffensen SMS-ben értesített hogy elutasítva szerencsejátékhoz kapcsolódó tranzakció miatt.

Jó reggelt kívánok - szerencsére sokan regisztráltak az utóbbi napokban a Skrillre, mert volt aki "tudta" a megoldást. Mindez úgy, hogy van olyan bank, mely hónapok, lehet annál is több idő óta blokkolja a befizetést a Skrillre is.  :D

Idézetet írta: mahitoo Dátum július 02, 2023, 20:44:46Ez már kezd átmenni rettentő bosszantóba. OTP kártyáról ma még tudtam befizetni Unibetre, a Skrill is működik vele. De holnap lesz hétfő, sajnos ráfekszenek majd jobban gondolom. Lehet itt mesékről beszélgetni, de az egyértelmű cél, hogy csak magyar oldalakat használj, ami nem is zavarna, ha megütnék a színvonalat.

Szerinted nincs a bankoknak egyéb feladatuk, minthogy figyelgessék egy távcsővel a külföldi irodákat? Ebből nekik semmi hasznuk.  ;)

Idézetet írta: MessiÁs Dátum július 02, 2023, 21:49:58Persze csak a valtassal bosszantoan sokat fogsz bukni.
Ha befizetsz 10kt es azt elbaszott arfolyamon atvaltod mas penznemre akkor azt ugyan be tudod fizetni, de szinten visszavaltodik. Szerintem 10%nyi veszteseg kalkulalhato de 5 minimum.

En pl multheten fizettem be dollart a forintos unibetre. Igaz a dollart pokerbol kaptam.



10% az kurva sok. Paysafecard, és csá.

#209 július 02, 2023, 23:44:28, MessiÁs
Idézetet írta: Milán Dátum július 02, 2023, 22:36:3610% az kurva sok. Paysafecard, és csá.
Direkt megneztem most, valoban sok a 10%.

Ha befizetek 10k forintot skrille abbol 25,68euro lesz atvaltaskor. Azt unibetre befizetve 9547ftom lesz. Tehat 4,5% a buko. A pscnel alapbol van 5%.

Masik skrillre at majd visszakuldve 3,7% 20knal mar csak 2,9%