csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


#23640 június 29, 2019, 19:25:54, csabax
Mauritania - Angola 2  :noway:

Ez a Mauritánia - Angola mérkőzés - több másik csoportbelihez hasonlóan - várhatóan és nagyon valószínűleg a 3. helyezésről fog dönteni. Vagyis egészen pontosan arról fog dönteni - várhatóan, természetesen -, hogy Tunézia és Mali nemzeti csapatai mögött Angola vagy Mauritánia fog-e továbbjutni. Már, persze, ha egyáltalán tovább fog-e jutni valamelyik, s nem pedig az történik majd, hogy egyikük sem jut be a hat csoportharmadik gárda közül a legjobb 4 közé.

Erre Mauritánia és Angola válogatottjai közül egyelőre az utóbbinak van valamivel több lehetősége. Ez leginkább azért van így, mert a Tunézia elleni mérkőzésen elért 1-1-es döntetlennek köszönhetően már van 1 pontja. Mauritania nemzeti csapatának még nincsen pontja - azaz 0 pontos - az Afrikai Nemzetek Kupáján, hiszen a Malitól elszenvedett 4-1-es vereségért egyetlen pont sem járt az alakulatnak. Angola válogatottja a korábban szerzett 1 pontnak és a csoportharmadikok rangsorában jónak számító 1-1-es gólaránynak köszönhetően egyelőre a továbbjutók között szerepel. Ez a dolog már nem érvényes az E-csoportban 0 (nulla) ponttal utolsó helyezett Mauritániára, amelyik csapat kizárólag csak az Angola elleni győzelemmel és az azért a sikerért kapható három ponttal kerülhet a potenciális továbbjutó csoportharmadikok közé. Ja, és majdnem elfelejtettem azt is hozzátenni, hogy mivel nagyon rossz Mauritánia gólaránya, ezért számára csakis abban az esetben válhat némileg reálisabbá a dolog, ha jobban elveri Angolát, mint az a bizonyos szódás szokta elverni a lovát. És, tudván azt Mauritánia esetében, hogy az afrikai kontinens egyik közepesnél gyengébb csapatáról van szó, amelyik még ráadásul újonc is az afrikai kontinenstornán, szerintem nullához közelíthetők a továbbjutási esélyek. Talán még nem nullás a dolog, de hogy csak 2-3 százaléknyi esély van a továbbjutásra, az már mostan is eléggé biztosra kijelenthető.

Hozzáteszem azt is, hogy nem csak ezen a tornán előszőr szereplő válogatottal fog megmérkőzni Angola, hanem Angola esetében az afrikai kontinens egyik felfelé ívelő formájú és - ezen a szinten - színvonalasabb (jobb, erősebb, ilyesmihez hasonló valami, stb.) középcsapatáról van szó. Egyáltalán nem lep majd meg, ha a Mauritánia elleni meccsen jobbak lesznek majd Djalma Campos és társai.

Tipp: győz Angola.


#23641 június 29, 2019, 23:28:23, csabax
Uruguay - Peru 1  :noway:

Ismét nekirugaszkodok az egyik Copa America-mérkőzésnek. Az első negyeddöntős tippem vesztesnek bizonyult, hiszen bár már régóta tudatában vagyok Paraguay finoman szólva is "érdekes" játékstílusának, azért még továbbra is olyan javíthatatlanul reménykedő alak vagyok, aki labdarúgás tekintetében majdnem kizárólag csakis a focizásban és nem pedig a játék megölésében gondolkodik. Végül és szerencsére azért pofára esett az a focit "gyilkoló" paraguayi alakulat.

Ennél az Uruguay - Peru mérkőzésnél, szerencsére, szó sem lehet semmi olyasmiről, amit az előbbiekben említettem. Ez már csak azon roppant egyszerű ok miatt is így van, mert Oscar Tabarez mester akármikori éppen aktuális csapatának meccseit jó nézni, hiszen totálisan - százszázalékig - biztos lehet abban az ember, hogy jó (de legalábbis simán emészthető) focit fog látni. Erre a színvonalra tényleg csak Oscar Tabarez edző neve is bőven elegendő a garanciához. És számomra teljesen egyértelmű, hogy ez az uruguayi nemzeti csapat tud úgy játszani, hogy érdemes legyen focimeccset nézni. Persze, mint bármelyik egyéb másik csapat, Uruguay sem tehet arról, hogy milyen az ellenfele, mennyire tudja ráerőltetni a játékát vagy mennyire kénytelen alkalmazkodni a másik csapat játékstílusához.

Ez a Peru, szerencsére, még a legrosszabb napjain sem hasonlítható Paraguayhoz. Nem fog betömörülni a saját kapuja elé, nem fog a kapusa elé tíz védekező mezőnyjátékost zsúfolni, nem fogja "ölni" a focit és nem bízik majd csak abban, hogy ha az előbb említettek elegendők lesznek egy döntetlenhez, akkor utána pedig majd csak lesz valami. Ez a Peru játszani fog. És, reményeim szerint, állva és emelt fővel fog majd veszíteni, hiszen ezúttal az idei Copa America egyik várható döntősével fog megmérkőzni.

Veszíteni tudni kell. Nem úgy kell elbukni, mint ahogyan Paraguay tette Brazília ellen, hanem úgy is lehet vereséget szenvedni, mint ahogyan azt tenni fogja Peru válogatottja az Uruguay elleni találkozón.

Lehetne egyebeket is írni erről a meccsről, de szerintem abszolút felesleges, hiszen szerintem tényleg csak arról szól a dolog, hogy Peru csakis egy magabiztosan legyőzendő akadály lehet Uruguay döntő felé vezető útján.

Tipp: győz Uruguay.


Idézetet írta: csabax Dátum június 28, 2019, 16:59:50
Dél-Afrika - Namibia 1  :great:

Dél-Afrika győzelmére fogadok, hiszen ezúttal nem csak hasraütés módszerének alkalmazása után vélekedek így, hanem amúgy is. Régóta. Ugyan az tényleg úgy van, hogy a dél-afrikai válogatott gyengébb, mint - például 8-10-12 évvel ezelőtt volt, ám elvileg még ebben az állapotában sem kellene problémát okoznia neki Namíbia nemzeti csapatának legyőzése. Mondom még egyszer, hogy elvileg van így, mert azért majd csak nemsokára lehet megállapítani, hogy a gyakorlatban is tényleg így van-e. Még mindig és továbbra is.

A "Bafana Bafana", vagyis Dél-Afrika válogatottja számára fontos a győzelem, hiszen egy olyan D-csoportban, amelyikben Namíbián kívül még Marokkó és Elefántcsontpart válogatottjai is ellenfelek, nagyon-nagyon ajánlatos nem téveszteni, hanem magabiztosan kihasználni a Namíbia elleni győzelmet jelentő egyetlen jó lehetőséget. Egyáltalán nem meglepő módon már Marokkó és Elefántcsontpart is Dél-Afrika előtt vannak a csoportbeli tabellán, és várhatóan ott is fognak maradni. Mivel így Dél-Afrika számára csak a 3. helyezés megszerzése számíthat reális lehetőségnek, nem kétséges, hogy tenni kell ezért és nyerni szükséges a Namibia elleni találkozón.

Motivációt jelenthet az (is), hogy az Afrikai Nemzetek Kupája 6 csoportharmadikja közül 4 továbbjut. És mivel ebben a versengésben az ezen a meccsen hazainak számító csapat 0-1-es gólarányát egyelőre még kedvezőnek lehet nevezni, érdemesnek tűnik ezzel is törődniük a dél-afrikai játékosoknak. Vagyis azzal, hogy a minimálisan mínuszos gólarányt legalább nullára vagy - ami még jobb - pozitívra "hozzák". És bizony, akárhonnan és akárhogyan nézem, ehhez a dologhoz mindenképpen dél-afrikai győzelem szükségeltetik.

Számomra teljesen egyértelműnek tűnik ennek a mérkőzésnek a végeredménye, hiszen Dél-Afrikának muszáj nyernie.

Tipp: győz Dél-Afrika.

1-0

#23643 június 30, 2019, 10:48:41, csabax
Flipkens K. / Mattek-Sands B. - Chan H-C. / Chan L. 2  :great:

#23644 június 30, 2019, 21:56:40, csabax
VPS - Ilves, 1.5 gól felett  :great:

#23645 június 30, 2019, 23:08:53, csabax
Minnesota United - FC Cincinnati 1  :great:

#23646 június 29, 2019, 23:56:43, csabax
Benin - Guinea-Bissau DNB 1

0-0. Tét vissza.

#23647 június 30, 2019, 12:12:58, csabax
Mexikó – Costa Rica 1  :noway:

Idézetet írta: csabax Dátum június 28, 2019, 19:27:44
Venezuela - Argentína 2  :beerchug:

Szerintem még én sem tudom pontosan, hogy miért foglalkozok ezzel a mérkőzéssel, amelyiket leginkább messzire el kellene kerülni. Jé, mostan látom, hogy amolyan bugyuta szójátékot lehet alkotni az előző mondat egyes alkotórészeiből: pl. Közeli vs Messi. Na, jó, ennek máris vége, azonnal visszatérni. Szóval, látván az argentinok eddigi minősíthetetlenül pocsék játékát és a (majdnem) kapott góloknál a venezuelaiak mázliját, valószínűleg sokkal jobban tenném, ha nagyon nagy ívben elkerülném a Venezuela - Argentína találkozóra való tippelést. Szerintem az, hogy mégsem cselekszek így, minden bizonnyal csakis azért van, mert már amolyan megszokásból tippelek. Szóval: ez most nem "bosszútipp" vagy valami hasonló, talán, ha jól tudom, valamilyen ilyesminek szokják nevezni néha valamelyik tippeket, de ez az enyém egyáltalán nem olyasmi, hanem egyelőre valami másmilyen akármi, ami több a semminél, és, amúgy is, amolyan szokásos és hétköznapi dolog. Nálam.

Normális esetben simán és problémáktól mentesen lehetne arra fogadni, hogy könnyedén nyernek majd az argentinok és valószínűleg bucira fogják verni a venezuelaiakat. Ám az a helyzet van, hogy ezúttal nem "normális" eset van. Mármint az van, hogy ezek a magukat labdarúgóknak képzelő argentin senkiháziak annyira elképesztően gyengén teljesítettek - természetesen az általuk máskor képviselt színvonalhoz képest -, hogy nagyon. Szerintem a kőbányában való több évtizedes munka már nem büntetés, hanem csak jutalom lehetne az argentinok számára.

Ezúttal mégis - és minden ellenére - Argentína győzelmére tippelek. Azért teszem ezt és azért remélem Argentína sikerét ebben a negyeddöntőben, mert - és így a következő meccsre már tényleg jöhet az a "bosszútipp", amelyet korábban emlegettem - akkor valószínűleg a házigazda Brazília ellen játszhatnak majd az argentinok.

És nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy abban a Brazília - Argentína elődöntőben a brazilok emlékezni fognak az egyik korábbi foci-vb elődöntőjében elszenvedett kínos kudarcra, javítani fognak, s annyira rendkívül nagyon elverik majd ezeket a fogalmatlan argentinokat, hogy azok halálukig szégyenkezni fognak majd, a meccs után pedig azonnal eltűnnek örökre a válogatottjuk környékéről, és a hátralevő életük nagy részében rémálmaik lesznek, amikor már annyira kimerülnek az alvatlanságtól, hogy el bírnak aludni. És mindig arra fognak rettegve felriadni, hogy - álmukban - argentin mezben vannak és vasrudakkal felfegyverkezve rohannak utánuk a roppant dühös fociszurkolók.

Tipp: győz Argentína.

0-2

Idézetet írta: csabax Dátum június 29, 2019, 13:34:47
Flipkens K. / Mattek-Sands B. - Chan H-C. / Chan L. 2  :great:
1-2

#23650 június 30, 2019, 17:50:41, csabax
Magyarország - Törökország 1  :noway:

>:( >:( >:(

#23651 július 01, 2019, 13:17:19, csabax
Burundi - Guinea 2  :great:

#23652 június 30, 2019, 19:59:37, csabax
Madagaszkár -  Nigéria 2  :noway:

#23653 július 02, 2019, 10:34:10, csabax
Ull/Kisa - KFUM Oslo, 2.5 gól felett  :great:

#23654 július 02, 2019, 22:55:29, csabax
Uganda - Egyiptom 2  :great: