csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


#25485 december 18, 2019, 20:53:14, csabax
Borussia Dortmund - RB Leipzig X  :great:

#25486 december 18, 2019, 22:59:50, csabax
Borussia Dortmund - RB Leipzig 1X  :great:

#25487 december 18, 2019, 11:32:11, csabax
Ted Evetts - Fallon Sherrock, 3.5 szett alatt  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum december 14, 2019, 20:55:50
VfL Osnabrück - Dynamo Dresden 1  :great:

Kissé meglepett a bukik által ajánlott majdnem "duplázós" szorzó a hazaiak győzelmére ennél a VfL Osnabrück - Dynamo Dresden német másodosztályú bajnoki mérkőzésnél. Persze, az is megeshet, hogy a bukik nagyon "benézték" a dolgot, de az simán meglehet, hogy ezek a bukik tudnak valami infót, amiről nekem nincsen tudomásom és így én megint "lyukra futok" azzal, hogy a házigazdák győzelmére tippelek. Sebaj, mert nemsokára úgyis kiderül majd.

Egyelőre az van, hogy a 23 pontos házigazda VfL Osnabrück a 6. helyen van, míg a vendég SG Dynamo Dresden a Bundesliga 2 sereghajtója, s 13 ponttal utolsó helyezett. Ebben a fordulóban még FC Heidenheim - DSC Arminia Bielefeld találkozót is rendeznek a német másodosztályú focibajnokságban. A VfL Osnabrück másik riválisa, mert az egyik rivális az előbb említett FC Heidenheim, szóval a másik rivális, az Erzgebirge Aue már játszott ebben a fordulóban és a Jahn Regensburg elleni 1-0-ás hazai győzelme éppen arra volt elegendő, hogy előzzön 3 ponttal és a rossz gólarányával együtt 5. helyezett lehessen. Mivel az FC Heidenheim a nagyon jó formában levő és 4 pontos előnnyel listavezető DSC Arminia Bielefeld ellen fog játszani, simán elképzelhető így mostan, hogy nem bírja majd megnyerni azt a meccset. Ezért aztán az van, hogy amennyiben a VfL Osnabrück győzni tud hazai pályán a sereghajtó drezdaiak elleni találkozón, akkor a 4. helyre léphet előre. Pluszban még az is lesz, hogy közelebb kerül a dobogó legalsó fokán levő VfB Stuttgart csapatához és így a jövőben a német élvonalba való feljutásért küzdhet majd.

Szóval szerintem motivált lesz a házigazda csapat ezen a VfL Osnabrück - Dynamo Dresden meccsen és bizony még jelentős tét is lesz számára. Na, ezért lepődtem meg én kissé, hogy 1.95-öt ajánlanak a bukmékerek a hazaiak győzelmére. Vagy tényleg tudnak valami olyasmit ezek a bukmékerek, amit én még nem tudok erről a találkozóról, vagy pedig szimplán csak bevállalják, hogy lesz, ami lesz, és talán.

Tipp: győz a VfL Osnabrück.

3-0

Idézetet írta: csabax Dátum december 15, 2019, 10:57:59
FC Schalke - Eintracht Frankfurt 1  :great:

Hiányozni fognak (már, akinek, persze, mert nekem nem): az algériai Nabil Bentaleb, a szenegáli Salif Sane, Mark Uth, az osztrák Alessandro Schöpf és a francia Benjamin Stambouli a hazaiaktól, illetve a korábbi PSG hálóőr és Frankfurtban is első számú kapus Kevin Trapp, a holland "gólzsák" Bas Dost, az eltiltott argentin David Abraham, a szintén eltiltott Dominik Kohr és Marco Russ a vendégektől. Ezen kívül még az is van, hogy a házigazda gelsenkircheni alakulatnál az ex-Manchester City hátvéd szerb Matija Nastasic izomproblémákkal küzd és ha nem bírják őt a meccskezdésig "összedrótozni" az orvosok, akkor bizony ő is kénytelen lesz kihagyni ezt a meccset. A másik csapatnál a holland Jonathan de Guzman van hasonló helyzetben, bár ott nem izomproblémák vannak.

Ennél az FC Schalke - Eintracht Frankfurt német élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél az a helyzet van, hogy a 25 pontos házigazda gelsenkircheni csapat jelenleg a Bajnokok Ligája-indulást jelentő 4. helyen van, míg pedig a vendég Eintracht Frankfurt a középmezőny végén foglal helyet a tabellán, 12. helyezett 18 ponttal. A hazai csapatnál az lehet a legfőbb teendő, hogy a mostani BL-es helyezést bármi áron meg kell tartani. Méghozzá úgy, hogy közvetlen veszélyt jelent az FC Schalke csapatára a mögötte hozzá hasonlóan 25 ponttal rendelkező és 5. helyezett SC Freiburg, a szintén 25 ponttal 6. helyezett Bayer Leverkusen és a 24 ponttal 7. helyezett német rekordbajnok Bayern München. Vagyis jobbára egyetlen út van az FC Schalke Gelsenkirchen előtt: a hazai győzelemmel való előre menekülés. Ennyi, és semmi más, hiszen fenyegetően közelítenek a riválisok.

A vendég Eintracht Frankfurtnál azt tapasztalom, némileg meglepődve, hogy a mindössze néhány nappal ezelőtt, csütörtökön játszott Európa Liga-mérkőzésen Adolf Hütter edző nem igazán pihentette a jobb frankfurti focistákat, hanem azon a portugál SC Vitoria Guimaraes elleni 3-2-es hazai vereséggel végződött meccsen is játszatta őket. Természetesen nem mindannyiukat, hanem csak a nagyon nagy többségüket. Ez nálam azt jelenti, hogy a FC Schalke - Eintracht Frankfurt találkozón fáradtabbak lesznek a vendégek.

Tipp: győz az FC Schalke 04 Gelsenkirchen.

1-0


#25491 december 18, 2019, 21:59:02, csabax
FC Barcelona - Real Madrid, FC Barcelona 2.5 gól felett  :noway:

A Lányliga (ejtsd: La Liga) 1. helyezettje és 2. helyezettje végre pótolja az eredetileg október végére kiírt mérkőzést, amit akkor a katalóniai tüntetések miatt el kellett halasztani. Mint ismeretes, a katalóniai rendbontások és az erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött, hogy a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtott kilenc katalán függetlenségi vezetőt, s a legkomolyabb összecsapások éppen a katalán fővárosban, Barcelonában zajlottak. Szerintem sem lehet kérdéses, hogy nagyon jól döntöttek az illetékés elvtársak, hogy nem engedélyeztek megtartani egy FC Barcelona - Real Madrid szintű óriási rangadót abban a pattanásig feszült barcelonai légkörben. Jól tették, hogy halasztottak.

Most az esztendő végéhez közeledve pótolnak, de szerintem az El Clásico októberi halasztásával mindössze csakis annyit sikerült elérni, hogy az eredetileg kisorsolt időpont helyett csak kissé később szégyenüljön meg ismét a Real Madrid együttese. Azért írok a Real Madrid megszégyenüléséről, mert szerintem a katalánok úgy el fogják verni a spanyol fővárosiakat, mint szódás a lovát. Vagy talán még annál is jobban el fogja verni a Barcelona a Madridot. Hiszen köztudott dolog, hogy ami késik, nem múlik.

Lesznek hiányzók is: a hazaiaknál csak egyedül a francia csatár Ousmane Dembele, illetve a vendégeknél a portugál Cristiano Ronaldo helyére került belga Eden Hazard, a spanyol válogatott Marco Asensio, a brazil válogatott Marcelo és a kolumbiai válogatott James Rodriguez. És talán még Lucas Vazquez sem játszhat majd a vendég madridiaknál, hiszen egyelőre még azt mondják róla, hogy kérdéses a szerepeltetése. Az pedig már jobbára biztosra vehető, hogy Marcelo helyén balhátvéd poszton a francia Ferland Mendy fog majd játszani.

Szerintem elérkezett az ideje annak, hogy a katalánok a tüntetések után a focipályán is tiltakozzanak. Természetesen civilizáltan. És annyit adjanak a madridi riválisnak, amennyit akkor a lehető legtöbbet tudják adni.

Tipp: FC Barcelona 2.5 gól felett.


#25492 december 18, 2019, 22:23:55, csabax
Darlington FC - Solihull Moors, 2.5 gól felett

Tét vissza. Elhalasztották.

Idézetet írta: csabax Dátum december 15, 2019, 11:37:07
WSG Swarovski Tirol - Mattersburg, 3.5 gól felett  :great:

A holland kézilabda nem létezett, de Pytlicknek volt egy ötlete...
"Míg mi a világ legerősebb bajnokságából közpénzen megtámogatott milliárdokból a 14. helyezést tudtuk kihozni, addig a holland bajnokság amatőr színvonalára nem is érdemes a "tintánkat" pazarolni. "
https://daniasport.hu/a-holland-kezilabda-nem-letezett-de-pytlicknek-volt-egy-otlete/?fbclid=IwAR1CHd7k6FMKG48TqifUPvul8arlAZ_FGSnYHH21tHTuRUDAX0qP3pM6i4Y
90. perc: 1-3

Idézetet írta: csabax Dátum december 15, 2019, 13:19:34
Carolina Panthers - Seattle Seahawks, Seattle Seahawks -3 gól hendikep  :great:
24-30

Idézetet írta: csabax Dátum december 15, 2019, 21:25:44
Pittsburgh Steelers - Buffalo Bills, Buffalo Bills +3 pont hendikep  :great:
10-17

Idézetet írta: csabax Dátum december 15, 2019, 22:13:05
CFR Cluj - Astra Giurgiu, CFR Cluj -1.5 gól ázsiai hendikep  :great:

Ennél a CFR Cluj - Astra Giurgiu román élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél jelen pillanatban az van, hogy a korábban sokáig éllovas, de nemrégiben a 2. helyre "leesett" házigazda CFR Cluj a jelenlegi listavezető Astra Giurgiu csapatát fogadja Kolozsváron. Nem csak országos szinten jelentős rangadóról van szó, hanem mindkét együttes esetében a bajnoki cím megszerzése a legfőbb célkitűzés.

Szerintem ebben a focielőzetesben mindössze csakis annyit fogok foglalkozni a vendég Astra Giurgiu csapatával, hogy gyorsan leírom, hogy ez a csapat jól szokik szerepelni idegenben, viszont ez a csapat most Kolozsváron a román bajnokság kimagaslóan és messze-messze legjobb hazai teljesítményét produkáló CFR Cluj ellen fog játszani. A Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj) hazai mérlege imponáló: 10 mérkőzésen 9 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 27-2-es gólarány. Megismétlem, mert nem árt és tényleg nem történt elírás: a 10 hazai meccsen még veretlen a Kolozsvári Vasutas, ezeken 9 alkalommal győzött és mindössze csak 1 döntetlenje van, meccsenként majdnem 3 gólt szerez otthon az együttes és 10 találkozón mindössze csak összesen 2 gólt kapott hazai pályán.

Erre a CFR Cluj - Astra Giurgiu az lehet az egyik tét, hogy nyerni kellene hazai pályán, mert csakis ebben az esetben lehet ismét 1. helyezett a kolozsvári alakulat és csakis az újabb győzelem révén történhet majd meg nemsokára az, hogy a Kolozsvári Vasutas a román élvonalbeli focibajnokság 1. helyén zárja ezt a 2019-es esztendőt.

Pluszban még az is van tétnek Kolozsváron, hogy ez lesz Juan Emmanuel Culio búcsúmérkőzése. A vasutasok legendás focistája immár 36 éves, s úgy döntött, hogy visszavonul és családi okok miatt hazatér hazájába, Argentínába. Juan Emmanuel Culio többszörös román bajnok, többszörös román kupagyőztes és többszörös román Szuperkupa-győztes a kolozsváriakkal, de szintén a kolozsvári csapat mezében van sok Bajnokok Ligája- és Európa Liga-mérkőzése is. Ő volt az a játékos, aki 2 gólt szerzett idegeben az AS Roma ellen és akinek köszönhetően a Kolozsvári Vasutas győzni bírt 2-1-re a római Olimpiai stadionban. Nagyon-nagyon sokat köszönhetnek ennek a csávónak, s úgy vélem, hogy hálájuk jeléül megpróbálják majd a lehető legszebben búcsúztatni az argentin focistát.

Tipp: CFR Cluj -1.5 gól ázsiai hendikep.

2-0. A kolozsváriak második gólját a búcsúzó argentin Juan Emmanuel Culio szerezte a mérkőzés végén.
:beerchug: :beerchug: :beerchug:


#25498 december 18, 2019, 20:51:34, csabax
CF Monterrey - Liverpool, 3.5 gól felett  :noway:

#25499 december 18, 2019, 20:51:20, csabax
Bayer Leverkusen - Hertha BSC, 2.5 gól felett  :noway: